W Lubinie przerwę na reprezentację wykorzystują między innymi na zakontraktowanie nowego trenera, którym prawdopodobnie zostanie były trener Slovana Bratysława -
Martin Sevela, z którym zdobył w minionym sezonie mistrzostwo Słowacji oraz został uznany najlepszym trenerem w tym kraju. "Na papierze" to na pewno najlepszy trener jaki w ostatnich latach pracował w Zagłębiu, oczywiście jeżeli podpisze kontrakt.
Po meczu z Piastem w Lubinie, który miałem "przyjemność" oglądać z trybun napisałem coś w stylu, że gra Zagłębia to katastrofa i wyglądało to tak jakby piłkarze chcieli zwolnić trenera i grali przeciwko niemu, dzisiaj przeczytałem artykuł o nowym trenerze Miedziowych, w tym artykule jest tez trochę miejsca poświęconego byłemu szkoleniowcowi Ben van Dael'owi i jeżeli to prawda co piszą, a pewnie jakaś część na pewno to wszystko zaczyna układać się w logiczną całość, efekty myślę, że zobaczymy już w piątek w domowym meczu z Wisłą Płock, o ile 2 tygodnie temu myślałem, że w tym meczu wygrana gości to pewniak kolejki (chociaż nie lubię grać przeciwko swoim), tak teraz uważam, że Zagłębie nie powinno przegrać tego meczu, a ma też duże szanse na zwycięstwo. Cały artykuł
tutaj.