>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Dyskusje o Ekstraklasie - kontuzje, ciekawostki, transfery.

Status
Zamknięty.
K 1,2K

kukla

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gliwice
Nieco bardziej oficjalne potwierdzenie ;) :
Adrian Mierzejewski sprzedany do Trabzonsporu

Adrian Mierzejewski został sprzedany do Trabzonsporu. Informację o transferze potwierdził menedżer piłkarza Bartłomiej Bolek.

Według nieoficjalnych informacji Turcy zapłacą za pomocnika Polonii Warszawa rekordowe 5,3 mln euro (21 mln złotych).

24-letni pomocnik przez ostatnie dwa i pół roku występował w Polonii Warszawa. Wcześniej grał m.in. w Stomilu Olsztyn, Wiśle Płock oraz Zagłębiu Sosnowiec. W polskiej ekstraklasie wystąpił w 106 meczach, w których zdobył trzynaście bramek. Mierzejewski ma na swoim koncie także 12 meczów w reprezentacji Polski i jedną strzeloną bramkę.
za 90minut.pl

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Bolek (menedżer) potwierdził jak dzwoniłem i zostało ustalenie indywidualnego kontraktu.
Dobrze, że odchodzi. Tutaj już wszystko osiągnął. Źle oczywiście dla ligi, bo Mierzejewski podnosił poziom.

19polonista11 2

19polonista11

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Dzięki Admin za usunięcie zbędnych postów, nie jesteśmy tu po to żeby toczyć zbędne konwersacje, które do niczego nie dążą.

Bolek (menedżer) potwierdził jak dzwoniłem i zostało ustalenie indywidualnego kontraktu.
Dobrze, że odchodzi. Tutaj już wszystko osiągnął. Źle oczywiście dla ligi, bo Mierzejewski podnosił poziom.

Dokładnie. Dla takich zawodników chce się przychodzić na mecze. Z pewnością każdy kibic ma swojego ulubieńca np. Wiślak - Maor&#39;a Melikson&#39;a, czy Lechita Rudnevs&#39;a. Nie ukrywam, że Adrian był moim ulubieńcem i patrzenie na Jego grę było przyjemnością. Mam nadzieję, że JW ściągnie za ten transfer(zresztą gruuuuuubo przepłacony) dwóch klasowych zawodników i nie będzie wcale tak źle z &quot;jakością&quot; ligi. ????

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Pulawy
Co Mierzejewski niby osiągnął? 11 bramek w Ekstraklasie? 4, 13 i 7 miejsce? Dla mnie koleś jest naprawdę dobrym piłkarzem, ale na pewno nie najlepszym w Ekstraklasie, bo takim był Małecki. Nie był też na tyle dobry, by wyciągnąć Polonię z kryzysu jaki był za Bosa, czy w czasie słabego okresu w połowie kadencji Zielińskiego. W tym sezonie miał 4 asysty, to naprawdę wszystko?

I jeszcze co do spinek co poniektórych. Dajcie sobie na wstrzymanie... A dla reszty: http://forum.bukmacherskie.com/profile.php?do=ignorelist.
Pozdrawiam.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
krzysztofix +2 Punkty (ciągle fixuję)
typer36 437

typer36

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
cala Polska
Józkowi się nie znudzi bo jego akcje cały czas rosną, a klub piłkarski daje mu świetną reklamę. W obecnej chwili najkorzystniejsze byłoby gdyby po aferze z Andreu ściągnął jakiegoś znanego Hiszpana i na zmianę mieszał go z błotem i wychwalał pod niebiosa. Wtedy głośne wejście do Murcii, Albacete i Turuel planowane chyba na następny rok miałby zapewnione. W Hiszpanii i tak już jest o nim głośno

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
to samo Wisła ponad 10 lat temu.
Akurat tu się nie zgodzę. Cupiał wchodził do Wisły w innych czasach, mógł sobie od razu pozwolić na kupno najlepszych polskich graczy i natychmiastowo zaczęło przynosić to wyniki. Oczywiście dziś taka sytuacja jest niemożliwa bo mamy więcej klubów z poważnym sponsorem co wyklucza taki monopol.
Dla mnie koleś jest naprawdę dobrym piłkarzem, ale na pewno nie najlepszym w Ekstraklasie, bo takim był Małecki.
Dla mnie na obecną chwilę Mierzejewski jest trochę lepszy od Małeckiego tylko czasami odnosiłem wrażenie że jemu już za bardzo się nie chciało w Polonii. Zwróć uwagę że jak Turcy przyjechali go zobaczyć na mecz z Francją to był najlepszy na boisku jeśli chodzi o Polaków. Przeskok poziom wyżej tak jak i Klichowi może mu tylko pomóc. Teraz trzymajmy kciuki żeby Trabzon wszedł do LM. Mieć dwa &quot;polskie&quot; kluby (skoro Borussia jest polska to i Turcy mogą być ????) to już by było coś (Smuda już by się nie mógł tłumaczyć że nie ma z kogo wybierać ????).
p. s.
Najdroższy transfer z naszej ligi?
@Jacek
On po prostu się wyróżniał na słabym tle ale przecież sam doskonale zdawał sobie sprawę że w takim klubie (ja nie pije do jakości kibiców, wykupowanie licencji itp. tylko do stylu zarządzanie klubem przez prezesa, ciągłej zmiany trenerów) niczego wielkiego nie wywalczy.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
adqs +4 Punkty (za Jagę.)
jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Łapcie wypowiedzi Jurka Engela i Romana Koseckiego :jezora:
http://www.naszaliga.pl/news/engel,i,kosecki,o,transferze,mierzejewskiego,.html?

Dla mnie na obecną chwilę Mierzejewski jest trochę lepszy od Małeckiego tylko czasami odnosiłem wrażenie że jemu już za bardzo się nie chciało w Polonii. Zwróć uwagę że jak Turcy przyjechali go zobaczyć na mecz z Francją to był najlepszy na boisku jeśli chodzi o Polaków. Przeskok poziom wyżej tak jak i Klichowi może mu tylko pomóc.
I tu się nie zgodzę. Sporo meczów oglądałem w tym sezonie Polonii i mam wrażenie, że właśnie jedynemu Mierzejewskiemu chciało się ciągnąć ten wózek do przodu. Fajnie, że przechodzi do takiego klubu zwłaszcza, że niedługo EURO. Trochę się zaaklimatyzuje z grą na wyższym poziomie. Po prostu dotknie to codziennie.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gliwice
Panowie!
Bardzo proszę o zaprzestanie prowokacji i napinek.
Tu dyskutujemy o kontuzjach i transferach. Kolejne kontrowersyjne zachowania będą karane kartkami!

Dla mnie na obecną chwilę Mierzejewski jest trochę lepszy od Małeckiego tylko czasami odnosiłem wrażenie że jemu już za bardzo się nie chciało w Polonii. Zwróć uwagę że jak Turcy przyjechali go zobaczyć na mecz z Francją to był najlepszy na boisku jeśli chodzi o Polaków. Przeskok poziom wyżej tak jak i Klichowi może mu tylko pomóc. Teraz trzymajmy kciuki żeby Trabzon wszedł do LM. Mieć dwa &quot;polskie&quot; kluby (skoro Borussia jest polska to i Turcy mogą być ) to już by było coś (Smuda już by się nie mógł tłumaczyć że nie ma z kogo wybierać ).
Odnoszę podobne wrażenie.
Józek starał się zrobić wszystko żeby go zatrzymać... woził na mecze, dbał o to żeby niczego mu nie brakowało.
Zabierając kasę zaprzepaścił jednak ostatecznie szanse na zaangażowanie Mierzejewskiego.
Moim zdaniem w Turcji jego kariera nabierze rozpędu.
Coś w stylu Grosickiego (myślę, że co chwilę będziemy słyszeli o kolejnych asystach)
p. s. Najdroższy transfer z naszej ligi?

Tak. Zdecydowanie

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
krk
To mamy chyba małą niespodziankę, bo raczej mało kto się spodziewał, że można sprzedać Mierzejewskiego za tak duże pieniądze. Moim zdaniem dobry ruch z jego strony. Jak wygląda sytuacja w Polonii dobrze wiemy. Nieobliczalny pan Wojciechowski sprawia, że nikt nie może być pewny jutra. Gra w silniejszej lidze powinna mu wyjść na dobre tym bardziej, że ma ku temu potencjał. Ten transfer powinien także ucieszyć Franciszka Smudę oraz kibiców reprezentacji.
Co do szans Polonii na walkę o mistrza to na razie jestem sceptyczny. Nerwowe ruchu właściciela, niepewność zawodników oraz trenera, ingerencja w ustalanie składu taktyki, a także nie do końca przemyślane transfery. Zobaczymy teraz kogo pan Wojciechowski zatrudni na miejsce Mierzejewskiego. Jeśli poważnie myśli o walce o (realistycznie) o puchary to powinien być to zawodnik przynajmniej na podobnym poziomie.
A jeśli chodzi o Ljuboje - to polecam poczekać aż ten zawodnik wybiegnie na boisko w meczu Ekstraklasy. Nazwisko oraz ciekawe CV to nie wszystko. Liczy się jeszcze zaangażowanie podczas treningów i meczów a chyba jeszcze nie możemy wiedzieć czy przyszedł on do Legii dorobić troszkę do emerytury robiąc przy okazji za gwiazdę czy jeszcze powalczyć z zespołem w europejskich pucharach i o tytuł w kraju. Poczekamy zobaczymy. A na razie nie ma co się nad nim na zapas zachwycać lub od razu go skreślać.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Już wkrótce kontrakt z &quot;Kolejorzem&quot; podpisze Marcin Radzewicz, któremu właśnie wygasa umowa z Polonią Bytom. - W swojej drużynie widziałby mnie trener Jose Bakero - mówi na łamach Super Expressu.

Szefowie Lecha próbowali namówić do gry w Wielkopolsce Tomasza Kupisza z Jagiellonii oraz Macieja Małkowskiego z Bełchatowa, jednak odstraszyły ich zaporowe ceny dyktowane przez oba kluby.

http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104429,9795904,Marcin_Radzewicz_wzmocni_Lecha_Poznan.html

---------------------------------------------------
Jagiellonia Białystok sprowadziła kolejnego piłkarza. Zawodnikiem klubu ze stolicy Podlasia został Vladimir Kukol, który trafił do Jagi na zasadzie wolnego transferu z I-ligowej Sandecji Nowy Sącz.
http://www.futbol.pl/artykul/104140.html
@Kukla
Z trzech opcji był najtańszy (koniec kontraktu więc jedynie tylko pokrycie jego zarobków). Była wcześniej mowa o tym że Kolejorz zaciska pasa w tym okienku. Nieoficjalnie mówi się że po za Tonevem nikt konkretny nie przyjdzie a szukają kupca na Stilica.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gliwice
Czyżby druga wersja Polonii W.?
Kupujesz graczy Górnika - będziesz grał jak Górnik
Kupujesz graczy Polonii B. - będziesz grał jak Polonia B.
Nie żebym miał coś do Radzewicza - wyróżniał się w Polonii. Potrafił pociągnąć zespół.
To jednak zdecydowanie za mało nawet jak na ławkę Lecha.
Jokerem nie będzie... a przecież w podstawowym też nie powinien grać.
Brawo Lech :|

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Czyżby druga wersja Polonii W.?
Kupujesz graczy Górnika - będziesz grał jak Górnik
Kupujesz graczy Polonii B. - będziesz grał jak Polonia B.
Nie żebym miał coś do Radzewicza - wyróżniał się w Polonii. Potrafił pociągnąć zespół.
To jednak zdecydowanie za mało nawet jak na ławkę Lecha.
Jokerem nie będzie... a przecież w podstawowym też nie powinien grać.
Brawo Lech :|
Nie przesadzaj... Czy Lech kupuje czterech zawodników Polonii B., tak jak Polonia W. - Górnika? Porównanie co najmniej niestosowne. Wiadomo, że Radzewicz to nie jest szczyt marzeń dla Lecha. Ale co zrobić jak miłościwie panujący Rutkowski jest biznesowym skąpcem i kasy na transfery nie da?

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
UK
] Ale co zrobić jak miłościwie panujący Rutkowski jest biznesowym skąpcem i kasy na transfery nie da?
Lech ma miliony z Ligi Europejskiej bo tak się mówiło i nie potrafi ich zainwestować??Coś mi tu nie gra

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gliwice
Nie przesadzaj... Czy Lech kupuje czterech zawodników Polonii B., tak jak Polonia W. - Górnika? Porównanie co najmniej niestosowne. Wiadomo, że Radzewicz to nie jest szczyt marzeń dla Lecha. Ale co zrobić jak miłościwie panujący Rutkowski jest biznesowym skąpcem i kasy na transfery nie da?

Wiadomo, że porównanie nieco na wyrost... ale całkiem umyślnie.
Wolę gdy poziom ligi jest regularnie podwyższany i wszystkie czołowe zespoły się wzmacniają. Lech nie potrafi wzmocnić kadry.
Niech już szukają kogoś za granicą... niech jeżdżą po boiskach 2 i 3 ligi szukając młodych, perspektywicznych graczy.
Radzewicz jest dla nich zapchajdziurą. Wyobrażasz sobie Radzewicza w LE? Ma postraszyć Juventus czy City?
Może ma pomóc w budowaniu szerokiej kadry? Też nie... bo nie jest wartościowym zmiennikiem.
Moim zdaniem taka polityka transferowa to strzał w kolano

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
UK
Mam pytanie z całkiem innej beczki.Wie ktoś kiedy zostanie ogłoszony nowy terminarz Polskiej Ekstraklasy??Czy może już jest??

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Moim zdaniem taka polityka transferowa to strzał w kolano
Bardziej zapinanie budżetu który trzeba nagle bilansować bo nie udało się awansować do pucharów a początkowy plan to zakładał. Z resztą i Rutkowski i Dawidziuk, mniej lub bardziej otwarcie, o tym mówią. W Wiśle też parę razy to przerabialiśmy.
Swoją drogą to zabawnie teraz brzmią słowa Rutkowskiego że mieli oferte na Rudnevsa na 6milonów ojro ale go nie sprzedadzą ;-)
@up
Nie ma jeszcze dokładnego terminarza, na razie wiadomo kiedy będą rozgrywane kolejki mniej więcej
http://www.90minut.pl/liga/0/liga5617.html

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rzeszów
Może i rzeczywiście dobrze się stało, że Mierzejewski odchodzi z naszej ligi. Może nie osiągnął tutaj zbyt wiele ( w sensie jakieś trofea itp.) ale mimo to pokazał, że nawet z naszej rodzimej Ekstraklasy można się wypromować. &quot;Wiernie służył&quot; Polonii i pokazał, że zasługuje na miejsce w podstawowej &quot;11&quot; naszej kadry, zwłaszcza po ostatnim meczu, kiedy walczył nawet z teoretycznie silniejszymi od siebie rywalami. Tylko pozostaje pytanie czy kierunek Turcja okaże się dobrym rozwiązaniem? Trabzonspor od dawna interesował się naszym zawodnikiem i składał coraz to nowsze oferty, które przez pewien czas były jednak odrzucane. Tak więc dzisiejsza informacja o sfinalizowaniu transferu z pewnością wzbudziła wiele zdziwienia, bo nie mówiło się o tym zbyt wiele, a tu nagle taka informacja. W Polonii raczej już więcej by nie osiągnął, mimo, iż Wojciechowski coraz częściej wypowiada się, że to właśnie &quot;Czarne Koszule&quot; w tym sezonie będą walczyły o mistrzostwo Polski. No cóż, słowa słowami, ale osobiście nie sądzę, aby właśnie Polonia była w stanie walczyć z najlepszymi. Co do Sobiecha, to jego odejście (jeśli takowe będzie) nie będzie jakąś wielką stratą, bo spore pieniądze, które zostały na niego wydane, okazały się pieniędzmi po części wyrzuconymi w błoto. Wydaje się, że Mierzejewski będzie miał pewne miejsce w składzie tureckiej drużyny, skoro zdecydowali się wydać aż tyle pieniędzy za niego i ciągle składali coraz to wyższą kwotę transferu za tego zawodnika. Pozostaje mu tylko życzyć wszystkiego najlepszego i tego, żeby pokazał w Turcji na co tak naprawdę go stać, bo rzeczywiście potrafi wiele.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Co do Sobiecha, to jego odejście (jeśli takowe będzie) nie będzie jakąś wielką stratą, bo spore pieniądze, które zostały na niego wydane, okazały się pieniędzmi po części wyrzuconymi w błoto.
Jakieś argumenty masz na poparcie tej tezy?
Wydaje się, że Mierzejewski będzie miał pewne miejsce w składzie tureckiej drużyny, skoro zdecydowali się wydać aż tyle pieniędzy za niego i ciągle składali coraz to wyższą kwotę transferu za tego zawodnika.
Akurat dla Turków a tym bardziej dla Trabzonu nie są to aż tak duże pieniądze. Nie robią takiego wrażenia jak w naszej lidze.

mateuszcwks 246

mateuszcwks

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rzeszów
Sobiech jest słabym zawodnikiem, skoro strzelił 9 bramek. Takie pieniądze wydane za tego zawodnika i tylko tyle goli ? Na napastnika w 30 kolejkach zdobycie 9 goli to nie robi takiego wrazenia a z pewnoscia nie za taka kase.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Sobiech jest słabym zawodnikiem, skoro strzelił 9 bramek. Takie pieniądze wydane za tego zawodnika i tylko tyle goli ? Na napastnika w 30 kolejkach zdobycie 9 goli to nie robi takiego wrazenia a z pewnoscia nie za taka kase.
Strzelił 9 w lidze w której król strzelców miał 14. Do tego dołożył parę asyst. Jeśli o kimś w Polonii można powiedzieć że nie zawiedli to Sobiech i Mierzejewski. Do tego dochodzi jego młody wiek. Myślę że spokojnie znajdzie się kupiec na niego na poziomie 1 milona euro więc o żadnym wyrzucaniu kasy w błoto nie ma.
A to że to słaby zawodnik to tylko i wyłącznie Twoja opinia.

Status
Zamknięty.