>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Dyskusje na temat piłki w Niemczech - newsy, transfery 2013/2014

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
Po pięciu żółtych kartkach.
Ale nie z rzędu - niezależnie. Teilweise pytał o mecze jeden za drugim. Ja nie znam dokładnie książki z przepisami, ale wydaje mi się że nie ma tam takiej sytuacji, tylko normalnie pięć.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
teilweise +2 Punkty
mateo1111 154

mateo1111

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Elk
Trener Schalke 04, Jens Keller przyznał, że napastnik Klaas-Jan Huntelaar nie zagra już w tym roku w piłkę. Przerwa w grze Holendra może się nawet przedłużyć, o ile ten zdecyduje się na operację kontuzjowanego kolana.

no to Schalke, będzie miało poważny problem ...

T 283

teilweise

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Mam pytanie za 100 punktów. Pamięta może ktoś w jakim meczu i w jakich okolicznościach, bramkarz St.Pauli Phillip Tschauner zdobył w II lidze niemieckiej bramkę?

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
Mam pytanie za 100 punktów. Pamięta może ktoś w jakim meczu i w jakich okolicznościach, bramkarz St.Pauli Phillip Tschauner zdobył w II lidze niemieckiej bramkę?
Wikipedia i Google takie rzeczy szuka w kilka minut :].
On 1 April 2013, in the last moments of a 2. Bundesliga match at home against SC Paderborn 07 with St. Pauli trailing 1–2, Tschauner scored off a corner kick to tie the match. It was his first ever goal in professional football
http://www.youtube.com/watch?v=kQaeXxQI5E0

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
Gertjan Verbeek trenerem FC Nurnberg
Gertjan Verbeek został nowym trenerem FC Nurnberg. Jak informuje Kicker, 51-letni szkoleniowiec poprowadzi klub w najbliższym meczu ligowym ze Stuttgartem.
Holender ma podpisać z niemieckim klubem 2,5 letni kontrakt, trwający do końca czerwca 2016 roku. Na stanowisku zastąpi zwolnionego kilkanaście dni wcześniej Michaela Wiesingera. Celem wyznaczonym nowemu szkoleniowcowi jest utrzymanie w najwyższej klasie rozgrywkowej.
Verbeek był ostatnio trenerem AZ Alkmaar, z którego został zwolniony na rzecz Dicka Advocaata. Wcześniej prowadził inne kluby Eredivisie - Heracles Almelo, Heerenveen oraz Feyenoord.
http://bundesliga.goal.pl/index.php?dzial=aktualnosci&amp;amp;artykul=262208

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
Kompromitacja bramkarza SC Freiburg. Trzy gole, trzy żenujące błędy... trzy!
&lt;iframe frameborder=&quot;0&quot; width=&quot;480&quot; height=&quot;270&quot; src=&quot;http://www.dailymotion.com/embed/video/x16hr8w&quot;&gt;&lt;/iframe&gt;&lt;br /&gt;&lt;a href=&quot;http://www.dailymotion.com/video/x16hr8w_freiburg-0-3-hamburger-sv-all-goals_sport&quot; target=&quot;_blank&quot;&gt;Freiburg 0-3 Hamburger SV All Goals&lt;/a&gt; &lt;i&gt; przez &lt;a href=&quot;http://www.dailymotion.com/all-goals&quot; target=&quot;_blank&quot;&gt;all-goals&lt;/a&gt;&lt;/i&gt;

N 4

nowy-92296

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dwie rzeczy mi chodza po głowie:
-słabszy dzień itp...
-wzial w łape
Bo inaczej tego nie umiem wyjaśnic

hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
DE
A tam pierdolenie... a o Saschy Burchercie już nikt nie pamięta? ???? Ten to spieprzył jeszcze w gorszym stylu...

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
-wzial w łape
Też tak pomyślałem gdy wczoraj to oglądałem. Ja jestem daleki, żeby oskarżać kogoś o handel meczami, ale to co on wyczyniał to jest rzecz niespotykana. Ma piłkę - niby ma i wypuszcza, wychodzi za daleko i jeszcze raz wypluwa pod nogi napastnika.
A tam pierdolenie... a o Saschy Burchercie już nikt nie pamięta? Ten to spieprzył jeszcze w gorszym stylu...
Nie o styl chodzi, tylko to jakoś mi nie pasuje do realiów BL. Co jakiś czas są &quot;dziwne&quot; sytuacje i ta niewątpliwe do &quot;dziwnych&quot; należy.

hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
DE
Pomyłki bramkarskie były, są i zawsze będą czymś normalnym. Zwłaszcza jeśli mówimy o takich jak Baumann. No ludzie, przecież to nie jest golkiper pokroju Neuera. Zły dzień i tyle. Jak nie idzie to nie idzie. Gość się zagotował po pierwszej pomyłce, potem poszło jak lawina. Ale absolutnie nie posądzałbym że cokolwiek sprzedał. Hamburg wygrałby to i bez żadnej pomocy. Na poczekaniu mogę napisać dziesiątki podobnych pomyłek w pierwszej lidze przez ostatnie kilkanaście lat. Nie doszukiwałbym się jednak drugiego dna.

K 246

krysti24

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Technologia z dnia na dzień idzie na przód, a w piłce dalej zdarzają się takie sytuacje jak ta.. Trochę śmieszne i zarazem żałosne. I nie trafiają do mnie żadne tłumaczenia, że błędy sędziowskie są częścią futbolu itd. - było to najzwyczajniej w świecie zwykłe złodziejstwo na drużynie Hoffenheim. Mam nadzieje, że cała ta sytuacja przyczyni się przynajmniej do zamontowania czujników na liniach bramkowych, bo powinno być to zrobione już jakiś czas temu.

A pinokio Kiessling stracił u mnie cały szacunek. Ewidentnie można było dostrzec, że się chwyta za głowę i doskonale widział, że piłka wpadła w boczną siatkę. No ale cóż, jak się jest człowiekiem bez honoru..
Co do wczorajszej sytuacji z Baumannem, to według mnie nie ma co się doszukiwać w tym drugiego dna. Jestem tego samego zdania co @Hansa, Baumann zrobił jeden karygodny błąd, a potem się już posypało. Nie bez znaczenia może być też fakt, że bramkarz Freiburga miał wczoraj pod nieobecność Schustera opaskę kapitana - dodatkowa presja itd. Takie dni się zdarzają, po prostu..

auroksreno 763

auroksreno

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0

Kompromitacja ligi niemieckiej. Naprawdę sądziłem, że samozwańczo postępowa Bundesliga postawi się w opozycji do betonowej FIFA i przyklaskującego im skostniałego Platiniego. Władze ligi mogły sporo na tym kazusie wygrać, a zamiast tego dali d**y na całej linii.
Farsa. Farsa z żenującym zakończeniem.
Wszystkim klubom w Bundeslidze proponuję pozakładanie ekstra kieszonek w bocznych siatkach. Napastnik nie ma szans trafić do bramki? Niech celuje w boczną siatkę, jest spora szansa, że sędzia uzna gola ????

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
stad
Pomyłki bramkarskie były, są i zawsze będą czymś normalnym. Zwłaszcza jeśli mówimy o takich jak Baumann.
Wybacz, ale ogladając te puszczone babole na mysl przychodzi mi tylko Jojko i jego sławny występ. Przeciez Baumann łapał te piłki i wypuszczał...są pewne granice błędów.

S 37

szczepanirydlo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ostatnio przyznane punkty reputacji:
darius010 +10 Punkty (Wyrzuciłem ci fote bo za duża była, i rozjechała temat)
A 1

andn

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Przy tym co teraz gra Borussia, to Bayern może być spokojny o wynik meczu. Pewnie obronią mistrza i zaliczą co najmniej półfinał LM.

K 40

kris_pl

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Potwierdzam. Borussia w obecnej formie i z kontuzjami (Hummels m.in.) nie jest w stanie osiagnac lepszego wyniku niz remis, pomimo, ze gra u Siebie z Bayernem.

nakladka 221

nakladka

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
wroclaw
Nie Hummels, a Subotic wypadł do końca sezonu (prawdopodobnie jako zabezpieczenia na SO przyjdzie Manuel Friedrich). To, że Borussia przegrała z Arsenalem i Wolfsburgiem nie oznacza tego, że są słabi. Już nie pamiętasz jak rok temu Bayern u siebie przegrał z tym samym Arsenalem 0-2 w rewanżu gdzie został skreślony przez większość, a jak skończył sezon wiadomo. Zanim zagrasz na Bayern prześledź ostanie spotkania w Dortmundzie jak się kończyły i weź pod uwagę, że mecz odbędzie się po przerwie reprezentacyjnej. Troszkę rozwagi

djzjee 157

djzjee

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Łapcie wysokie kursy na Bayern póki jeszcze takowe są.
Hummels wypada do końca roku. Schmelzer na trzy tygodnie. Borussia w hicie ogromnie osłabiona. (+ Subotić, Piszczek, Guendogan)

Status
Zamknięty.