>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Dania - Dyskusja, Newsy, Transfery, Zakłady Długoterminowe, Typy

successful 24,7K

successful

Moderator
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Horsens - Randers
Data: 1.03.2020 g. 12:00
Typ: over 2.5 gola  
@1.98
Fortuna

Ostatnie bezpośrednie konfrontacje pomiędzy obydwoma rywalami wskazują na zgoła wyrównane pojedynki. Na przestrzeni ostatnich dwóch lat dwukrotnie padł remis i dwa razy górą byli piłkarze Randers. W sumie w tych czterech meczach padło dziewięć bramek, co daje niezbyt wysoką średnią 2,25 bramki na mecz. Być może właśnie dlatego Bukmacherzy uważają, że tych goli obejrzymy niewiele również w dzisiejszym spotkaniu.

Trzeba jednak wziąć pod uwagę, że wyniki ostatnich indywidualnych spotkań obydwu dzisiejszych rywali są bardzo obiecujące jeśli chodzi o ciekawe bramkowe widowisko. W sześciu ostatnich meczach z udziałem Horsens, gdy grał u siebie, finalny rezultat kończył się na minimum trzech bramkach. Ponadto w czterech ostatnich meczach z udziałem Randers kiedy grali na wyjeździe (choć trzeba oddać, że wliczają się w to także spotkania towarzyskie), końcowa tablica wyników pokazywała co najmniej trzy bramki.

Szykuje się wyrównane spotkanie. Gospodarze tracą dużo bramek na własnym stadionie (są pod tym względem na przedostatnim miejscu w lidze), goście zaś są jednym z bardziej overowych zespołów jeśli chodzi o mecze w delegacjach. Myślę, że trzy bramki to całkiem realny scenariusz, którego świadkiem powinniśmy być w tym spotkaniu.

ibis 16,5K

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
36
Miasto
Polska
Kolejna europejska liga zdecydowała się na wznowienie rozgrywek. Mecze duńskiej Eliteserien wrócą 29 maja.

Piłkarze przed wznowieniem rozgrywek przejdą dokładne badania oraz testy na koronawirusa. Sytuacja w kraju się uspokaja, a liczba ogłoszonych zakażeń z wczoraj po raz pierwszy od dłuższego czasu nie przekroczyła stu.
Dotychczas w Superligaen rozegrano 24 ligowe kolejki. Liderem rozgrywek jest Midtjylland, który ma 12 punktów przewagi nad drugim FC Kopenhaga.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
Waldi1979 +68 Punkty
successful 24,7K

successful

Moderator
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Piłka Nożna - 1. Dania
Godzina: 19:00
Spotkanie: AGF Aarhus - Randers
Typ: Randers i over 2.5 gola
Kurs: 5.10
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

To jest pierwsze spotkanie obydwu drużyn po przerwie spowodowanej koronawirusem. Trzeci w tabeli ligowej Aarhus z bardzo nikłymi szansami na poprawienie tej lokaty podejmuje u siebie Randersów. Obydwa zespoły są na wskroś overowe - trzy czwarte wszystkich 20 indywidualnych ostatnich meczów z ich udziałem kończyło się rezultatem większym niż dwie bramki. Jednocześnie historia meczów bezpośrednich wskazuje na dominację Randersów. Na dziesięć ostatnich bezpośrednich spotkań tylko trzy razy pozwolili rywalom na podział punktów, a w pozostałych siedmiu triumfowali. To wszystko pozwala przypuszczać, że szanse na wygraną gości są wyższe niż wynika to wprost z kursów, a swój typ wzbogacam overem bramkowym.

Ostatnia edycja:
W 10,3K

wielki_gracz

Moderator
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Piłka Nożna - Dania, Superliga
Godzina: 19:00
Spotkanie: Silkeborg IF - FC Nordsjælland
Typ: 1
Kurs: 5,16
Bukmacher: Totolotek
Analiza:
Tabela na początek:
kup.jpg
Silkeborg u siebie jest najgorzej grającym zespołem z całej ligi notując 2 zwycięstwa, 2 remisy i 8 porażek i tracąc najwięcej bramek z wszystkich zespołów (25 w 12 meczach). Ich rywal z kolei na wyjazdach ma bilans 4 zwycięstw, 2 remisów i 6 porażek. Pod względem statystyk wychodzi na to, że najmniej prawdopodobny jest tutaj remis. Buki za zdecydowanego faworyta uważają FC Nordsjælland z czym się do końca nie zgodzę. Owszem jak najbardziej goście są faworytem ale nie aż na taki kursy, które moim zdaniem przesadzone. Dobra Silkeborg to jest najgorsza drużyna w meczach domowych, spotyka się z zespołem, który walczy o pozostanie w grupie mistrzowskiej z tym wszystkim zgoda ale mieliśmy przerwę wymuszoną pandemią Covid-19 i teraz nie wiadomo jak oba zespoły się po tej pauzie zaprezentują. Aż takie kursy to przesada, buki wystawiają takie jakby Silkeborg grał co najmniej z liderem ligi więc ja tutaj pójdę w stronę niespodzianki. Forma obu zespołów to teraz niewiadoma więc wszystko się może zdarzyć a do tego dzisiaj w obozie gości sporo problemów kadrowych, zresztą u gospodarzy również i to może być bardzo nieobliczalny mecz.

Absencje w Silkeborg:
obrońcy Crone (23 występy w tym sezonie, 1 gol na koncie), Gertsen (11 występów w tym sezonie) i Massop (bez występu w tym sezonie), pomocnicy Nambishi (9 występów w tym sezonie), Sorensen (8 występów w tym sezonie), Dahl i Mattsson (obaj bez występu w tym sezonie) i napastnik Maholli (14 występów w tym sezonie, 2 gole na koncie)

Absencje w Nordsjælland:
napastnicy Atanga (24 występy w tym sezonie, 7 goli na koncie, trzeci najlepszy strzelec w drużynie), Sadiq (17 występów w tym sezonie, 2 gole na koncie) i Amon (2 występy w tym sezonie) a pod znakiem zapytania stoją występy pomocników Magnusa Andersena (24 występy w tym sezonie), Damsgaarda (24 występy w tym sezonie, 8 goli na koncie, drugi najlepszy strzelec w drużynie) i Jacoba Christensena (20 występów w tym sezonie, 1 gol na koncie)

Przy takich kursach wolę tu zaryzykować i spróbować pograć na gospodarzy, bo po tej przerwie mogą być lepiej przygotowani. Zobaczymy
0-2

Ostatnia edycja:
W 10,3K

wielki_gracz

Moderator
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Piłka Nożna - Dania, Superliga
Godzina: 17:00
Spotkanie: Odense Boldklub - Esbjerg fB
Typ: 1
Kurs: 2,41
Bukmacher: Betfan
Analiza:
Tabela na początek:
kup.jpg
Ostatnia kolejka przed podziałem na grupy mistrzowską i spadkową. W przypadku tych dwóch zespołów już jest wszystko jasne, po tej kolejce zagrają w grupie spadkowej. Odense w meczach u siebie ma na koncie 5 zwycięstw, 3 remisy i 4 porażki, natomiast ich rywal na wyjazdach to najgorzej grająca drużyna z całej ligi z bilansem 1 zwycięstwa, 2 remisów i 9 porażek. Esbjerg na wyjazdach to również najmniej bramkostrzelny zespół całej ligi zdobywając tylko 7 bramek w 12 spotkaniach tracąc ich 23. Bardzo słabiutko wyglądają te ich "dokonania" na wyjazdach. Gospodarze tego spotkania też nic wielkiego nie grają ale u siebie z tak grającym na wyjazdach przeciwnikiem myślę, że powinni być większym faworytem niż wskazują na to kursy. Ja tutaj właśnie spróbuję pograć na zespół Odense. W obu zespołach mnóstwo absencji.

Absencje w Odense:
obrońcy Lund (21 występów w tym sezonie, 1 gol na koncie), Kasper Larsen (5 występów w tym sezonie), Alexander Andersen (4 występy w tym sezonie) i Skjelvik (1 występ w tym sezonie), pomocnik Drachmann (24 występy w tym sezonie) i napastnicy Jebali (17 występów w tym sezonie, 2 gole na koncie), Lieder i Hyllegaard (obaj po 4 występy w tym sezonie)

Absencje w Esbjerg:
obrońcy Halsti (17 występów w tym sezonie, 1 gol na koncie) i Brorsson (4 występy w tym sezonie) i pomocnicy Soiri (20 występów w tym sezonie, 1 gol na koncie) i Mathias Kristensen (19 występów w tym sezonie)

Pod większa presją w tym meczu powinien grać zespół Esbjerg, gdyż ma tylko 3 punkty przewagi nad ostatnim w tabeli Silkeborgiem. Odense ma dużą przewagę punktową nad dwoma ostatnimi zespołami i może podejść do tego meczu na większym luzie. Próbuję na gospodarzy, bo Esbjerg na wyjazdach gra fatalnie.
3-1

Ostatnia edycja:
Ostatnio przyznane punkty reputacji:
pukon +22 Punkty