biernacky17
Użytkownik
VP wyżej rozstawieni niż North, stąd:
We wszystkich meczach North banowali Cache i Traina.
Zatem możemy się spodziewać, że 1 mapa VP - North to będzie Nuke, na którym Polacy czują się jak ryba w wodzie, a Duńczycy jakoś niespecjalnie będą tutaj zagrożeniem. North zapewne wybierze Cbble, bo VP zbanuje dust2. Potem North banuje coś kolejnego z Cache lub Train.
VP zazwyczaj banowali overpassa (po d2), więc raczej się tutaj nie wychylą z tą mapą. Zatem ew. decider na Mirage.
Muszę powiedzieć, że VP osiągnęli świetne wyniki, zważywszy że przegrali dużą większość pistol rounds. Na meczach BO1 to spora strata, więc osiągnięcie 3-0 pokazuje że są w formie.
Navi inaczej, bo oni z kolei są potworami jeśli chodzi o pistole. Świetni, ale też forma dopisuje. Są bez wątpienia faworytem, ale... poczekajmy. Myślę, że Astralis jak ogarnie jakieś pistole to może różnie się potoczyć.
Tak są w formie, ale nie pisz głupot, że przegrali większość pistoletówek. Z Gambitem wygrali obie, z Optic 1-1 w rundach pistoetowych, tylko z G2 przegrali obydwie, dlatego wynik był taki bliski.
Co do map od VP poleci ban na dust2, North pewnie zbanuje Traina. Pierwszy pick VP to będzie nuke/cache, natomiast North prawdopodobnie weźmie overpassa, który im tu szedł na tym turnieju.
W decider map spodziewam się Nuke lub Mirage.
Raczej VP powinno to na spokojnie wziąć, szczególnie jeśli chodzi o poprzednią fazę turnieju nikt ich nie zmusił do pokazania na co naprawdę ich stać i mogli sobie pewnie rzeczy trenowane zachować na późniejszą fazę turnieju.
Ja gram takie ako:
NaVi - Astralis 1 @1.55
Tutaj jasno, Astralis poprzez 2 porażki w grupie samo skazało się na porażkę losując NaVi. Tak naprawdę jedyną drużyną, która by mogła z nimi powalczyć, którą na to stać jest Virtus Pro. Po przyjściu S1mple stali się zespołem kompletnym, któremu bardzo ciężko będzie zagrozić.
Fnatic - Gambit 2 @1.87
Tak samo jak NaVi zyskało dzięki S1mplowi, tak Gambit weszło na wyższy poziom dzięki Zeusowi. Świetnie wyglądali w grupie, porażka tylko z Virtus Pro pokazuje, że są w ścisłej czołówce do której tak się dobijali. Odnoszę wrażenie, że sam Olof na takie EnvyUs starczył i wykerował w pojedynkę mecz, tak tutaj może zabraknąć. Fnatic nie przekonuje mnie, myślę że wyjście z grupy to max na co ich stać na ten moment.
VP - North 1 @1.45
FaZe - SK 2 @1.55
AKO: 6.51 BETANO