Mecze na nockę:
Cruzeiro - Universidad de
Chile
Mecz z jednym faworytem, Cruzeiro. Jest to niemal pewniak do wygrania tego spotkania. Wystarczy spojrzeć na ich statystyki, które pisałem parę dni temu przy okazji meczu z Flamengo. Nie chcę ich pisać jeszcze raz więc po prostu link do posta -
http://forum.bukmacherskie.com/showpost.php?p=1025374&postcount=13 . Do tych statystyk należy dołożyć tylko jeden wygrany mecz u siebie, właśnie z Flamengo. Widać więc, że Cruzeiro u siebie jest bardzo mocne. Co do drużyny z
Chile to też są ostatnio w niezłej formie, ich 7 ostatnich meczów to 4 wygrane (w tym 3 w ostatnich 4 meczach), remis i 2 porażki. Jeżeli chodzi o mecze na wyjazdach to ostatnie 8 meczów to 4 zwycięstwa, 3 remisy i porażka, więc jest też naprawdę nieźle. Uważam jednak, że dziś to na Cruzeiro nie wystarczy, po prostu Cruzeiro jest za mocne. Universidad ostatnio wygrywało mecze, mają formę, ale nie należy zapomnieć, z kim grali, byli to tak naprawdę średniacy ligi Chilijskiej. Cruzeiro może też nie grało z mega mocarzami, ale trzeba przyznać, że Flamengo, Deportivo Quito i Atletico Mineiro to jednak mocniejsze zespoły niż CD La Serena, Aurora Cochabamba czy Curicó Unido. Tak więc myślę, że dziś w nocy Cruzeiro spokojniutko wygra, chociaż nie wiem czy będzie w nich na tyle mobilizacji, że wygrają 2 bramkami, ale zakładam, że mimo wszystko tak, w końcu to
Copa Libertadores, nie byle co.
Typy na mecz:
Cruzeiro 1.30 Expekt - to tak do kuponu żeby dołożyć
Cruzeiro -1 1.85 Expekt
Cruzeiro -1.5 1.925 bet365
over 2.5 1.55 Expekt - to też do kuponu raczej
Defensor Sporting - CA Boca Juniors
To dla mnie mecz zagadka jeśli chodzi o kursy, bo buki może nie jakoś wyraźnie, ale jednak faworyzują zespół Boca Juniors. Rozumiem, że Boca wielka, uznana firma, ale nie uważam, że zespół, który w meczach wyjazdowych remisuje z takimi drużynami jak CA San Lorenzo de Almagro czy CA Tigre, a mecze z takimi ekipami jak CA Rosario Central czy Estudiantes de La Plata przegrywa prawie bez walki był w stanie zagrozić, jakby nie patrzeć liderowi ligi Urugwaju. Żeby nie było, nie uważam, że liga Urugwaju stoi na jakimś mega super poziomie, ale jednak, 8 wygranych meczów na 10 + po jednym remisie i porażce, jest bardzo dobrym wynikiem. U siebie od początku października tylko wygrywają, no poza jednym wyjątkiem, mecz z Sao Paulo przegrany 0:1, ale akurat uważam, że to ten co potwierdza regułę. A Boca na wyjazdach, no ostatnio słabiutko, 5 meczów, a w nich 3 porażki i 2 remisy, z wyżej wymienionymi piłkarskimi potęgami

Moim zdaniem źle ustawione kursy po prostu i należy to wykorzystać i trochę zarobić kosztem buków.
Więc typy na mecz:
Defensor Sporting 3.05 Expekt
over 2.5 1.95/2.07 Expekt / bet365

i dla lubiących ryzyko, choć moim zdaniem dość prawdopodobny:
Defensor Sporting wygra 1 bramką 4.50 bet365
Libertad Asunción - Estudiantes de La Plata
O tym meczu, nie chciałem za wiele pisać na początku, ale jak już zacząłem pisać o innych to o tym też. Więc tak, sytuacja z awansem już właściwie rozstrzygnięta, Estudiantes polecieli u siebie spokojniutko 3:0 (zresztą tamten mecz dobrze wytypowałem). A w tym meczu właściwie nie wiem, czego się spodziewać. Libertad generalnie nie jest w jakiejś oszałamiającej formie, na ostatnie 5 meczów, 3 porażki, wygrana i remis. Wygrali z drużyną, z którą tak naprawdę musieli wygrać, czyli 3 de Febrero, a zremisowali z drużyną, z którą też powinni spokojnie wygrać czyli 2 de Mayo. No nie są to wyniki powalające na kolana. Jeśli chodzi o formę u siebie to ciut lepiej 5 ostatnich meczów to 2 wygrane, 2 remisy i porażka. Ale znowu należy spojrzeć na ich przeciwników. Wygrywali, dla odmiany, nie z ostatnią ani przedostatnią drużyną ligi, ale z 3 i 4 od końca, więc nie jest to też wynik godny wielkiego podziwu. Jedyny wynik mogący świadczyć o lepszej formie to remis z liderem - Cerro Porteno. A co do Estudiantes to generalnie ostatnio są w niezłej formie, 5 meczów to 2 remisy i 3 wygrane. Jednak na wyjazdach ostatnie 6 meczów to kolejno 2 porażki, potem 3 remisy i ostatnio wygrana. Więc widać progres, ale szczerze mówiąc to nie wiem czy to wystarczy na Libertad, zwłaszcza, że Estudiantes by awansować wcale nie muszą wygrywać, a nawet remisować.
Jeżeli miałbym podawać jakieś typy na ten mecz to byłoby to tak:
over 2.5 1.75/1.80 Expekt / bet365
remis/Estudiantes 1.65 Expekt
A tak mogło być ładnie gdyby Cruzeiro potrafiło wykorzystywać chociaż co 3 okazję do strzelenia gola.