Kapitalnie zaprezentowała się Americana. Wreszcie Noroeste przegrało co powinno zdarzyć się wcześniej(mecze z Corinthians i Botafogo). Jednak do przerwy mecz był równy i tylko 1:0 dla gości. Chwilę po przerwie szturm gospodarzy i wydawało się, że może być dobrze dla nich bo szybko wyrównali. Jednak z biegiem czasu i bramek co raz mniej się chciało grać gospodarzom, a co za tym idzie Americana miał ułatwione zadanie. Niestety porażka Oeste z Mirassolem. Chyba nie trafię tych drużyn nigdy... Ale zksstal wysłał mi PW z przebiegiem spotkania i tak jak sądziłem Oeste przeważało ale zdecydował jeden głupi wolny i zamieszanie pod bramką i gol zwycięski dla gości. Santo Andre znowu nie może wygrać i remisuje tylko 1:1 z Ituano. Ponte Preta z kolei remisuje 0:0 z Sao Caetano, a o tym spotkaniu ewentualnie może więcej powiedzieć Kacmon, bo oglądał ten mecz. Na niedziele już mam kilka typów i je właśnie chcę tutaj podać:
Pierwszy wielki klasyk w stanie Sao Paulo. Santos zmierzy się z Sampą. Ciężko wskazać faworyta jak to bywa zazwyczaj w takich meczach. Jednak ja widzę go w drużynie gospodarzy. Mecz co prawda odbędzie się na Arena Barueri ale to nie powinno wpłynąć na poziom tego widowiska, a wręcz odwrotnie. Santos ostatnio zawiódł mnie wynikiem 3:3 z Sao Caetano. Jednak w ataku jak cisnęli było kapitalnie i oto mi chodziło. Niestety po uzyskanym prowadzeniu zaraz się cofali i w efekcie czego nie udało im się zdobyć kompletu punktów. Dobrą wiadomością dla Adilsona Batisty jest fakt, że Elano, Robson i Adriano będą mogli zagrać w tym meczu, a przecież każdy z nich odniósł jakieś urazy przed kilkoma dniami w meczu z Azulao. Jednym problemem jest kontuzja Jonathana i najprawdopodobniej nie wystąpi. Z drugiej strony mamy Sampę, która ostatnio wygrała z Americaną 4:3 na wyjeździe. Niby sporo goli ale jednak SPFC mieli farta moim zdaniem przy co najmniej dwóch golach jak nie lepiej. Jednak liczba, którą stracili mnie zatrważa, gdyż uważałem ich zawsze za drużynę poukładaną w obronie. Przecież ani razu nie zagrali dobrego meczu w tyłach po mimo dobrych wyników w obronie jakim było czyste konto z Sao Bernardo i Mogi Mirim i jeden stracony gol z Ponte Pretą. Zawsze ich ratował Rogerio Ceni ale ostatnio i on był bezradny. W moim odczuciu możemy spodziewać się tutaj wysokiego wyniku i ciekawego meczu. Buki oferują nam masę zakładów na ten mecz i każdy może coś znaleźć dla siebie. Dla mnie lekkim faworytem Santos ale bardziej skupię się tutaj na golach niż typowaniu zwycięscy.
Santos
Rafael; Jonathan (Bruno Aguiar), Edu Dracena, Durval e Léo; Adriano, Pará, Elano e Róbson; Maikon Leite e Keirrison
São Paulo
Rogério Ceni; Jean, Xandão, Miranda e Juan; Rodrigo Souto, Carlinhos Paraíba, Zé Vitor e Fernandinho; Dagoberto e Fernandão
Moje typy:
Santos over 1,5 @ 2,00 Bwin
2:0
Over 2,5 @ 1,62
Over 3,5 @ 2,55
Linense podejmuje u siebie Paulistę Jundiai. Nie rozumiem zbytnio buków, którzy faworyzują gospodarzy. A przecież Linense póki co udało się zdobyć tylko 2 punkty. Na inaugurację przegrali 1:4 z Santosem ale w ofensywie zagrali naprawdę fajnie. Potem remis 1:1 z Santo Andre, a do szczęścia zabrakło kilkudziesięciu sekund. W kolejce 3 porażka z Portuguesą 1:3 i przed kilkoma dniami remis 3:3 z Ituano na wyjeździe. Jak więc widać tracą goli na potęgę i ciężko będzie to zmienić. Co prawda wraca podstawowy bramkarz Paulo Musse ale ja sądzę, że na wiele się to nie zda. Na dokładkę przyszedł obrońca środkowy Bruno Quadros, który w przeszłości bronił barw Flamengo i Guarani. Jak na razie to podniecają się nim włodarze Linense ale zobaczymy jak to wyjdzie. Napastnik Pedrao co ciekawe uciekł do Vitorii Bahia i zawodnik, który miał być gwiazdą został uznany za zdrajcę, a jak na razie Vitoria nie zapłaciła za tego gracza pieniędzy i możliwe, że dojdzie do sprawy sądowej. Paulista jak na razie spisuje się świetnie. 7 punktów w 4 meczach to wynik więcej niż dobry, a co ciekawe trener czuje spory nie dosyt. I ja mu się nie dziwię, bo przecież porażka z Palmeirasem 1:3 była po dobrej grze. W pierwszej połowie powiem nawet, że byli lepsi na boisku. Na dodatek też pamięta się remis z Sao Bernardo po dyskusyjnym karnym dla rywali. Trener Fernando Diniz nie zmienia nic w składzie, gdyż w jego odczuciu piłkarze spisali się dobrze Palmeirasem i jeżeli będą bardziej skuteczni to spokojnie mogą wywieźć kolejne punkty od rywala. Linense walczy o pierwsze zwycięstwo i w ogóle pierwsze punkty u siebie. Myślę, że spokojnie tutaj można zaryzykować typów na gości, którzy są jak dla mnie lekkim faworytem tego meczu.
Linense
Paulo Musse; Eric, Bruno Quadros (Marcelo), André Turatto e Tarracha; Marcus Vinícius, Rocha, Gilsinho e Léo Costa; André Luiz e Fausto.
Paulista
Cristiano; Eli Sabiá, João Paulo e Cléber; Bruno Formigone, Marquinhos, Baiano, Fábio Gomes e Rone Dias; Diego Barboza e Hernane
Moje typy:
Paulista(+1) @ 1,55 Bwin
3:2
Paulista DNB @ 1,95
Paulista over 1,5 @ 2,10
po 14 minutach!!!
Ostatni mecz jaki wybrałem to Sao Bernardo-Corinthians i opisze go w punktach:
-Corinthians w Paulistao póki co strzelił tylko 4 gole, a stracił 2.
-Corinthians oszczędza siły przed rewanżem w kwalifikacjach
Copa Libertadores dlatego zobaczymy rezerwowy skład
-Słaba forma Timao od początku sezonu jest widoczna i jeśli szybko jej nie poprawią mogą mieć problemy w wielu rozgrykwach
-Sao Bernardo po dobrym początku jakby zgaśli i w ostatnich dwóch meczach zagrali już nie najlepiej
-Wiele będzie zależało od Junior Xuxy, który może mieć sporą obstawę ze względu na klasę jaką prezentuje
-Słaby atak w Sao Bernardo i nie ma kto strzelać goli
-Jako ciekawostkę dodam fakt, że na trybunach będzie były prezydent Brazylii, Lula. Jest on wielkim kibicem Corinthians ale również na stadionie Sao Bernardo miał w latach 80. kilka wystąpień jako przywódca związków zawodowych zakładów metalurgicznych.
Moim zdaniem to co wymieniłem może skusić do zagrania opcji under. Tutaj można popróbować z różnymi liniami. Ja wybrałem i tą mniej bezpieczną oraz bardziej bezpieczniejszą i pewniejszą.
São Bernardo
Marcelo Pitol; Henrique, Leandro Camilo, Amarildo e Reinaldo; William Favoni, Lucas (Dirceu), Guto e Júnior Xuxa; Nena (Diogo Acosta) e Danielzinho.
Corinthians
Julio Cesar; Moradei, Wallace, Diego e Fábio Santos; Paulinho, Marcelo Oliveira, Ramírez e Morais; Danilo e Edno
Moje typy:
Under 2,5 @ 2,15 Bwin
2:2
Under 3,5 @ 1,48