>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Campeonato Brasileiro Serie A 2013 - wrzesień

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin

Za nami 17. ligowych kolejek, które zostały rozegrane na przestrzeni maja, czerwca, lipca i sierpnia. Przed nami jeszcze 3 miesiące z mały okładem, walki o mistrzostwo Brazylii. Faworytami w walce o mistrzostwo wydają się być Cruzeiro, Corinthians i Gremio. W czołówce również są Atletico PR i Botafogo ale ci pierwsi, to jednak kadrowo nie są na tyle silni i kiedyś ta ich super seria się skończy, a z kolei Botafogo po stracie swojego super dryblera Vitinho, również może mieć spore problemy z taką grą, jak jeszcze nie dawno. Tabela wygląda tak:

Już w nocy z wtorku na środę rozpoczynamy kolejną kolejkę zmagań, a kursy na te 11 spotkań(18. kolejka + mecz zaległy) wyglądają tak:

Zdecydowanym hitem będzie spotkanie Internacional-Corinthians, gdzie zobaczymy naprawdę sporą ilość znakomitych graczy. Również będzie to szczególny mecz dla Alexandre Pato, który przecież do Milanu poszedł z Interu, a teraz wraca tam jako gracz Corinthians. Również gracz Interu, Alex nie dawno zdobywał Libertadores w Sao Paulo, a teraz gra już w Porto Alegre. Poza tym nie mamy jakichś wyraźnych hitów ale nudy być nie powinno.

Zapraszam do dyskusji​

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Goias-Gremio
Zdziwiły mnie kursy w tym spotkaniu, bo to Goias jest niby faworytem, a przynajmniej tak się bukom wydaję. Dodatkowo jeszcze na początku było 2,5 jak wklejałem ofertę powyżej, a teraz 2,3 czego już kompletnie nie rozumiem. Owszem Gremio bez Vargasa i Riverosa, którzy pojechali na kadry ale Riverosa spokojnie można w środku pola zastąpić, a Vargas w ostatnim czasie, za dużo, to się nie nagrał. Najpoważniejszą stratą będzie pauza Rhodolfo na środku obrony. Tutaj do Bressana i Werleya dołączy Gabriel. Generalnie, to Gremio wygrało 5 ostatnich spotkań, w tym aż 3 wyjazdowe. Może gra jakoś nie zachwyca ale forma jest i punkty teraz po kolei wpadają aż miło. Goias to średniak, który co ciekawe jeszcze w domu nie przegrał, a jego bilans to 3-5-0. Również i gospodarze tego spotkania mają straty kadrowe. Za kartki pauzuję Vitor(obrońca), a kontuzjowani są Thiago Mendes i Amaral. Zapewne cała trójka, gdyby mogła, to by zaczęła od 1 minuty. Goias niby ma fajnych graczy, typu Waltera, Renana Oliveiry czy Dudu Cearense ale mimo wszystko jakoś nie mam do nich przekonania. Też nie są efektowni ale punkty zbierają więc podobnie jak Gremio. Aczkolwiek na papierze dużo mocniejsi są gospodarze tego spotkania i tu jest ta różnica. Myślę, że po takim kursie, to na Gremio w obecnej dyspozycji spokojnie można pograć.
Gremio DNB @ 2,25 William Hill⛔2:1

myyk 1,8K

myyk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Nautico - Sao Paulo 2 @2.05 Tempobet 5/10 ✅

Nie widzę tutaj innej opcji jak zwycięstwo przyjezdnych, którzy ten sezon mają bardzo słaby i zajmują miejsce w strefie barażowej co na drużynę, która aspirowała do walki o mistrzostwo jest katastrofą. Ostatnio wyniki są nieco lepsze, ale jedno zwycięstwo w ostatnich czterech meczach to wciąż wynik poniżej oczekiwań i oczekuję ich passy zwycięstw bo teraz czeka ich łatwiejszy terminarz. W ostatniej kolejce zremisowali bezbramkowo z Botafogo, a wcześniej kolejno: wygrali 2:1 z Fluminense, remis 0:0 z Flamengo i 1:1 z Atletico PR. Także ciężkie mecze ostatnio i bez porażki, dobrze w obronie więc dawka optymizmu jest po fatalnym starcie ligi. A rywal wymarzony bo autsajder rozgrywek czyli Nautico, które zajmuje ostatnie miejsce ze stratą siedmiu punktów do kolejnego miejsca i są murowanym kandydatem do spadku. W ostatniej kolejce przegrali u siebie 4:1 z Atletico Paranaense a wcześniej 2:0 Bahią na wyjeździe.

Po stronie Nautico jedynie atut gry u siebie, ale to za mało moim zdaniem na nabierające formy Sao Paulo, które siłę rażenia ma co rzadko w tym sezonie pokazywali jednak. Piłkarze pokroju Fabiano, Wellingtona czy Ganso potrafią zrobić różnicę i powinni dziś pokazać różnicę klas a determinacji po obu stronach na pewno nie zabraknie. W Sampie na dobre wyszło kilka zmian w składzie, szansę dostali min. Evangelista czy Reinaldo co wpływa na rywalizację w ekipie.

U gości zabraknie Jadsona (Pomocnik 11M/1G), Denilsona (Pomocnik 3M) i Ademilsona (Napastnik 8M). Nautico musi poradzić sobie bez Filipe (Obrońca 11M), Luiza Eduardo (Obrońca 4M) i Maranhao (Obrońca 8M).

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
adamo80 +1 Punkty (Lepiej niż kapszti, któremu znowu nic nie wchodzi od tygodnia ! Dziękuję za Typ !)
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Bahia-Cruzeiro
Bahia w ostatnim czasie już opadła z sił i nie gra tak dobrze. W ostatnich 6 spotkaniach tylko jedna wygrana i to z cieniutkim Nautico, a pozostałe mecze, to 4 porażki i jeden remis. Z resztą oni swoje już zrobili, a teraz niech spokojnie się obronią przed spadkiem, to nikt nie powinien mieć pretensji, bo i tak początek mieli ponad stan. Cruzeiro dalej w gazie i są moim faworytem do zgarnięcia tytułu. Skład mega mocny i tam Marcelo Oliveira może rotować do woli składem. W ofensywie są Everton Ribeiro, Riccardo Goulart, Julio Baptista, Borges, William, Vinicius Araujo - a więc naprawdę do wyboru do koloru. Co prawda więcej strzelają w domu i są tam lepsi ale na wyjazdach, z tymi najsłabszymi też swoje robią. Ponte Preta, Criciuma w ostatnim czasie dostały w czapkę od nich, a Bahia tak na papierze, to zespół wcale nie jakoś wiele mocniejszy, o ile w ogóle. Tak więc na dobrą sprawę, to Cruzeiro jak zagra na swoim poziomie, to powinno zgarnąć 3pkt i odskoczyć Gremio, a może i Corinthians, bo ci mają trudny mecz z Interem.
Cruzeiro over 1,5 @ 2,00 Bet365✅1:3

arthur071 +3 Punkty
szoky +4 Punkty
sztandi +7 Punkty
S 42

seon

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Nautico - Vasco 0:3

Jako, że Nautico nie może sobie ostatnio poradzić z żadnym przeciwnikiem i w ostatnich pięciu meczach notowali same porażki a w dodatku strzelili jedynie 1 bramkę nie pozostaje nic innego jak zagrać przeciwko nim. Vasco też w nie najlepszej formie, ale ostatni mecz z Cruzeiro pokazał, że jeszcze nic straconego w tym sezonie. Co prawda starczyło sił jedynie na pierwszą połowę, ale wcisnąć 3 bramki liderowi na wyjeździe to już coś. Vasco nie wygrało od 4 kolejek i wydaje mi się, że to oni przełamią złą passę. Po takim kursie jaki jest aktualnie na Vasco myślę, że trzeba spróbować. Do taśmy można spokojniej z podpórką.

Moje typy:
Vasco 2,60 [bwin] 4/10 ✅ 6,4j
Vasco [-1] 5,50 [bwin] 1/10 ✅ 4,5j
Bez trudu ????

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Santos-Goias
Ostatnio grałem przeciwko Goias i to był błąd, bo jednak u siebie ciężko ich pokonać. Teraz gram przeciwko kolejnej drużynie, która u siebie nie przegrała, a jest nią Santos. Santos to już nazwa, bo z ekipy, która wygrywała Libertadores oraz była jedną z najbardziej rozpoznawalnych w Ameryce Południowej, teraz już niewiele zostało. Właściwie tylko obrona, to miejsce, gdzie Edu Dracena i Durvala mają swoje miejsce ale i też lata... W ataku nie wiedzieć czemu gra katastrofalny Everton Costa, który w sezonach 2011 i 2012 rozegrał w sumie 2379 minut w Serie A i zdobył 4 gole. To daje nam jednego gola na 7 spotkań praktycznie... Na ławce są Giva i Willian Jose, którzy z pewnością zagraliby lepiej ale Claudinei Oliveira wie lepiej... Niby wyniki ostatnio nie najgorsze ale to nadal jest średniak i z pewnością takich kursów na nich być nie powinno. Goias na wyjazdach ostatnio zatrzymali Botafogo, Ponte Pretę czy Internacional więc dlaczego mieliby nie sprostać Santosowi? Nie mówię, że wygrają ale na remis, z pewnością ich stać, a kurs jednak za duży więc spróbuje na gości.
Goias(+0,5) @ 2,00 Bet365⛔1:0

emoboy 1,5K

emoboy

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Oswiecim
Dyscyplina: Piłka Nożna - Brazylia
Spotkanie: Vitoria BA - Atletico Mineiro
Typ: Vitoria BA
(Zakład bez remisu)
Kurs: 2.05
Bukmacher:William Hill

vs.

Analiza: Po porażce z Criciuma , ich trener Caio Junior został zwolniony a w jego miejsce z Sao Paulo został przyjęty Ney Franco. Co prawda po jego przyjściu przegrali z Flamengo 2:1 ale był to dobry mecz. Atletico Mineiro mimo to że było faworytem w spotkaniu z Fluminense RJ, to było w stanie tylko zremisować to spotkanie gdzie z resztą Ronaldinho popisał się pięknie wykonanym rzutem wolnym ! Złe wiadomości dla przyjezdnych to fakt że nie zagra w tym meczu najważniejszy obrońca Rever (12/5) który jest zawieszony, dodatkowo pomocnik Pierre (10/0) jest zawieszony.

zksstal 3,3K

zksstal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Sory kolego ale takie analizy to sobie można między książki włożyć. Wydaje mi się że piszesz to co jest Ci wygodnie i to co podeprze Twój typ. A nie zauważyłeś braków w ekipie Vitorii? Nino Paraiba, Fabricio, Tarracha - a więc trzech podstawowych obrońców drużyny, do tego Escudero i Vander, czyli zawodnicy z przodu...

fortuna95 445

fortuna95

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bytom
MECZ: Gremio - Portuguesa
KRAJ/LIGA: Brazylia / Série A
TYP: Obie drużyny strzelą gola TAK
KURS: 2,10
BUK: Betway
STAWKA: 4/10
✅ ✅ ✅

ANALIZA:
Gremio w tym meczu jest faworytem to problemu ze strzeleniem bramki nie powinno mieć ???? Goście w tym sezonie w 18 meczach rozegranych aż w 16 z nich strzelało przynajmniej jednego gola ???? mam nadzieje że dziś będzie podobnie i typ rozliczymy na plus hehe do tego h2h również sprawia że typ realny mimo że już parę lat temu grali ale w tamtym roku oba mecze na bts hehe
18.11.12 SER Portuguesa Gremio 2 : 2
16.08.12 SER Gremio Portuguesa 1 : 2
19.10.08 SER Portuguesa Gremio 2 : 0
13.07.08 SER Gremio Portuguesa 2 : 1
12.11.05 SER Gremio Portuguesa 2 : 2
05.11.05 SER Portuguesa Gremio 1 : 1
21.08.05 SER Portuguesa Gremio 1 : 2
29.08.02 SER Gremio Portuguesa 0 : 0
02.12.01 SER Gremio Portuguesa 3 : 1
15.10.00 SER Gremio Portuguesa 2 : 2
18.09.99 SER Portuguesa Gremio 1 : 1
11.11.98 SER Gremio Portuguesa 4 : 2

Gremio dziś bez: Adriano P (11m, 0br), Elano P (12m, 2br), C. Riveros P (8m, 2br) oraz E. Vargas N (7m, 3br)
Portuguesa dziś bez: Muralha P (0m, 0br), Douglas Washington P (0m, 0br), Diego Viana N (0m, 0br) Henrique P (4m, 0br) oraz Romão N (3m, 1br)

Powodzenia ????

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Cruzeiro-Flamengo
Tak jak pisałem ostatnio, tak i teraz powtarzam, że Cruzeiro to naprawdę mega mocna ekipa. Ostatnio strzelili 15 goli w 4 spotkaniach! Po raz kolejny można by wymieniać całą tą plejadę zawodników, którzy tam mogą strzelać gole. Na dobrą sprawę, to nawet gdyby było kilka kontuzji w ofensywie, to i tak jest sporo zmienników i w razie ich gry, poziom by nie spadł i nie odczuli by tego zbytnio. Flamengo, to taki średniak, który co raz mocniej musi zaciskać pasa i teraz jednak już takich cudów jak Ronaldinho czy inne gwiazdy, za wirtualne pieniądze jest co raz mniej. Źle im nie idzie ale mimo wszystko, pewnego poziomu, to oni nie przeskoczą. Problemem na niedzielny mecz, może być obrona, gdyż kontuzjowany jest Chicao, a na zgrupowaniu reprezentacji Chile jest Marcos Gonzalez, a zatem obok podstawowego stopera Wallace&#39;a, zagra nastoletni Samir. Co prawda dostawał jakieś powołania do młodzieżówek, to jednak przy takim potencjale ofensywnym, jakim dysponuje Cruzeiro, to może być nieźle zakręcony, a pamiętajmy, że tacy zawodnicy jak Borges czy Julio Baptista, to obrońców przestawiają aż miło.
Jak dla mnie, to szykuje się kolejna strzelanina, zatem można próbować overów na gospodarzy. Ja gram póki co, ten podstawowy czyli over 1,5 po niezłym kursie 1,66. Dla mnie to świetna inwestycja na niedzielę, która około 23 powinna się zwrócić, aczkolwiek lokata 66%, to nie jest, bo takowe w Brazylii nie istnieją.
Cruzeiro over 1,5 @ 1,66 Bet365⛔1:0

myyk 1,8K

myyk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Cruzeiro - Flamengo RJ Flamengo strzeli gola @1.78 Marathonbet 3/10 ⛔

Solidny kurs a wystarczy tylko gol, których w Brazylii często nie brakuje. Oczywiście bukmacherzy kierują się argumentami, że Flamengo mało strzela a Cruzeiro mało traci i dodatkowo u siebie Raposa jest faworytem. Nie można zapominać jak optycznie wygląda średnio mecz ligi brazylijskiej i jakieś akcje Fla na pewno będzie miało, pozostaje tylko kwestia wykończenia. U gości zabraknie napastnika Marcelo Moreno, ale w Rio liczą na Hernane, który strzelił w ostatnim meczu dwa gole i jest najskuteczniejszym piłkarzem Flamengo. Większe braki mają w defensywie, ale o tym później.

Obie drużyny dopiero co spotkały się w Pucharze Brazylii i lepsze okazało się Flamengo - pierwszy mecz 2:1 dla Cruzeiro a w rewanżu 1:0 dla Fla dające awans. Obu drużynom więc nie powinno zabraknąć informacji jak rozpracować rywala. Jeśli idzie o wyjazdowe mecze Flamengo to w ostatniej kolejce zagrali wyjątkowo słabo i przegrali 4:0 z Corinthians. Wcześniej jednak strzelali na wyjazdach - przeciwko Cruzeiro, Goias i Fluminense. Cruzeiro w ostatnich trzech meczach u siebie traciło gole choć mecze swoje wygrali - 5:3 z Vasco, 2:1 z Flamengo i 5:1 z Vitorią. W tym meczu może być podobnie - wygrają, ale nie zachowają czystego konta.

U gości zabraknie: Paulinho (Pomocnik 18M/2G), Felipe (Bramkarz 18M), Gonzalez (Obrońca 13M), Moreno (Napastnik 12M/2G), Chicao (Obrońca 5/1G). W ataku Fla ma zagrać duet Hernane i Rafinha, którzy się sprawdzili w rozgrywkach stanowych. W Cruzeiro bez większych braków poza Luanem (Napastnik 12M/5G).

zksstal 3,3K

zksstal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
X
Pojedynek na Estadio Couto Pereira będzie obok meczu na Mineirao chyba najciekawiej zapowiadającym się niedzielnym spotkaniem. Coritiba, po bardzo dobrym początku sezonu, gdzie nawet była przez chwilę liderem ligi, w ostatnich tygodniach nie radzi sobie najlepiej. Głównie przez kontuzje liderów graczom Coxy nie szło najlepiej. Teraz, gdy do składu wrócił motor napędowy drużyny Alex także ostatnie dwa mecze Coritiba jest bez zwycięstwa. Najpierw bezbramkowy remis u siebie z Interem, a później porażka na Maracanie 3-1 w meczu z Botafogo. Dziś nie zagrają w obronie Victor Ferraz i Leandro Almeida, a w pomocy Gil, Junior Urso. W ataku zabraknie Deivida.
FC Sao Paulo dziś w dość mocnym ustawieniu. Zabraknie jedynie Douglasa i Carleto. Sampa to ostatniej wpadce z Criciumą potrzebuje punktów, żeby nie podzielić losu sąsiadów z Sao Paulo i za rok nie grać w Serie B. Ostatnie mecze, poza tym ostatnim nie wyglądały źle: zwycięstwo z Fluminense i Nautico czy cenny remis z Botafogo mogą dawać spore nadzieje na przyszłość. Jednak gracze Autuoriego powinni strzelać więcej bramek. A dziś jest ku temu sposobność. Bo raz że obrona Coritiby jest osłabiona a dwa, że wydaje mi się, że Sampa lepiej radzi sobie z drużynami pokroju Coritiby na wyjeździe. Gdyby mecz był w Sao Paulo to gracze Tricolor Paulista musieliby zagrać bardziej atakiem pozycyjnym, co nie jest ich najmocniejszą stroną. Dziś zapewne to Coxa ruszy do ataku od pierwszych minut a goście będą mieli szansę kontry. Myślę że przynajmniej jedną bramkę są w stanie strzelić.
Sądzę, że mecz powinien być otwarty, bo obie drużyny potrzebują punktów, a to pociąga za sobą ofensywną grę.
over 2 @ 1,725 bet365 2-0
Coritiba: Vanderlei; Escudero, Luccas Claro, Chico e Diogo; Marcos Paulo (Uelliton), Willian, Vitor Júnior e Alex; Geraldo e Julio César.
FC Sao Paulo: Rogério Ceni, Paulo Miranda, Rodrigo Caio, Antônio Carlos e Reinaldo; Wellington, Fabrício, Jadson e Ganso; Aloísio e Luis Fabiano.

mega +7 Punkty
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Dawno nie pisałem, ale w najbliższym czasie mam chęci to zmienić. Mam nadzieje, że dojdzie do ciekawej dyskusji między Nami na temat meczów i wydarzeń w Brasileirao. W HP widziałem wiele osób śledzi mecze, przede wszystkim liczę tutaj na zksstal i kapszti że dołącza do dyskusji i nie będą to tylko sztywne analizy do danych meczów tylko wspólna polemika na temat tego co nas czeka w danej kolejce i w jakiej formie są dane zespoły/zawodnicy itp.
Kolejka weekendowa za Nami, ale przed nami już w śodku tygodnia spora dawka kolejnych emocji. Oto oferta z jaką wyszedł bet365 :

Słowem podsumowania poprzedniej kolejki i ostatnich tygodni można zacząć dyskusję.
Oglądałem w ten weekend kilka meczów. Najbardziej szokująca była postawa Sao Paulo. Zespół od dawna zmaga się z problemami i słabą formą. W tym tygodniu mieli napiety terminarz, 3 mecze w ciągu 5 dni. Wszystko ze względu na wojaże po świecie i mecze z Milanem, Bayernem na Audi Cup, z Benficą na Eusebio Cup i gdzieś w Japonii. Odrabiali więc ligowe zaległości z których przywieźli ledwo 3pkt. Gra daleka od ideału. Nierozumiane przeze mnie wystawianie składu, zmiany itp.
Pierwsza kwestia to dlaczego Rodrigo Caio jest ustawiany na środku obrony ? Chłopak typowa zapchajdziura w SPFC widać... grał już w pomocy, na boku i ofensywnego, grał bocznego obrońce, teraz stopera...
Podczas wczorajszego meczu Coritiba - SPFC z piłkarzy Sao Paulo przemawiała bezradność. Luis Fabiano nie miał żadnej sytuacji, Ganso daleki od wielkiej piłki, jego transfer do SPFC to największy niewypał, ubolewałem, że Santos go sprzedaje ale po tym co widze co on &quot;gra&quot; przez ostatni czas to był to dobry interes Santosu.
Osvaldo też całkiem zagubiony w ostatnim czasie a od początku 2013r ciągnął ten zespół w meczach Paulistao czy Copa Libertadores. A wczoraj po wejściu z ławki wyróżnił się jedynie cz.kartką i ostrym atakiem nakładką... Autrori też jakoś dziwnie patrzy na ten zespół bowiem sadza na ławce najlepszego jej gracza tj Jadsona. Jeżeli ktoś miał wizję gry, kreował sytuacje i starał się coś w ofensywie zademonstrować to był to Jadson, a wczoraj nawet nie podniósł czterech liter z ławki.
Źle się dzieje w Sao Paulo, z taką grą to będą do końca sezonu walczyli o utrzymanie i spełni się to co w ostatnich latach, że w kazdym sezonie jeden &quot;wielki&quot; zespół bije się rozpaczliwie o utrzymanie, niektórzy jak Palmeiras czy Corinthians ostatnio nie uciekają spod topora i muszą grać w Serie B. Czy ten sam los czeka Sao Paulo ?
Druga sprawa która mnie bulwersuje w ostatnim czasie to jakim cudem ktoś taki jak Everton Costa gra w pierwszym składzie Santosu ? Gośc niczym specjalnym się nie wyróżnia, nie ma kiwki, nie ma asysty, nie ma gola. Jest napastnikiem, ma 27 lat na karku, a w karierze strzelił uwaga - 13 goli !! I przechodzi z Coritiby gdzie nie mieścił się w składzie i z miejsca w Santosie gra od początku ? Niepojęte! Oto bilanse herosa Evertona Costy -&gt; http://www.transfermarkt.de/pl/verton-costa/leistungsdaten-detail/spieler_52320.html
No i gra kosztem zdolnej młodzieży Santosu, to mnie najbardziej boli ! Tak samo mówiłem i pisałem jak grał w Santosie Miralles, ale udalo się im go pozbyć na szczeście, myślalem, że wreszcie będzie normalność, ale myliłem się, długo to nie trwało.. przyszedł Everton.
A przecież Giva i William Jose sa dużo lepsi, już nawet o Neiltonie nie wspominam, ale on chyba teraz leczy kontuzje bo nawet na ławce nie zasiada. A przecież w tamtym sezonie pokazywał się jeszcze Victor Andrade, ale gdzieś zaginął całkiem i nie dostaje szans. Przed nimi jest przyszłość klubu przecież. Giva w meczu z Goias pokazał się z bardzo dobrej strony, jak wszedł z ławki od razu coś drgnęło w grze ofensywnej, zaliczył asystę, ale też zmarnował 3-4 mega sytuacje w momencie gdy Goias już próbowało rozpaczliwie strzelić wyrównującą bramkę. Ale Giva jest młody, uczy się, więc jestem w stanie mu wybaczyć.
No i trzecia kwestia to mecz Gremio - POrtuguesa i coś co jest zmorą Brasileirao czyli sędziowie.
Zobaczcie po prostu ten filmik -&gt; http://www.youtube.com/watch?v=hY1Ckid0rok
KABARET! Dwa czerwa pokazał za to, że piłkarze Portuguesy mu zwrócili słusznie uwagę, że piłka jest źle ustawiona. Takie jaja tylko w Brazylii!
Będąc przy Gremio to należy docenić, że są tak wysoko w tabeli. Słaba gra w Copa Libertadores nic tego nie zapowiadała, a tutaj zdobywają pkt. Nie wiem jak z formą dokładnie i grą, bo dawno ich meczu nie widziałem niestety, ale chętnie od Was coś usłyszę na ich temat ciekawego ;)
Zapraszam do duskusji zatem ;)

kapszti +14 Punkty (niezły powrót do działu)
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Skoro rozpoczynamy dyskusje, to i ja kilka słów swoich powiem. Zacznę od Sao Paulo, które jest chyba największą sensacją tego sezonu ale w ich przypadku sensacja, to znaczy słabe wyniki, bo przecież byli typowani do walki o mistrza. Teraz jak Robson wspomniał mieli ten natłok spotkań ale sami to sobie zgotowali, tymi towarzyskimi spotkaniami. 2 mecze w Monachium, do tego mecze w Japonii i Lizbonie, to nie był najlepszy pomysł, bo ani kokosów na tym nie zbili, a dodatkowo w środku sezonu, takie wyjazdy i zmiana strefy czasowej kilka razy, w przeciągu kilku dni, to jest głupota. Teraz mają mecze co chwila i to też nie ułatwia im zadania ale to już do nikogo mieć pretensji nie mogą, o to. Co do składu, to tam muszą zajść spore zmiany. W pierwszej kolejności odejście Rogerio Ceniego, bo on ma status nietykalnego, a niestety ten sezon jest średni, mówiąc delikatnie. Rodrigo Caio na środku obrony, to uważam że nie jest najlepszy pomysł, aczkolwiek pochwalam ostatnie zatrudnienie Antonio Carlosa, który przez wiele lat był czołowym stoperem ligi w barwach Botafogo. W ofensywie, niestety cyrk na kółkach, bo Jadson to był moim zdaniem najważniejszą osobą tego zespołu, a teraz jakoś zjazd z formą, a i trenerzy jakby trochę idą nie w tą stronę, co trzeba z nim. Ganso to kasa wyrzucona w błoto i na bank się nie zwróci, bo on powoli ale straci tą popularność i zejdzie do poziomu Kerlona i Lulinhy, którzy byli wielkimi talentami, a nawet poważnej piłki w Europie nie powąchali. Zjazd formy Osvaldo też swoje zrobił, bo w formie z ubiegłego sezonu, on był w stanie być zawodnikiem powoływanym przez Scolariego na stałe, a teraz to ciężko mu będzie powrócić do łask reprezentacji, wobec takiej konkurencji.
Sam nie wiem czy im by spadek nie wyszedł na dobre. Rogerio Ceni by odszedł, a przecież na jego miejsce czekają już Denis i Renan Ribeiro, do tego może wreszcie udałoby się pogonić Juvenala Juvencio - prezydenta Sampy i jakoś uzdrowić ten cały burdel. Widzimy na przykładzie Corinthians, że spadek wychodzi na dobre, bo teraz od kilku lat są w czołówce i wygrali po kolei, wszystko co mieli do wygrania.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Dobra pora na pierwsze typy na spotkania dzisiejsze:
Atletico PR-Fluminense
Trochę dziwnie to wygląda, że Atletico PR jako beniaminek jest po pierwszej rundzie w czołówce, a mistrz kraju ledwie nad strefą spadkową. Ale nic nie dzieję się przecież bez przyczyny. Atletico PR naprawdę fajnie sobie radzi i miło się ogląda tą ekipę, bo w meczach z ich udziałem pada naprawdę mnóstwo goli. Największy ich atut, to rzecz jasna Ederson, który z 12 golami na koncie, przewodzi w klasyfikacji strzelców. Poza tym Marcelo swoje też potrafi dorzucić, a nie zapominajmy chociażby o Dellatorre, który również kilka goli tam strzelił. Mimo już zaawansowanego wieku dalej błyszczy Paulo Baier, który z rzutu wolnego potrafi zrobić wszystko i to jest naprawdę ich spory atut. Ogólnie rzecz biorąc Furacao, to drużyna może bez gwiazd ale właśnie słowo &quot;drużyna&quot; jest tutaj kluczem, bo mają kolektyw, który fajnie funkcjonuję. Fluminense to już się posypało na całego. Zespół kompletnie nie przypomina ekipy, która w grudniu 2012 zdobywała mistrza Brazylii. Nie ma kilku graczy, do tego Fred, Jean, Valencia kontuzjowani, a reszta zespołu w iście wakacyjnej formie. Jedyną ich nadzieją jest Rafael Sobis, który ma 5 goli i 5 asyst, co przy 22 bramkach strzelonych przez Flu, musi robić wrażenie. Mimo tych problemów, warto powiedzieć o ich młodzieży, bo to jest ich czas. Kennedy, Biro Biro, Igor Juliao, Willian, Fabio, Denilson - to zawodnicy, którzy mieli okazje się pokazywać i widać, że ta praca z młodzieżą w Laranjeiras(ośrodek treningowy Flu) nie idzie na marne. Mimo wszystko, ciężko się spodziewać by młodzież miała ich pociągnąć w górę tabeli. Wyjazdy katastrofalne, bo poza wygraną z najsłabszym Nautico, to pozostałe porażki albo remisy, trochę uwłaczają takiej ekipie.
Gospodarze mogą dzisiaj zagrać bez dwóch podstawowych stoperów - Luiza Alberto i Manoela. Wobec tego nie gram na wygraną Atletico PR, gdyż coś może wpaść do ich bramki, a obrona jakoś szczególnie mocna nie jest, zatem over 1,5 dotyczący tylko Furacao będzie chyba tutaj najlepszą opcją.
Atletico PR over 1,5 @ 2,00 Bet365⛔1:1

Botafogo-Corinthians

Mecz na szczycie i hit tej kolejki. Faworytem rzecz jasna wicelider tabeli czyli Botafogo. Nie oznacza to, że nie mają problemów kadrowych. Jest kilka kontuzji ale zawodników, których już jakiś czas nie ma więc to nie powinno na nich aż tak wpłynąć. Jedynym poważnym brakiem jest Jefferson, który był na zgrupowaniu reprezentacji. Jego miejsce zajmie Renan. Mimo wszystko podczas nieobecności Jeffersona udało się wygrać z Coritibą 3:1 i 2:1 z Criciumą więc takiej biedy nie było. Warto podkreślić jak świetnie sobie radzą w domowych spotkaniach, bo nie zaznali jeszcze porażki jako gospodarz, chociaż grali na Maracanie, w Volta Redonda czy Brasilii. Corinthians po słabym początku, teraz idzie w górę i jest już na 5. miejscu. Ostatnio na radiobrazylia.pl pisał ich fan o nicku GSP, że Timao sobie radzą tak sobie w środku tygodnia i postanowiłem to sprawdzić. Owszem rozegrali 6 spotkań w środku tygodnia - w lidze i wygrali tylko 1. Widać, że taki klimat im nie sprzyja. Dodatkowo mają spore problemy kadrowe, które już się objawiły przy okazji spotkań z Interem i Nautico - 1pkt ledwie zdobyty. Fabio Santos, Ralf, Guilherme, Guilherme Andrade i Renato Augusto - to zawodnicy, których na pewno zabraknie. Ubiegłej nocy swoje mecze w reprezentacjach rozgrywali Alexandre Pato i Paolo Guerrero więc ciężko i ich oczekiwać, chociaż media brazylijskie piszą, że mogą znaleźć się na ławce. Po stronie gospodarzy wraca Seedorf, a do tego są Rafael Marques, Elias i Hyuri, który przebojem wdarł się do pierwszego składu. Na moje, to powinno wystarczyć na wyjazdowy i osłabiony Corinthians.
Botafogo @ 2,21 Betsson✅1:0

gats +7 Punkty (Botafogo ! Dzieki.)
bukmacherace 59

bukmacherace

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
ostrowiec swietokrzyski
Dołączę się, bo dużo oglądam, ale się nie udzielam.
Co do Sao Paulo to jak dla mnie mogą być oni ekipą, która cierpi na tym, że nie umie zorganizować w odpowiedni sposób obrony. Jest to problem wielu ekip i często nawet te, które grają nieźle taktycznie wpadają w pułapkę i przegrywają, bo dostają bomby z kontry, a w Brazylii kontry, jak wiadomo gra się tak szybko, że chyba tylko Messi z Aguero potrafią to robić szybciej ????
Przykład wczorajszy mecz Internacionalu. Pomijam zaliczenie głupiej czerwonej kartki, ale do jej momentu nikt o zdrowych zmysłach nie byłby w stanie przewidzieć wyniku 0-2 dla Santosu. Przewaga Internacionalu była kolosalna. Mieli akcję za akcją, niezłe strzały, prowadzili grę, byli lepsi w każdym aspekcie, ale nieskuteczni i dostali dwie bomby z kontry.
Podobnie jest z Sao Paulo, że brak umiejętności grania sprawnie ataku pozycyjnego i marna obrona w grze jeden na jeden kończy się takimi, a nie innymi wynikami. W tym aspekcie zdecydowanie góruje Cruzeiro - naprawdę podoba mi się ich kontrola gry, pomysł na grę. Fogao znów są fenomenalni w grze z pierwszej piłki, przyśpieszaniu akcji, trochę gorzej z defense, ale nadrabiają to z przodu. Oczywiście widać to w tabeli.
Moje luźne przemyślenia na tą kolejkę.
PR - Flu over 2.5 2.0
Bahia - Criciuma 1 1.8
Goias - Cruzeiro 2 1.95
Fogao - Corinthians 1 2.1
Nautico - Gremio 2 1.85
Portugesa - Vasco 2 3.1
PR skupia się na grze do przodu i w ofensywie są groźnie. Flumienense na wyjazdach ma shaky defensywę, ale po stracie bramki przez którąś z ekip może dojść do wymiany ciosów.
Bahia miała ciężkie mecze, ale musi ruszyć 4 litery, żeby strefa spadkowa się nie zbliżyła zbytnio. Mogą to wygrać, mogą zremisować, ale stawiam, że jedną bramką wygrają.
Goias u siebie jest bardzo groźne. Jednak uważam, że Cruzeiro pokaże im inną jakość.
Fogao walczy o mistrza. Corinthains to jest ekipa, u której bramka to jest święto narodowe. Mają za to nieźle poukładaną defensywę, może być remis, ale skłaniam się, że Fogao im zmęczą.
Styl gry Gremio podoba mi się coraz bardziej. Brakuje czasem jakości, ale z Santosem, Portugesą mi się podobali. Tak grając Nautico nie ma większych szans.
Vasco ma dwie twarze. Z twarzą z meczu z PR, czy Cruzeiro mimo niekorzystnych wyników mecz z Portugesą mogą wygrać.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Sao Paulo-Ponte Preta
Dzisiaj debiut Muricy&#39;ego Ramalho, co od razu przyciągnęło kibiców, bo ponoć 43 tysiące biletów na Morumbi, już poszło czyli zobaczymy wypełniony ten ogromny obiekt. Sampa rzecz jasna ma teraz zacząć piąć się w górę, bo innego scenariusza nikt sobie nie wyobraża. Przede wszystkim uratować się przed spadkiem, a o Libertadores powalczyć w Sudamericana, bo w lidze mają 17pkt straty czyli chyba nieco za dużo, aczkolwiek przy wygrywaniu mecz, za meczem są w stanie i takie coś odrobić. Ramalho przede wszystkim musi poprawić obronę ale jakoś nie spodziewam się tego, by Sampa od początku jego pracy grała na zero z tyłu, bo w tak krótkim czasie, ciężko mu było wprowadzić swoje rządy. Tak jak Robson ostatnio pisał Rodrigo Caio na środku obrony, to nie jest dobry pomysł, to przeniesiony został na prawą stronę defensywy... Może to nie głupi pomysł, bo w ofensywie to zawodnik przydatny więc jest w stanie, coś dać drużynie. Sampa w tym sezonie we wszystkich 9 domowych spotkaniach traciła, co najmniej jednego gola i właśnie takie ekipy typu Goias, Criciumy, Bahii nie miały z tym problemu, a na papierze nie są, to wcale mocniejsze ekipy od Ponte Prety. Goście przede wszystkim nastawią się na kontry, które wykańcza ma oczywiście William czyli drugi najlepszy strzelec ligi - 11 goli. Poza tym Rildo możliwe, że zagra od 1. minuty, a to byłoby wzmocnienie. Kto ma pomagać Williamowi? Liczę na Chiquinho i Fellipe Bastosa najmocniej. Ten drugi również potrafi solidnie huknąć z dystansu, co nie raz pokazywał w czasie gry w Vasco da Gama.
Wybieram zatem bts, bo Sampa u siebie traci gola za golem i byle głupek może to zrobić. Ponte Preta na wyjazdach strzelała w 6 z 8 wyjazdów czyli też dobry wynik. Co ciekawe kursy są naprawdę zróżnicowane. 2,20 w Bet365, 2,00 w William Hill czy też 1,84 w Betssonie... Ja wybieram najwyższy i próbuje.
BTS @ 2,20 Bet365⛔1:0

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Czołówka swoje mecze wczoraj wygrala solidarnie. Botafogo, Gremio i Cruzeiro widać, że są obecnie w dobrej dyspozycji. Szczególnie ciekawie było w meczu Bota - Corinthians. Znowu piękną bramkę zdobył robiący powoli furorę Hyuri. Sytuacji mnóstwo z obu stron, ale Corinthians kolejny mecz bez strzelonego gola! A to już 3 mecz taki. Ale teraz na weekend pewnie ta passa niechlubna ulegnie zmianie bo w końcu Pato, Guerrero wrócili już z meczów reprezentacji.
Dzisiaj przed Nami cztery mecze i każdy z nich wygląda ciekawie.
Sao Paulo - Ponte Preta
Po pierwsze ponowny debiut na ławce trenerskiej Sao Paulo zaliczy Mauricy Ramalho. W przewidywanych składach za wiele nowych rozwiązań nie ma. Znowu Ganso od początku, dalej Jadson ławka... Co prawda Rodrigo Caio na prawą obrone wraca, a Miranda do środka. Ponte Preta nie będzie łatwym rywalem. kurs @1,45 na Sao Paulo to nieporozumienie! Bo co może nowy trener w 3 dni zmienić ? Sao Paulo grało fatalnie w defensywie i jeżeli miałbym coś szukać ciekawego do grania w tym meczu to BTS @2,00. Kurs z pewnością za wysoki. Ponte Preta potrafi strzelać gole, William przecież nie przez przypadek jest w czołówce klasyfikacji strzelców z 11 golami na koncie. Ponadto mecz o 6pkt dla obu zespołów więc tym bardziej kurs na SPFC pod nazwę zespołu a to w ostatnim czasie nie funkcjonuje o czym było pisane powyżej.

Internacional - Vitoria
Drugi mecz w przeciągu 3 dni dla Interu, we wtorek przegrali 1:2 z Santosem. Mieli ogromną przewagę, mnóstwo okazji. Scocco bardzo aktywny, Leandro Damiao zmarnował sam na sam, świetnie bronił Aranha. Dwa gole Inter stracił po stałych fragmentach gry z czego gol Renato Abreu to nie powinien paść szczerze mówiąć bo może i był rykoszet od muru ale Alisson w bramce zachował się fatalnie. Dziś Inter bez Fabricio który pauzuje za kartki i bez Diego Forlana. Ponadto rezerwowy Rafael Moura nie zagra.
Jednak to Vitoria ma wazniejsze braki, przede wszystkim Maxi Bianchucchi (8 goli/2 asysty) i Escudero (1gol/3asysty) to obaj ważni piłkarze. Vitoria ostatnio nie zachwyca, po świetnym początku sezonu teraz wpadli w dołek. Kurs @1,35 przed meczem można i do dubla brać, ale ja tutaj poczekam na LIVE i będe wtedy polował na wygraną Internacionalu, taki mam plan. Bo dla mnie Inter ten mecz wygra mimo grania meczu 2 dni temu.
Internacional: Alisson; Gabriel, Índio, Juan e Kleber; Ygor, Willians, Otávio e D’Alessandro; Scocco e Leandro Damião
Vitória: Wilson; Ayrton, Victor Ramos, Kadu e Juan; Michel, Neto Coruja, Cáceres e Renato Cajá; Marquinhos e Dinei.

Flamengo - Santos
Santos ten sam problem co Internacional, a więc drugi mecz w 3 dni. Jednak Santos dwa mecze wyjazdowe więc jeszcze siły tracą na podróże. W dodatku skład osłabiony znacznie. Montillo, Arouca, Edu Dracena, Giva każdy z nich to spora strata. W ataku znowu nieudacznik Everton Costa więc cieżko będzie nawet strzelić jakiegokolwiek gola niestety... Flamengo już teoretycznie ma piłkarzy którzy grali w el.MŚ czylI Caceresa i Marcelo MOreno ale zobaczymy czy Menezes da im jescze odpocząć czy jednak zagrają. Faworytem dla mnie w tym meczu jest Flamengo i szukałbym ich wygranej.
Flamengo: Paulo Victor, Léo Moura, Wallace, Samir e André Santos; Cáceres, Luiz Antonio, Elias e Gabriel; Rafinha e Hernane.
Santos: Aranha; Cicinho (Galhardo), Gustavo Henrique, Durval e Mena; Renê Júnior, Alison (Pedro Castro), Cícero e Leandrinho (Léo); Thiago Ribeiro (Gabriel) e Everton Costa.

Atletico MG - Coritiba
Typ : Atletico MG @ 1,658 Pinnacle✅3:0
W tym meczu widzę jednego faworyta i jest nim Atletico. Powód jest prosty, Coritiba dzisiaj bez Alexa który został w Kurytybie i na mecz nie pojechał w ogole. Zastąpić ma go Lincoln, ale Alex to Alex, niezastąpiony jest. Atletico na musiku, bardzo nisko w tabeli. Rever, Marcos Rocha i Jo już wrócili z reprezentacji. Ronaldinho coś tam ostatnio postrzelał ładnie z wolnych przeciwko Fluminense. Skład wygląda na optymalny nie licząc absencji Diego Tardelli ale Coritiba ma większe zmartwienia. Atletico u siebie musi takie mecze wygrywać i co wazne potrafi.

agarak +2 Punkty
bukmacherace 59

bukmacherace

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
ostrowiec swietokrzyski
Dziś w nocy oglądałem PR i Flu grało piach - nadal zastanawiam się, jak PR nie wygrało tego meczu.
Cruzeiro straciło bramkę i nawet się nie przejęli. Ich spokój w grze jest dla mnie porażający. Rozklepali nieźle grający Goias. Jak dla mnie Goias bramka ze spalonego, ale to inna sprawa.
Fogao zasłużenie wygrali mecz. Mieli więcej setek, choćby Seedorfa, który nie wiem jak nie strzelił w bramkę z jednym obrońcom na środku po minięciu bramkarza.
Vasco drugi mecz z rzędu z przewagą, która kompletnie nie została zrealizowana na boisku.
W nocy, czyli jutro już właściwie, jak dla Sao musi ten mecz wygrać.
Jeśli nie z Ponte, czy takimi ekipami to z kim oni mają wygrywać.
Ilość głupot jakie ta ekipa robi jest porażająca. Dziwne - w sensie głupie czerwone kartki - nieudolność, ale mimo wszystko z takim składem.
Mineiro nadal gra ładnie dla oka, ale nie osiąga odpowiednich wyników. Kurytyba potrafi zaskoczyć, zagrać szybko piłką, ale myślę, że tym razem na boisku nie będziemy mieli meczu wolne Dinho kontra przeciwnik.
Internacional zgadzam się i pisałem już pechowo przegrał z Santosem. Tym razem powinien spokojnie ograć beznadziejnie grającą Vitorię, ale kurs nie do gry.
Uważam, że Santos wyczerpuje dawkę szczęścia. Flamengo jak dla mnie gra ciekawie, ale niefrasobliwe, ale ich styl gry powinien akurat z Santosem pomóc im w wygranej.

D 249

davccio

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Atletico MG - Coritiba
Typ: Atletico MG -1.5 Ah Kurs: 2.60 Bet365
Atletico zagra w optymalnym składzie , po kontuzjach wraca 2 czołowych napastników którzy podniosą siłe ofensywy, Coritiba natomiast wystapi dzisiaj mocno osłabiona: zabraknie jej najlepszego zawodnika Alexa o którym smiało można powiedzieć że stanowi 50 % wartości zespołu. Inne osłabienia to defensywny pomocnik Junior Urso i dwóch obrońców Leandro i Victor. Coritiba cierpi na niedobór obrońców w związku z czym linia obroby może dziś być zestawiona nieco eksperymentalnie. U wiekszości bukmacherów kursy na AMG lecą w dół.

agarak +2 Punkty
Status
Zamknięty.