>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Campeonato Brasileiro Serie A 2012 - sierpień

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford

Obecnie karty w Brasileiro rozdają zespoły Atletico Mineiro i Vasco da Gama. Pierwsi niepokonani od 8 meczów z czego aż 7 wygranych.
Za ich plecami dwa kluby z Rio bo Vasco i Fluminense.
Zawodzi w dalszym ciągu Santos, który co prawda zdołał pokonać Ponte Preta w ostatniej lipcowej kolejce, ale ich pozycja nadal jest daleka od ideału bo była to zaledwie druga wygrana w bieżących rozgrywkach, a zespół okupuje długi czas dolne rejony tabeli.
Rozkład gier na najbliższą kolejkę jest dość ciekawy, nieźle się zapowiada przede wszystkim mecz Vasco - Corinthians czyli dwóch zespołów które walczyły o tytuł w poprzednim sezonie do samego końca.
Ze względu na udział paru zespołów w Copa Sudamericana wciąż nie mamy całej rozpiski kursowej na najbliższy weekend więc póki co nie wklejam jej.
Tak natomiast się prezentuja cała tabela wraz z rozkładem gier w 14 kolejce :

Zapraszam do dyskusji ;)

zksstal 3,3K

zksstal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
X

Na Caninde pojedynek dwóch drużyn z końca tabeli. W tym meczu skłaniałbym się ku typowi że obie drużyny strzelą bramkę.
Portuguesa zajmuje aktualnie 15. miejsce z trzynastoma punktami, goście ostatnie 20. miejsce mając osiem punktów. Oba kluby potrzebują bardzo punktów. W gorszej sytuacji jest oczywiście Figueirense, które w lidze nie wygrało od pierwszej kolejki a ostatnie pięć meczów to same porażki. Po meczu nieobecności wraca Loco Abreu, który na tygodniu w spotkaniu Copa Sudamericana strzelił gola w meczu z Atletico GO. Asystować w ataku będą mu Caio i Julio Cesar.
Portuguesa po ostatnim zwycięstwie nad Nautico, gdzie strzeliła 3 gole (a do tamtego spotkania zaledwie 7 w 12 meczach) jest na pewno mocno podbudowana. Wcześniej dwa remisy z dobrymi drużynami: 0-0 z Flamengo i 1-1 z Corinthians. Na pewno będą chcieli dziś podtrzymać dobrą serię wyników. Na własnym stadionie spisują się całkiem dobrze: 3 zwycięstwa, remis i dwie porażki. Tylko znowu te gole... Do spotkania z Nautico strzelone zaledwie 3 gole w pięciu meczach. Jednak jak pokazało spotkanie z klubem z Recife Lusa potrafi strzelać gole.
Liczę dziś na otwartą grę i gole z obu stron. Nie chcę typować kto wygra bo Figueirense kiedyś się zbudzi ze snu, ale czy to będzie dziś?
Portuguesa: Dida; Luis Ricardo, Gustavo, Valdomiro e Marcelo Cordeiro; Ferdinando, Léo Silva, Moisés e Héverton; Ananias e Diego Viana (Bruno Mineiro).
Figueirense: Ricardo; Doriva, Fred (Canuto), Anderson Conceição e Guilherme Santos; Túlio, Jackson e Guilherme Lazaroni; Pittoni, Caio e Loco Abreu.
BTS @ 1,83 B365

S 13

spiskowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Cz-wa
Flamengo RJ - Atletico-MG już wczoraj znikał z ofert wydaje mi się ze mecz został sprzedany mi się nie udało go postawić bo gram w Fortunie a ona go nie wystawiła.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Mecz ten nie został sprzedany, a co więcej został przełożony. Dokładniej na prośbę Botafogo, które użycza obecnie stadionu i Flamengo i Fluminense ale że murawa jest w fatalnym stanie, a jeszcze mnóstwo spotkań przed końcem sezonu, to poprosili by przełożyć ten mecz i zrobić jakieś prace przy murawie i związek się zgodził i przełożył to spotkanie.

S 13

spiskowiec

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Cz-wa
O Dzięki bardzo bo coś bardzo się na niego napaliłem, a tu wczoraj kursy jakoś znikały bo jak patrze na mecze to dalej widnieje, że będzie dziś. Oczywiście jak będą gali obstawiam Atletico-MG . Dziś właśnie obstawiłem Vasco da Gama- Cortinthians 1- 1,50
myślę że u siebie Vasco wygra.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Sobotnie spotkania jakoś odpuściłem, gdyż nie widziałem nic ciekawego do gry ale za to na niedzielę jest kilka wyborów:

VS

Kurs na Gremio jakiś wysoki nie jest ale czego tu się spodziewać skoro spotykają się drużyny z dwóch biegunów tabeli? Oczywiście faworytem są gospodarze i to bezsprzecznie, bo jak może być inaczej. Gremio u siebie mocne i jedynie Atletico Mineiro wywiozło z Olimpico punkty, a reszta je tam traciła. Gremio w najmocniejszym składzie, a jedynie zabraknie Andre Limy oraz Vilsona(obaj za kartki) ale i jeden i drugi to zawodnicy rezerwowi, także straty nie ma. W ofensywie co raz lepiej spisują się Kleber, a zwłaszcza Marcelo Moreno, a do tego dobrze wspiera ich dwójka Ze Roberto i Elano. Jeśli chodzi o gości, to jest to jeden z kandydatów do spadku. Nie dawno przejął ich były trener Gremio czyli Caio Junior i od tej pory zanotowali 3 mecze bez porażki w lidze. Jednak dwa mecze grali u siebie, a teraz czeka ich trudny wyjazd, do tego zabraknie Klebersona, Souzy czy Eliasa. Bahie już widziałem i grają słabo ale jak może być inaczej skoro otwierają strefę spadkową?... W mojej ocenie w niedzielny wieczór Bahia zakończy swoją dobrą serię, gdyż jest zwyczajnie o wiele słabsza od Gremio, a do tego grają w Porto Alegre, gdzie łatwo o punkty nie jest, a zatem spodziewam się zdecydowanego zwycięstwa Gremio.

Gremio: Marcelo Grohe; Edilson, Werley, Gilberto Silva e Pará; Fernando, Souza, Elano e Zé Roberto; Kleber e Marcelo Moreno

Bahia: Marcelo Lomba; Gil, Danny Morais, Titi e Ávine; Diones, Fahel, Hélder e Mancini; Zé Roberto e Júnior

Gremio @ 1,35 Tobet✅3:1

VS

Kolejny mecz, który powinien być spotkaniem do jednej bramki. Do bramki Sao Paulo wrócił Rogerio Ceni i wygrali 2 mecze z nim w składzie, a przy okazji &quot;Goleiro Arthileiro&quot; strzelił pięknego gola przeciwko Bahii w Copa Sudamericana. Co prawda w ataku zabraknie Luisa Fabiano(która to już jego kontuzja?...) ale jest Ademilson, który strzela jak na zawołanie i wydaję się, że ten młodzian wywalczył już miejsce w składzie. Jemu partnerować będzie Willian Jose, który jakby nie mógł rozwinąć swoich skrzydeł... Za nimi Jadson, a na skrzydłach Doulgas i Cortez czyli wszystko elegancko. U siebie SPFC grają naprawdę fajny futbol i ciężko tam komukolwiek wygrać, a jedyną ekipą, która to zrobiła było Vasco, a do tego byli jedyną ekipą, która wygrała z Atletico Mineiro. Jeśli chodzi o Sport, to jest to drużyna własnego boiska i to właśnie na Ilha do Retiro spisują się dużo lepiej. Na wyjazdach nie pokazują nic specjalnego, bo zdobycie punktów na rezerwach Santosu czy Coritiby na nikim wrażenia nie robi. Dodatkowo trener Vagner Mancini musi sobie radzić bez podstawowego stopera Bruno Aguiara, który złamał nos. W niedziele z kolei zadebiutuje były gracz Sao Paulo, Hugo. Również dla mnie idiotyczną decyzją trenera jest sadzanie na ławce Henrique, który jest o klasę lepszy od Gilberto w mojej ocenie ale Mancini woli byłego gracza Interu i jak dla mnie sam na tym traci ale co się dziwić, skoro to jeden z największych nie udacznych trenerów ostatnich sezonów w Brazylii...

Jak dla mnie zwycięzca tego pojedynku może być jeden i będzie nim Sao Paulo, o ile zagrają normalnie i nie zlekceważą rywala, to nie powinni mieć problemów z sięgnięciem po komplet punktów.

SÃO PAULO: Rogério Ceni; João Filipe, Rafael Toloi e Rhodolfo; Douglas, Denilson, Maicon, Jadson e Cortez; Ademilson e Willian José

SPORT: Magrão; Moacir, Aílson, Diego Ivo e Reinaldo; Tobi, Rithelly, Hugo, Marquinhos Gabriel e Felipe Azevedo; Gilberto

Sao Paulo @ 1,35 Tobet✅1:0

VS

Kolejny już trzeci mecz, gdzie mamy wyraźnego faworyta. Cruzeiro to czołówka ligi i drużyna, która powinna powalczyć o wysokie cele w tym sezonie, a z kolei Ponte Preta to jeden z kandydatów do spadku. Cruzeiro do niedzielnego spotkania przystępuje w najmocniejszym składzie, a zabraknie jedynie Williana Magrao(kartki) ale on nie ma pewnego miejsca w składzie. Dziwną decyzję podejmuję trener Celso Roth sadzając Wellingtona Paulistę na ławce ale i tak Borges oraz Wallyson to mocny duet napastników, a jest jeszcze Anselmo Ramon, także ma kto strzelać. U gości z kolei brakować będzie Edsona Bastosa(podstawowy bramkarz) oraz Nikao(najlepszy pomocnik). Ta dwójka to ważne postacie tego zespołu ale jednak nie ma co się oszukiwać, że najważniejszą osobą jest napastnik Roger, który póki co zdobył 7 z 16 goli Ponte Prety! Jeśli jego zastopują obrońcy Cruzeiro, to problemów z wygraną być nie powinno, bo obrona ich nie należy do jakichś super mocnych i sforsować ją przy takim urodzaju w ataku nie będzie problem.

Tak więc w mojej ocenie tutaj faworytem i to zdecydowanym są gospodarze i każdy inny wynik, aniżeli wygrana Cruzeiro będzie można uznać za niespodziankę, dlatego pobieram czystą &quot;1&quot;.

CRUZEIRO: Fábio, Ceará, Léo, Victorino e Diego Renan; Leandro Guerreiro, Charles, Tinga e Montillo; Wallyson e Borges

PONTE PRETA: Roberto, Gerônimo, Gustavo, Ferron, Uendel; Baraka, Somália, Renê Junior (Cicinho), Marcinho; Rildo e Roger

Cruzeiro @ 1,60 Tobet⛔1:2 - fatalnie w ataku i to cały klucz do &quot;sukcesu&quot;

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
VS

Wydaję się, że spotkanie na Vila Belmiro to hit środowych spotkań w Brasileirao. Jednak jest to hit bardziej z nazwy, niż rzeczywiście tak jest, gdyż Santos obecnie i ten zdobywający Libertadores przed rokiem łączy tylko nazwa. W tym sezonie też długo walczyli w Libertadores ale odpadli z Corinthians, a ligę na początku odpuścili. Teraz może i by chcieli grać na maksa ale wobec braku Rafaela, Neymara czy Ganso czyli trzech najważniejszych postaci tego zespołu jest bardzo ciężko. Do tego dalej brakuje kontuzjowanych Fucile i Edu Draceny, a więc kolejnych nominalnie podstawowych zawodników. Problemem Santosu obecnie jest przede wszystkim atak, bo w 14 spotkaniach zdobyli jedynie 9 goli!!! Jeszcze w obronie się to trzyma ale atak to jest po prostu tragedia ale co się dziwić, gdy się sprzedaję kilku podstawowych atakujących, a podstawowym zawodnikiem jest Victor Andrade czyli chłopak z rocznika 1995. Talentu mu nie ujmuję ale pewnie gdyby było kilku porządnych napastników, to mógłby mieć problemy z łapaniem się do kadry meczowej, a tak gra od pierwszych minut. W tabeli Santos póki co na miejscu 16 czyli tuż nad strefą spadkową ale po tej kolejce może do niej się przesunąć, gdyż Bahia gra u siebie z Portuguesą i tam o punkty będzie im o wiele łatwiej niż Santosowi w starciu z Cruzeiro.

I właśnie czas przejść do gości tego spotkania. Aktualnie zajmują miejsce 8 ale na dobrą sprawę to oni zamykają tą pierwszą grupę walczącą obecnie o najwyższe cele. Gracze z Belo Horizonte ostatnio w weekend przegrali z Ponte Pretą u siebie 1:2 ale kto oglądał ten mecz, to wie, że gdyby nie, fatalna skuteczność gospodarzy, to pewnie by ograli wysoko rywala. Cruzeiro przez cały mecz praktycznie atakowali ale wysiłki Montillo szły na marne, bo Borges czy Wallyson nie mieli swojego dnia. W ogóle może dziwić fakt, że na ławce siedzi Wellington Paulista czyli najlepszy ich strzelec, a jego miejsce zajmuje Wallyson, który po kontuzji w niczym nie przypomina zawodnika z 2011 roku. Jeśli chodzi o osłabienia na mecz z Santosem, to nie ma nic nowego, bo karę zawieszenia odpokutował Willian Magrao ale uraz uniemożliwia mu grę w dzisiejszym meczu, a gotowy do gry ma być dopiero na Bahie. Poza tym już od dawna kontuzjowany jest Alex Silva, tak więc jego brak, to żadna nowość dla trenera Celso Rotha.

Porównując obie drużyny na papierze na chwilę obecną, to Cruzeiro prezentuję się o wiele lepiej. O ile obrony może i sa porównywalne, chociaż też w mojej ocenie na korzyść Cruzeiro, to jednak im bliżej ofensywy, tym przewaga ekipy z BH zarysowuję się wyraźniej. I właśnie moim zdaniem to będzie klucz do sukcesu w dzisiejszym spotkaniu, aczkolwiek u siebie Santos w tym sezonie ligowym jeszcze nie przegrał, tak więc remis jest w ich zasięgu.

Santos: Aranha; Bruno Peres, Bruno Rodrigo, Durval e Léo; Adriano, Henrique, Arouca e Felipe Anderson; Victor Andrade e Bill

Cruzeiro: Fábio; Ceará, Léo, Victorino e Diego Renan; Sandro Silva, Leandro Guerreiro, Tinga e Montillo; Wallyson e Borges

Cruzeiro DNB @ 2,07 Tobet⛔4:2

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
VS

Chyba najlepszy zakład na tę kolejkę to Atletico MG. Lider ostatnio odpoczywał, gdyż ich mecz z Flamengo został przełożony, o czym pisałem kilka zdań. Dzisiaj grają u siebie i nie powinni mieć problemów z wygraną, gdyż rywal cienki na wyjazdach, a jest nim Coritiba. Galo co prawda bez Pierre, Danilinho i możliwe, że tez nie zagra Rever ale jednak mają szeroką ławkę więc nawet o stratę trzech grajków nie muszą się martwić. Co innego Coxa, która dzisiaj mocno osłabiona. W obronie zabraknie Ayrtona, Emersona i Demersona, tak więc trzech ważnych grajków. O ile im bliżej do ataku, tym lepiej pod względem kadrowym, o tyle tak jak pisałem Coritiba, to typowa ekipa własnego boiska i poza nim po prostu nie istnieją, co pokazali już wiele razy. Fakt że udało im się chociażby wygrać w Recife z Nautico ale jednak takie porównanie Nautico do Atletico MG obecnie to nie na miejscu. Dzisiaj myślę, że Galo nie powinni mieć jakichkolwiek problemów z wygraną, gdyż Bernard, Jo czy Ronaldinho znajdują się w wysokiej formie i strzelają sporo goli dla Atletico.
Atletico MG: Victor; Marcos Rocha, Leonardo Silva, Réver (Rafael Marques) e Júnior César; Leandro Donizete, Serginho, Ronaldinho e Bernard; Guilherme e Jô
Coritiba: Vanderlei; William Leandro, Bonfim, Pereira e Lucas Mendes; Júnior Urso, França, Gil e Robinho; Everton Costa e Leonardo
Atletico MG @ 1,40 Tobet✅1:0

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
VS

Krótko, bo trochę zmęczony jestem i nie mam ochoty na długie pisanie. Jeden typ na sobotnie mecze w Brasileirao. Flamengo w Volta Redonda podejmuje Nautico i jest faworytem tego meczu, jednak ja opcje 1x2 tutaj olewam. Biorę typ na bramki, bo moim zdaniem over, to jest najlepsze tutaj rozwiązanie. Po pierwsze Flamengo w każdym ze spotkań stwarza sobie mnóstwo okazji, a że Vagner Love był w fatalnej dyspozycji, to nic nie strzelali. Jednak ostatnio strzelił dwa gole i jest nadzieja na jego lepszą grę. Do tego kupiony Liedson i dzisiaj zasiądzie na ławce. Młodzi Thomas czy Adryan potrafią kręcić obrońcami i stwarzać sytuację. Nautico fatalna obrona i aż cud, że nie stracili gola w dwóch kolejnych spotkaniach, jednak teraz czas na, co najmniej dwa gole w plecy. W ataku Araujo i Kieza potrafią strzelać, do tego za nimi Rhayner czy Souza, którzy też potrafią dograć dobrą piłkę. Obrona Fla też jakaś super nie jest i można im spokojnie gola strzelić. Także moim zdaniem szansę na overa spore i warto tutaj pograć, chociaż kurs nie jest jakiś super wysoki.
Flamengo: Felipe; Wellington Silva, González, Welinton e Ramon; Cáceres, Luiz Antonio e Renato; Thomás, Negueba e Vagner Love
Nautico: Gideão; Patric, Marlon, Ronaldo Alves e Douglas Santos; Elicarlos, Ramirez e Souza; Rhayner, Kieza e Araújo
Over 2,5 @ 1,72 Tobet⛔2:0

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
dariusz1969 +2 Punkty
zdolak 218

zdolak

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tulipanówka
Dam Ci dobra rade jesli jestes zmeczony nie pisz analiz i nie typuj wynik 2-0 nie oplaca sie granie na faworytow i zabijac na nich overy tak sie szybko poplynie Pozdrawiam i zycze udanych i trafnych analiz ! Ziom

dariusz1969 61

dariusz1969

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lódz
Oglądałem ten mecz i over powinien paść spokojnie.
To co zrobił w sytuacji sam na sam napastnik Nautico na około 10 minut przed końcem to jest skandal.
Nie mam czasu aby szukać linku,ale uwierzcie ,że było ogromną sztuką nie zdobyć wtedy gola.
Poza tym w 2 połowie były jeszcze 4 inne &quot;setki&quot;.

agarak 27

agarak

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
wielkopolska
Dam Ci dobra rade jesli jestes zmeczony nie pisz analiz i nie typuj wynik 2-0 nie oplaca sie granie na faworytow i zabijac na nich overy tak sie szybko poplynie Pozdrawiam i zycze udanych i trafnych analiz ! Ziom
Zdolak - znasz kogoś, kto przewidzi każdy wynik meczu piłki nożnej? Oceniasz Kapsztiego na podstawie tego jednego meczu? Jesteś śmieszny i tyle, nie chce mi się więcej pisać.

dariusz1969 +2 Punkty
dariusz1969 61

dariusz1969

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lódz
Dokładnie.Nie da się przewidzieć czy będzie over czy under itp.Każdy gra tak jak to widzi i czuje i każdy chce jak najlepiej jak podaje swoje typy.
Bez odrobiny szczęścia nie da się też wygrać.
Ile razy typowałem under i mój typ umierał dosłownie w ostatnich sekundach meczów.
Jakiś karny z kapelusza,bramka ze spalonego czy samobój.Tutaj oprócz przychylności losu nic nam nie pomoże bez względu na to czy jesteśmy zmęczeni czy wypoczęci.

zdolak 218

zdolak

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tulipanówka
Zdolak - znasz kogoś, kto przewidzi każdy wynik meczu piłki nożnej? Oceniasz Kapsztiego na podstawie tego jednego meczu? Jesteś śmieszny i tyle, nie chce mi się więcej pisać.
o przepraszam kolezanko ja nie krytykowalem kolegi tylko wiem to po sobie gdy jestem zmeczony nie typuje bo nie oddaje sie wtedy 100% w szukanie informacji . Napisz gdzie ocenilem ze ten typ byl zly ? napisalem to co wiem ze swojego doswiadczenia ot tyle chcialem wam pomoc .

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin

To że byłem zmęczony, to nie znaczy, że typowałem na siłę czy jakoś inaczej. Ten typ miałem upatrzony wcześniej, bo nawet budząc się w nocy wiem, że obrona Nautico to katastrofa i na wyjazdach każdy im powinien 2 gole ładować bez problemu, a liczyłem też na ich gola, bo obrona Fla nie jest jakaś super, co z resztą napisałem.

I tak na przyszłość, jeśli chcecie podyskutować o typie nie ma sprawy ale przed meczem, bo po meczu, to każdy jest mądry...

yddetkgb +2 Punkty (wiara w swoje dobre decyzje niezależnie od wyniku)
gozer 35

gozer

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw, Nysa
Fluminense-Palmerias ✅ 1-0
Typ : 1
Kurs : 1.78
Buk : Pinnacle
Stawka : 8/10

Fluminense prezentuje bardzo dobrą dyspozycję i skutecznie walczy o tytuł mistrza Brazylii. Obecnie traci 6 pkt do liderującego Atletico Mineiro. Flu jest groźne na własnym boisku, tu prowadzi grę, gra odważnie stawiając głównie na ofensywę. Palmeiras w tym sezonie osiągnął już cel jakim było zwycięstwo w Pucharze Brazylii. Dzięki temu ma pewne miejsce w Copa Libertadores w nadchodzącej edycji. Z tego względu rozgrywki ligowe może traktować nieco pobłażliwie gdyż strata do czołówki jest olbrzymia i choćby drużyna wzniosła się na wyżyny możliwości to na pewno nie skończy sezonu w top 6. Obecnie są trzeci od końca w tabeli jednak z pewnością utrzymają się w lidze, bowiem na własnym boisku prezentują się zadowalająco. Priorytetem Palmeiras obecnie wydaje się jak najlepszy występ w Copa Sudamericana. Flu na własnym stadionie od 13 spotkań bez porażki. Co więcej w ekipie Palmeiras nie wystąpi kilku kluczowych zawodników : D.Carvalho (P 11/0), Mazinho (P 12/4), M. Leite (N 11/1), L.Amaro (O 12/0). Do tego dochodzi atut własnego boiska po stronie Flu, co w ligach latynoskich ma ogromne znaczenie.

gats +6 Punkty (dlugo sie meczyli, dzieki.)
dariusz1969 +2 Punkty
dariusz1969 61

dariusz1969

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lódz
Kiedyś mój szwagier powiedział,że najlepiej typuje się po meczu.I miał...rację.
Kapszti nie zrażaj się i dawaj dalej tutaj swoje następne analizy,które są naprawdę bardzo pomocne dla typujących brazylijską.Odkąd Sportklub nie ma praw do transmisji oglądam tę ligę w necie.Stoi na wysokim poziomie,znacznie wzrosło tempo spotkań ,widać po gwiazdach grających w tej lidze ,że na długo przed Mundialem zainwestowano kupę kasy w poszczególne kluby.(Szkoda mi przy tym argentyńskiej,która podąża w odwrotnym kierunku) Niestety ja nie pokuszę się o analizy, gdyż przede wszystkim nie mam orientacji w piłce kraju kraju kawy.Dlatego posiłkuję się informacjami stąd,ale po to właśnie jest ten dział na FB.
Dodam tylko,że miałem też postawiony over w Rio,tylko na 1,5 na live.Jakże siĘ ucieszyłem ,że minute po akceptacji kuponu Vagner Love na raty podwyższył na 2-0 dla Flamengo jeszcze przed zakończeniem 1 połowy.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Dzisiaj zaczynamy kolejną kolejkę ligową, a zatem czas na 7 spotkań tej nocy, a ja wybrałem sobie 3 mecze póki, co które mam zamiar zagrać, a o nich jak zwykle poniżej, co nieco napisałem:
VS

Jak dla mnie najpewniejszy mecz tej kolejki do stawiania. Gremio jest zdecydowanym faworytem starcia z Portuguesą i powinno na Olimpico bez problemu wygrać. Gremio w tym sezonie spisuję się naprawdę dobrze, co pokazuje nam tabela, a mianowicie 4 miejsce i 31pkt po 16 kolejkach. U siebie mają bilans 6-0-1 i 12:3 w bramkach, a co ciekawe gole tracili jedynie z Atletico MG czyli w jedynym meczu, gdzie przegrali, ze Sportem Recife oraz z Bahia. Dzisiaj co prawda zabraknie Werleya(stoper) oraz Marcelo Moreno(napastnik). Pierwszy jest zawieszony za kartki, a drugi wyjechał na zgrupowanie reprezentacji Boliwii. Ich miejsce zajmą kolejno Naldo oraz Andre Lima. Jeśli chodzi o Portuguese to trzeba jasno powiedzieć, że na wyjazdach ten zespół spisuję się naprawdę cienko. 8 spotkań, spośród których 4 zremisowali i 4 przegrali, to nie jest nic, czym można by się pochwalić. Fakt, że o ile remisy z Corinthians, Palmeiras czy Flamengo to nie jest wstyd, to jednak te remisy wynikały z nieskuteczności rywali i na dobrą sprawę, to efekt dużego szczęścia Lusy, a nie ich dobrej gry. Dobrze zagrali jedynie przeciwko Bahii ale tam z kolei nie mieli szczęścia i też wywieźli tylko remis. Jeśli chodzi o sprawy kadrowe, to zabraknie stopera Valdomiro, który jest zawieszony za kartki, a jego miejsce zajmie Rogerio. Do tego w pomocy miejsce Hevertona zajmie Boquita, by zespół mógł zagrać bardziej defensywnie.
Jak dla mnie to tutaj powinno być bezproblemowe zwycięstwo Gremio, które w swoich rękach ma wszystkie atuty: własne boisko, lepsza forma, dużo lepszy skład i słaba na wyjazdach Portuguesa. To wszystko daje nam prostą odpowiedź, kto tutaj ma wygrać.
GRÊMIO: Marcelo Grohe, Edilson, Naldo, Gilberto Silva e Pará; Fernando, Souza, Elano e Zé Roberto; Kleber e André Lima
PORTUGUESA: Dida, Luis Ricardo, Rogério, Gustavo e Marcelo Cordeiro; Ferdinando, Boquita, Léo Silva e Moisés; Ananias e Bruno Mineiro
Gremio @ 1,45 Tobet⛔1:2

VS

Ciekawie nam się zapowiada mecz w Goianii, gdzie Atletico Goianiense będzie podejmować lidera tabeli czyli Atletico MG. Można by powiedzieć, że takie małe derby imienników, bo nic poza tym nie łączy tych ekip. Ja liczę na ciekawe widowisko, gdyż Atletico Goianiense od jakiegoś czasu u siebie i ogólnie zaczęło strzelać gole, a że przy okazji traci je w dużych ilościach, to dzięki temu mamy dobre spotkania z ich udziałem. W pamięci mam mecze z Fluminense, Figueirense czy Sao Paulo i Botafogo, gdzie goli trochę było. Dzisiaj co prawda trener Jairo Araujo ma kilka braków, bo nie zagrają Ricardo Bueno, Wesley czy Eron - cała ta trójka jest wypożyczona właśnie z Galo i nie może dzisiaj zagrać. Do tego brakuje dwóch prawych obrońców Rafaela Cruza i Marcosa i zawieszonego Bidy(def pomocnik). Lista trochę spora ale jak widać najbardziej uderza to w obronę. W ataku to jeszcze wygląda, bo Patric i Felipe jakieś gole strzelają. Jeśli mamy jakiś rzut wolny blisko pola karnego to pewnie będzie można się spodziewać bramkarza Marcio, który lubi strzelać takie stałe fragmenty, podobnie jak rzuty karne i kilka goli już wpadło, a dokładnie 3 gole, co daje mu miano najlepszego strzelca drużyny wraz z Felipe!!! Jeśli chodzi o gości, to grają naprawdę fajną piłkę, która super się ogląda. Atakują naprawdę fajnie, bo i jest kim. Kontuzjowany jest Danilinho ale jego miejsce zajął Guilherme i nie odczuwalny jest brak Danilinho. Do tego Ronaldinho, Bernard i Jo, to stali bywalcy podstawowej 11. Na bokach obrony Marcos Rocha i Junior Cesar też sporo dobrego robią. Gdyby ten pierwszy był lewym obrońcą, to może by niedługo dostał szansę gry w kadrze, a tak na prawej obronie, to jego szansę maleją praktycznie do zera przy takiej konkurencji. Dzisiaj na środku obrony zabraknie Leonardo Silvy ale jego miejsce zajmie dobrze znany z Gremio, Rafael Marques.
Atletico MG widziałem na wyjazdach ze Sportem Recife i Figueirense i wtedy były to naprawdę fajne mecze, gdzie mieliśmy mnóstwo goli. Dzisiaj również oczekuję takiego meczu, bo obrona Dragao, to nie Vasco i pewnie więcej jak jednego gola ustrzelą goście, a myślę, że przy okazji sami coś stracą i over wpadnie lekko, a do tego goście wywiozą z Goianii komplet punktów.
ATLÉTICO-GO: Márcio, Marino, Gustavo, Reniê e Giaretta; Dodó, Ernandes, Joílson e Rayllan; Felipe e Patric
ATLÉTICO-MG: Victor, Marcos Rocha, Rafael Marques, Réver e Júnior César; Pierre, Leandro Donizete, Guilherme, Ronaldinho Gaúcho e Bernard; Jô
Over 2,5 @ 1,90 Tobet⛔1:1 - tyle okazji, a overa nie ma...
Atletico MG DNB @ 1,45

VS

Może dla wielu meczem hitowym w środę jest Cruzeiro-Fluminense ale dla mnie to właśnie mecz w Recife, zapowiada się zdecydowanie najciekawiej. Obie ekipy, to drużyny, które potrafią strzelać gole, ale mają ten sam problem czyli też sporo goli tracą, a to nam dobrze wróży przed tym meczem. Jak patrzyłem, to spotyka nam się 11 obrona - Sao Paulo, z 18 obroną - Nautico... Ogółem może Nautico nie straszy strzelaniem goli ale w domu to naprawdę super grająca ekipa. Widziałem większość ich spotkań na Estadio Aflitos i aż przyjemnie się to ogląda. Przyznam się, że o nich spośród wszystkich beniaminków najmniej wiedziałem, ale teraz najbardziej mi się podobają. Dzisiaj trener Alexandre Gallo nie może skorzystać ze stopera Jeana Rolta ale to i tak bez znaczenia, gdyż obrona Nautico, tak jak pisałem, to obraz nędzy i rozpaczy... W ataku dużo lepiej, bo Rhayner, Souza, Kieza czy Araujo potrafią sforsować każdą obronę u siebie. Sao Paulo przegrało dwa ostatnie mecze i na pewno każda kolejna porażka przybliży trenera Neya Franco to końca pracy z SPFC. Może za szybko wróżę mu koniec pracy w tym klubie ale każdy kto się interesuję Brasileirao, to wie jak bardzo są nerwowi prezesi i szybko potrafią wywalić trenerów... Dalej brakuje Lucasa, Luisa Fabiano ale spokojnie są inni dobrzy zawodnicy. Jadson, Ademilson, Cicerto to jest obecnie tercet zawodników, na których opiera się ofensywa, do tego super ofensywni boczni obrońcy czyli Douglas i Cortez. Jak będzie jakiś rzut wolny, to przecież jest Rogerio Ceni, tak więc widać, że SPFC mają szeroką kadrę i po mimo braku dwóch najlepszych grajków, dalej mają kim straszyć. Do tej pory SPFC na wyjazdach nie stracili gola, tylko w meczu z Figueirense, a pozostałe spotkania, to co najmniej jeden gol tracony ale były i spotkania z Botafogo czy Atletico Goianiense, gdzie dostali po 4 &quot;sztuki&quot;...
Jednym słowem zapowiada nam się tutaj goleada i szczerzę liczę na nią, gdyż po prostu fajnie obejrzeć spotkanie, gdzie pada sporo goli, a na takie się tutaj zanosi więc over biorę w ciemno, zwłaszcza po takim kursie.
NÁUTICO: Gideão, Patric, Marlon, Ronaldo Alves e Douglas Santos; Elicarlos, Martinez, Souza e Rhayner; Araújo e Kieza
SÃO PAULO: Rogério Ceni, João Filipe, Rafael Toloi e Rhodolfo; Douglas, Denilson, Maicon, Jadson e Cortez; Ademilson e Cícero

Over 2,5 @ 1,85 Tobet✅3:0

junior_battle 148

junior_battle

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Czas wreszcie wrócić do pisania.

Palmeiras - Flamengo​

Dzisiejszej nocy na stadionie Estádio Palestra Itália, miejscowa ekipa Palmeirasu podejmuje Flamengo. Na pierwszy rzut oka, można powiedzieć, że gospodarzom w tym sezonie nie idzie, dla ludzi którzy nie śledzą na bieżąco rozgrywek w Brazylii, należy powiedzieć, że Palmeiras zdobył puchar Brazylii, przez co z góry ma zapewniony udział w CL. I faktycznie ich bilans jest jak na razie tragiczny 3 zwycięstwa 4 remisy 9 porażek. Możemy domniemywać, że jest to po części skutek &#39;odpuszczania&#39; ligi kosztem zwycięstw w pucharze, co w Brazylii jest bardzo popularne. Flamengo natomiast, po utracie Ronaldinho i Thiago Nevesa, a przedwszystkim trenera Luxemburgo, stała się dla mnie po prostu przeciętną drużyną, która ma szansę co najwyżej na c.sudamericana.
Niby kupili V.Love, niby strzela bramki, ale dla mnie on, poza solidnością nic nie gwarantuje. Tyle tytułem wstępu.
Jeśli chodzi o dzisiejszy mecz, Flamengo, które występuje w roli gości, nie radzi sobie jakoś wybitnie (2-2-4) i 9 miejsce w lidze pod względem właśnie wyjazdów. Rubro-Negro przyjadą na ten mecz osłabieni brakiem Marcosa Gonzáleza i Víctora Cáceresa, którzy przebywają na zgrupowaniu swoich reprezentacji oraz Thiago Medeirosa który ma kontuzję. Trener Dorival Júnior powołał na ten mecz juniorów : Mattheusa i Fernandinho. Początkowo do São Paulo nie miał udać się Adryan, ale ostatecznie znalazł się w kadrze z powodu sprzedaży Diego Maurício do Ałanija Władykaukaz.
Fla na pewno podejdzie do tego meczu z respektem, każdy wie, jak groźny jest Palmeiras, szczególnie u siebie. Oto fragment rozmowy z Ramonem: Z &quot;Mecz z Palmeiras zawsze jest trudny, zwłaszcza u nich w domu. Gdy byłem w Corinthians to wiele razy z nimi grałem. Mają bardzo dobry zespół. To będzie klasyk, mecz dwóch klubów z wielką historią. To będzie przełomowy mecz dla nas, nie możemy pozwolić sobie na błędy.&quot;

W obozie Palmeirasu, wszyscy czekają na wieści w sprawie chilijskiego pomocnika Valdivi, który borykał się z kontuzją uda i od meczu z Nautico nie grał(3-0 :p) Jak informuje futebolinterior, Valdivia znalazł się jednak w kadrze na mecz z Fla i prawdopodobnie zajmie miejsce Patrika. Z tego faktu na pewno ucieszy się najlepszy napastnik Palmeirasu, Obina który wreszcie będzie mógł liczyć na dobre passy. Nie zagrają niestety z powodu kontuzji: João Vitor Daniel Carvalho, Maikon Leite.

Podsumowując, Palmeiras staje przed szansą przełamania złej passy, a napewno obecność Valdivii, oraz gra przed własną publicznością w tym pomoże, szczególnie, że rywal nie jest wybitnie wymagający.
Liczę standardowo na Marcosa Assunção, jego stałe fragmenty gry i 2-0 dla Palmeirasu

Na zakończenie kadry na mecz:

Flamengo

Bramkarze: Felipe, Paulo Victor.
Boczni obrońcy: Léo Moura, Ramón.
Środkowi obrońcy: Welinton, Marllon, Frauches.
Volantes: Luiz Antônio, Ibson, Muralha.
Ofensywni pomocnicy: Renato, Mattheus, Adryan, Fernandinho.
Napastnicy: Vágner Love, Negueba, Thomás, Deivid, Liédson.

Palmeiras

Goleiros: Bruno e Fábio
Laterais: Artur, Juninho e Fernandinho
Zagueiros: Maurício Ramos, Leandro Amaro, Román e Thiago Heleno
Volantes: Márcio Araújo, Marcos Assunção, Henrique e João Denoni
Meias: Valdivia e Patrik
Atacantes: Barcos, Obina, Mazinho e Betinho

Palmeiras
- Flamengo 2.0 b365 ✅

Można jeszcze pomyśleć o:

Botafogo/Gremio, Sao Paulo lub X

grzesio +12 Punkty (Kurs 2.00 nie jest zły :))
bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bochnia
Ponte Preta - Bahia
Po ostatnich zdobywanych punktach widać, że oba zespoły prezentują podobny poziom. Ale nie jest dokładnie tak, bo jednak Ponte gra dużo lepiej, nawet przegrywając pokazuje kawał dobrej piłki. Remis z Gremio, wygrana z Cruzeiro, czy też pechowa porażka z Fluminense tylko to potwierdza. Oglądałem ich w ostatnim meczu z Internacionalem i pomimo tego, że przegrali ten mecz pokazali się z dobrej strony. Bronili się dzielnie, ale nie wytrzymali tego naporu i niestety w ostatniej akcji meczu tracą bramkę. Nie ma raczej co porównywać potencjału i składu obu zespołów, bo według mnie to spora różnica. Widząc to, co robili ostatnio jestem skłonny zagrać na nich w tym meczu. Skład na dzisiejszy mecz prezentuje się dobrze, można powiedzieć, że rewelacyjnie jeśli bierzemy do porównywania ich dzisiejszych rywali. Po odpoczynku w meczu z Interem wraca główny strzelec zespołu Roger, prawdopodobnie od początku u jego boku zobaczymy Caio, który zastępuje Andre Luisa. W obronie za Gustavo zagra Diego Sacoman, który po dłuższym czasie wraca do pierwszej jedenastki. Możliwy jest też debiut nowego nabytku gospodarzy, napastnika Giancarlo, który przyszedł z Bragantino.
Bahia gra słabiutko, dlatego też są w strefie spadkowej. Zespół ten wciąż prześladują kontuzje głównych zawodników, bez których sobie kompletnie nie radzą. Długo nie grał Souza, a gdy wrócił zapewnił zwycięstwo nad Palmeirasem. Potem był zawieszony, a Bahia przegrywała kolejne mecze. Dzisiaj wraca, ale znowu wypadło paru podstawowych zawodników i chyba po raz kolejny wrócą do Salvadoru z pustym kontem i sporym bagażem bramek. W defensywie zabraknie dwójki - Tito (15/0) i Moraisa (13/0), których zastąpią Alyson (pierwszy mecz w wyjściowej jedenastce) oraz Lucas Fonseca, który jest zawodnikiem mocno rezerwowym. W pomocy zabraknie trójki graczy, od których zależy kreowanie sytuacji Souzie, czyli Fahel (15/3), Helder (14/0) i Ze Roberto (10/0). Wiadomo, że zobaczymy w pomocy debiutanta Victora Lemosa, który ostatnio grywał na boiskach portugalskich. W ataku Souza zagra z dwudziestolatkiem Rafaelem.
Patrząc na sytuację kadrową drużyny z Salvadoru i jednak dobrą postawę Ponte Preta jestem skłonny zagrać tutaj na zwycięstwo gospodarzy.
Ponte Preta @ 1,62 Bet365⛔ no co za ....

Status
Zamknięty.