1/4 finału Campeonato Paulista
Spośród zestawu wszystkich ćwierćfinałów pod względem typów te dwa mecze wydają mi się najlepsze i mają największych faworytów.
VS
Corinthians - Red Bull Brasil
Typ: Corinthians @ 1,36 b3 65

4:0
Corinthians u siebie w tym roku wygrał wszystkie mecze. Nowa Itaquera to twierdza co potwierdza nawet poprzedni sezon kiedy w regularnym sezonie ligi brazylijskiej skończyli z bilansem 16-2-1. Wiadomo latem zaszły zmiany, czołowi piłkarze odeszli, ale ile znaczy mądry trener widać najlepiej po przykładzie Corinthians. Tite poukładał zespół, wkomponował nowe postaci i to zatrybiło i są wyniki! Dzisiaj Corinthians wychodzi najlepszym co ma na tą chwilę. Elias wrócił już 2-3 tygodnie temu po kontuzji do składu i dziś też będzie liderem.
Red Bull Brasil to ciekawy twór, wiadomo Red Bull daje kasę, ale ten zespół to tak na dobrą sprawę 4 liga brazylijska przeciez! Wiadomo, że w Brazylii zdarzają się rożne rzeczy, ale akurat już faza 1/4 finału nawet rozgrywek stanowych to jakiś poziom trzeba trzymać, Corinthians faworyt bezsprzeczny. Z rozmachem wygrali faze grupową Paulisty, RB Brasil z kolei raz tak, raz tak, grali optymistycznie, otwierając tym samym rywalom drogę do bramki swojej, a skoro traci się 22 gole to Corinthians to wykorzysta po prostu.
Corinthians: Cássio, Fagner, Felipe, Yago e Uendel; Bruno Henrique; Giovanni Augusto, Elias, Guilherme e Lucca; André.
RB Brasil: Saulo; Everton Silva, Anderson Marques, Diego Sacoman e Breno Lopes (Renan); Nando Carandina, Willian Magrão e Thiago Galhardo; Misael, Edmilson e Roger.
Corinthians bez Rodriguinho i Danilo, ale to nie są starterzy.
RB Brasil bez lewego obrońcy William Rocha, który zawieszony za kartki.
VS
Santos - Sao Bento
Typ; Santos @ 1,40 b3 65
2:0
Santos to podobny przypadek co Corinthians, w tamtym sezonie także byli hegemonem w meczach na swoim obiekcie, bilans w lidze brazylijskiej brzmiał 15-3-1. Villa Belmiro na którym przychodzi grać domowe mecze Santosowi to jest twierdza po prostu, twierdza, której w rozgrywkach Campeonato Paulista nie udało się zdobyć nikomu od 41 meczów! Blisko 4 lata niepokonani są u siebie w stanówkach.
Sao Bento to mały klub, ich gra oparta na defensywie i to jedyny powód do niepokoju pod kątem tego meczu dla mnie. Ale Sao Bento nie gra w żadnej lidze krajowej, nie ma ich nawet w Serie D przecież, to pokazuje jak nisko klasyfikowanym zespołem są. Owszem Sao Bento ostatnio wygrało 1:0 z Sao Paulo u siebie, to sukces, ale w Brazylii jest taka maniera, że najwięksi nie zawsze graja na maxa, nie zawsze przejawiają nawet chęci, a tym bardziej SPFC grało rezerwami bo szykowało się na mecz z River Plate w Libertadores.
Santos dziś najsilniejszy skład, żadnego kombinowania.
Sao Bento bez Moraisa, ale wracają u nich 4 kontuzjowanych graczy Clébson, Éder, Rossi e Diego Clementino,ale nie wszyscy będą w podstawowym składzie.
Dla mnie Santos to duży faworyt tego meczu, ostatnie lata w Campeonato Paulista zawsze dochodzą daleko,w poprzednim sezonie wygrali te rozgrywki w pięknym stylu. Skład optymalny, mecz na VIlla Belmiro, dla mnie wygrana Santosu.
Santos: : Vanderlei; Victor Ferraz, Gustavo Henrique, David Braz e Zeca; Thiago Maia, Renato, Vitor Bueno e Lucas Lima; Gabriel e Ricardo Oliveira.
São Bento: Henal; Bebeto, João Paulo, Pitty e Marcelo Cordeiro; Fábio Bahia, Éder, Serginho Catarinense, Clébson e Régis; Edno.