>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Blog typerski - noname007x

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Holandia
Witam,
Postanowiłem założyć na forum swój luźny temat z typami, który będę chciał prowadzić w formie bloga. W tym temacie pojawią się nie tylko suche typy, ale także moje przemyślenia, na temat różnych wydarzeń sportowych. Moją koronną dyscypliną sportu jest tenis. Tuż za &quot;białym sportem&quot; znajduje się piłka nożna, którą równie intensywnie staram się interesować. Jeśli chodzi o pozostałe sporty to oczywiście nie jestem laikiem, ale jak wspominałem wyżej najlepsze typy gwarantuje z tenisa i piłki nożnej.
Jak to wszystko wyjdzie w praktyce, powinniśmy przekonać się po jakimś czasie. Lubię pisać o sporcie i bukmacherce, takżę jeśli tylko czas pozwoli to typy i swoje sugestie będę podawał regularnie.
Mile widziane rzeczowe komentarze, które na pewno będą mobilizowały do kolejnych postów.
Pozdrawiam
noname007x
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Już w pierwszym poście podzielę się typem, który przygotowałem na dzień jutrzejszy.

#1 | Piłka nożna | Ekstraklasa
Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław 1 @ 1.95 WH | 5/10j
WYNIK: 3:1

Lechia od długiego czasu zawodzi swoich kibiców występami przed własną publicznością. Blamaż, którego dopuścili się w niedawnym spotkaniu z Koroną, wciąż jest mocno pamiętany przez fanów z Gdańska. Nie da się takich spotkań wymazać jednym, czy dwoma zwycięstwami. Myślę, jednak, że po tej srogiej lekcji, którą dostali od Kielczan, będę teraz wyjątkowo skoncentrowani przede wszystkim na spotkaniach, w których są gospodarzami.
Nie mam wątpliwości, że Lechia jest drużyną, która posiada silniejszą kadrę od Śląska. W dodatku piłkarze z Wrocławia mają problemy w spotkaniach wyjazdowych, a ich sytuacja kadrowa jest mało ciekawa, ponieważ kilku zawodników może nie być gotowych do gry w jutrzejszym meczu.
Myślę, że Lechia powinna odnieść zwycięstwo i powoli piać się w górną część tabeli, bo wydaje mi się, że tam jest ich miejsce.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z pozostałych spotkań dnia jutrzejszego.. Najciekawiej zapowiada się hit w Serie A. Ciężkie spotkanie do typowania, pierwszą moją myślą był BTS, ponieważ w ostatnich latach obie drużyny mierząc się w Neapolu prawie zawsze strzelały bramki. Kurs na to zdarzenie jest w okolicach @ 1.70, także nic specjalnego, a nawet 0-0 mnie tam nie zdziwi. Tym bardziej, że oba zespoły mają kluczowe spotkania za kilka dni w lidze mistrzów.
Jeśli chodzi o drugie spotkanie w naszej lidze.. Jagiellonia wydaje się być zdecydowanym faworytem. Kurs nie jest zły, ale śmierdzi mi ten mecz z daleka. Pogoń potrzebuje punktów i może być tam tzw. &quot;wałek&quot;. Nie czuję tego, mam złe przeczucia, dlatego omijam to spotkanie.

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Holandia
#2 | Piłka nożna | Ekstraklasa
Sandecja Nowy Sącz - Legia Warszawa 2 @ 1.75 WH | 6/10j
WYNIK: 2:2

Klas obu zespołów nie warto porównywać, bo Legia bije na głowę Sandecję w każdym elemencie. Wszystko wskazuje na to, że drużyna z Warszawy po raz kolejny zdobędzie mistrzostwo Polski. Powinna zrobić to przede wszystkim dzięki regularności. Mobilizacja i koncentracja w drużynie Legii powinna być o tyle wyższa, że w ostatniej kolejce przegrali z Koroną, dzięki czemu przerwali passę wielu zwycięstw z rzędu.
Oba zespoły będą osłabione, bo w drużynie z Nowego Sącza prawdopodobnie nie zagra Korzym i Kolewa. Natomiast Warszawianie na ten moment będą musieli poradzić sobie bez Radovicia, Pazdana i Jędrzejczyka. Legia posiada bardzo szeroką kadrę, więc tego typu osłabienia w starciu z beniaminkiem według mnie nie powinny przeszkodzić jej w zwycięstwie.
Sandecja jest gospodarzem spotkania, ale mecz rozegrany zostanie na stadionie w Niecieczy. Jak wspomniałem wyżej.. Nie mam wątpliwości kto tutaj powinien wygrać, kwestia tylko, czy sytuacja na boisku potwierdzi moje przewidywania.

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Holandia
#3 | Piłka nożna | Liga Mistrzów
Chelsea Londyn - Atletico Madryt 1X @ 1.25 | WYNIK: 1:1
Real Madryt - Borussia Dortmund 1 @ 1.44 | WYNIK: 3:2
AKO: 1,81 | WH | 5/10j

Taki dubelek ode mnie na Ligę Mistrzów. Atletico potrzebuje cudu, aby awansować do kolejnej fazy turnieju. Właściwie to Roma musiałaby nie wygrać z Qarabagiem, a piłkarze z Madrytu musieli by pokonać Chelsea. Co prawda taki scenariusz jest teoretycznie możliwy, jednak rozsądek podpowiada, że do niego nie powinno dojść. Podejrzewam, że Roma spokojnie pokona Qarabag, aby piłkarze Atletico informowani na bieżąco będą tracić motywację w trakcie meczu. Jeśli chodzi o Chelsea to angielski zespół ma już pewny awans, jednak, aby mieć 1. miejsce w grupie muszą wygrać to spotkanie. Moim zdaniem gospodarze powinni wygrać ten mecz, ale zabezpieczę się remisem, bo Atletico w tym sezonie bardzo często remisuje.
Co do Realu to tam już jest wszystko jasne. Piłkarze Zidana zajmują 2. miejsce w grupie i w tej kwestii nic już się nie zmieni. Po ostatnich wpadkach nadarza się dobra sytuacja do poprawienia nastrojów w drużynie. Borussia to szanowany rywal, jednak są w słabej dyspozycji i na Santiago Bernabeu nie powinni ugrać nawet remisu. Real potrzebuje zwycięstwa, aby podnieść morale w zespole. Brak zwycięstwa oznaczałby kolejną falę krytyki na piłkarzy i trenera.

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Holandia
#4 | Piłka nożna | Liga Mistrzów
Celtic - Anderlecht 1 @ 1.80 WH | 6/10j
WYNIK: 0:1

Walka o Ligę Europejską, chociaż słowo &quot;walka&quot; to za duże określenie. Anderlecht, aby myśleć o zajęciu 3. miejsca w grupie, musiałby wygrać dwumecz z Celticiem, co wydaje się sprawą wręcz niewykonalną, ponieważ w Brukseli Szkoci wygrali 0-3.
Celtic Park to gorący teren, na którym nawet wielkim firmą gra się trudno. Szczególnie na rozgrywki europejskie uaktywnia się ten specyficzny stadion i fani, bo nie od dziś wiadomo, że w lidze szkockiej jest tylko kilka spotkań w roku, gdzie faktycznie Celtic rozgrywa wielkie mecze. W lidze, w tym sezonie Celtic radzi sobie znakomicie. Mogą pochwalić się świetny bilansem zwycięstw, do tego kilka remisów i brak porażki! Co innego Anderlecht, który w belgijskiej lidze okupuje 3. miejsce, co jest uznawane za słabą pozycję.
W pierwszym spotkaniu tych drużyn zdecydowanie dominowali Szkocji, co przełożyło się na zwycięstwo 0-3. Na swoim stadionie powinno być jeszcze łatwiej. Myślę, że Celtic będzie chciał przypieczętować awans do Ligi Europejskiej zwycięstwem na swoim stadionie.
Jeśli chodzi o osłabienia to jedynymi ważnymi absencjami będą pomocnicy Anderlechtu: Stanciu (10/1) i Chipciu(12/0).

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Holandia
#5 | Piłka nożna | Liga Mistrzów
Szachtar Donieck - Manchester City X @ 3.30 WH | 2.5/10j
WYNIK: 2:1

Remis wydaje się być rozwiązaniem, które usatysfakcjonuje oba zespoły. Szachtar zachowa 2. miejsce w grupie, natomiast City podtrzyma passę spotkań bez porażki. Składy już znamy, właściwie oprócz kilku zawodników Guardiola wystawił rezerwowy skład. Jest on jednak na tyle mocny, że nie powinni oni odstawać od ukraińskiej drużyny.

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Holandia
#6 | Piłka nożna | Liga Europejska
Apollon - Everton 1 @ 1.95 WH | 5/10j
WYNIK: 0:3

Mecz o &quot;pietruszkę&quot;, w którym na pewno większą mobilizację powinni wykazać gospodarze, dla których ogranie Evertonu będzie wydarzeniem. Angielska drużyna od początku rozgrywek pokazała, że nie jest zainteresowana wyjściem z grupy. Wystarczy spojrzeć na ich dorobek punktowy, który po 5 meczach wynosi 1.
Na Cypr jadą w rezerwowym składzie, bez pierwszego trenera. Ciężko nawet powiedzieć, że potraktują to jako ważny sparing, bo obecnie interesują ich tylko derby Liverpoolu, które rozegrają w najbliższy weekend.

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Holandia
#7 | Piłka nożna | Serie A
Juventus - Inter Mediolan(+0,5) 2 @ 2.07 Sbobet | 5/10j
WYNIK: 0:0

Powyższy handicap jest równomierny z zakładem X2, to tak ku wstępowi dla niewtajemniczonych w handicapy azjatyckie.
Co do meczu... Inter jest w końcu w formie, w której jest w stanie postawić się Juventusowi. Myślę, że stać ich nawet na wywiezienie kompletu punktów z Turynu. Zabezpieczam się remisem, bo taki wynik również zadowoli Mediolańczyków, którzy zachowają fotel lidera (przynajmniej do kolejnego spotkania Napoli).
Wielu znawców ligi włoskiej uważa, że obecny Inter jest drużyną, którą można porównać do &quot;Interu Mourinho&quot;. Na pewno jest w tym sporo racji, bo Inter ogląda się z przyjemnością. Potrafią grać ładnie dla oka, ale potrafią też być skuteczni do bólu w obronie (jak choćby w meczu z Napoli). Na pewno pomaga fakt, że nie grają w pucharach europejskich i łatwiej buduje się drużynę Spallettiemu.
Nie będę przytaczał tutaj statystyk, bo nie widzę w tym najmniejszego sensu. Napiszę tyle... Niemal wszystkie przemawiają za Juventusem. Mimo tego uważam, że obecny Inter jest na tyle silną drużyną, że można spokojnie zaufać im, że poradzą sobie z piłkarzami z Turynu, którzy wcale w tym sezonie nie grają rewelacyjnie. Lazio pokazała już w tym sezonie, że można zdobyć Allianz Stadium, co powinno dodać wiary podopiecznym Spallettiego.
Jeśli chodzi o absencję to jedyne co warto odnotować to prawdopodobny brak Buffona, którego zastąpi Szczęsny.

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Holandia
#8 | Piłka nożna | Eredivisie
Ajax Amsterdam - PSV Eindhoven(+0,5) 2 @ 2.07 sbobet | 5/10j
WYNIK: 3:0

Dziś również pójdę w handicap azjatycki. PSV jest w tym sezonie drużyną solidniejszą i bardziej poukładaną. Ich dotychczasowy bilans w lidze to 13 wygranych, 0 remisów i 1 porażką. Imponująca statystyka, która oczywiście pozwala być niekwestionowanym liderem tabeli. Ajax zajmuję 3. pozycję, ze stratą 10 punktów do lidera. Aby liczyć się w walce o tytuł potrzebują w tym meczu zwycięstwa. Obawiam się, że nie dojdzie do tego, ponieważ piłkarze z Amsterdamu grają poniżej oczekiwań. Jeszcze nie tak dawno przegrali na własnym boisku z Utrechtem, a przed tygodniem, w wyjazdowym spotkaniu musieli podzielić się punktami z Twente, które okupuję strefę spadkową.
PSV dobrze wspomina ostatnie wyjazdy do Amsterdamu, bo w 3 ostatnich spotkaniach dwukrotnie wygrywali i raz zremisowali z Ajaxem. Jeśli chodzi o absencję to sprawa dużo lepiej wygląda w drużynie z Eindhoven, gdzie właściwie do gry gotowi są wszyscy zawodnicy. W Ajaxie są problemy kadrowe, może nie jakieś wielkie, ale na pewno nie pomoże to w walce z liderem Eredivisie.

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Holandia
#9 | Piłka nożna | Premier League
Akhmat Grozny(+0,5) - Zenit Petersburg 1 @ 2.01 sbobet | 5/10j

Zenit czeka dziś trudne zadanie. W ostatnich 2 sezonach nie byli w stanie wywieźć nawet 1 punktu ze stadionu Akhmat Grozny. Gospodarze dzisiejszego spotkania to drużyna solidna, szczególnie mocna na własnym obiekcie. Zenit świetnie radzi sobie w lidze europejskiej, gdzie wygrał zdecydowanie swoją grupę, podkreślając to ostatnim zwycięstwem nad Realem Sociedad. Liczę, że po tym zwycięstwie przydarzy się chwilowy kryzys. Trudno rywalizować z dobrym skutkiem we własnej lidze oraz pucharach europejskich. Tym bardziej, że mają oni trochę problemów kadrowych.

Liczę tutaj na niespodziankę, bo Akhmat Grozny w ostatnich sezonach miał patent na Zenit. Remis również mnie zadowoli, a takiego rozstrzygnięcia również wykluczyć nie można.

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Holandia
#10 | Piłka nożna | Premier League
West Ham United(+0.75) - Arsenal Londyn 1 @ 2.17 sbobet | 5/10j

West Ham okupuje strefę spadkową, jednak ich ostatnie 2 występy pozwalają patrzeć dobrze w przyszłość. Powalczyli z City na wyjeździe, ulegając tylko 2-1, następnie pokonali Chelsea u siebie 1-0. Myślę, że złapali formę i w kolejnym spotkaniu na własnym stadionie będą w stanie zdobyć przynajmniej 1 punkt.
Arsenal to oczywiście czołówka ligi angielskiej, jednak na wyjazdach radzą sobie przeciętnie. Bilans 2-2-4 chwały nie przynosi. Uważam, że dziś będzie ciężko poprawić ten bilans, biorąc pod uwagę ostatnią zwyżkę formy gospodarzy dzisiejszego spotkania.
HC +0.75 gwarantuje zwycięstwo w przypadku zwycięstwa West Ham, remisu oraz zwrotu połowy stawki, gdy Arsenal wygra nie więcej, niż 1 bramkę.

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Holandia
#11 | Piłka nożna | Liga włoska
Torino(+0.5) - Napoli 1 @ 2.36 sbobet | 5/10j
WYNIK: 1:3

Torino ostatnio w dobrej formie, o czym świadczy seria 8 spotkań bez porażki. Nie grali z samymi &quot;ogórkami&quot;, bo w tych 8 spotkaniach rywalizowali np. z Interem, Milanem, czy Lazio. Z drugiej strony mamy Napoli, które walczy o mistrzostwo Serie A. Według mnie oni tego mistrzostwa nie zdobędą, jedynie Inter w tym sezonie może postawić się Juventusowi, ale to tylko moje prywatne zdanie.
Napoli po porażce z Juventusem i odpadnięciu z ligi mistrzów straciło trochę pewności siebie. Ostatnio tylko remis na własny stadionie z Fiorentiną. Myślę, że to jeszcze nie koniec kłopotów Napoli, tym bardziej, że zagrają z Torino, które jak wspominałem wcześniej jest ostatnio bardzo skuteczne.

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Holandia
#12 | Piłka nożna | 2. liga niemiecka
St. Pauli - VfL Bochum DNB 2 @ 2.16 sbobet | 5/10j
WYNIK: 2:1

Przede wszystkim St. Pauli przystąpi do tego meczu osłabione, co obrazuje poniższe zestawienie.

Dodatkowo gospodarze to najgorsza drużyna w lidze, jeśli chodzi o spotkania rozegrane na własnym stadionie. Wygrali tylko 1 mecz z 8! Mało tego...
&quot;Zespół Bochum był niepokonany w swoich ostatnich 6 meczach.&quot;
&quot;Zespół St. Pauli nie wygrał w swoich ostatnich 8 meczach.&quot;
Oczywiście to tylko statystyka, ale biorąc pod uwagę osłabienia St. Pauli to grzech nie postawić na Bochum. W razie remisu zwrot stawki.

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Holandia
#13 | Piłka nożna | Ekstraklasa - Polska
Górnik Zabrze - Cracovia Kraków(+0.75) 2 @ 2.20 sbobet | 5/10j
WYNIK: 0:4

Bez większego zastanowienia &quot;wiara&quot; rzuciła się na marny kurs na Górnik, który obecnie po spadkach jest nie do przyjęcia. Szczególnie w naszej polskiej lidze wszystko jest możliwe, o czym świadczy choćby porażka Legii z Wisłą Płock na własnym stadionie. Oczywiście Zabrzanie wygrywając dzisiejsze spotkanie zostaną liderem, jednak ten fakt może bardziej przeszkadzać im w skutecznej grze, niż pomóż.
Oba zespoły bez większych osłabień. Jedyne co można odnotować to brak Koja w ekipie gospodarzy oraz zawieszenie Malarczyka i wątpliwy występ Ćovilo w zespole gości.
Kurs adekwatny do ryzyka, bo w tym przypadku remis i zwycięstwo Cracovii daje nam +, a w przypadku jednobramkowego zwycięstwa Górnika dostaniemy z powrotem połowę stawki.

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Holandia
#14 | Tenis | Abu Zabi
Dominic Thiem - Kevin Anderson 1 @ 2.16 sbobet | 5/10j
WYNIK: 0:2

Powoli ruszamy z sezonem tenisowym. Na początek pokazówka w stolicy Zjednoczonych Emiratów Arabskich. H2H między tymi zawodnikami wygląda przytłaczająco dla Austriaka (0-7). Na usprawiedliwienie Thiema można dodać, że wiele z tych pojedynków kończyło się decydującym setem, w którym często TB decydował o zwycięstwie w meczu.
Myślę, że bilans ich bezpośrednich pojedynków spowodował &quot;masówkę na Andersona&quot;, dzięki czemu mamy atrakcyjny kurs na Thiema. Przytaczając klasyka: &quot;każda seria kiedyś się kończy&quot;, pójdę w stronę przełamania Austriaka.
Thiem na pewno jest wszechstronniejszym zawodnikiem, którego wielu kreuje na przyszłego lidera rankingu, czy triumfatora wielkich szlemów. Mnie Austriak imponował zawsze profesjonalizmem i świetnym przygotowaniem fizycznym. Myślę, że jest dobrze przygotowany do nowego sezonu i na pewno zrobi wszystko, aby rozpocząć go od zwycięstwa.
Na koniec jeszcze słowo o nawierzchni, która w Abu Zabi nigdy nie kojarzyła mi się z &quot;demonem szybkości&quot;. Wystarczy spojrzeć na listę zwycięzców i finalistów tego turnieju z poprzednich edycji. To może również być kluczowym aspektem, bo Anderson opiera swoją grę głównie na serwisie.