>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Biathlon sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
jezier 79

jezier

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jakoś stałe uczucia mam w sztafetach, bo u panów ponownie uderzam w stronę Francji. Skład mocny, wyrównany do tego torpeda na ostatniej zmianie, a Norwegowie bez Boe czy Bjoerndalena tracą sporo na wartości.

zgadzam się, co do tego, że dziś Norwegowie bez szans mniejszych w starciu z Francuzami. Jednak Hochfilzen biegli bez OEB i jakoś wygrali...

rivaldinho 240

rivaldinho

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Austria TOP 3 @ 2.60 Bet365
Francja - Norwegia 1 1.40 Bet365
(grane po 1.62)
Eder - Mesotitsch - Landertinger - Sumann
Czas, aby austryjacy powrocili na miejsce im nalezne..
Niezmienny.. mocny sklad, jak silna to ekipa wystarczy przejrzec wyniki sztafet na przelomie kilku ostatnich lat..
W najmocniejszym skladzie takze Francuzi (mysle ze to wlasnie te dwie ekipy beda walczyc dzis o zwyciestwo.)
Reszta ekip rotuje.. Norwegow z tym skladem dzis na podium nie widze, Rosjanie zagadka powinni z Niemcami powalczyc o top3.
Warunki w Oberhofie trudne.. takze nie ma co szalec ze stawkami.
Licze na dobry wystep Czechow, bez problemow powinni poradzic sobie z białorusinami.
Sklady na dzisiejsza sztafete mezczyzn
Powodzenia.
edit: sorry, kurs spadł widze, grane rano po 1.62.. moze gdzies jest wyzej jak to 1.40
Riva.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zachodnia Polska
Wczoraj odpuściłem sztafetę kobiet, a szkoda... bo można było zarobić.
Dzisiaj decyduję się na dwa typy.
Szwecja - Norwegia 1 - 1,72 w Unibet [4/10] ✅ 3-5
*Szwedzi w Hochfilzen na 4 miejscu, stracili 43sek do zwycięzców, gdzie byliby na podium gdyby nie Jonsson. Świetnie dysponowany jest Bergmann, a Ferry i Lindstrom również są pewnymi punktami w sztafecie. Najsłabsze ogniwo Jonsson został wymieniony na Arvidssona. To jest niewiadoma, ale jeśli ten nie zepsuje pierwszej zmiany to Szwedzi mogą powalczyć nawet o podium.
* Norwegia wygrała pierwszą sztafetę, ale teraz zamiast Boe i Bergera, którzy kapitalnie spisali się w Austrii - pobiegną Eng i L&#39;Abee Lund. Możliwości Norwegów są wiec dziś mocno ograniczone i nie są stawiani w roli faworytów.
* Bergmann śmiało może rywalizować ze Svendsenem, natomiast przewaga na drugiej i trzeciej zmianie, gdzie Ferry i Lindstrom powinni zrobić przewagę nad Engiem i L&#39;Abee Lundem. Podsumowując u Szwedów niewiadoma jedna, u Norwegów dwie.
Austria - Niemcy 2 - 1,57 w Tobet [4/10] ✅ 6-4
*Austriacy mimo bardzo dobrego strzelania u siebie trochę zawiedli i zajęli 5 miejsce. Od początku sezonu bez rewelacji jeśli chodzi o formę biegową. W Oberhofie trudne warunki na trasach biegowych i rośli Landertinger czy Sumann znów mogą na trasie biegu tracić.
*Niemcy 6 miejsce w Hochfilzen, ale paradoksalnie to najbardziej doświadczony Greis zepsuł im dobry wynik biegając karną rundę. Teraz Greisa wymieni dobrze spisujący się Florian Graf.
*Obie sztafety w zasadzie nie mają słabych punktów, jednak lepiej biegowo wydają się prezentować Niemcy i w tym pokładam nadzieję na mój typ. Birnbacher powinien wypracować przewagę nad Mesotitschem, Peiffer stracić do Sumanna nie powinien. Wiele w powodzeniu typu zależy od tego jak zacznie Schempp na pierwszej zmianie. Do tego Niemcy u siebie niesieni dopingiem powinni być wysoko ????

dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
Sztafeta mężczyzn wygra? Francja @ 3,25 Unibet ⛔ 7
NA dzisiaj gram dwa typy z biathlonu panów. Patrząc na składy mam jednego faworyta a są nimi Francuzi którzy pojadą dzisiaj w najlepszym zestawieniu. Skład jest następujący Vincent Jay, Simon Fourcade, Alexis Boeuf, Martin Fourcade. Skład kapitalny bo zważywszy na warunki jakie panują w Oberhofie czyli silny wiatr , Francuzi mają genialnych strzelców. Jeśli Vensą Że nic nie zepsuje na pierwszej zmianie to o wygraną Francuzów jestem spokojny. Kto może z nimi powalczyć? Na pewno Niemcy którzy też w mocnym zestawieniu, do tego jadą u siebie jednak na strzelnicy są zdecydowanie gorsi niż Francuzi, biegowo wygląda to porównywalnie. Kto następny? Austria nie, niby jadą najlepszym składem ale Austriacy od dwóch lat cieniują w męskim biathlonie. Tak jak rok temu ich dyspozycję mogliśmy tłumaczyć zatruciem tak w tym kompletnie się posypali. Norwegowie też nie bo mają 2,5 dziury w składzie. Szwedzi mogą powalczyć ale tap3 będzie dobrym wynikiem bo o wygraną będzie im piekielnie trudno. No i Rosjanie ale oni nie jadą na najlepszym zestawieniu Szipulin jakoś bez błysku w tym roku, Volkov może mieć problemy na strzelnicy. Więc Rosja raczej odpada.

Francja - Austria
1 @ 1,50 Unibet ⛔ 7-6 ???? Żę..
Drugi typ to pojedynek pomiędzy Francją a Austrią. Pomimo tego że Austriacy jadą w najlepszym zestawieniu z Mesotitschem, Ederem, Landertingerem i Sumanem, to w mojej ocenie nie znajdą się nawet na pudle. Od początku sezonu są bez formy. Z bieganiem mogą mieć problemy bo trasa nie jest w najlepszym stanie. Do tego strzelecko nie ma pewniaka każdy może strzelać bezbłędnie i każdy może jechać karne rundy. Mnie oni nie przekonują. O Francuzach już wyżej pisałem dla mnie to faworyci nr 1 do dzisiejszego triumfu. Solidny skład, dobrze spisują się biegowo, jeszcze lepiej na strzelnicy i na końcu mają tego Matrina Fourcade który w razie problemów może wyprowadzić drużynę na 1 miejsce.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
K-Pax
Pisałem posta, forumek się zepsuł, więc pokrótce:

Frącuzy zawaliły dziś, pewnie nie tylko mi kupon, szkoda, bo 2 teoretycznie najpewniejsze ogniwa odwaliły manianę.
W biegu zniszczył Svendsen na 4 zmianie, ale kursy teraz spadły do poziomu 2,5 na zwycięstwo, więc mało kusząco.
U pań:
Domraczewa - Neuner 1 1.72 tobet ⛔
Dasza niszczy biegowo nawet Nojnerke, w strzelaniu też większym zaufaniem bym darzył Daszkę.
Zajcewa - Ekholm 1 1.62 ✅
Zającowa praktycznie nie schodzi z podium w ostatnich wystepach. Biegowo powinna być przewaga dla niej, bo Ekholm dalej taka rozproszona się wydaje przy strzelaniu(w pokazówce na Gelsen pudłowała jak najęta, a w sztafecie biegała rundy, co u niej to rzadkość). Również Rosjanka startuje z dalszym numerem, więc teoretycznie trasa powinna być bardziej zmrożona, ale to różnie z warunkami bywa w Oberhofie.
Od siebie po cichu liczę na dobry wynik Slepcowej, kurs 15 na prowadzenie po 1 strzeniu, why not ;]

valverde 5,3K

valverde

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Allenstein
Wydaje mi się, że przy takiej formie biegowej Domraczewa jest w stanie pokonać wszystkie pozostałe rywalki nawet przy jednym pudle. Kurs w Unibet @ 4.50 na jej zwycięstwo podczas, gdy na Neuner.... @ 4.00 (z kolei w parze h2h faworytką jest Białorusinka... i gdzie tu logika).
Zgadzam się, że forma u Sleptsowej wyraźnie idzie w górę. Biegowo jest już dobrze ze strzelaniem podobnie. Miałem ochotę zaryzykowac nawet jej zwycięstwo lub podium po jakichś szalonych kursach, ale myślę, że lepszą inwestycją będą pary z podobnie biegającymi, a zmiennie strzelającymi zawodniczkami (np. Kuzminą po @ 2.15 w Unibet).

P 531

paolo_

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
ensowany
Dubel, bez głębszych analiz
Domracheva - 1-6 ~ 1,35 fortuna ✅
Zaitseva - 1-6 ~ 1,5 fortuna ✅
Kurs 1,78 po odjęciu podatku
Nie będę się rozpisywał że forma dobrze strzelają i biegają bo zrobili to koledzy wyżej.
Sugeruję się ostatnimi wynikami, obie panie 4 ostatnie spotkań w pierwszej szóstce, ba nawet na pudle, są w formie i tylko jakiś niefartowny pech sprawi że obie nie znajda się w pierwszej szóstce.
Można dorzucić do tripla dla wyższego kursu coś ze skoków (także wrzuciłem dwa typy). Osobiście połączyłem dziś skoki z bieganiem na jednym kuponie i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Stawka 5/10
GL

dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
Olga Zajcewa TOP15 @ 1,40 betsafe ✅ 3 to była peffunia :razz:
Jestem pozytywnie zaskoczony ofertą Betsafe. Olga Zajcewa w najlepszej 15 to na prawdę bardzo dobry typ. Co prawda kurs nie napawa nie wiadomo jakim optymizmem ale i tak warto zagrać. Patrząc na same wyniki sztafety to zajęła by 12 pozycję jednak nie ma co aż tak bardzo tego porównywać. Ostatnio Olga jest w bardzo dobrej dyspozycji w ostatnich pięciu zawodach nie schodziła z pudła, co więcej zawsze była na pierwszym miejscu. To tylko potwierdza w jakiej dyspozycji w tym sezonie są Rosjanki. Szczerze mówiąc chciałem atakować ją nawet na TOP3 ale kurs aż tak fajnie na to nie wygląda. Sprawdziłem pogodę w Oberhofie na dzisiejszy wieczór, jest wiatr ale nie aż taki mocny jak wczoraj. 3,7 m/s w porównaniu z wczorajszym gdzie zawiewało momentami do 12m/s to spora różnica. Olga zawsze dobrze spisuje się na strzelnicy, może wczoraj aż takiej rewelacji nie było bo miała aż 6 doładowań ale spokojnie się obroniła przed karnymi rundami. Dla mnie bardzo prawdopodobny typ i jestem nawet w stanie złamać swoją zasadę gry płaską stawką i delikatnie zwiększyć stawkę na ten typ.

G 33

green-black

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Vilukhina O. - Pałka K. 1.60 milenium
Rosjanka w sztafecie spisałą się znakomicie, zaledwie raz spudłowała na strzelnicy, do tego bardzo dobrze biegła i dzięki temu Rosjankom udało się utrzymać 1 miejsce, a gonił ją nie byle kto bo Tora Berger. Pałka z kolei zawiodła kompletnie, mając karną rundę już na pierwszym strzelaniu pogrzebała szanse Polek na dobre miejsce. Także biegowo Krysia wypadła dużo słabiej niż w przedświątecznych zawodach w Hochfilzen. Tam mimo, że strzelała najwyżej przyzwoicie to potrafiła nadrobić biegowo, tutaj na trasie miała czas nieco gorszy od Vilukhiny. Strzelecko lepsza jest oczywiście Rosjanka. W tym sezonie obie niezle radzą sobie w sprintach, Vilukhina zaczęła od 30 miejsca w Ostersund, w Hochfilzen było już dużo lepiej- 11 i 7 miejsca. Polka zajmowała odpowiednio miejsca 14, 18 i 11 miejsce.Teraz forma jest już chyba trochę niższa i myślę, że Pałka nie wykręci dobrego czasu w przeciwieństwie do Rosjanki, która w sztafecie spisała się bardzo dobrze.
Berger T. - Semerenko Vita 1.45
Tora w sztafecie spisała się całkiem przyzwoicie, dobry czas biegu (lepszy od Ukrainki o 15 sekund), słabiej strzelała, choć jej w tym sezonie zdarzały się gorsze wizyty na strzelnicy, ale i tak był to dużo lepszy występ od Vity. W biegu jak wspominałem była sporo słabsza jak na dystans 6km, do tego doszło słabsze strzelanie i w efekcie Ukrainka rozczarowała swoich kibiców. Ale dzisiaj nie wróżę jej lepszego występu... W tym sezonie jej występy w sprincie to istna sinusoida, od 16 miejsca w Ostersund, przez 5 w 1 zawodach w Hochfilzen aż po 40 miejsce w przedświąteczny weekend. Tora też póki co w kratkę, była 2 w Ostersund (59sekund lepszy czas niż Vita mimo takiej samej liczby pudeł), 24 w Hochfilzen1 (45 sekund straty, ale tutaj fatalnie strzelała aż 4 pudłą przy ledwie 1 Ukrainki) i 16 w Hochfilzen2 (60sekund lepszy czas, przy takiej samej liczbie pudeł). Jak widać Tora jest dużo lepsza biegowo, forma też na plus dla niej, jeśli tylko nie zepsuje strzelania to powinna wygrać z Vitą.
I podbijam typ na Domrachevą w parze z Neuner... Niemka popisowo zepsuła sztafetę, ale u niej strzelanie nigdy nie było mocną stroną. Dzisiaj wiatr nie powinien tak kręcić, ale i tak dla niej może być ciężko. W biegu wyglądała dużo lepiej niż w Hochfilzen, tutaj wykręciła 2. czas, gorszy tylko od... Domrachevej, aż o 30 sekund! Nie wiem czy Dasza jedzie na jakimś koksie ???? ale jest w takim gazie że biegowo miażdży konkurencję. Jeśli chodzi o strzelnicę też lubi popudłować, choć ostatnio się znacznie poprawiła. Co prawda kurs na Daszę już tylko 1.62, ale myślę że warto...

ted 9,1K

ted

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
una paloma blanca
Dorin - Brunet
typ: 1 kurs: 1,5 totomix
⛔
Brunet jesli wystapi dzis to po chorobie, a nawet w pełnej formie jest gorsza od swojej rodaczki pod wzgledem biegania a ze strzelaniem porównywalnie

Domracheva top 3 @ 1,8 wzb ✅
Domracheva w swietnej formie biegowej, co wczoraj potwierdzila w sztafecie, moim zdaniem nawet przy 2 pudłach jest w stanie wygrac a co dopiero stanac na podium

galgan 219

galgan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Massachusetts
Emil Hegle Svendsen - Martin Fourcade
2,35 tobet ZWROT

Ja rozumiem, że Martin nie popisał się w sztafecie, ale szanse oceniam 50/50.
Kurs jak dla mnie jest sporym value, przecież w klasyfikacji sprintów obaj są koło siebie (Martin jest 3 a Emil 4).

Lukas Hofer - Anton Shipulin ✅
1.68 Tobet
Chętnie dzisiaj Hofer jest kojarzony w parach H2H i ja z jednej propozycji skorzystam. Włosi po zwycięstwie na pewno z większą wiarą w siebie. DO tego Hofer był tym, których ich po te zwycięstwo dowiózł. Do tej pory ani Włoch ani Rosjanin w sprintach się nie popisali. UZasadniam jednak tym faktem, iż Włoch znacznie lepiej pobiegł niż konkurent w sztafecie (o blisko minute), lepiej strzelał i generalnie wygląda na to że trasa w Oberhofie mu odpowiada. Do tego ufam, że jest na fali...

-------------------------------------------------------------------------------------------------
EDYTKA:
Szkoda, że Martin nie wystartował. Przy 3 pudłach Emila była szansa go objechać. Pieknie go jednak zastąpił brat.

Lukas potwierdził formę ze sztafety.

dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
Simon Fourcade - Evgeniy Garanichev 1 @ 1,60 Unibet ▶ Simon 2 ale Rusek nie wystartował ????
Jak na razie jeden typ ze sprintu panów. H2H pomiędzy Simonem Fourcade a Evgeniyem Garanichevem. Faworytem i to zdecydowanym tego pojedynku jest Francuz. W sztafecie Simon pokazał że jest w bardzo dobrej dyspozycji i na ten moment to czołowa postać biathlonu panów. Strzelecko jest kapitalny a pod tym względem trzeba typować zawody w Oberhofie. W sztafecie pokazał również że z bieganiem nie jest aż tak źle był przecież najlepszym zawodnikiem na drugiej zmianie. Garanichev to utalentowany i pochodzący z nowego zaciągu Rosjanin, w przyszłości będą z niego ludzie jednak jeszcze musi się sporo nauczyć. Ma problemy na strzelnicy, a w niekorzystnych warunkach w Oberhofie może zaliczyć przynajmniej 1 karną rundę. W sztafecie z tym elementem miał też dość spore problemy bo aż 5 razy dobierał jednak obronił się przed karną runda. Biegowo nieco lepszy niż Fourcade ale to minimalnie, chociaż można powiedzieć że nawet równi. Dzisiaj o godzinie 14:30 wiatr ma wiać z prędkością ok 5-6 m/s czyli dość trudne warunki. Właśnie w tym upatruję szansy na wygraną w tym pojedynku starszego z braci. Jest czujka, będzie dobrze :wink:

rivaldinho 240

rivaldinho

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
5-6 m/s to jeszcze znosnie.. patrzac na to co dzialo sie w oberhofie jezeli tak powieje mozna mowic ze warunki beda dobre.
Podczas sztafet wiatr siegal nawet over 25 m/s i to były mega trudne warunki.
ciekawy przyklad Dorin.. w tych trudnych warunkach miala 0+1 0+0 (1 dobierany na lezaka) a wczoraj kiedy byla o niebo lepsza pogoda 5+1 i jak tu typowac ;)

charlson 226

charlson

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
P-n

czyli Martin nie startuje z tego wynika
Mało czasu, ale w takim wypadku proponuje win Svendsena @ 2.5 i lider po 1 strzelaniu Svendsen @ 5.00 ja sam tak zagrałem, zobaczymy ????

tbm 642

tbm

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zachodnia Polska
Ja dzisiaj odpuszczam typowanie sprintu. Z chęcią obejrzę w jakiej dyspozycji są panowie i jutro zatypuję biegi masowe o ile będzie ciekawa oferta ;)
Bardzo dobrze wygląda Svendsen, który na swojej zmianie w sztafecie pobiegł świetnie. Formę utrzymuje Bergmann, a i Hofer przypomniał o swoich możliwościach. Moim zdaniem trudno dzisiaj coś sensownego wytypować. Ale tym, którzy grają życzę powodzenia !

dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
Na waszym miejscu bym się tan nie napalał na tego Svendsena, ok w sztafecie kapitalnie, ale w sprintach w tym roku pozostawia wiele do życzenia. Do tego nie sądzę że dzisiaj będzie na czysto na strzelnicy bo wiatr dochodzi do 6 m/s. Jest sporo kandydatów do wygrania, na pewno w tym gronie jest Svendsen ale po kursie @2,5 na wygraną w takich warunkach to trochę nie warto.
Za mój typ który już podałem będzie zwrot bo Garanicheva nie ma na liście startowej.
Lukas Hofer - Jakov Fak 1 @ 1,72 bwin ✅ 4-60 planowo :wink:
W zastępstwie zagram inny typ. Gram na Włocha który w sztafecie pokazał się z rewelacyjnej strony. Na strzelnicy tylko jedno dobieranie. Biegowo miazga. Ogólnie rzecz biorąc to Lukas dobrze spisuje się na strzelnicy strzela bardzo szybko i co najważniejsze celnie. Fak również na strzelnicy wygląda dość dobrze jednak często zdarzają mu się wpadki i seryjnie pudłuje. W sztafecie tak samo jak Hofer miał jedno dobieranie. Biegowo zdecydowanie odstaje od Włocha, w samej sztafecie na samym biegu stracił 1 minutę 20 sekund. Co przy dzisiejszym biegu jeśli biegali by porównywanie jak przed dwoma dniami to Lukas może mieć o 3 pudła więcej na strzelnicy. Moim zdaniem Hofer będzie czarnym koniem tych zawodów i wcale się nie zdziwię jak dzisiaj stanie na podium a być może nawet wygra te zawody. Typ trochę mniej pewny niż ten na Simona ale i tak wygląda bardzo obiecująco.

ted 9,1K

ted

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
una paloma blanca
Eder - D.Mesotitsch
Eder @ 1,85 bwin ⛔

Eder wiadomo jedno z lepszych strzelan w IBU, Daniel potrafi czesto to zepsuc, bieg porownywalny.

Makoveev - Ferry
Makoveev @ 1,85 bwin ✅

Ferry w tym sezonie nie zachwyca, umiejetnosci Rosjanina trzeba docenic, dobrze strzela i o wiele lepiej biega od Szweda

tbm 642

tbm

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zachodnia Polska
Helena Ekholm - Marie Laure Brunet
* Przed rokiem w Oberhofie w tej specjalności Ekholm 1 miejsce, Brunet 4.
* Świetny początek sezonu Brunet, ale im dalej w las tym wypada słabiej - jeśli chodzi o dyspozycję biegową. Obecnie w samym biegu zajmuje czasy ok 30 miejsca co jest słabym wynikiem. Strzelecko jednak wygląda znakomicie, jest w czołówce jeśli chodzi o celność i szybkość strzelania.
* Ekholm w biegach długich z 4 strzelaniami z reguły spisuje się bardzo dobrze.

Podsumowanie: Brunet wyraźnie w słabszej formie. Ekholm jest w stanie nadrobić nad nią jedną karną rundę w biegu tj. ok 20-30sekund. Francuzka nie startowała w sztafecie co tylko potwierdza asekurację, oszczędzanie sił - niezbyt dobrą dyspozycję fizyczną. Francuzka ciągle bardzo dobrze prezentuje się na strzelnicy, bardzo szybko i celnie - to jej reguła[93%!]. Ekholm również solidna na strzelnicy [84% -statystykę psuje trochę zły występ ze sztafety], a 3 pudła odnotowane w sprincie to wypadek przy pracy - [+dosyć mocny wiatr.] Spodziewam się dużo lepszego biegu Szwedki, a strzelania na podobnym poziomie. Mocniejsza fizycznie Szwedka powinna zająć wyższe miejsce.
Typ: Ekholm - 1,52 w Unibet 5/10 ✅ 5m.-6m.

dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
Pograne to co TBM ????
Helena Ekholm - Marie Laure Brunet 1 @ 1,52 Unibet ✅ 5-6 pięknie :cool:
Drugi typ na biathlon pań. Jak na razie nie zbyt okazała oferta jednak gram już teraz bo jutro mogę nie zdążyć. Odrazu po przejrzeniu oferty wpadł mi w oko pojedynek H2H pomiędzy Helenką Ekholm a Marie Laure Brunet. Brunet ostatnio zdecydowanie nie jest w najwyższej formie, na strzelnicy jest nieźle ale biegowo bardzo słabo, już pokazówka na Arena auf Schalke potwierdziła wyraźny spadek formy a ostatni sprint tylko to potwierdził. Pomimo to że jest to moja ulubiona zawodniczka muszę zagrać przeciwko niej. Helenka co prawda zawiodła w sprincie aż 3 pudła w pierwszym strzelaniu, w sztafecie również jedna karna runda to i tak wyżej oceniam jej szansę w dzisiejszym biegu. Helenka zawsze w biegach masowych spisywała się bardzo dobrze. Biegowo jest zdecydowanie lepsza od Francuzki w strzelaniu porównywalne, choć może ostatnie wyniki tego nie pokazują ale bieg masowy zawsze mi się kojarzył z dobrymi występami Helenki. Jutro wiatr znowu nie będzie rozpieszczał około godziny 12:30 ma wiać z prędkością 6 m/s. Czyli warunki porównywalne z dzisiejszymi. W ubiegłym roku Helenka wygrała masówkę w Oberhofie więc nie mam nic przeciwko aby to dzisiaj powtórzyła.

dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata
Anton Szipulin - Lukas Hofer 2 @ 1,85 Bwin ⛔ 9-28 ale pudłował Hofer :eek:
Kolejny typ z biathlonu panów. H2H pomiędzy Antonem Szipulinem a Lukasem Hoferem. Bwin zdecydowanie przeszarżował z tym typem i kursem. Hofer to jeden z lepszych zawodników jeśli chodzi o biegi masowe, w ubiegłym roku z tego co pamiętam był w czołówce jeśli chodzi o same masówki. Teraz zdecydowanie widać u niego wzrost formy, w sztafecie genialnie gdzie zapewnił wygraną swojej reprezentacji. Dzisiaj w sprincie zabrakło niuansu by zająć miejsce na podium. Strzelecko kapitalny, biegowo również świetnie. Wszystko przemawia za jego wygraną w tym korespondencyjnym pojedynku. Anton Szipulin w tym roku bez fajerwerków, troszkę więcej spodziewałem się po tym zawodniku. W biegach masowych potrafi sprawić niespodziankę jednak teraz nie do końca jest w najlepszej dyspozycji. W sztafecie oraz w sprincie ze strzelaniem raczej kłopotów nie miał jednak biegowo zdecydowane nie jest aż tak mocny jak choćby w ubiegłym roku. Wszystkie argumenty po stronie Włocha i tak jak wczoraj tak również dzisiaj powierzam w jego ręce, jego nogi, w jego oko, moje pieniądze. Myślę że nie zawiedzie.

Status
Zamknięty.