>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Białoruś w sezonie 2019/2020 - Newsy, Transfery, Zakłady Długoterminowe, Typy

successful 24,7K

successful

Moderator
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Piłka nożna - Białoruś
Godzina: 18:00
Spotkanie: Dyn. Brest - BATE
Typ: 0-15 minuta spotkania: BATE
Kurs: 4.80
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Siedem kolejek - tyle potrzebowali piłkarze BATE aby z samego dna przejść na sam szczyt. Przypomnijmy, dwa pierwsze spotkania w lidze zakończyli porażką. Teraz są samodzielnym liderem i w dobrze znanym sobie stanie będą mknąć po tytuł.

Ostatnie pięć spotkań to zwycięstwa BATE, w dodatku co najmniej dwiema bramkami. Większość ostatnich spotkań rozgrywali bardzo klasycznie - szybki gol, i potem spokojne kontrolowanie przebiegu wydarzenia. Tak było w ostatnich meczach: ze Słuckiem strzelili już w 4. minucie, ze Smalavichy - w pierwszej (a w ciągu pierwszego kwadransa mieli już trzy gole), z Nioman Grodno - w dwunastej. To tylko trzy ostatnie mecze. Wcześniej z FC Mińsk strzelili w 26. minucie, z Ruchem Brześć - w 7., ze Sławiją Mozyrz - w 10. W sześciu meczach na dziewięć z udziałem BATE gol padł w pierwszych 30 minutach, a w czterech - w ciągu pierwszych dziesięciu minut! Będę upatrywał powtórzenia szybkiego gola i prowadzenia BATE już w pierwszym kwadransie.

Ostatnia edycja:
Waldi1979 35,5K

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
36
Dyscyplina: Piłka nożna - Białoruś, Wyszejszaja Liha
Spotkanie: Dynamo Brest - BATE 1:3 (1:1)
Typ: BATE lub remis i powyżej 1,5 gola
Kurs: 1.71
Bukmacher: ETOTO
Analiza: Zgodzę się z kolegą @successful , że ostatnie mecze BATE wyglądają podobnie, czyli szybkie zaatakowanie rywala, zdobycie bramek w pierwszej połowie i kontrolowanie meczu. Ten schemat sprawdza się doskonale, po falstarcie z początku ligi nie ma już śladu, BATE zasiadło na fotelu lidera i prawdopodobnie nie zejdzie z niego do końca, tym bardziej, że w poprzednim sezonie właśnie Dynamo przerwało ich wieloletnie panowanie na Białorusi, więc jest też okazja do rewanżu. Proponuję wydaje mi się bardzo bezpieczny zakład, czyli, ze BATE nie przegra i będą w meczu przynajmniej 2 gole, które osobiście uważam, że powinno zdobyć samo BATE. Kurs jak na takie łączone zdarzenie całkiem przyzwoity pewnie dlatego, że w swoim mistrzowskim sezonie Dynamo ani razu nie przegrało z BATE. Jednak ten sezon to już zupełnie inna bajka, Dynamo gra w kratkę, a BATE jak już weszło na odpowiednie obroty to odprawiają każdego z bagażem przynajmniej 2 goli. Oprócz tego proponuję na to spotkanie jeszcze następujące typy: BATE strzeli powyżej 1,5 gola, @2,05 ETOTO , BATE/BATE, @3,20 Fortuna oraz powyżej 1,5 gola HT, @2,80 ETOTO .

Ostatnia edycja:
michal-dolowacki 87
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wloszczowa
A co sądzicie o spotkaniu Bate - Dynamo Brest w finale pucharu Białorusi ?

Warto zaryzykować Bate + 1,5 gola ?

successful 24,7K

successful

Moderator
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Piłka nożna - Białoruś
Spotkanie: Nem. Grodno - Zhodino
Typ: Zhodino i under 2.5 gola
Kurs: 4.35
Bukmacher: STS
Analiza:

Goście są faworytem tego spotkania z co najmniej kilku powodów. Po pierwsze, są wiceliderem ligi podczas gdy gospodarze wiszą tuż nad strefą spadkową. Po wtóre - w ostatnich dziesięciu bezpośrednich spotkaniach grodnianie wygrali tylko raz. Wreszcie po trzecie - Żodzino nie przegrało żadnego spośród swoich ostatnich pięciu spotkań i BATE czuje ich oddech na swoich plecach.

Jednocześnie spodziewam się underowego spotkania przez wzgląd na to, że w ostatnich dziesięciu bezpośrednich spotkaniach Grodno strzeliło... tylko dwie bramki. Spodziewam się skromnego (0:1 lub 0:2) zwycięstwa po stronie gości.

Ostatnia edycja:
successful 24,7K

successful

Moderator
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Piłka nożna - 1. Białoruś
Godzina: 19:30
Spotkanie: Vitebsk - Dinamo Mińsk
Typ: Vitebsk
Kurs: 4.70
Bukmacher: BetClic

Dziś spotykają się zespoły, które okupują obecnie sam środek Wyszejszaja liha - Vitebsk będący na 10. miejscu podejmuje u siebie dziewiąte Dinamo Mińsk. Obydwa zespoły mają po 12 punktów. Co jest warte uwagi to fakt, że w czterech spotkaniach rozegranych u siebie Vitebsk zdobył 7 punktów, a Mińsk w czterech spotkaniach rozegranych na wyjeździe - tylko trzy. Już samo to może stawiać gospodarzy w całkiem dobrej sytuacji jeśli chodzi o szanse w dzisiejszej konferencji. Pójdźmy dalej. Poprzednie bezpośrednie rozegrane spotkanie, odbyte w drugiej połowie października, wygrał Vitebsk 2:0. Co więcej - grał wtedy na wyjeździe w Mińsku! Swoje ostatnie spotkanie u siebie Vitebsk zremisował z Soligorskiem. Czas więc wygrać z zespołem bądź co bądź słabszym, biorąc pod uwagę obecną formę, niż Soligorsk.

Ostatnia edycja:
W 10,3K

wielki_gracz

Moderator
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Piłka nożna - Białoruś, Wyszejszaja Liha
Godzina: 17:00
Spotkanie: Sławija Mozyrz - FK Haradzieja
Typ: X2
Kurs: 1,96
Bukmacher: Betclic
Analiza:
Tabela na początek jak to mam w zwyczaju:
kup.jpg
Sławija u siebie ma na koncie 1 zwycięstwo, 2 remisy i 1 porażkę, natomiast ich rywal na wyjazdach zanotował 2 zwycięstwa, 1 remis i 2 porażki. Oba zespoły mają po 11 punktów i bardzo mnie w tym meczu dziwią wystawione kursy przez bukmacherów. Ja tu jakiejś wielkiej różnicy między tymi drużynami nie widzę a powiem więcej dla mnie ciut lepszym zespołem na papierze jest Haradzieja więc tym bardziej dziwią mnie kursy na oba zespoły. Spodziewałem się tutaj raczej bardzo zbliżonych przeliczników a tym czasem na gości jest kurs aż 4,80 a na gospodarzy 1,90. Dziwne i według mnie źle dobrane tutaj kursy. No ale skoro tak to próbujemy na gości z podpórką, bo nawet na to kurs jest wyższy niż na wygraną zespołu z Mozyrz.

Absencje w Sławija:
obrońca Malkevich (6 występów w tym sezonie) a pod znakiem zapytania stoją występy obrońcy Shevchenko (5 występów w tym sezonie) i dwóch najlepszych strzelców w drużynie napastników Malinikov (7 występów w tym sezonie, 2 gole na koncie) i Chukhley (4 występy w tym sezonie, 2 gole na koncie)

Absencje w Haradzieja:
obrońca Usenya (7 występów w tym sezonie) i pomocnik Sazanovich (9 występów w tym sezonie) a pod znakiem zapytania stoją występy pomocnika Shibuna (8 występów w tym sezonie) i obrońcy Arhipova (2 występy w tym sezonie)

No więc próbujemy na zespół Haradzieja z podpórką, bo tutaj myślę, że najbardziej prawdopodobnym wynikiem może być remis ewentualnie skromne zwycięstwo gości. Oba zespoły jak już wspomniałem bardzo zbliżone do siebie potencjałem o czym świadczy również tabela. Kursy jak dla mnie dziwnie dobrane więc próbujemy takiej opcji.
1-1

Ostatnia edycja:
Waldi1979 35,5K

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
36
Dyscyplina: Piłka nożna, Białoruś, Puchar
Godzina: 16:00
Spotkanie: BATE - Dynamo Brest
Typ: BATE i powyżej 2,5 gola
Kurs: 2.55
Bukmacher: STS
Analiza: Finał pucharu Białorusi, mecz rozgrywany na stadionie w Mińsku. Faworytem jest BATE, które w ostatnich tygodniach jest w wielkiej formie, po kryzysie z początku sezonu nie ma już śladu, na ostatnie 8 meczy zanotowali tylko jeden remis i aż 7 wygranych, w tym 6 w ostatnich 6 meczach, nie licząc tego zremisowanego meczu 0:0 z Zhodino, w 7 pozostałych minimum 2 razy pokonywali każdego bramkarza rywali, strzelając łącznie 19 goli. W tygodniu w lidze pokonali dzisiejszego rywala 3:1 i to u nich na stadionie. Dynamo natomiast to zespół, który w minionym sezonie przerwał 13-letni monopol na mistrzostwo Białorusi zespołu BATE. Dodatkowo zdobył puchar kraju w 2017 oraz w 2018, w tym drugim pokonując dzisiejszego rywala 3:2. Jednak aktualna forma urzędującego mistrza jest daleka od optymalnej, zespół zajmuje obecnie 9 pozycję i gra mocno w kratkę 4 zwycięstwa, 1 remis i 5 porażek. BATE ostatni raz puchar zdobyło w 2015, w poprzednim sezonie pierwszy raz od lat nie wygrali ani ligi ani pucharu, więc motywacja z ich strony będzie podwójna, swój typ najbardziej opieram na formie obu ekip w ostatnim okresie, gdzie to BATE jest zdecydowanie lepszym zespołem, każdemu rywalowi aplikuje po 2-3 gola, a jak wspomniałem na początku obie drużyny spotkały się w Brześciu w ostatnią środę i tam bezdyskusyjnie wygrało BATE 3:1.

H 1,9K

haparoiden

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Piłka nożna - Białoruś - Wyszejszaja Liha
Spotkanie: FK Mińsk - FK Słuck
Typ: FK Słuck
Kurs: 2,42
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Piłka wraca do gry, więc wraz z początkiem miesiąca wracam do rywalizacji w typach dnia. Dziś wybrałem, podobnie jak kolega shadow89, mecz ligi białoruskiej. Moim zdaniem zdecydowanym faworytem spotkania jest drużyna gości. Zespół FK Mińsk ostatni raz pojawił się na boisku ponad 3 tygodnie temu, ponieważ u jednego z zawodników wykryto koronawirusa i cała drużyna musiała udać się na kwarantannę. Po tak długiej przerwie, forma stołecznego zespołu pozostaje tajemnicą i pewnie dlatego bukmacherzy wystawili takie, a nie inne kursy. Jednak również przed przerwą, piłkarze FK Mińsk nie grali najlepiej. Przed własną publicznością wygrali tylko 1 mecz - pod koniec marca w derbach Mińska pokonali 3:2 Dynamo, które jednak słabo radzi sobie w meczach wyjazdowych. Ponadto przegrali z BATE i Torpedo Żodzino (które mimo iż jest w czołówce, to jednak w delegacji gra średnio). FK Słuck z kolei radzi sobie przyzwoicie - zajmują obecnie piąte miejsce. Faktem jest, że nie wygrali od 3 kolejek, jednak ich dzisiejszy rywal to idealny przeciwnik na przełamanie. Dzisiejsi goście rozegrali do tej pory 4 mecze wyjazdowe - przegrali tylko raz, z BATE. Oprócz tego pokonali Isłocz, Dynamo Mińsk i Szachtiora Soligorsk, które na własnych stadionach grają bardzo dobrze. Ponadto, jak donoszą białoruskie media, do treningów w stołecznym zespole wróciło po przerwie zaledwie 14 piłkarzy, w tym aż 6 rezerwowych, więc sytuacja w zespole gospodarzy jest daleka od dobrej. Mecz został przeniesiony z 30 maja, prawdopodobnie po to, by zawodnicy FK Mińsk mogli wejść w rytm meczowy i lepiej przygotować się do spotkania. Myślę jednak, że niewiele im to pomoże i zejdą z boiska pokonani.

(W STS jeszcze lepszy kurs - 2,60 na gości).

1:0

Ostatnia edycja:
lepszy-szkodnik 961

lepszy-szkodnik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Piłka nożna - Białoruś - Wyszejszaja Liha
Spotkanie: Vitebsk - FC Minsk 1-0
Typ: Vitebsk
Kurs: 2,00
Bukmacher: bwin
Analiza:
Konfrontacja jedenastej ekipy z czternastą, zagrożoną walką o byt. Osiągnięcia statystyczne takie jak i miejsce w lidze nie wyróżniają obu ekip. Warto jednak zwrócić uwagę, że w ostatnich meczach majowo czerwcowych zdecydowanie lepsza jest ekipa gospodarzy. Co prawda tylko jedno zwycięstwo i remisy ale kiedy spojrzymy na przeciwników (BATE, Dynamo czy Szachcior) to te wyniki remisowe nabierają zupełnie innego wymiaru. W tym samym okresie goście mają tylko jedno minimalne zwycięstwo u siebie ze słabą ekipą Słuck.
H2H z ostatnich 5 spotkań jest zdecydowanie na korzyść gospodarzy 3-2-0 a kiedy weźmiemy pod uwagę ostatnich 5 spotkań na boisku Vitebsk to wygląda on tak 2-2-1.
Typ godny przeanalizowania a dla bardziej zachowawczych proponuję 1DNB po 1,44.

Ostatnia edycja:
Ostatnio przyznane punkty reputacji:
pukon +23 Punkty