>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

BANK... Jaki wybrać? Pytania, sugestie

K 0

kaszub

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja polecam tradycyjnie mbank - osobom ktorym wystarczy bank internetowy bez oddzialow.

Natomist szukajacym banku z oddzialami polecam ing i konto direct.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Ksiezyc
Witam.Po jakim czasie po wypełnieniu wniosku m-bank(e-konto) przyjdzie mi coś na e-mail,bo że kurier będzie dzwonił to wiem? Pozdrawiam.
edit.I mam pytanie tą kartę(koszt25zł)co chcę wpłacać do buka i np.bilet kupić w sieci to on zaproponuje czy trzeba się upominać.Wiadome jest ,że będzie wkręcał bo mają jakiś zysk z tego ale wole się upewnić.

R 2

robsonikk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Odnośnie czasu to nie pamiętam, bo ileś lat temu zakładałem konto. Pierwszy email był albo tego samego dnia albo natępnego.
Karta za 25 zł (tzw. ekarta) do płatności w zasadzie nie jest potrzebna, możesz płacić przez net zwykłą kartą debetową (z delfinkiem, karta darmowa) po skonfigurowaniu limitów. Kurier nic Ci nie będzie wkręcał, bo jego w zasadzie to mało obchodzi, oni są wynajetą firmą zewnętrzną.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Ksiezyc
Odnośnie czasu to nie pamiętam, bo ileś lat temu zakładałem konto. Pierwszy email był albo tego samego dnia albo natępnego.
Karta za 25 zł (tzw. ekarta) do płatności w zasadzie nie jest potrzebna, możesz płacić przez net zwykłą kartą debetową (z delfinkiem, karta darmowa) po skonfigurowaniu limitów. Kurier nic Ci nie będzie wkręcał, bo jego w zasadzie to mało obchodzi, oni są wynajetą firmą zewnętrzną.
To nie wiem opłaca się brać tą ekarte? i napisz jak może jak z tym konfigurowaniem limitów w tej karcie z delfinkiem.

R 2

robsonikk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Z konfigurowaniem limitów sprawa wygląda następująco:
1. &quot;Jeśli jesteś zainteresowany taką funkcjonalnością karty, skontaktuj się z mLinią w celu ustalenia szczegółowych limitów autoryzacyjnych dla transakcji internetowych, korespondencyjnych, telefonicznych, w ramach limitów ogólnych na zakupy. Limity te są domyślnie ustawione na 0 PLN.&quot; to ze strony banku
2. Potem możesz dokonywać zmian w serwisie internetowym.

Co do ekarty, czy się opłaca? Czasami możesz trafić na sklep / firmę która nie obsługuje kart visa electron, to wtedy ekarta ma sens.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Ksiezyc
Z konfigurowaniem limitów sprawa wygląda następująco:
1. &quot;Jeśli jesteś zainteresowany taką funkcjonalnością karty, skontaktuj się z mLinią w celu ustalenia szczegółowych limitów autoryzacyjnych dla transakcji internetowych, korespondencyjnych, telefonicznych, w ramach limitów ogólnych na zakupy. Limity te są domyślnie ustawione na 0 PLN.&quot; to ze strony banku
2. Potem możesz dokonywać zmian w serwisie internetowym.

Co do ekarty, czy się opłaca? Czasami możesz trafić na sklep / firmę która nie obsługuje kart visa electron, to wtedy ekarta ma sens.

Dzięki wielkie.To tak na razie biorę bez e-karty ,później jak mi się przyda to ją zamówię.

M 0

marjan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bilgoraj
Czy da się wpłacić pieniądze na konto w mBanku używając jakiegos innego wpłatomatu niż mBankowskiego czy tylko na poczcie i w innym banku ?

R 2

robsonikk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Od jakiegoś czasu możesz wpłacać we wpłatomatach multibanku, wykaz miejscowości masz na stronie banku. Z innych bankomatów się nie da wpłacić. Pozostale sposoby to poczta, inne banki (to raczej nieopłacalne), jakieś okienka kasowe (ale te uczciwe).

M 0

marjan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bilgoraj
lipa jest bo tych wpłatomatów to chyba niema umnie w Biłgoraju patzryłem na stronie multibanku tylko bankomaty są wszędzie ich pełno zresztą a wpłatomaty bida

D 0

david2

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam, czytam posty i kazdy pisze o innym banku i z tego juz nie wiem jaki wybrac. Założyłem konto na Moneybookers i teraz chciałbym załozyc konto w banku zebym mial do niego dostep przez internet i mogl przelewac pieniadze na moneybookers i odwrotnie. Chciałbym tez karte do bankomatu zeby moc szybko wypłacic pieniadze. Jakie konto było by najlepsze i najtansze zeby nic nie płacic za prowadzenie i nie trzeba było wpłaca co miesiac jakiejs kasy na nie ??

.kb 31

.kb

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Twoj opis idealnie pasuje do mBanku. Karta za darmo, przychodzi poczta do 2 tyg po zalozeniu konta. Konto mozna zalozyc w 5 min u nich w mKiosku, lub po prostu za posrednictwem kuriera, jesli nie ma zadnej placowki mBanku w Twoim miescie. Jeden z niewielu minusow to brak mozliwosci wplaty w takim mKiosku. Inne mozliwosci to oczywiscie poczta, przelew z innego konta, albo bardzo wygodne wplatomaty.
Drugi minus to mLinia... Udalo sie komus tam dodzwonic? ????

M 0

marjan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bilgoraj
robsonik czekaj czekaj coś sie zagalopowałeś co z tego że lukas , ING i coś tam jeszcze mają wpłatomaty jesli nieda się wpłacić z nich na konto w mBanku ????

R 2

robsonikk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
No proste, że sie nie da, bo to oddzielna grupa banków. Tylko multibank udstępniła swoje bankomaty dla klientów mBanku. W końcu obydwa należą do jednej grupy BRE Bank.

H 0

hardkor

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Mbank i tylko tam najlepsze oferty szybko daja kredytowke i pozniej kredyty nawet mieszkaniowe...

puuma23 88

puuma23

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
ten blad?
Witam, mam takie pytanie:

Ktory bank rzeczywiscie oferuje założenie za darmo konta bez wychodzenia z domu?
Czy w ogole istnieje taki bank? Bo wypelnialem juz wniosek na MBank, ale jako miejsce podpisania umowy wyskoczyly mi same odlegle zakatki, a Mkiosku w poblizu tez nie ma...;/