>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Australian Open - kwalifikacje

Status
Zamknięty.
prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Temat tymczasowy, tylko na spotkania z kwalifikacji do AO. Wkrótce powstanie ładny temat na cały turniej ????

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
A grajcie sobie wszyscy taśmy ;)
Amer Delic - Matteo Marrai 1,15
Andreas Beck - Brendan Mckenzie 1,07
Xavier Mallise - Rajeev Ram 1,28
Ako 1,54

W dwóch pierwszych meczach korniszonki szybko skończą swój udział w kwalach.
W trzecim... Hmm... gdyby o wygranej decydowały strzały oddawane z miejsca, punkty zdobywane w biegu - w kierunki siatki, czy spod niej, Rajeev miałby szanse. Tyle, że przy X-manie będzie musiał przemieszczać się też na boki, po skosie, trochę w tył. Ram ma świetny service-motion, do tego volleye wykonuje skutecznie i z gracją, ale FH by Bollettieri załatwi sprawę. ;)

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
A ja mam coś takiego

Lopez Jean - Montcourt 2 @ 1.28 ✅
( 7:6, 2:6, 6:8 )
Coelho - Luczak 2 @ 1.22 ✅
( 3:6, 6:4, 3:6 )
Dancevic - Konig 1 @ 1.18 ✅
( 6:3, 6:3 )
Malisse - Ram 1 @ 1.28 ✅
( 7:6, 7:6 )
AKO : 2.35
Montcourt całkiem fajnie pograł w Nowej Kaledonii, pokonał m.in. Koubka, który na bank jest lepszy od beznadziejnego Lopeza Jeana, który jest jednym z najsłabszych zawodników jacy grają w tourze. Luczak w formie chyba niezłej, gładziutko rozjechał Hernycha i Clementa w kwalach do Sydney, dopiero Malisse stanął mu na drodze. To ogólnie solidny zawodnik. Coelho? Rok temu nie igrał nic, poza tym nie znam gościa, nic o jego grze nie potrafie powiedziec. Dancevic z Konigiem? straci może Frank ze 4 gemy. X-Man zaś to duuuży talent. Troche wariat, ale stac go na wiele. Ram? Lubię grac na Raajeva, ale miał pechowe losowanie. Bo Malisse to pewniak do turnieju głównego. Chyba najlepszy zawodnik kwali.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Dla mnie najwiekszym pewniakiem jest dzisiaj Phau, niby gra z zawodnikiem gospodarzy ale to nie ma znaczenia przeciez- Niemiec w b. dobrej formie mecz bedzie zaciety ale zwyciesca tylko jeden- Niemiec!

Polecam na dzis Berrera, do tego Luczak i Melisse...

M 0

mardock

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja na dziś polecam z kwalifikacji do AO następujące mecze:

1. Sirianni J. - Soeda G. 1 1.7 [BAH]3:6 6:3 8:6 ✅
2. Malisse X. - Ram R. 1 1.35 [BAH]7:6 7:6 ✅
3. Delic A. - Marrai M. 1 1.15 [BAH]7:6 6:2 ✅

haggard 0

haggard

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Desein Niels (BEL) vs. Vemic Dusan (SCG) 2 @ 1,70​
Kurs dość spory jak na umiejętności obu panów.. Vemic to doświadczony grajek, 33 lata na karku, ale wciąż pogrywa w Czelach. Mocny serwis, i dobra gra na hardzie. Rywal? &#39;Dizajn&#39;. Prawie anonimowy, niczym nie zabłysnął.. Kojarze go jedynie z futuresow, ale rywalizuje tam raczej z grajkami dolnej kategorii.. W tym roku już zdążył przegrać z Ebelthite w kwalach do Auckland. Nie wyobrażam sobie, aby Serb mógł dać wydrzeć sobie zwycięstwo 23letniemu Belgowi.

M 0

mardock

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Z dzisiejszych meczy kwalifikacji do AO polecam następujące:

Sirianni J. - Naso G. 1.25 ⛔
Konsekwentnie na Australijczyka, rozegrał już w tym sezonie parę spotkań, głównie były to mecze eliminacyjne, gdzie zawsze dzielnie grał i pokazywał się z dobrej strony. Sprawił sporo problemów M.Llodrze w meczu pierwszej rundy turnieju w Brisbane. Cóż, to zawodnik gospodarzy, gra całkiem dobry tenis, dobrze serwuje, sporo asów serwisowych, jestem przekonany, że pomyślnie przejdzie kwalifikacje i awansuje do turnieju głównego.

Malisse X. - Lammer M. 1.2 ✅
Dla mnie to murowany zawodnik do gry w AO.Jestem pewien, że przejdzie eliminacje bez kłopotu. W pierwszym meczu co prawda ciężki bój z Ram&#39;em, dwa sety zakończone zwycięskimi tiebreakami, ale w konfrontacji z Lammerem nie powinien mieć większych kłopotów. Widać, że Belg wraca do formy, o czym świadczą jego ostatnie wyniki. Nie są one na razie powalające, bo głównie mecze w kwalifikacjach, ale niedługo pokaże, że trzeba się z nim liczyć.

Hrbaty D. - Ghedin R. 1.15 ✅
Można zagrać, kurs nie jest powalający, no ale też jego rywal z nie najwyższej półki. Wydaje mi się, że Hrbaty odpuścił sobie mecz pierwszej rundy z Niemcem Kohlschreiberem, by skupić się na kwalifikacjach do AO. Stąd też jego porażka, szkoda że tak dotkliwa, no ale pewnie nie chciał się przemęczać zbytnio.

Luczak P. - Ascione T. 1.5 ✅
No i tutaj kolejny zawodnik gospodarzy. Myślę, że grając u siebie przejdzie średnio grającego Francuza i awansuje do turnieju głównego.

I jeszcze jeden typ kwalifikacji:
A. Delic - L.Dlouhy 1.6 ✅
Amerykanin dobrze się ostatnio prezentuje, posiada mocny i dobry serwis, ostatnio głównie przez kwalifikacje się przebija, gdzie nieźle sobie radzi i myślę, że tym razem poradzi sobie z Czechem.

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Wczoraj tasiemka izi. Dziś kolejna.
Odesnik - Lisnard 1 @ 1.40 ✅
( 7:5, 6:2 )
Ascione - Luczak 2 @ 1.51 ✅
( 6:4, 2:6, 4:6 )
Sirianni - Naso 1 @ 1.30 ⛔
( 4:6, 6:4, 2:6 )
Ventura - Dogolpolov 1 @ 1.65 ✅
( 2:6, 7:6, 6:3 )
AKO : 4.52
Sirianni wczoraj wyszedł spod topora, wyciągając mecz z 0:5 w 3 secie. Tym razem przeciwnik łatwiejszy niz Soeda. Gianlucę Naso widziałem na żywo, świetnie radził sobie znim młodzan Berankins, więc Sirianni podbudowany tym zwycięstwem, przy pomocy niezłego serwu, powinien dac radę. Ventura wczoraj wygrał, tak jak myślałem. On niby na tej nawierzchni nigdy nie grywa, ale...od młodziaka z Ukrainy jednak jest wciąż lepszy. Coś przy siatce Ventura potrafi zagrac, więc może i coś zdziała w tym meczu w ten sposób. To jest typ ryzykowny;]. Luczak wcoraj podobno fatalnie grał, ale jednak jestem zdania, że na hardzie od Thierriego Ascione jest znacznie lepszy. Na cegle bym tego nie ruszył. A co do Odesnika, to wczoraj rywala zmiótł z kortu. Wayne ma spory talent, a na pewno większy od doświadczonego reprezentanta Monako. Lisnard moim zdaniem jest po prostu wyraźnie słabszy od Amerykanina. i tyle. Krótko i może trochę bez szczegółów, ale więcej pisac mi się nie chce;]

haggard 0

haggard

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kudryavtsev @ 1,7 + Devvarman @ 1,35

Kudryavtsev wg mnie dziś zwycięży, na hardzie pogrywa całkiem nieźle, w zeszłym sezonie pokonał nawet Kohlschreibera, serwis całkiem mocny. Middelkoop przeciska się przez futuresy i czele, ale bez jakiś sukcesów. W kwalach Holender ograł w 3 setach Capdeville, natomiast Rusek ograł 2-0 Slabinskiego. Stawiam na Alexa, osiągnął pare dobrych wyników, ma serwis i powinien dziś wygrać. Devvarman pokazał się już z bardzo dobrej strony w tym roku w Chennai, pokonał Moye, Karlovicia i jest jednym z głównych faworytów do awansu do turnieju głównego. Jego rywalem będzie dziś Kubot. Polak obecnie nie jest w najlepszej formie, serwis przeciętny, sporo błędów. W 1 rundzie pokonał Rogera-Vasselina 2-1, Devvarman z kolei także 2-1 ograł Amritraja. Stawiam na Somdeva, jest w formie i powinien spokojnie uporać się z Łukaszem.

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Devvarman - Kubot 1 @ 1.35 ⛔ ( 4:6, 6:4, 5:7 )
A.Beck - Im 1 @ 1.26 ✅
( 3:6, 7:6, 6:3 )
Milman - Zemlja 2 @ 1.30 ✅
( 3:6, 4:6 )
AKO : 2.21
Somdeva pewnie wielu z Was ostatnio widziało. Świetna forma Hindusa w Chennai, nie sądzę że w tydzień zapomniał jak się gra na wysokim poziomie. A do takiego poziomu sporo Kubotowi niestety brakuje. Zemlja nieźle zaprezentował się w ubiegłym sezonie. W tym Słoweniec rozpoczął od falstartu, ale w kwalifikacjach już rozegrał całkiem niezły mecz. Milman to jakiś młodzian z Australii, nawet w żadnym challengerze nigdy nie grał. Nie wiem czego się p nim spodziewac, ale chyba niezbyt wiele pokaże dzisiaj. Andreas Beck to bardzo obiecujący gracz, spory talent, z Koreańcykiem wygra bez większych kłopotów.

Miałem te mecze na kuponie z Ulką i Lasischenkovą. Szkoda:|

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Po wczorajszych jajach na korcie, gdzie Devvarman z Łukaszem zagrali prawdziwe WTA ( zobaczcie na % wygranych piłek po serwie ), dziś troszeczkę wyższe kursy wypatrzyłem. Ale i kupon troszkę lżej zagrany. 2x lżej.

Wayne Odesnik - Peter Luczak 1 @ 1.77 ✅
( 1:6, 6:2, 6:3 )
Frank Dancevic - Xavier Malisse 2 @ 1.53 ✅
( 6:3, 5:7, 1:6 )
Benedikt Dorsch - Michael Berrer 1 @ 1.80

AKO : 4.87
O Luczak zawsze pisałem per &quot;żałosny&quot; ( możecie poszukac w archiwum challengerów. Australijczyk jednak poprawił poziom gry i już tak źle mówic o nim nie wypada. Jednak tegoroczne kwale idą mu raczej marnie, mimo zwycięstw. 2x 3-setowe pojedynki z przeciwnikami raczej przeciętnymi, nawet jak na niego. Coelho słabiak, Ascione na hardzie też raczej nic nie gra. Wayne Odesnik potentatem światowego tenisa jednak również nie jest, stąd wyrównane kursy na mecz z Peterem. Jednak uważam Amerykanina za tenisistę lepszego i będącego w lepszej formie. Ktoś powie, że Luczka w tym sezonie przegrał tylko z X-manem 2x, a wyrywał nawet z Clementem. Ok, ale to był turniej przed AO, więc wiadomo, że na wyniki trzeba czasem patrzec z prymróżeniem oka. Odesnik ograł sie rok temu na Amerykańskich hardach, to i tu sobie poradzi. Mogą byc 3 sety, ale tym razem przegrane przez Luczaka.
X-Man wraca do formy! Bardzo się cieszę z dobrej gry Belga, bo tenisista to jest efektowny, troche zwariowany, no i z wielkimi uiejętnościami. Przez kwale póki co idzie jak burza, ale to nic dziwnego. Jest lepszy od przeciwników, gra na hardzie, na którym wygrał w karierze 5 turniejów...tym razem jednak trafił na dośc solidną przeszkodę. Frank Dancevic, bo o nim mowa, to troszkę może niedoceniany zawodnik, ale grający bardzo solidnie. Kanadyjczyk potrafi utrzec nosa tym lepszym, wyżej notowanym for example w tamtym roku wygrał na grassie z Nalbandianem na Wimledonie, czy z Anciciem w Toronto. Tyle, że robi to sporadycznie. Zazwyczaj nie wychyla się poza poziom challengerów w USA. A to stawia w roli faworyta X-Mena, który z niejednego pieca już chlebł jadł, wiele już osiągnął. I ma większe umiejętności. Allez Xavier!
3 mecz- to spotkanie wewnątrz niemieckie. Berrer to wielki klocek, opierający grę na serwie. Niewygodne dla wielu jest to, że gra lewą ręką. Kiedys nawet miał niezłe wyniki, ale poprzedni seon powoli pokazuje, że Michael chyba powinien zacząc myslec o emeryturze. Fatalne wyniki pokazują, że ten 100-kg chłop powoli nie ma czego szukac na kortach z chłopakami młodszymi i bardziej ruchliwymi. W Australii pki co dwie 3-setówki. Z rodakiem Kamke i raczej anonimowym Australiczykiem Ebdenem. Benedikt Dorsch za to wprost przeciwnie. Jego kariera podąża właściwym tropem, mimo wieku zbliżonego do Berrera. Bardzo dobry poprzedni sezon pokazał, że stac go na niezłą grę. Szkoda że talent ujawnił dopiero w wieku 27 lat. W każdym razie w kwalifikacjach na razie 2 łatwe mecze, w tym 6:0, 6:1 z niezłym Rosjaninem Elginem. Dodatkowo przemawia za nim fakt, że Berrera ograł 2-krotnie, nie przegrywając z nim nigdy.

Wszystkie typy z nutką ryzyka, ale...po prostu to czuję ????

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Sweeting - Ouahab 1.60
Phau - Bachinger 1.36
Hrbaty - Chiudinelli 1.35

ako: 2.93 2/10

Mimo, że skośnooki Niemiec nie ma nawet 180 cm wzrostu to dysponuje bardzo dobrym serwisem. Bachinger w poprzednim roku nie potrafil nawet u siebie zrobić jakiegoś znaczącego wyniku w challengerach. Bjorn powinien wygrać 2:0 beż żadnych problemów szybko i przyjemnie. Co robi w 3 rundzie Lamine to nie mam pojecia, gość całe życie na cegłe, zero serwisu. Ryan Sweeting solidny challengerowiec z USA, to może być trudny mecz ale stawiam przeciwko Lamine bardziej niż na Sweetinga. Hrbaty powinien sobie poradzić, duże doswiaczenie, udany powrót po kontuzjach. Chiudi to już tenisowy emeryt mimo, że wiekowo jeszcze nie wygląda to tak zle. Ostatnie miesiace zupełnie stracone, ciężka kontuzja i nie sądze aby w tym roku odegrał jakaś rolę w turniejach. Może pogra w challagerach.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ryan Sweeting - Lamine Ouahab 1,60
Od czasu finału juniorskiego US Open z 2005, gdzie Sweeting pokonał Chardy, jego kariera nie może nabrać rozpędu. Nie wyszedł poza bramy challengerów, na dodatek, tam tylko sporadycznie wyróżnia się z tłumu. Końcówka troku w jego wydaniu udana, inauguracja nowego sezonu obiecująca (zerknąć sobie do statystyk) - może 2009 będzie przełomowy?
A przecież, Ryan, iskrę bożą w sobie ma. Prezentuje fajny, kompaktowy tenis, oparty na dużej agresji. Wygrywający serwis, robiący wrażenie FH - nie dość że soczysty, to gdy trzeba, dodaje do niego top spinu. Do tego mixuje grę częstymi volleyami, a i nie pozwala rywalowi poczuć się zbyt pewnym - posyłając dropy.
Jeśli uznać, że styl gry Sweetinga jest ultra-agresywny, to właśnie z takim Ouahab nie radził sobie dotychczas (Qureshi, Chardy, Tsonga, Becker, Mahut, Muller - w przeszłości na wiele mu nie pozwolili). Algierczyk talent ma, ale z cierpliwością u niego bywa różnie - to przecież jeden z warunków, by takiego rywala wybić z rytmu, a i okoliczności przyrody bardziej pod Ryana.
Typ oznaczony sporą dawką ryzyka - nasz hard-hitter nie zawsze umie kontrolować swój wielki temperament ;)

andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Polska
Czy ktoś z Was wie na sto procent jak to jest z sytuacją wycofania się z turnieju przez kilku zawodników i ich zastępstwem? Bo prawdopodobnie wycofa się Kiefer, a może ktoś jeszcze (jeśli macie jakieś info, że ktoś może się wycofać to też byłbym wdzięczny). Według mojej wiedzy to zastępuje go wtedy najwyżej rostawiony w kwalifikacjach. Gdyby wycofał się kolejny zawodnik to numer 2 kwalifikacji wchodzi w jego miejsce i tak dalej. Czy tak właśnie jest czy mi się coś pomyliło i zastępcą jest lucky looser?
Jest to ważne w kontekście psychicznego nastawienia A. Becka na dzisiejszy mecz z Kubotem. Beck to numer 2 kwalifikacji, więc jeśli będzie miał info, że z głównej drabinki wycofa się co najmniej dwóch zawodników, a prawdziwa będzie ta teoria, że to on go zastępuje, to najzwyczajniej w świecie odpuści mecz z naszym.
Dziękuję za pomoc.

Edit - już się doczytałem, że co najmniej 3 zawodników z głównej drabinki wypadnie. A więc zasadnicze pytanie: czy w ich miejsce wchodzą najwyżej rozstawieni czy lucky loosers? Jeśli to pierwsze, to Beck i Sela odpuszczają dzisiaj Kubotowi i Zemlji ???? Proszę tylko o sprawdzone info.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Ja wlasnie głownie z tego powodu nie gram Becka. Kubot jesli ograł Hindusa to i Niemca może ograć a skoro Beck rozstawiony z (2) to może mieć turniej główny przez wycofanie się z turnieju głownego niekórych graczy. Nie ma co ryzykować, tym bardziej, ze kwalifikacyjna jedynka Paul Capdeville już pożegnał się z turniejem i Beck wchodzi jako pierwszy.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Zasady są inne, LL będzie rozlosowywany spośród zawodników, którzy odpadną w 3 rundzie kwalifikacji.

andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Polska
Ciekawe jak to naprawdę z tymi zasadami jest, bo całe szczęście (uff...) wygrali i numer 2 kwali Beck i numer 3 Sela i numer 4 Phau. Zwłaszcza zwycięstwo Seli mogę nazwać prawdziwym cudem, bo było 6:0 2:6 3:5 i Zemlja miał 5 piłek meczowych. Kwalifikacje do Australian Open bardzo udane u mnie. Oby tak było również w turnieju głównym, czego i Wam życzę.

Status
Zamknięty.