Dziś puchar FFA
Bardziej z kronikarskiego obowiązku niż z chęci grania w myśl zasady: "kto gra puchary ten je suchary" ????
11:30
Peninsula - Melbourne City
Obrońcy trofeum zmierzą się z wiceliderem ligi stanowej (Brisbane), City z nowym szkoleniowcem, nowym składem (to już tradycja w
a-league). Poniżej kadra na dzisiejsze spotkanie:
Dean Bouzanis, Manny Muscat, Scott Jamieson, Osama Malik, Nick Fitzgerald, Neil Kilkenny, Bruce Kamau, Braedyn Crowley, Stefan Mauk, Daniel Arzani, Eugene Galekovic, Ruon Tongyik, Michael Jakobsen, Bruno Fornaroli, Luke Brattan, Nathaniel Atkinson, Iacopo La Rocca - znawcy od razu wychwycą brak kilku doświadczonych graczy z poprzedniego sezonu (z różnych przyczyn: transfery, wakacje, indywidualny tryb przygotowań) jednak co by tu nie powiedzieć "on the paper" City powinno dać radę (ostatni sparing wygrali z 10 - 0 ???? ), ale...
1. Kurs na City ~1,20?
2. W Redcliffe tym meczem "jarają" się od czerwca,
3. City zaczyna ligę dopiero w październiku, Penisula w rytmie meczowym i niezłej formie, dla nich to święto!
Ja przed meczem nic nie postawię, zobaczę na
live jak to wygląda.
11:30
WS Wanderers - Wellington Phoenix
Kursy na Wędrowców poleciały. Powodów nie znam, może Phoenix w jakims mega dziwnym składem (nie znalazłem nic o tym)? H2H? zmienne ???? . Na dodatek Wędrowcy nie grają na swoim stadionie tylko wyjeżdżają do Campelltown.
W zespole gospodarzy nieobecni:Alvaro Cejudo, Jaushua Sotirio i Mark Bridge. O Wellington - cisza. Co tu pisać oba zespoły przed sezonem, składy wymieszane, jedna wielka zagadka. Popovic zapowiada, że Wędrowcy mają obowiązek mimo tych okoliczności przejść do dalszej rundy, ale ciekawe co mówi swoim piłkarzom trener Phoenix? ????
Kolejny mecz, którego przedmeczowo nie postawię. Pozostaje ekran podzielić na pół i oglądać - jak się uda, bo już mnie
kochana rodzinka odrywa od..... Na razie!
edit WSW wygrało, ale po dogrywce, MC nie zawiodło, w przeciwieństwie do Glory, które uległo 1-0 Heidelbergowi (tego meczy nie obczajałem). Do zobaczenia!