Dyscyplina:
Tenis,
ATP Winston-Salem
Mecz: Bogomolov A. Jr - Hanescu V.
Data: 18.08.2013 20:30
Typ: 2
Kurs: 2.27
Bukmacher: Pinnacle
Analiza: Spotkanie pierwszej rundy turnieju w Winston-Salem. Wiadomo, że wielkimi krokami zbliżamy się do wielkoszlemowego turnieju US Open. Wszyscy zawodnicy jako priorytetowy traktują właśnie ten turniej na Flashing Meadows. Wielu także szuka jeszcze formy i ogrania na amerykańskiej ziemi. Tak jest właśnie z Hanescu, który według mnie jest zdecydowanie lepszy od swojego dzisiejszego przeciwnika, tylko, że nie grał jeszcze ani tutaj ani na nawierzchni twardej. To jego minus, ale czy koniecznie minus? Po prostu będzie to jego debiut. Według mnie 53 w światowym rankingu Rumun powinnien sobie spokojnie dać radę. Świadczą o tym jego wcześniejsze osiągane wyniki. Po Wimbledonei zagrał w Stuttgarcie, gdzie pokonał Tursunova 3:6, 6:3, 7:6, Bellucciego 6:1, 6:4, Francuza Paire 7:5, 6:2 oraz przegrał z Niemcem Kohlschreiberem. Później w Hamburgu odpadł w pierwszej rundzie z Kavcicem przegrywając 6:4, 4:6, 1:6. W szwajcarskim Gstadzie pokonał Dustina Browna 7:6, 6:2, Hiszpana Bautistę Agut 7:6, 3:2 i krecz. W ćweirćfinale wygrał 6:4, 6:4 z Brandsem, aby w półfniale przegrać 3:6, 3:6 z Jużnym. W Kitzbuhel wygrał 6:2, 6:1 z Bedene i przegrał 6:7, 6:3, 6:7 z Montanesem. Wyniki te mówią nam, że Hanescu na pewno jest groźny. Po 20 dniach przerwy powróci dzisiaj na korty, w Ameryce na hardzie. Wypoczęty, zobaczymy na co go stać. Jego przeciwnik - 70 w światowym rankingu po Wimbledonie wybrał się właśnie do Ameryki, gdzie doszedł do półfinału turnieju w Winnetce. Pokonał tam Chvojke, Quigleya, Zvereva po kreczu i po kreczu przegrał z Klahnem. W Waszyngtonie przegrał w 1 rundzie z Kuznetsovem Alexem w 3 setach. Wyniki te ani przeciwnicy nie robią na mnie żadnego wrażenia. Dobrze Bogomołowi poszło dopiero w Montrealu, gdzie przebranął przez kwalifikacje pokonując Mylnikova (1874 w rankingu) i Russela. W pierwszej rundzie wygrał z Francuzem Llodrą 6:2, 4:6, 6:3. Później dość nieoczekiwanie pokonał Ferrera (który jest w słabiutkiej formie) 6:2, 6:4. Na koniec przegrał w Davydenką 4:6, 3:6. Dzisiaj stawiam na zwycięstwo Rumuna, który powinnien wygrać bez straty seta.