>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - Wimbledon 21.06-04.07.2010

Status
Zamknięty.
jasmin_bogow 1,2K

jasmin_bogow

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Isner - Mahut - typ 1
kurs 1.76 Pinnacle

Filweb, dlaczego na siłę? W tym typie widzę dość fajne value. Isner, wieżyczka z armatą u góry, słynie z siły swoich serwisów, a jak wiemy te na trawie odgrywają główną rolę. Amerykanin ma bodajże coś niewiele ponad 2 metry wzrostu, więc do volleya też się nadaje;-)
O Francuzie źle świadczy jego walka z Koubkiem. Koubek, owszem, weteran i grać potrafi, ale moim zdaniem bazując po wyniki to Mahut po prostu nie jest w pełni formy.
Isner ostatnio na trawie grał w 2008 i rzeczywiście wyniki nie porażają, choć z Gulbisem wówczas na Wimbledonie ładnie powalczył, 4 sety w tym 3 rozstrzygnięte w tie-breakach. Później Amerykanin zrobił sobie przerwę od tej powierzchni i teraz wraca na korty. Z tego co pamiętam jak ostatnio widziałem go na hardzie to oprócz serwisu dorzucił też trochę innych podstawowych technik odbijania i teraz nie radzi sobie także źle przy gemach serwisowych rywali. Paradoksalnie, wzrost tak przydatny przy serwowaniu będzie utrudniał mu trochę grę na tej powierzchni, ale spodziewam się, że z Francuzem sobie poradzi.
Jeszcze kilka lat temu z pewnością stawiałbym w takim pojedynku na Mahuta, pamiętamy przecież, że Francuz zwykł dość dobrze radzić sobie na trawie - bardzo udany w tej kwestii rok 2007 kiedy dotarł do finału zarówno w Londynie jak i w New Port. Zaletą Mahuta w tym pojedynku będzie zdecydowanie większy wachlarz technik no i doświadczenie.
Tak podsumowując, spodziewam się około 3:1 dla Amerykanina. Posiada niesamowity serwis, plus ograł się już trochę na kortach światowych i nauczył odbijać piłkę - taka lekko gorsza wersja Roddicka sprzed 3-4 lat. Mahut przeważa nad nim techniką i doświadczeniem, ale w mojej opinii nie jest u szczytu swojej formy i jego gra ostatnimi czasy mnie nie za bardzo przekonuje.

pablo_aimar 38

pablo_aimar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
North Side
Nie rozumiem jak można tak faworyzować Mahuta z Isnerem jak niektórzy w poprzednich postach. Kolega wyżej dość konkretnie określił jakie szanse ma w tym spotkaniu Mahut. Jeszcze ryzykować go po kursie 2.1 ?!?!?! Isner jest na dziś promocją od buków i to nie ulega wątpliwości. Economidis, Bohli, Mannarino, Marchenko to właśnie tenisiści z którymi przegrywał w tym roku Francuz grając na hardzie. Aż boje się pomyśleć co będzie dziś z Isnerem na trawie gdy temu podanie będzie siedziało chociaż to 55% w meczu.
Isner 1.65 !!
Ponadto na dziś :
Garcia Lopez - Kamke 1 1.35
Po słabiutkim turnieju w Halle nie spodziewałem się że GGL zagra taki tenis w Eastbourne. Porażka z Llodra w finale ujmy mu nie przynosi, widać że jest na fali i podpasowała mu trawa. Jego przeciwnik mimo że przebrnął przez kwale wcale nie miał wymagających rywali, GGL to wyższa półka na którą Kamke póki co nie da rady wskoczyć.
Bellucci - R.Mello 1 1.35
Zastanawiałbym się co do typu na ten mecz gdyby Mello musiał przechodzić kwalifikacje i by je wygrał. Ricardo jednak nie zagrał w tym roku ani razu na trawie, wcześniej przegrywając na cegle którą uważam za jego optymalną nawierzchnie min. z Veicem i Tavaresem. Bellucci nie grał od RG widocznie przygotowania do Wimbledonu szły pełną parą. Ma ostry serwis co napewno pomoże mu na tej nawierzchni. Od dłuższego czasu Thomaz brnie w góre drabinki ATP, Mello na trawie nie powinien go powstrzymać przed 2gą rundą.
De Bakker - Giraldo 2 1.95
Może coś teraz bardziej ryzykownie, lecz nie jest to typ na chybił trafił. Śledze gre Giraldo od dłuższego czasu, negatywnie zaskoczył mnie na RG lecz porażki z nieprzewidywalnym Japończykiem nie można było nie przewidzieć. W tym roku pokonał na trawie Koroleva po świetnym zaciętym meczu, uporał się także z dobrze dysponowanym Troickim i szwajcarem Chiudinellim. Przegrał ze Stakhovskym ale jak wiadomo on w niedziele cieszył się z zwycięstwa w Hertogenbosch. Jego rywal jak narazie całkowita załamka. Tragicznie się porusza na korcie (widziałem go w meczu z Hewittem), do tego serwis który przy jego warunkach powinien mu pomagać w ogole nie funkcjonował. Przegrał nawet ostatnio ze Sijslingiem. Tak naprawde jeśli serwis Holendra nie pomoże to to spotkanie może się skończyć w 3 setach. Trzymam kciuki za Giraldo, bo ten kurs zachęca do grania na niego.
Nieminen - Koubek 1 1.4
Tutaj się dużo nie musze rozpisywać. Nieminen dobrze zaczął na trawie co prawda oba spotkania przegrał ale Fedex i ostatnio mający życiówke Becker to wysoka poprzeczka. Koubek już w kwalach stracił seta z niejakim Dasnieresem. Porażka 2-3 z Mahutem chyba do końca wykończyła 33 letniego Koubka. Ponadto h2h 3-1 dla Fina, po dzisiejszym meczu będzie 4-1.

diuq85 354

diuq85

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
WB Je(L)onki
Blake to całkowite beztalencie, w dodatku zrobił się z niego taki kloc, który przypomina psuedo-strongmena. Hasse może nie błyszczał na swoim domowym trawniku, ale na pewno ma duże aspiracje jeśli chodzi o rozwój swojej kariery. Blake lata świetności ma już za sobą. Myślę że warto raczej pokusić się o typ na Holendra

ricardooo 0

ricardooo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Nieminen - Koubek 1 1.4
Garcia Lopez - Kamke 1 1.35
to są dla mnie pewniaki ,ale co do Mahuta to zobaczycie że powalczy z Isnerem, jak mu dzis serwis nie bedzie wchodził to Mahut ma wielką szanse przejść do 2 rundy

diuq85 354

diuq85

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
WB Je(L)onki
GGL – Kamke 2,9 (bah) ✅✅✅ 7-5 / 6-2 / 5-7 / 4-6 / 4-6

Moim zdaniem nie można tak łatwo przekreślać Niemca, mimo iż zdecydowanym faworytem jest Garcia-Lopez, który jak wiemy doskonale radzi sobie na szybkich nawierzchniach. Pre-seson na trawnikach można zaliczyć do udanych, zwłaszcza w tygodniu poprzedzającym Wimbledon. Porażka w finale z rozpędzonym i solidnym Llodrą nie jest niespodzianką. Ową niespodzianką jest dla mnie Kamke. Miesiąc temu zaliczył bardzo udane kwale do RG, zmiatając po drodze 3 rywali, ugrał nawet pierwszą rundę co było małym zaskoczeniem, gdyż ofiarą padł pupil gospodarzy Robert.
W zeszłym tygodniu Kamke również zaczynał od kwalifikacji i również bez problemu je przeszedł. Trzy gładkie zwycięstwa dały mu przepustkę do turnieju głównego. Myślę, że tak jak w przypadku RG pokaże się z dobrej strony również na londyńskiej trawie. Patrząc ogólnie na postawę niemieckich tenisistów na tej nawierzchni widać ogólny postęp, a oprócz etatowych zawodników jak Schutler czy Kohlschreiber do gry o największe laury pomału wchodzą „wilczki” jak Kamke lub Reister.

Blake – Hasse 2,5 (bah) ✅✅✅ 2-6 / 4-6 / 4-6

Jestem zdania, że buki mocno nie doceniły Holendra. Dość często pojawia się na kortach, w przeciwieństwie do Blake’a, który walczy już tylko z kontuzjami i nadwagą. Moim zdaniem, James przypomina takiego klocka, nie widać już tej dynamiki i szybkości co kiedyś. Warto przypomnieć, że Amerykanin to 4 rakieta z 2006 roku, a teraz....109. W dodatku 30 na karku (co wcale nie jest dużo) ale raczej spadkowa linia trendu jego kariery.
Hasse to znacznie świeższa krew współczesnego tenisa. Młody, 23 letni chłopak posiadający imponujące warunki fizyczne jak większość Holendrów. Szerokie aspiracje rozwoju sportowego potwierdzone wynikami. Myślę że jest w stanie pokonać słabego już Blake’a.

De Voest – Reister 1,85 (bah) ✅✅✅ 4-6 / 5-7 / 6-3 / 2-6

Analogicznie do mojego myślenia zaufałbym takze Panu Reisterowi. Widać, że facet od miesiąca jest w gazie. Wystartował dość mocno w kwalach do RG i zgasił go dopiero vice król Roger w 3 rundzie turnieju głównego. Do tego czasu zdążył odprawić na wcześniejszy urlop 3 kwalifikantów, Feliksa Lopeza i Olivera Rochusa. To i tak spory wyczyn dla gościa zajmującego obecnie 129 miejsce. Kwale do turnieju w Londynie zaczął również elegancko, ale w najważniejszej rundzie nie sprostał zawodnikowi gospodarzy Evans’owi. Mimo tego i tak rozpocznie zmagania w pierwszej rundzie Wypadek przy pracy czy zmierzch formy? Myślę, że to pierwsze a sam zawodnik przypomni sobie smak zwycięstw z RG

E: Jutro kolejne typy ????

mozi 552

mozi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Pierwszy dzień potoczył się bardzo ciekawie. Mi skuteczność dopisała, zawalił tylko Wawrinka, ale gramy dalej. Dziś wiele &quot;szlagierów&quot; w których widzę, że podejmujecie się typowania faworytów, ja natomiast polecam granie overów których dziś powinno trochę paść, a to w końcu trawa gdzie tie-breaki są bardzo często a w nich szanse są bardzo wyrównane, co powinno zaowocować długimi pojedynkami. Mam tu na myśli takie spotkania jak De Bakker - Giraldo, Ferrero - Malisse, czy Haase - Blake. Nie ma sensu opisywać wszystkich spotkań które zagrałem, znajdziecie je w moim temacie ;) Przedstawiam trzy ciekawe propozycje z ciekawszych kursów do grania na single:
John Isner - Nicolas Mahut 1 @ 1.70
Nie rozumiem czemu buki nie faworyzują Big Johna. Nie grał od 2008 oficjalnego spotkania na trawie, ale na pewno na tej nawierzchni trenował. Posiada jeden z lepszych serwisów w turze, do tego coraz lepszy forhend i co istotne biega do siatki gdzie ze swoim zasięgiem jest szalenie skuteczny. Zrobił wielki postęp w ostatnich latach, tylko w tym roku spójrzmy z kim przegrywał na szybkich kortach? Tylko tuzy: Murray, Querrey, Nadal, Ferrero, a to o czymś świadczy. Mahut po ciężkich kwalach, nie widzę dla niego szans na więcej niż seta.
Simon Greul - Florent Serra 1 @ 1.75 ⛔
Tutaj się bardzo zaskoczyłem, bo spodziewałem się kursu w okolicy 1.35 na Niemca. Oglądałem jego trzy mecze na trawie w tym roku i we wszystkich imponował. Serwis mimo wszystko całkiem solidny, a z końcowej rozrzuca i kończy gdy trzeba. Serra ziemniak, może się dostosować, ale bez przesady, w każdym aspekcie Niemiec lepszy na trawie. Walczył dzielnie z Davydenką, ograł Robredo (słabiutkiego, ale on zmiótł go z kortu!) i Hasse. Przegrał z Beckerem, ale po walce czego nie odzwierciedla wynik, ale Benji jest znów super formie. Niemiec wygra ten pojedynek...

Łukasz Kubot - Blaz Kavcic 1 @ 1.45 ✅

Wiadomo Kubot bez formy, ale ciągle ma trudnych rywali. Czas się odblokować i wydaje się że idealny moment to Wimbledon. Trafił się łatwiejszy rywal, a nawierzchnia idealna pod serv &amp; volley Łukasza. Do tego jest bardziej doświadczony i ograny na tej nawierzchni, bo grał tu w zeszłym roku z niezłym skutkiem debla, zresztą to samo czynić będzie w tym. Powinien pójść w ślady Przysiężnego.

pzwnw 17

pzwnw

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Aż 1,6 ? Chyba na Niemca aż 2.35. Istomin ma 5-setowe spotkanie za sobą z Wawrinką, który popełnił bagatela ponad 40 niewymuszonych błędów [dokładnie nie pamiętam ile] i naście podwójnych. Natomiast Schuettler to przecież gość, który potrafi grać na grassie. W pierwszej rundzie gładko poradził sobie z Tursunovem, 3 sety i po sprawie. Przede wszystkim jest doświadczony, a co więcej w 2008 roku uzyskał PÓŁFINAŁ, właśnie Wimbledonu. Stąd też nie rozumiem zaskoczenia kursem na Istomina.

K 0

krzywy0

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Aż 1,6 ? Chyba na Niemca aż 2.35. Istomin ma 5-setowe spotkanie za sobą z Wawrinką, który popełnił bagatela ponad 40 niewymuszonych błędów [dokładnie nie pamiętam ile] i naście podwójnych. Natomiast Schuettler to przecież gość, który potrafi grać na grassie. W pierwszej rundzie gładko poradził sobie z Tursunovem, 3 sety i po sprawie. Przede wszystkim jest doświadczony, a co więcej w 2008 roku uzyskał PÓŁFINAŁ, właśnie Wimbledonu. Stąd też nie rozumiem zaskoczenia kursem na Istomina.
Sugerujesz, że to Schuettler jest faworytem ?:razz: Tak na poważnie daje mu większe szanse niż Istominowi i myślę, że postawienie na niego jest dobrym pomysłem?!...

S 378

songo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Znikad
Bardzo dobry mecz Isner -Mahut, fajnie się to ogląda. Serwisowa nawalanka. Wbrew pozorom i logicznemu myśleniu, im dłużej trwał mecz tym lepiej grał Isner. Przede wszystkim zaczął przynajmniej od czasu do czasu ruszać się dalej niż dwa wielgaśne kroki i lepiej returnować, popełniać mniej niewymuszonych błędów W czwartym secie miał chyba z osiem szans, aby zakończyć ten mecz szybciej niż w tie=breaku, ale Francuz miał naprawdę sporo szczęścia i od czasu do czasu ratowało go podanie. Jutro piąty set i dalej stawiam na gorszego technicznie Jankesa ( w kilku sytuacjach aż prosiło się o loba), który podaniem i większym zaangażowaniem fizycznym ( w końcu to tylko jeden set) powinien to wygrać. Może powtórka meczu Mahuta z kwalifikacji i bardzo duży dwucyfrowy wynik? Wszystko możliwe. Mimo wszystko więcej przestojów w tym meczu miał żabojad i to jego serwis bardziej zawodził. Słabsze drugie podanie i błędy serwisowe to duża szansa dla Amerykanina, który powinien rozstrzygnąć ten mecz na swoją korzyść. Kurs pewnie będzie w granicach 1.5-1.8 i ja go biorę. Forza USA!
Isner - Mahut piąty set? typ: 1

D 413

dzidzok

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Na jutro:

Friedl L./Skoch D. - Lindstedt R./Tecau H. 2 1,50 7/10 Bwin
Opisane wcześniej...

Lu Yen-hsun - Przysiężny Michał 1 1,61 8/10 Bet365
Michał w poniedziałek ograł Ljubicica 3:0 a Lu z kolei również 3:0 ograł Zeballosa.Niewiem co się stało w wyżej wymienonym meczu Przysiężnego być może Ljuba miał problemy zdrowotne i rozegrał słaby mecz,albo poprostu Ołówek zagrał bardzo dobrze.Jednak jutro zagram zdecydowanie na Lu,bo wg mnie 2 runda Wimbledonu to i tak niezły wyczyn dla naszego rodaka.Lu co prawda w tym sezonie na trawie nie grzeszy,ale przegranie 1:2 z ostatnio w dobrej formie Dolgopolvem czy też porażka z Mahutem hańby mu nie przynoszą.Ograł za to w.w Zeballosa oraz Becka i sądzę,że na trawie są to gracze albo lepsi od Michała,albo na zbliżonym poziomie i Przysiężny za wiele do powiedzenia jutro mieć nie powinien.Michał robi postępy z meczu na mecz,ale Lu to dla niego za dobry rywal wg mnie i jutro polegnie.

Lopez Feliciano - Berankins Ricardas 2 2,55 6/10 Bwin
W poniedziałek przeceniłem możliwości Balla,albo zanizyłem Łotysza.Feliciano bardziej na clay,Berankins mimo,iż z przeciętnymi zawodnikami wyrobił w tym roku te 9-0 na grassie,ale jakieś to wrażenie robi.2 pierwsze sety z Ballem Ricardas poprostu miazga,Carsten nie istniał a Łotysz grał kapitalnie.Lopez trochę się pomęczył z Levine,ale ostatecznie wygrał 3-1.Jutro będzie miał o wiele cięższe zadanie-pokonać młodego,gniewnego Berankinsa i sądzę,że ta sztuka mu się nie uda.Tydzień temu widziałem gre Lopeza z Wardem i wyglądało to fatalnie (kontuzja itp.).Berankins jest o niebo lepszym graczem aniżeli Levine i jutro sądzę,że Feliciano pożegna się z tegorocznym Wimbledonem.

Jutro jeszcze pare analiz dodam.Narazie mam na oku Shvedovą,Molik i Brandsa,ale muszę to jeszcze przemyśleć.No i debli coś pewnie ciekawego znajde.Pozdro

mozi 552

mozi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kolejny dzień Wimbledonu za nami, znamy już prawie wszystkich tenisistów którzy zaczną jutro zmagania w drugiej rundzie, w której mamy aż dwóch Polaków! O Kubocie nie ma sensu na razie pisać, skupmy się na jutrzejszych spotkaniach, których zobaczymy 16 + piąty set w meczu Isner - Mahut. No właśnie... Też oglądałem mecz i byłem zdegustowany. Tego się spodziewałem, ale Isner grał naprawdę przeciętnie. Mahut natomiast płasko i mocno z końcowej, a po za tym wszystko starał się kończyć przy siatce. Isner chyba wolałby zagrać z kimś kto z głębi kortu gra ostrożniej, bo do piłek Francuza nie miał często nawet szans dochodzić ze swoją koordynacją ruchową. W ogóle o wszystkim jak wiadomo decydował serwis. Isner miał w jednym gemie 7 break-pointów i nie wykorzystał żadnego. Może i same szanse powinniśmy docenić, ale w tym gemie Mahut popełnił bodajże 4 podwójne błędy serwisowe, a w tie-breaku w 4 secie powinien wygrać, bo zdobył mini breaka, po czym zrobił kolejnego DF&#39;a i od tej pory się podłamał. Mecz to 100% No Bet wszystko się może tam wydarzyć, tym bardziej jutro kiedy obaj mogą grać zupełnie inaczej. Taki kurs na Amerykanina jest moim zdaniem nie do zaakceptowania teraz... Przechodzimy dalej...
Yen Hsun-Lu - Michał Przysiężny 2 @ 2.12 ⛔
Myślę, że tu strasznie dużo będzie zależało od Michała. Serwis ma znakomity, do tego dodam forhend którym potrafi zagrać efektownego winnersa i bardzo przydatny na trawie skuteczny bekhendowy slajs. Lu pokonał w pierwszej rundzie słabiutkiego na trawie Zeballosa, z Polakiem który jest w gazie czeka go ciężki mecz i myślę, że nasz tenisista może wyjść z niego zwycięsko.
Viktor Troicki - Jurgen Melzer 2 @ 1.45 ✅
Typ jeszcze do przemyślenia, bo Melzer formą nie błyszczał w pierwszym meczu. Jednak Serb to nie do końca gracz na grass, nie pracuje za dobrze na nogach, ma słabe drugie podanie i za rzadko widujemy go przy siatce. Dlatego wydaje się, że Austriak powinien wygrać.

Florian Mayer - Mardy Fish 2 @ 1.30 ⛔

Krótko. Fish super forma, Mayer ograł słabego Cilica, typ zdecydowanie do grania na podbicie.

Michael Llodra - Andy Roddick 2 @ 1.20 ✅

Jeśli chodzi o niskie kursy to prezent dnia. Rod zagrał słabo przed turniejem, ale tutaj czas na reaktywacje. Super pierwszy mecz! Llodra gra to samo co w Eastbourne, ale ma ponad tydzień gry w nogach, nie widzę dla niego szans w tym meczu.

Feliciano Lopez - Ricardas Berankis No Bet
Gael Monfils - Karol Beck No Bet
Dwa mecze których nie radzę ruszać. Litwin nieobliczalny, Feliciano to samo. Monfils nie potrafi grać na trawie, w Queens co chwila się przewracał, a Beck jest groźny nawet bez formy na tak szybkich nawierzchniach.

Philipp Kohlschreiber - Teimuraz Gabashvili 1 @ 1.22 ✅
Evgeny Korolev - Lleyton Hewitt 2 @ 1.10 ✅

Niskie kursy, ale typy solidne. Kolba nie przegrywa z byle kim, a Gaba nikim wielkim na trawie nie jest. Hewitt też powinien pewnie wygrać, bo poza pierwszym słabym setem z Maximo zagrał super mecz!
Brendan Evans - Albert Montanes 2 @ 1.87 ✅
Brendan po kwalach, ale to bardzo surowy technicznie gracz, który będzie miał z Montim wielkie problemy, bo nie lubi grać z tenisistami regularnymi. Za szybko się denerwuje, robi masę prostych błędów i nawet pod siatką przestaje być skuteczny. Monter nieźle czuje się ze swoją techniką na trawie, potrafi pobiec do siatki gdy trzeba i ma wielki atut w postaci solidnego jak na ceglanego rzemieślnika serwisu. Powinien sobie poradzić. Victor Hanescu - Marsel Ilhan No Bet
Po męczarniach Victora w pierwszym meczu nie radzę na niego stawiać w meczu z Ilhanem. W ogóle dziwny mecz, moim zdaniem nie do typowania.
Tomas Berdych - Benjamin Becker No Bet
Benji imponuje na trawie, genialny serwis, z głębi kortu bombarduje z obu stron, a i do siatki pobiegnie gdy trzeba. I te niesamowite kończące returny. Berdych miał problemy z Golubevem, który grał agresywnie, ale Becker to trzy poziomy wyżej na trawie. Jednak odpuszczam ten mecz, uzasadnienie poniżej.
Rainer Schuettler - Denis Istomin No Bet
Jak widać zdania na temat tego meczu są podzielone i to słusznie. Wawrinka zagrał słabo, ale Istomin bardzo mądrze. Wiem, że Schuettler jest na trawie mocny, ale Uzbek też to potwierdził w tym roku choćby w meczu z Nadalem. Każdy wynik w tym meczu jest możliwy.
Arnaud Clement - Peter Luczak No Bet
Mam podobne zdanie jak w meczu powyżej. Luczak zawsze groźny, ale Clement potrafi zrobić dobry wynik na trawie. Francuz może zagrać swój najlepszy tenis, albo robić błąd za błędem, gdyby nie to zagrałbym Australijczyka.
Roger Federer - Ilia Bozoljac No Bet
Novak Djokovic - Taylor Dent No Bet

Po tym co widziałem w wykonaniu faworytów tych spotkań w pierwszych meczach nie odważę się zagrać na nich teraz. Bozoljac groźny gracz i niesamowicie agresywny, kto wie co będzie jeśli piłki będą siedziały mu w korcie. Dent wiadomo, a Djoker kompletnie w rozsypce...
Daniel Brands - Nikolay Davydenko 1 @ 2.35 ✅
Myślę, że to ciekawe rozwiązanie. Davydenko po pięciu setach z drewnianym Andersonem. Brands potrafi dużo więcej od reprezentanta RPA z głębi kortu, a do tego ma serwis na podobnym poziomie i jest w gazie po ograniu solidnego Andreeva 3:0. Nicolay ma długi mecz w nogach, na trawie nigdy nie rządził, dlatego może jutro pożegnać się z turniejem. Podsumowanie: 6/8 ;)

M 28

mitch

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Mozi:
Becker jest w każdym elemencie gry gorszy niż Berdych, który również uwielbia trawę. Przecież wygrał kiedyś Halle, dochodził często daleko w tym turnieju. W tym roku imponuja formą, na RG doszedł do półfinału, nie wyobrażam sobie wygranej Niemca.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Może masz rację... Berdych jest w formie racja, ale Becker także imponuje. Był bardzo bliski pokonania późniejszego triumfatora turnieju w Halle - Lleytona Hewitta. Jedyne co mnie teraz zastanawia to forma fizyczna Niemca. W Halle grał bardzo intensywne mecze, w każdym bardzo dużo biegał, taki już styl preferuje, później jeszcze zagrał kilka spotkań w Holandii. Tak więc nie ma co się napalać i raczej też ten mecz odpuszczę, chyba że znajdę gdzieś rozsądny kurs na handicap +2.5 seta ;)

K 26

krzysgd

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Djokovic się okrutnie męczy w tym roku. Myślę, że Dent wygra seta. Kuszą mnie nawet 2 z k. 3.00
Spróbuję Hewitta 3:0 [1.67], że nie popełni błędu z I rundy i zagra serio od początku.

cineck 45

cineck

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
D.Istomin - R.Schuettler 1 1 1,60 ✅
Istomin poczynił duże postępy na trawie spisuje sie bardzo dobrze urwał seta Nadalowi, pokonał po ciężkiej walce Wawrinke. Po drugiej stronie staje bardzo doświadczony Schuettler, który w pierwszej rundzie pokonał gładko znajdującego się fatalnej formie Tursunova, szybkie zwyciesta nad Gimeno i Golubevem nie przekonuja, mnie dlatego ze nie nadają się oni na trawę. Sądze że po walce powinien wygrać Istomin.

Y.H.Lu - M.Przysięzny 1 1 1,65 ✅
Przysiezny osiągnął wielki sukces awansując do 2 rundy w pierwszej pokonał samego Ljubicica, w drugiej już nie przewiduje takiego scenariusza, dlatego że na przeciw staje Lu, ktory wygral w tym roku na trawie z K. Beck&#39;iem, Zaballos,em i co należy podkreślić stoczył wyrównany bój z świetnym na trawie Mahut&#39;em. Ze Przysięznym przymawia jedynie fakt że wygrał z starym Ljubą, Lu ma więcej argumentow na wygraną, dlatego stawiam na niego.

V.Hanescu - M.Ilhan 2 2 2,28 ⛔
Henescu w słabej formie rozegrał tylko jeden mecz na trawie z Kuznetsovem po 5 setówce wygrał, podrugiej stronie Ilhan, który wygrał także po 5 setach z silniejszym Marcos&#39;em. Myśle że po takim kursie warto zagrać na Turka.

diuq85 354

diuq85

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
WB Je(L)onki
Mozi...
Nie wiem czemu z góry zakładasz, ze jak któremuś faworytowi nie wyszedł pierwszy mecz, to w kolejnym musi być od razu no bet. Właśnie tym bardziej widzę szanse dla teoretycznie słabszego zawodnika.
Hanescu - Ilhan
Jak najbardziej można spróbować typu na Uzbeka w kolorach Turcji. Hanescu w ogóle mnie nie przekonał, te jego przestoje i 2 sety w meczu z Kuznetsovem oddane za darmo. O awansie zadecydowało większe ogranie i doświadczenie na takich turniejach. Turek klasowym graczem nie jest i do tego miana jeszcze dużo mu brakuje, ale pokazał w meczu z Danielem że jest dobrym walczakiem i odwrócił los meczu na swoja korzyść.
Lopez - Berankis
A czemu no bet? Bardzo piękne value w tym spotkaniu. Litwin jest w gazie, przebił się elegancko przez kwale, potem odprawił Balla... Czym różni się się Lopez od pozostałych graczy? Nazwiskiem, ale nazwiska nie grają. Moim zdaniem Hiszpan nie jest w formie już od dłuższego czasu. Na RG dał się ograć Reisterowi. Pre-seson na trawie w Eastbourn też do najlepszych nie należał, a do tego złapał kontuzje i nie pokazuje w 100% wszystkiego. Litwin ma potencjał aby wykorzystać wszystkie braki Hiszpana i odprawić go do domu.
Do grania myślę że jest również Luczak i któraś z opcji pt.&quot;wygrany set Denta&quot; W pełni popieram typ na Brandsa.

y3ti 137

y3ti

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Llodra vs Roddick - Wygra Llodra @ 4.7

Wszyscy uważacie, że Roddick musi się w końcu obudzić, a ja tego nie rozumiem. Ostatnio był w fatalnej formie. Na RG do domu odesłał go Gabashvili, na Aegon, już trawa Dudi Sela. A wy jesteście tak pewni, że nagle ma wystarczającą formę aby pokonać Llodre który sobie świetnie na trawie radził w obu turniejach Aegon, a jeden wygrał. Nie rozumiem tej pewności o powrocie Roddicka. Ja wręcz kipię pewnością, że mecz dla Andiego nie będzie to łatwy. Stawiam na Michaela z pewnością, że pewnie uda mi się na betfair kurs sprzedać, ale i tak z wielkim przekonaniem, że szanse Francuza są conajmniej 50 - 50. A wtedy to jest już value!

Ps. Wie ktoś o co chodzi z tym kursem na Montanesa? Ma kontuję czy co? Bo jego przeciwnik to 3 setka ATP a kurs 1.73. Prezent czy wtopa?

M 0

mxm19

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krk
Hanescu - Ilhan Ilhan 2.37
Zdecydowanie typ przeciwko Hanescu. Rumun gra głównie na cegle natomiast Ilhan preferuje szybkie korty. Turek wygrał ostatnie 5 spotkań z rzędu kiedy byłwyceniony po kursie 2.0&lt;2.99. W pierwszym meczu zanotował stosunek 115-32 piłki kończące do niewymuszonych błędów. Moim zdaniem jest w odpowiedniej formie żeby pojechać z ceglarzem Hanescu, który ratuje się tu tylko mocnym serwisem.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Llodra vs Roddick - Wygra Llodra @ 4.7
Wszyscy uważacie, że Roddick musi się w końcu obudzić, a ja tego nie rozumiem. Ostatnio był w fatalnej formie. Na RG do domu odesłał go Gabashvili, na Aegon, już trawa Dudi Sela. A wy jesteście tak pewni, że nagle ma wystarczającą formę aby pokonać Llodre który sobie świetnie na trawie radził w obu turniejach Aegon, a jeden wygrał. Nie rozumiem tej pewności o powrocie Roddicka. Ja wręcz kipię pewnością, że mecz dla Andiego nie będzie to łatwy. Stawiam na Michaela z pewnością, że pewnie uda mi się na betfair kurs sprzedać, ale i tak z wielkim przekonaniem, że szanse Francuza są conajmniej 50 - 50. A wtedy to jest już value!
Ps. Wie ktoś o co chodzi z tym kursem na Montanesa? Ma kontuję czy co? Bo jego przeciwnik to 3 setka ATP a kurs 1.73. Prezent czy wtopa?
Co do Roddicka to nie masz racji. Z głębi kortu zdominuje Llodre od początku do końca, a przecież Michael miał problemy z serwisami takich tenisistów jak Garica-Lopez (przez całego pierwszego seta po za ostatnim gemem nie wygrał więcej niż 1 piłki przy jego podaniu) czy nawet Dolgopolov. Rod to wygra.
Kurs na Montanesa jest spowodowany tym, że Evans jest bardzo ofensywnym tenisistom, który ma super serwis, często biega do siatki i bardzo dużo atakuje. Tyle że robi masę błędów i to wykorzysta Monter ;)

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Krótka notka o Evansie i Montanesie.
Brendan to gracz których kocha szybkie korty. Tak jak Crivoi próbował grać tylko na mączce tutaj mamy odwrotny styl chłop gra na trawie i hardzie, dawno go nie widziałem ale jego styl to s&amp;v i dosyć duża liczba spotkań na trawie w karierze, jako młodzian był już zapowiadany na bardzo dobrego singlistę ale jednak tak to nie wyszło, a też nie można powiedzieć o Hiszpanie że to etatowy gracz Wimbledonu i jego mecze na trawie w całej karierze można policzyć &quot;na palcach jednej ręki&quot; jak i jego styl aż tak mocnym na tą nawierzchnie nie jest. Sam nie wiem jak ugryźć to spotkanie ale chociaż z lekka przedstawiłem Evansa.

Status
Zamknięty.