>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - Sydney, Auckland 12.01-17.01.2015

Status
Zamknięty.
N 23

nekar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
warszawa
Nick Kyrgios - Jerzy Janowicz
JERZY JANOWICZ 2.22 FORTUNA✅
wg trenera Kyrgiosa Todda Larkhama Nick czuje się dobrze i jest w pełni sprawny ale miał przerwę w treningach i jest nieograny meczowo /wycofany z Hopman Cup/ , stąd wygrana Jerzego to dzisiaj value bet

milkoutd 194

milkoutd

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Stockholm
Tenis- ATP Sydney
Kyrgios - Janowicz
Typ: 2 ✅ [1:2]
Kurs: 2,5
Stawka: 2/10j
Betsafe
Janowicz rozpoczął sezon genialnie, razem z Isią zdobyli tytuł nieoficjalnych Mistrzostw Świata w Perth. Co prawda w singlu Jerzyk wygrał tylko 1 mecz z Paire, a przegrał z Isnerem oraz Murrayem ale rywale to wysoka półka a mecz z Isnerem był do wygrania bo Jurek grał bardzo dobrze. Kyrgios w tym roku jeszcze nie startował, gra u siebie więc dlatego to w nim faworyta widzą bukmacherzy. Dla mnie jednak faworytem do zwycięstwa jest Łodzianin który dobrze przepracował okres przygotowawczy i jest gotów na lepszy sezon niż ten ostatni. Kyrgios ma mniejszy warsztat niż Jerzyk, równie dobry ma serwis ale jakby rozłożyć na czynniki pierwsze ich grę to Janowicz wygląda na papierze lepiej. Warto za 2j zagrać taki kurs.​

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
yebaka +2 Punkty
prof 2,2K

prof

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Trzeba dodac ze Młody przygotowywal sie do sezonu trenujac czesto w duzym upale co da mu jakas przewage nad Janowiczem. Janowicz bedzie musial zagrac lepiej niz ostatnimi czasy.

pawel105 2,2K

pawel105

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wawa
Tomic - Kohlschreiber ✅
1 @ 1,71

ComeOn
Tomic gra na swoim podwórku, sezon rozpoczął bardzo dobrze. Przegrana tylko z Nishikorim który prezentuje zupełnie inny poziom. Wydaje mi się że Tomic dojrzał i już tak nie pajacuje, myślę że ten sezon może być dla niego najlepszy w karierze. Z drugiej strony mamy doświadczonego Niemca, ciężko mi coś powiedzieć o jego aktualnej formie w tym sezonie tylko jeden rozegrany, przegrany mecz z rodakiem Struffem w Doha. Tak więc kieruje się tu dobrą dyspozycją Tomicia ????
Powodzenia.

aka-shakal +19 Punkty (Spadło drastycznie do 1,40-1,50. Ale typ na papierze wygląda genialnie.)
D 55

demiks

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Reczno
Widzę ciekawe typy na betssonie. Na wygraną Janowicza kurs 2.5.
Jeszcze ciekawszy na jego przeciwnika Kyrgiosa kurs 2.5 na handicap na sety 0:1,5. Z kolei na to, że Kyrgios wygra 2:0 jest kurs 2,16.
Teraz niech mi ktoś powie czy to nie jest jedno i to samo po różnych kursach? Jeśli tak to fajnie :)
Proszę kogoś oblukanego o odpowiedź.

damianres 70

damianres

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Widzę ciekawe typy na betssonie. Na wygraną Janowicza kurs 2.5.

Jeszcze ciekawszy na jego przeciwnika Kyrgiosa kurs 2.5 na handicap na sety 0:1,5. Z kolei na to, że Kyrgios wygra 2:0 jest kurs 2,16.
Teraz niech mi ktoś powie czy to nie jest jedno i to samo po różnych kursach? Jeśli tak to fajnie :)
Proszę kogoś oblukanego o odpowiedź.

oczywiscie ze zaklad na DW 2:0 i zaklad na handi -1.5 seta to jest to samo, w betssonie prawie zawsze tak jest ze masz praktycznie ten sam zaklad po innych kursach.

gooster 343

gooster

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Augustów
Vesely vs Gulbis 1 @ 2.62 Bet365
Dla Gulbisa to pierwszy mecz w sezonie a odrazu trafia na młodego utalentowanego Czecha. Nie ma co ukrywać że dla Ernesta najgorzej się grało zawsze na hardzie do tego tutaj w Australii rzadko bywał w całej swojej karierze i jego wyniki pozostawiają dużo do życzenia a Vesely jak na razie pewnie wygrywa swoje mecze 2:0 a co chodzi o jakość jego gry to aktualnie wygląda przyzwoicie więc powinien dziś w nocy pokusić się o dobry rezultat.
Steve Johnson vs Carreno-Busta 2 @3.25 Bet365
Po raz kolejny idę w stronę utalentowanego Hiszpana. W meczu z Coricem pokazał wysokie umiejętności i gładziutko odprawił Chorwata do domu. Tym razem nie będzie tak łatwo naprzecwiko niego stanie Johnson, dla którego Hard jest ulubioną nawierzchnią tyle że mam duży problem z określeniem formy Steva niby wygrał z Matosevicem, ale za to ten gra padake póki co a i to musiał się męczyć potem przegrał z Nishikorim no i wczoraj ograł Souse chodź ten mecz też mnie nieprzekonał odnośnie jego formy. Mam nadzieje, że Pablo mnie miło zaskoczy.
Janowicz Vs Mayer 1 @ 1.53 Bet365
Kursy jeszcze niewystawione, ale również ponownie idę w stronę Jurka. Momentami genialnie się prezentuje problem leży, że jest wulkanem emocji przez co w sumie jest bardzo charakterystycznym graczem. Zwycięstwo w turnieju Hopmana, dzisiejszy bardzo trudny mecz z Kyrgiosem w sumie mógł się zakończyć w dwóch setach ale znowu dla Jerzyka coś się uruchomiło w drugim secie w tie-break i popełnił podwójny błąd. Za to w trzecim pokazał, że i w tiebreaku potrafi zachować chłodną głowę. Myślę że dzisiejsze zwycięstwo będzie budowało jego wewnętrzny balonik i oby ten balonik za szybko nie pękł tylko się pompował i pompował a potrzebne do tego są zwycięstwa myślę, że każde kolejne zamiast trudniejsze dla Jerzyka będzie łatwiejsze.
Mayer to przeciętniak do tego jego gra na hardzie to śmiech na sali. Zwycięstwo nad dziadkiem Beckerem mu chwały nie przynosi.

aka-shakal +19 Punkty (Z tym Carreno-Busta uważaj :), ja mam inne zdanie. Wczoraj to był dobry typ na Hiszpana :).)
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Litwa, Wilno
ATP Sydney:
Fognini F. - Del Potro J.
Del Potro J. -1,5 seta ::: 1,94 ::: Pinnacle ::: 3/10
Fabio Fognini startuje w tym turnieju jako #1. Zresztą on ma w tym roku co bronić na Australian Open, bo rok temu doszedł do 16 rundy turnieju. Grał już w tym roku podczas turnieju Hopman Cup gdzie zaprezentował się naprawdę kiepsko.
Juan Martin Del Potro zaskoczył dzisiejszej nocy wszystkich i wygrał swój pierwszy mecz ze Stakhovskym. Poziom gry i &quot;głowa&quot; na tym samym poziomie co i Włoch. Argentyńczyk pomimo udzielonego wywiadu gdzie podkreślił, że odczuwa jeszcze ból w nadgarstku chyba ma się jednak tak naprawdę dobrze. Jeżeli zagra to co zagrał przeciwko Ukraińcowi to mecz powinien skończyć się dla niego w dwóch setach. Fabio ani nie jest jakimś osiłkiem, ani nie ma dobrego serwisu więc o przełamania nie powinno być trudno.
Wynik: 6:4 2:6 2:6 ⛔
Tomic B. - Kohlschreiber P.
Tomic B. ::: 1,46 ::: Pinnacle ::: 2/10
Tomic B. -1,5 seta ::: 2,29 ::: Pinnacle ::: 1/10
Wiele razy typowałem na Niemca, albo przeciwko niemu i w większości przypadków po prostu nie trafiałem z wynikiem. Trochę ten mecz wydaje mi się podejrzany, ale pomimo to sytuacja wygląda mocno na korzyść Tomica.
Jak już pisałem wcześniej Bernard lubi grać w Sydney, rok temu zaliczył finał, wcześniej ten turniej wygrał. Ogólnie to na australijskiej ziemi gra o 2 poziomy wyżej. W pierwszej rundzie zmasakrował Sijslinga oddając mu zaledwie 3 gemy.
&quot;Kolba&quot; o dziwko nie gra w Auckland gdzie startował tam od lat? Nie wiadomo co jest przyczyną takiej zmiany, ale warto dodać, że turniej w Nowej Zelandii sponsoruje BMW i Heineken. Niemiec słabo wyglądał już w Doha gdzie poległ ze swoim kolegą z kraju Struffem. Na papierze jutro wszystko wskazuje na Tomica, mecz może być zacięty o ile zagra &quot;Kolba&quot; to co potrafi, ale nic na to nie wskazuje by nagle zaczął grać dobrze.
Wynik: 6:3 6:4 ✅
Kukushkin M. - Cuevas P.
Cuevas P. ::: 2,52 ::: Pinnacle ::: 3/10
Urugwajczyk może być tu czarnym koniem turnieju. W pierwszej rundzie pokonał Almagro, zresztą on już rok temu pokazał się ze świetnej strony. Jeżeli odpadli z formą i zagra to co potrafi najlepiej to wróżę mu nawet okolice półfinału tego turnieju. Po takim kursie warto spróbować.
Kukushkin pomimo, że gra tutaj od kwalifikacji i wygrał już 4 mecze to jednak wczoraj potwierdziło się jedno... Denis Istomin jest w słabej formie i osobiście nie bardzo przekonuje mnie jego zwycięstwo nad Uzbekiem. Dla mnie to nadal zawodnik z poziomu Challenger.
Wynik: 7:5 7:5 ⛔
Benneteau J. - Pospisil V.
Pospisil V. ::: 1,54 ::: Pinnacle ::: 3/10
Francuz ma już swoje lata,, a upały w Australii na pewno mu nie sprzyjają. Zresztą od paru sezonów Benneteau odpala z formą tylko na kilku turniejach, tak to nie jest z niego żaden tenisowy mocarz. Zresztą już w Brisbane pokazał, że zlał go australijski młokos Thanasi Kokkinakis.
O Vasku pisałem już nie raz, to jeden z trzech graczy obok Paire i Janowicza którzy są w podobnym wieku i nie wygrali jeszcze swojego turnieju ATP. Zwycięstwo Kanadyjczyka nad Seppim na pewno budzi podziw. Dla mnie skoro pokonał Włocha, to i rozprawi się z Francuzem.
Wynik: 7:6(3) 6:3 ⛔
Chardy J. - Muller G.
Muller G. +1,5 seta ::: 1,71 ::: Pinnacle ::: 3/10
Muller G. ::: 2,91 ::: Pinnacle ::: 1/10
H2H 0:1, ale z 2007 roku i nie ma sensu przywiązywać do tego wyniku większej uwagi. Luksemburczyk pokonał Samuela Grotha który jak dobrze wiemy ostatnio był w dobrej formie. Mullerowi widać, że okropnie zależy na dobrych wynikach i zwycięstwach.
Chardy chimeryczny zawodnik, który potrafił zagrać genialne mecze przeciwko Federerowi, a i też potrafi zagrać beznadziejne. Pokonał w pierwszej rundzie Sama Querreya, ale jak się okazało Amerykanin chyba jest myślami na Australian Open. Po 1,30 nie polecam grać na Chardiego, liczę na zacięty mecz. Muller już pokazał się z dobrej strony podczas turnieju w Chennai. Widać, że i tutaj chce podtrzymać dobrą passę zwycięstw.
Wynik: 6:2 (1)6:7 4:6 ✅

Troicki V. - Andujar-Alba P.
Troicki V. ::: 1,47 ::: Pinnacle ::: 3/10
Dla Serba to jest genialny turniej do nabicia rankingu. Nie gra tutaj czołówka, a powiem nawet dosadniej! Same ogórki! Hiszpan pokonał Fina, wow! Ale jak się okazało to te męczarnie Nieminena w kwalifikacjach nie wzięły się bez powodu, on po prostu ma już swoje lata i z roku na rok będzie grał coraz gorzej, podobnie jak i Lleyton Hewitt.
Troicki zaskoczył w meczu z Klizanem i oddał mu zaledwie 5 gemów. Gra tutaj od kwalifikacji i jestem pewny tego, że da w tym meczu z siebie 200% by złapać trochę punktów do rankingu.
Wynik: 4:6 6:3 6:3 ✅
@Edit: Kompromitacja!

hristo 585

hristo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ciekawy bet w fortunie:
Robredo - Venus 1 i poniżej 19,5 gemów w meczu
kurs 2.12
Dawno niewidoczny Robredo gra z mało znanym zawodnikiem z Nowej Zelandii. Pytanie do większych specjalistów, czy warto ryzykować i wchodzić grubiej w zawodnika, który wraca po dłuższej przerwie?
W normalnych warunkach nie byłoby problemu z tym betem, ale obawiam się o wejście w grę Hiszpana...

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Podkarpackie
Jerzy Janowicz - Leonardo Mayer 1 @ 1.53
Janowicz po udanym pucharze Hopmana pokazał się również z dobrej strony w meczu z wymagającym Kyrgiosem. Jurek grał dość pewnie przez całe spotkanie, dobrze serwował, oczywiście zdarzały się błędy, ale wydaje się, że jego forma jest stabilna i na wysokim poziomie. Mayer to nie jest zawodnik, który lubi korty twarde i udowadnia to regularnie, bo większość spotkań w ciągu roku na tej nawierzchni przegrywa. W pierwszej rundzie wygrał z Beckerem, ale mając naprzeciw sobie dobrze serwującego i grającego przy siatce Janowicza nie widzę dla niego dużych szans na zwycięstwo w meczu. Liczę, że Jerzy zagra tak jak zrobił to z Kyrgiosem, a wtedy można być w miarę spokojny o korzystny wynik.
Wynik: 6-4 1-6 6-7 ⛔

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Litwa, Wilno
W pozostałych meczach warto pokusić się o niespodzianki, mecze z przesadzonymi kursami moim zdaniem. Osobiście odpuszczam, ale polecam innym grę na dogów.
ATP Auckland:
Ramos A. - Lu Y.H.
Lu Y.H. ::: 1,52 ::: Pinnacle ::: 3/10
Lu Y.H. -1,5 seta ::: 2,18 ::: Pinnacle ::: 1/10
Hiszpan z hardami ma niewiele wspólnego, a to, że pokonał równie beznadziejnego Lorenziego to o niczym nie świadczy.
O Lu pisałem już wczoraj, rok temu na tym turnieju grał genialnie. Doszedł do finału gdzie ledwo co przegrał z Isnerem, wcześniej pokonał Davida Ferrera który również lubi ten turniej. Dzisiaj Tajwańczyk pokonał w 3 setach Juana Monaco, zagrał dobry mecz i był zmobilizowany. Dla mnie to na jutro jeden z pewniejszych typów. Wygrana Ramosa będzie dużą niespodzianką.
Wynik: 6:2 6:4 ⛔
Vesely J. - Gulbis E.
Gulbis E. ::: 1,59 ::: Pinnacle ::: 3/10
Gulbis E. -1,5 seta ::: 2,40 ::: Pinnacle ::: 1/10
Gdyby Łotysz podkręcił tempo w drugiej części sezonu to kto wie, a może by i skończył rok 2014 w 10 najlepszych tenisistów? Vesely to jeszcze młody zawodnik z rocznika 1991, z hardami ma niewiele wspólnego. Co prawda wygrał tutaj już 3 mecze, ale o poziomie przeciwników nie będę wspominał, bo to po prostu nie ma sensu.
Łotysz jest znany z gorącej głowy, ale to jest początek sezonu i jeżeli będzie w dobrej formie jaką prezentował rok temu to ma tutaj duże szanse nawet na finał.
Wynik: 6:2 3:6 6:1 ⛔
Johnson S. - Carreno-Busta P.
Johnson S. -1,5 seta ::: 2,01 ::: Pinnacle ::: 3/10
O Amerykaninie pisałem już ostatnio, że jest w całkiem dobrej formie. Zresztą rok temu w Auckland zagrał w ćwierćfinale turnieju ulegając jedynie genialnie grającemu Lu. Hiszpan Carreno-Busta co prawda pokonał Coric, ale Serb jeszcze musi nie raz wytrzeć mleko z pod nosa. Brak mu cierpliwości i doświadczenia na korcie. Co by nie mówić to Carreno-Busta to nie jest jakiś spec od gry na nawierzchni twardej. Już wczoraj spore problemy z utrzymaniem serwisu miał z 18 latkiem. Po takim kursie warto spróbować na 2 sety.
Wynik: (3)6:7 6:4 6:1 ⛔
@Edit: Wczoraj komplet 3/3, dzisiaj 0/3.

dawczan +16 Punkty (podziwiam, że Ci się chce pisać tyle analiz...niemniej + za to.)
fredthered92 548

fredthered92

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Albert Ramos-Vinolas vs Lu Yen-hsun
Typ: Lu (-3.5) @1.9 6:2 6:4 ⛔
Na pierwszy ogień uderzamy z Tajwańczykiem. Bardzo fajne kursy buki zaoferowały nam na tego zawodnika, który jest prawdziwym specjalistą od nawierzchni typu hard. W swojej karierze 31-latek rozegrał już niemal 700 meczów na tym podłożu i jest to bardzo solidny tenisista, który nigdy nie odpuszcza. Wszystko przemawia w tym meczu za Lu. Po pierwsze Azjata broni tutaj punktów za ubiegłoroczny finał, który przegrał po dwóch tie-breakach z Johnem Isnerem, więc nie ma tutaj mowy o jakimkolwiek odpuszczaniu. Po drugie, jak wspomniałem wyżej, na hardzie czuje się jak ryba w wodzie i to na tej nawierzchni buduje swój ranking, rozgrywając w każdym sezonie masę meczów właśnie na kortach twardych. Hiszpan Ramos jest swoistym przeciwieństwem Tajwańczyka, ponieważ on rozgrywa wtedy te mecze na clayu... Następna sprawa to ogranie w tym sezonie: Ramos jedno spotkanie tutaj w Auckland z Lorenzim, natomiast Lu ma już za sobą 4 mecze, w których pokonał m.in Monaco czy Carreno-Busta. Większe ogranie, ulubiona nawierzchnia, turniej, który mu leży i w którym broni punktów. Mój główny bet na nadchodzącą noc.
Ernests Gulbis vs Jiri Vesely
Typ: Vesely (+2.5) @1.95 2:6 6:3 1:6 ✅
Tu będzie krótko i bez większych analiz. Nie wierzę, że Gulbis przejedzie się po młodym, zdolnym Czechu tak od razu w swoim pierwszym meczu w sezonie. Łotysz miał delikatnie mówiąc nieudaną drugą część i tak rewelacyjnego dla niego sezonu 2014, a spotkanie z Veselym, tak jak wspomniałem, będzie jego inauguracją w tym roku. Czech powalczy, stać go tutaj nawet na zwycięstwo, bo jak wiadomo Ernests słynie z gorącej głowy i jeśli coś nie będzie szło po jego myśli to zacznie bitwę z samym sobą. O ile w ogóle już na wstępie nie oleje tego meczu...
Juan Martin Del Potro vs Fabio Fognini
Typ: Del Potro (-3.5) @1.85 4:6 6:2 6:2 ✅
Wprawdzie Argentyńczyk dopiero wraca do gry po bardzo długiej przerwie, to zdążył już zadziwić sporo osób swoim przygotowaniem do sezonu odprawiając w pierwszej rundzie Stakhovskiego. Mecz troszeczkę ryzykowny do obstawiania, bo po drugiej stronie Fognini, który nigdy nie wiadomo jak zagra. Włoch to zawodnik bardzo utalentowany, ale równie chimeryczny i bardzo emocjonalny. W zeszłym roku całkiem nieźle radził sobie na AO odpadając dopiero w 4 rundzie z Djokoviciem, pokonując po drodze m.in Hewitta czy Lu. Przyznam, że początkowo chciałem tu grać na zwycięstwo 2-0 w setach dla Delpo, ale obawiam się, że Fabio może tutaj troszkę namieszać i nawet ukraść jeden set. Następnie jednak spodziewam się przyspieszenia ze strony Juana Martina i egzekucji, ponieważ jeśli Del Potro będzie uderzał mocno i celnie, to nie ma czego tutaj szukać Fognini. Siła spokoju Del Potro, głód gry i dosyć abstrakcyjna gra Fabio Fogniniego na nawierzchni twardej podpowiadają mi, że handicap -3.5 gema zostanie spokojnie pokryty.
Wszystko grane w betcity.

aka-shakal +19 Punkty (Powodzenia, ale z tym Veselyem się nie zgadzam :))
arquisek 7,2K

arquisek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ciekawy bet w fortunie:
Robredo - Venus 1 i poniżej 19,5 gemów w meczu
kurs 2.12
Dawno niewidoczny Robredo gra z mało znanym zawodnikiem z Nowej Zelandii. Pytanie do większych specjalistów, czy warto ryzykować i wchodzić grubiej w zawodnika, który wraca po dłuższej przerwie?
W normalnych warunkach nie byłoby problemu z tym betem, ale obawiam się o wejście w grę Hiszpana...

Venus potrafi zaserwować i przy siatce pograć. Do tego całkiem niezły forehand, więc różnie może być. Gra u siebie, więc ciężko stwierdzić czy warto.

Benneteau - Pospisil 2 @ 1,50
Bet365

Kanadyjczyk w tym sezonie nie zawodzi, 3 wygrane w Hopman Cup, a i wczoraj mnie nie zawiódł wygrywając pewnie z groźnym Seppim. Dziś rywal, moim zdaniem, też dobry, ale już nie ten sam co kiedyś. Francuzowi latka lecą i raczej już nic nie wygra, schyłek kariery. Popełnia wiele błędów, serwis już nie taki regularny. Pospisil pewny, dobrze się porusza, dobrze serwuje i co najważniejsze nie popełnia głupich błędów, a przy tym jest agresywny. Warto.

hristo +2 Punkty (dzięki za sugestię, wolę odpuścić, jak będziesz potrzebował pomocy przy skokach daj znać;-))
D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
stad
Troicki zaskoczył w meczu z Klizanem i oddał mu zaledwie 5 gemów.
Pytanie tylko czy Klizan w swoim stylu nie przeszedł obok meczu.
???? F.Fognini - J.M.Del Potro (hc +4,5/0) --&gt; 1 - 1,55 Totomix ⛔ 6-4 2-6 2-6 // jednak Klaunini był na korcie.
Wiadomo z kim mamy do czynienia - Fognini/Klaunini. Kogo dziś zobaczymy na korcie ? Nie wiadomo. Ale wg mnie 2,90 na win Włocha to trochę za dużo. Fajnie, że Del Potro wygrał ze Stachem, ale jednak za wiele to jeszcze nie mówi o jego formie po kontuzji. Pytanie co dziś wesoły Fabio pokaże na korcie. Jeśli choć trochę Fogniniego to +4,5 pokryje. Jeśli Klauniniego to 0-6 0-6 nie będzie dziwić. Ale gdyby tak dziś grał Fognini skupiony i chętny zwycięstwa to kto wie...Stawka mała, bo obstawianie tego gościa to loteria, ale kursy trochę zawyżone.

fredthered92 548

fredthered92

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Diego Sebastian Schwartzman vs Donald Young
Typ: Young (-3.5) @1.8

Zaskoczył Schwartzman wszystkich w swoim ostatnim meczu, wygrywając pewnie (choć w 3 setach) z Guillermo Garcia-Lopezem. Hiszpanowi jednak &quot;coś&quot; się wyraźnie ostatnio stało i jest cieniem zawodnika, który jeszcze stosunkowo niedawno potrafił powalczyć z najlepszymi. Ja osobiście będę omijał go w najbliższym czasie szerokim łukiem. Schwartzman to Argentyńczyk żydowskiego pochodzenia, który w ubiegłym roku wygrał kilka challengerów, a także Challenger Tour Finals rozgrywane w Brazylii. Co jednak warte uwagi - wszystkie te osiągnięcia Diego Sebastian osiągnął na nawierzchni ZIEMNEJ. To oczywiście wciąż bardzo młody tenisista (rocznik 92), jednak nauka gry na hardzie nie przyjdzie mu tak łatwo, ponieważ grając tak dużo na clayu (ponad 450 meczów w karierze w tym wieku) ma się po prostu masę nawyków, które na twardych kortach raczej nie skutkują (no chyba, że się jest Nadalem).

Na przeciwko niego stanie Donald Young, a więc Amerykanin wychowany na hard courtach. Jeszcze rok temu nie postawiłbym na Younga nawet złotówki, ale trzeba mu przyznać, że wziął się w garść i mocno poprawił swój ranking, a przede wszystkim to co prezentuje na korcie. Young być może nie jest okazem solidności, ale stać go na dobrą, ofensywną grę i dobrze znając szybką nawierzchnię będzie potrafił to wykorzystać z takim zawodnikiem jak Schwartzman. Nie wykluczam 3 setów, ponieważ Donald często słabo wchodzi w mecze, ale myślę, że w ogólnym rozrachunku wyjdzie tu większe doświadczenie Amerykanina z gry na &quot;twardzielach&quot; i liczę na co najmniej jeden gładko wygrany przez niego set, coś w stylu 6-2, co powinno zagwarantować wejście typu.

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
PL
Juan Martin Del Potro vs Fabio Fognini
Typ: Del Potro (-3.5) @1.85
Jeszcze wczoraj większość nie dawała szasn Del Po, a dziś tak odważnie w jego strone... Argetyńczyk wrócił po kontuzji ale z Włochem, który lubi grać jako nie faworyt i potrafi nieźle mijać. Potro gra bh bardzo asekuracyjnie, po meczu nadgarstek cały w lodzie, brak kondycji, do wiele piłek nawet nie ruszał a Fog lubi zagrywać piłki po lini.
&gt;3 na Włocha to akurat jutro promocja, bez pajacowania para na pierwsze jego zwycięstwo w tym roku.

93glowa 768

93glowa

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Juan Martin Del Potro - Fabio Fognini Tie-break w meczu - NIE @ 1.4 ✅✅

Fabio w Pucharze Hopmana parę razy doprowadził mnie do łez, nie wiem co jest z tym gościem, nawet kiedy gra ze swą wybranką nie potrafi się zachować. Przegrał wszystko od Isnera i Pospisila co akurat specjalnie nie dziwi po Pavlaska, na co już nie powinien sobie pozwolić. Uważam, że w tym meczu nie będzie tie-breaka bo po prostu Włoch nie będzie w stanie sześć razy pod rząd swojego podania - w którymś momencie pęknie po wyrzuceniu głupiej piłki w aut, zacznie stroić fochy bo słoneczko mu zacznie przeszkadzać, podejmie jakąś absurdalną decyzję i zacznie coś do siebie gadać. Turniej też nie jest jakoś specjalnie ważny, bo tylko ATP250, a on myślę że potrafi się motywować tylko na turnieje wyższej rangi(i to tylko czasami). Broni punkty za czwartą rundę z zeszłorocznego Australian Open, tutaj nic, przejdzie pewno koło meczu. Fabio na 66 spotkań w zeszłym sezonie zagrał 17 tie-breaków. Kurs nie powala, ale moim zdaniem całkiem pewny, a rzadko zdarza mi się użyć tego słowa w meczach Włocha.

dx2 9,6K

dx2

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Benneteau-L.Mayer 1 @1.85
Francuz byl w mecuz z Pospisiliem znakomity, widac ze mu zalezy. Zna ten turniej Benneteau. Byl tu finalista, raz przegral w polfinale. Benneateau jakby nie patrzec wciaz w pogoni za swoim pierwszym tytulem ATP po trzydziestece. Zasluguje na taki tytul jak zaden inny zawodnik. Mayer ostatni rok mega krok do przodu zrobil, ale licze ze Francuz zawalczy o final tu jednak.
Tomic-G.Muller 1
Zobaczymy oprzede wszytskim jaki kurs i czy warte do gry. Ten turniej dla Tomica duzo wazniejszy tez byl niz w Brisbane. Australijczyk zawsze na pocztaku roku gral mega duzo, a jeszcze nieraz grywal te pokazowki dodatkowo. Lepszy Tomic jest, wiec czekamy.

gooster 343

gooster

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Augustów
Del Potro vs Kukushin 2 @3.25 Bet365
Kurs wariactwo. Del Potro męczył się z pajacem Foginim no to o czym my tu rozmawiamy. Do tego rok przerwy w grze co oznacza, że każdy mecz dla niego jest męczarnią + lekka kontuzja odczuwalne bóle. Naprzeciwko Kukushin, który wydaje się być w dobrej formie jak dla mnie fawroytem jest tu ten drugi pan póki co bije swoich przeciwników.

mokot +3 Punkty
dch99 +1 Punkty
Status
Zamknięty.