ATP Sydney:
Fognini F. - Del Potro J.
Del Potro J. -1,5 seta ::: 1,94 ::: Pinnacle ::: 3/10
Fabio Fognini startuje w tym turnieju jako #1. Zresztą on ma w tym roku co bronić na
Australian Open, bo rok temu doszedł do 16 rundy turnieju. Grał już w tym roku podczas turnieju Hopman Cup gdzie zaprezentował się naprawdę kiepsko.
Juan Martin Del Potro zaskoczył dzisiejszej nocy wszystkich i wygrał swój pierwszy mecz ze Stakhovskym. Poziom gry i "głowa" na tym samym poziomie co i Włoch. Argentyńczyk pomimo udzielonego wywiadu gdzie podkreślił, że odczuwa jeszcze ból w nadgarstku chyba ma się jednak tak naprawdę dobrze. Jeżeli zagra to co zagrał przeciwko Ukraińcowi to mecz powinien skończyć się dla niego w dwóch setach. Fabio ani nie jest jakimś osiłkiem, ani nie ma dobrego serwisu więc o przełamania nie powinno być trudno.
Wynik:
6:4 2:6 2:6
Tomic B. - Kohlschreiber P.
Tomic B. ::: 1,46 ::: Pinnacle ::: 2/10
Tomic B. -1,5 seta ::: 2,29 ::: Pinnacle ::: 1/10
Wiele razy typowałem na Niemca, albo przeciwko niemu i w większości przypadków po prostu nie trafiałem z wynikiem. Trochę ten mecz wydaje mi się podejrzany, ale pomimo to sytuacja wygląda mocno na korzyść Tomica.
Jak już pisałem wcześniej Bernard lubi grać w Sydney, rok temu zaliczył finał, wcześniej ten turniej wygrał. Ogólnie to na australijskiej ziemi gra o 2 poziomy wyżej. W pierwszej rundzie zmasakrował Sijslinga oddając mu zaledwie 3 gemy.
"Kolba" o dziwko nie gra w Auckland gdzie startował tam od lat? Nie wiadomo co jest przyczyną takiej zmiany, ale warto dodać, że turniej w Nowej Zelandii sponsoruje BMW i Heineken. Niemiec słabo wyglądał już w Doha gdzie poległ ze swoim kolegą z kraju Struffem. Na papierze jutro wszystko wskazuje na Tomica, mecz może być zacięty o ile zagra "Kolba" to co potrafi, ale nic na to nie wskazuje by nagle zaczął grać dobrze.
Wynik:
6:3 6:4
Kukushkin M. - Cuevas P.
Cuevas P. ::: 2,52 ::: Pinnacle ::: 3/10
Urugwajczyk może być tu czarnym koniem turnieju. W pierwszej rundzie pokonał Almagro, zresztą on już rok temu pokazał się ze świetnej strony. Jeżeli odpadli z formą i zagra to co potrafi najlepiej to wróżę mu nawet okolice półfinału tego turnieju. Po takim kursie warto spróbować.
Kukushkin pomimo, że gra tutaj od kwalifikacji i wygrał już 4 mecze to jednak wczoraj potwierdziło się jedno... Denis Istomin jest w słabej formie i osobiście nie bardzo przekonuje mnie jego zwycięstwo nad Uzbekiem. Dla mnie to nadal zawodnik z poziomu Challenger.
Wynik:
7:5 7:5
Benneteau J. - Pospisil V.
Pospisil V. ::: 1,54 ::: Pinnacle ::: 3/10
Francuz ma już swoje lata,, a upały w Australii na pewno mu nie sprzyjają. Zresztą od paru sezonów Benneteau odpala z formą tylko na kilku turniejach, tak to nie jest z niego żaden tenisowy mocarz. Zresztą już w Brisbane pokazał, że zlał go australijski młokos Thanasi Kokkinakis.
O Vasku pisałem już nie raz, to jeden z trzech graczy obok Paire i Janowicza którzy są w podobnym wieku i nie wygrali jeszcze swojego turnieju
ATP. Zwycięstwo Kanadyjczyka nad Seppim na pewno budzi podziw. Dla mnie skoro pokonał Włocha, to i rozprawi się z Francuzem.
Wynik:
7:6(3) 6:3
Chardy J. - Muller G.
Muller G. +1,5 seta ::: 1,71 ::: Pinnacle ::: 3/10
Muller G. ::: 2,91 ::: Pinnacle ::: 1/10
H2H 0:1, ale z 2007 roku i nie ma sensu przywiązywać do tego wyniku większej uwagi. Luksemburczyk pokonał Samuela Grotha który jak dobrze wiemy ostatnio był w dobrej formie. Mullerowi widać, że okropnie zależy na dobrych wynikach i zwycięstwach.
Chardy chimeryczny zawodnik, który potrafił zagrać genialne mecze przeciwko Federerowi, a i też potrafi zagrać beznadziejne. Pokonał w pierwszej rundzie Sama Querreya, ale jak się okazało Amerykanin chyba jest myślami na
Australian Open. Po 1,30 nie polecam grać na Chardiego, liczę na zacięty mecz. Muller już pokazał się z dobrej strony podczas turnieju w Chennai. Widać, że i tutaj chce podtrzymać dobrą passę zwycięstw.
Wynik:
6:2 (1)6:7 4:6
Troicki V. - Andujar-Alba P.
Troicki V. ::: 1,47 ::: Pinnacle ::: 3/10
Dla Serba to jest genialny turniej do nabicia rankingu. Nie gra tutaj czołówka, a powiem nawet dosadniej! Same ogórki! Hiszpan pokonał Fina, wow! Ale jak się okazało to te męczarnie Nieminena w kwalifikacjach nie wzięły się bez powodu, on po prostu ma już swoje lata i z roku na rok będzie grał coraz gorzej, podobnie jak i Lleyton Hewitt.
Troicki zaskoczył w meczu z Klizanem i oddał mu zaledwie 5 gemów. Gra tutaj od kwalifikacji i jestem pewny tego, że da w tym meczu z siebie 200% by złapać trochę punktów do rankingu.
Wynik:
4:6 6:3 6:3
@Edit: Kompromitacja!