Wysoki???...raczej mały, spodziewałem się, że na Kolbę będzie coś w okolicach 1.4 a tu taki prezent. Kolba na trawie w dodatku u siebie jest graczem o klasę lepszym...rok temu głupio przegrany finał z Thiemem przerywany przez deszcz kilkakrotnie.
Wysoki???...raczej mały, spodziewałem się, że na Kolbę będzie coś w okolicach 1.4 a tu taki prezent. Kolba na trawie w dodatku u siebie jest graczem o klasę lepszym...rok temu głupio przegrany finał z Thiemem przerywany przez deszcz kilkakrotnie.
Johnson w tym sezonie to dużo lepszy zawodnik niż w tamtym roku, a na trawie nie radzi sobie źle. Nie jest jakimś słabeuszem. Jak dla mnie kurs zawyżony, ale cóż. To tylko moja opinia. Grać i tak nie zagram na to, za duże ryzyko, jednak zastanawiało mnie skąd takie kursy.
Y.Hanfmann - M.Zverev 1 @3.70 efortuna
Hanfmann ostatnimi czasy gra bardzo poprawnie, w Stuttgarcie gra od eliminacji w których pokonał Rosola i Madena w 1R ograł Fucsovica. Gość nie jest już najmłodszy, 1991 rocznik i to jego najlepszy sezon w karierze. Ma całkiem niezłe warunki fizyczne - 193 cm wzrostu. Mischa oczywiście to o kilka klas lepiej wyszkolony zawodnik - klasyczny serv and volley, kapitalna zwinność i szybkość a facet jest słusznego wzrostu i wagi. Przy tym jednak jest chimeryczny i nieregularny - po finale w Genewie potrafił odpaść w 1R RG z Napolitano. W tym meczu widze dużo szans dla Hanfmanna i żal po tym kursie nie spróbować młodszego z Niemców
A.Bedene - E.Escobedo 2 @2.77 efortuna
Idę w stronę Amerykanina. Chłopak rocznik 1996 zaliczany do grupy next-gen. Co pokazał w tym sezonie Ernesto? Na pewno zrobił dobre wrażenie na AO, niezły turniej w Miami gdzie po walce uległ Verdasco. Na clayu nie miał dobrych wyników, na RG przegrał szybko z Istominem. Ja jednak wierzę w niego w meczu z Bedene. Aljaz też zawodnik potrafiący przegrać z niżej notowanym rywalem, tutaj ograł Istomina który oddał mecz bez walki. Rok temu grali ze sobą panowie w Hertogenbosch - górą był Słoweniec 7-6 6-2. Liczę na rewanż.
Struff - Poullie mecz jak **** ustawiony. Kto oglądał to wie