Robby Ginepri - Aleksander Dolgopolov Jr. 1 @ 1.50
Jeśli nie ma tu jakichś pozasportowych układów, a raczej nie sądzę, to kurs na Amerykanina po prostu zmusza do zagrania tego typu. Widziałem Robbiego z Andreevem w Moskwie, fakt, Rosjanin wyrzucał co się dało, ale Ginepri zmuszał go do tego swoją grą. Do tego świetny serwis, solidna gra z głębi...to wszystko powinno skutecznie zniechęcić Dolgopolova do gry. Nie wiem bowiem jaką broń może on wytoczyć przeciwko swojemu rywalowi. Serw ma dobry od czasu do czasu, jak wyjdzie, do tego masa irracjonalnych po prostu pomysłów, raczej delikatna gra. To styl gry który może coś zdziałać na clayu, ale na szybkiej nawierzchni będzie mu potwornie trudno nawiązać walkę z Amerykaninem. Do tego raczej marna psychika...wiem jakie wyniki ma w tym roku Ukrainiec, wiem że jest po kwalifikacjach ( ale z kim on tam grał, choćbym chciał nie wiem jak, to ja rosyjskich juniorów nie znam;] ), ale to wszystko nie ma znaczenia wobec przeciwnika, z którym zmierzy się dziś Dolgo. Przeglądając jego tegoroczne wyniki zwróciłem uwagę, że nie grał on w tym roku ani razu z przeciwnikiem tej klasy co Ginepri, nie trafiał również na tenisistów prezentujący styl gry Amerykanina. Zanim Olek się przystosuje, będzie 4:6, 3:6 i 1.50 wejdzie jak w masło ????