>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - St. Petersburg, Vienna & Lyon 26.10-1.11.

Status
Zamknięty.
hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0

Tournament Name: St. Petersburg Open
Dates: 25.10.-1.1.
Prize Money: $ 750,000
http://www.spbopen.ru/eng/index.html

Tournament Name: Bank Austria TennisTrophy
Prize Money: € 574,750
http://www.bankaustria-tennistrophy.at/

Tournament Name: Grand Prix de Tennis de Lyon
Prize Money: € 650,000
http://www.gptennislyon.com/

Zapraszam do pisania analiz. :spokodfhgfh:

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Llodra - Ouahab 6/1 6/2
Llodra @ 1.40
Michael rowerem zakończył turniej we francuskim Orleanie gdzie w półfinale w decydującym secie poległ 0/6 z X-Manem, teraz gra z Ouahabem którego osobiście na turniejach ATP nigdy nie widziałem tym bardziej w hali, gdzie chłopak rozeznania nie ma totalnego przynajmniej w tym sezonie gdzie dla mnie to średniak challengerowy na mączce więc gdzie się chłopak pakuje na ATP na halę gdzie prawie każdy rywalem będzie straszna walka tym bardziej z s&amp;v Llodry, ale bardziej chyba wpadł tu tylko po pieniądze. Francuzowi na początku sezonu w hali wychodziło to, co powinno czyli potwierdzenie że był w pierwszej #40 w rankingu wygrane z Ivo, Simonem, Youzhnym, Matheiu, Zverem czy De Voestem naprawdę zasługiwały na oklask, jednak im później było coraz gorzej ale jednak liczę że Francuz poradzi sobie z Algierczykiem i awansuję do kolejnej rundy.
Becker - Lorenzi 6/2 6/2
Becker @ 1.35
Kolejne spotkanie z graczem który poprzez dobrą grę na challengerach na mączce wszedł do pierwszej setki i spróbuję swoich sił na turniejach ATP lecz tak jak Algierczyk trafił na gracza któremu szybkie nawierzchnie pasują, a na pewno z takimi graczami jak Włoch. Myślę że Becker tutaj nie powinien się bawić i końcowy rezultat będzie dla niego.
Janowicz - Millot 3/6 2/6
Janowicz @ 1.50
Ostatnia runda kwalifikacji do głównej drabinki i Janowicz ma więcej szczęścia niż w Sztokholmie gdzie poległ też z Francuzem Clementem 6/7 6/7 ale jak później było widać Francuz na turniej w Szwecji był bardzo napalony. Dzisiaj Polak będzie grał z drwalem Francuskim który jak dla mnie dużo więcej nie potrafi jak dobrze serwować lecz może się zaciąć i już myślę że więcej nie wymyśli, jeśli Jurek pokonał Ascione w poprzedniej rundzie to myślę że dzisiaj popołudniu oprócz Kubota w Wiedniu, będziemy mieć innego Polaka w turnieju głównym w Lyonie ze względu też że najbardziej pasuję Janowiczowi Francja gdzie tutaj już przez kwalifikację przebijał się do Marsylii czy Rennes, myślę że tym razem też się uda chociaż młodszy od Millota, nasz gracz ma bardzo duże doświadczenie i większą chęć walki wyniesioną z poprzednich spotkań.

S 9

szczepx

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
"my na wschód od Hollywood"
LYON
Ouanna J. (Fra) - Monaco J. (Arg)
Zaobserwowałem znaczny wzrost kursów na Monaco a spadek na Ouanna TUTAJ
Jak myślicie podpucha? Ja się na tenisie nie znam tylko zaobserwowałem te ruchy kursów.

virgin 0

virgin

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Ouanna zrobił w zeszłym roku w 1. rundzie doga bo wygrał z Ljubą po @2.40, to teraz się buki zabezpieczają, ale wyniki ma ostatnio słabe, jednak nawierzchnia w Lyonie szybka więc to jakieś szanse mu daje

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Robby Ginepri - Aleksander Dolgopolov Jr. 1 @ 1.50
Jeśli nie ma tu jakichś pozasportowych układów, a raczej nie sądzę, to kurs na Amerykanina po prostu zmusza do zagrania tego typu. Widziałem Robbiego z Andreevem w Moskwie, fakt, Rosjanin wyrzucał co się dało, ale Ginepri zmuszał go do tego swoją grą. Do tego świetny serwis, solidna gra z głębi...to wszystko powinno skutecznie zniechęcić Dolgopolova do gry. Nie wiem bowiem jaką broń może on wytoczyć przeciwko swojemu rywalowi. Serw ma dobry od czasu do czasu, jak wyjdzie, do tego masa irracjonalnych po prostu pomysłów, raczej delikatna gra. To styl gry który może coś zdziałać na clayu, ale na szybkiej nawierzchni będzie mu potwornie trudno nawiązać walkę z Amerykaninem. Do tego raczej marna psychika...wiem jakie wyniki ma w tym roku Ukrainiec, wiem że jest po kwalifikacjach ( ale z kim on tam grał, choćbym chciał nie wiem jak, to ja rosyjskich juniorów nie znam;] ), ale to wszystko nie ma znaczenia wobec przeciwnika, z którym zmierzy się dziś Dolgo. Przeglądając jego tegoroczne wyniki zwróciłem uwagę, że nie grał on w tym roku ani razu z przeciwnikiem tej klasy co Ginepri, nie trafiał również na tenisistów prezentujący styl gry Amerykanina. Zanim Olek się przystosuje, będzie 4:6, 3:6 i 1.50 wejdzie jak w masło ????

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Analizując mecze z St. Petersburga trzeba wziąc poprawkę, że w zeszłym roku Taraflex carpet court zastąpiono Acrylic hard court, na którym, każdego winnersa trzeba mocniej wybiegać ;)

tikanes 246

tikanes

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
Co myślicie o meczyku Beck Karol (SVK) vs. Phau Bjorn (GER)
?
Beck pokonał w 1 rundzie Troickiego, Bjorn jakiegoś słabiaka. Natomiast Beck dosyć długo bez żadnych sukcesów. Odpadał na wszystkich turniejach ATP w R16 i często też w R32. Bjorn też nie grzeszy formą, natomiast we Francji coś tam ugrał i dopiero w półfinale odpadł z Baghdatisem. Wiem, że to odległe czasy, ale nie przekonuje mnie ostatnimi czasy forma Becka i chyba postawię na Bjorna.
I jeszcze jeden, raczej dość pewny.
Marchenko Illya (UKR) vs. Hanescu Victor (ROM) typ:1 2,81
Nie wiem dlaczego buki faworyzują Victora. Chyba patrzą tylko na ranking i punkty ATP. Ostatnie osiągnięcia Marchenko są naprawdę godne pochwały i to on jest faworytem w tym meczu.

malin157 3,6K

malin157

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Benneteau - Anderson
Typ: 2:1
Kurs: 4.00
expekt
Spotkanie 2 rundy turnieju ATP rozgrywanego w hali w Lyonie na nawierzchni twardej. Dojdzie dziś do bardzo ciekawego spotkania pomiędzy 28-letnim reprezentantem gospodarzy Julienem Benneteau a reprezentującym RPA Kevinem Andersonem. Francuz jest w rankingu ATP na miejscu 51, natomiast jego rywal jest 123. Benneteau to oczywiście zawodnik dobrze czujący się na szybkich nawierzchniach - w tym roku był w ćwierćfinale w Rotterdamie, Marsylii i Cincinatti, choć akurat najlepszy wynik finał w Kitzbuhel osiągnął na ziemi. Anderson oczywiście również dobrze czuje się na kortach szybkich, jego wzrost - 203cm pozwala mu wiele punktów zdobywać serwisem, choć do siatki nigdy go nie ciągnęło co jest dość dziwne patrząc na jego warunki fizyczne. Gra większość sezonu w challengerach, w których to ma kilka sukcesów, w lipcu i sierpniu był w finałach dwóch turniejów w Ameryce Północnej na hardzie, wygrał wcześniej też w San Remo na ziemi. Francuz w pierwszej rundzie grał z Hiszpanem Alberto Martinem, wygrał 7:6 6:1, zagrał na dobrym % pierwszego podania (6, wygrał ponad 80% piłek po pierwszym serwisie, nie dał rywalowi nawet jednej szansy na przełamanie. Anderson grał w kwalifikacjach by dostać się do turnieju głównego, trafił jednak na dwóch miernych rywali, więc nie ma się co o tym rozpisywać. Natomiast w pierwszej rundzie turnieju głównego pokonał Greula 6:4 4:6 7:6 świetnie serwując, tylko 2 razy stracił swoje podanie. Benneteau na pewno zagra u siebie na maxa, dodatkowo waznym czynnikiem jest fakt że broni punktów za zeszłoroczny finał, jednak Andersona ze swoim świetnym podaniem na urwanie seta stać na pewno dlatego też stawiam dziś na 2:1 w setach dla Francuza.
co do meczu Marchenko - Hanescu. Kursy na Rumuna idą w góre (1.55) i cieszy mnie to niezmiernie. Fognini wczoraj przegrał sam ze sobą, a Victor rozpoczął turniej bardzo dobrze od rozjechania Gabiashiliego i chyba z tą jego formą nie jest tak źle, do tego Marchenko multum meczy w ostatnim czasie. Hanescu izzi

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Monfils - Hajek 6/1 2/6 6/4
O19.5g @ 1.85
Bardzo ciekawy turniej w Wiedniu pojedynek w 1/8 finału gdzie finalista tamtorocznego turnieju Monfils będzie grał z nieprzeciętnym talentem z Czech Janem Hajkiem który już ograł tutaj Seppiego, Gael szanse na Masters ma iluzoryczne, ostatnio już tak nie gra żywiołowo żeby jak najszybciej zakończyć spotkanie przykład jest już w poprzedniej rundzie dał pograć GGL&#39;owi wygrał 7/5 6/4 gdzie Hajek to bardzo wszechstronny gracz którego nie widziałem przed tym turniejem na hardzie ale jak zwykle pomógł Seppi ale i myśl i serwis Czechowi siedziały tego dnia, myślę że Monfils nie będzie tutaj latał do każdej piłki za wszelką cenę gdzie Hajek poszuka swojej szansy tutaj myślę że są w stanie pokryć linię gemową.
Melzer - Hrbaty 6/4 7/5
O21.5g @ 1.85
Kolejny fajny pojedynek do obejrzenia w Wiedniu gdzie gospodarz Austriak Melzer będzie grał ze starą Słowacką gwiazdą Dominikiem Hrbatym który powoli, powoli zaczyna się pokazywać i na pewno będzie chciał podciągnąć się w rankingu przed AO już w tym turnieju przeszedł solidnie kwalifikacje eliminując Reissiga i Berrera w I. r. natrafił na RRH który na twardych nawierzchniach jak i dywanach niezbyt mu pasuję grą, teraz stoi przed szansą wyeliminowania Melzera który według mnie wraz z Seppim i Hanescu to najbardziej gorące głowy pierwszej 60tki jeśli Słowak będzie grał swój najlepszy tenis myślę że do TB jest w stanie dociągnąć, a tam nigdy nic nie wiadomo może i nawet przełamie raz Melzera i dociągnie jednego seta na swoje konto, H2H 1-0 dla Austriaka po trzysetowym boju 4/6 7/5 7/6 który odbył się parę dobrych lat temu na Mastersie w Kanadzie gdzie wtedy Austriak był underdogiem może i dziś się odgryzie za tamtą porażkę tym bardziej będzie ona dotkliwa bo na terenie rywala, myślę że obaj tenisiści są w stanie swoim serwis przełamać barierę podaną przez bukmacherów.

kiepski_typer 0

kiepski_typer

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
No Man's Land
Tsonga - Rochus
Typ: 2:0 Tsonga
Kurs: 1,40

Tsonga jest Francuzem, gra w Lyonie, wbrew pozorm, jest to ogromne wsparcie (publiki). Po wczorajszym meczu widac, ze jego mozliwosci sa o wiele wieksze, niz to, co z siebie dal. Tsonga akurat jest takim zawodnikiem, ktory potrafi wygrywac z najlepszymi. Nie powinien miec tutaj wiekszych problemow z rywalem o tak slabych warunkach fizycznych (ponizej 170cm).

Typ 9/10, polecam!

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Melzer - Stepanek 6/2 6/2
Melzer @ 2.56 &amp; Melzer +3g @ 1.70
Dzisiaj troszkę zagrywek na dogów gdzie w tym meczu spory value jak na Austriaka dla którego ten turniej jest etatowym w każdym sezonie gra tutaj co roku od 10 lat jak turniej był jeszcze pod tylko egidą ITF&#39;u wczoraj w swoim stylu czyli bardzo długie wyczekiwanie i pod koniec setów szukanie łamania i tak to wyszło z Hrbatym dał pograć Słowakowi, dzisiaj mecz z Sexyback Stepankiem, myślę że na tej nawierzchni dosyć squashowej wymiany będą dla Austriaka gdzie jako właśnie przebijacz jest bardzo dobry i zawsze wspina się na swoje wyżyny jeśli gra z kimś z wyższej pólki, myślę że show obaj Panowie tutaj zapewnią, a H2H 1-0 dla Austriaka gdzie rok temu nie wiem sam ale pokonał go we Wrocławiu 6/3 6/4. Melzer broni punktów za ćwierćfinał ale przy takiej okazji i takiego dosyć osobistego turnieju powinien spróbować pomęczyć rywala.
Gicquel - Llodra 6/7 4/6
Llodra @ 2.12
Pojedynek wewnątrz Francuski wczoraj Llodra nie dał nic powiedzieć Monaco przy swoim serwisie grał koncertowo jak sezon temu kiedy miał lifetime rank w pierwszej 40. Gicquel zawsze groźny na nawierzchniach szybkich ale jednak z formą u niego średniawo chociaż też bardzo pokazowo pokonał innego Francuza Mathieu 6/4 6/0 ale Matheiu jest takim pussiakiem jeśli ktoś go przyciśnie to sam nie wie co robić dzisiaj sytuacja będzie inna dla obydwóch Panów ten turniej nie jest aż tak ważny jak dla Melzera Bank Austria ale jednak tutaj zawsze Francuzi dzielili i rządzili ostatnio między innymi wygrywali ten turniej Santoro, Grosjean. H2H 1-0 dla Llodry ale to stare czasy i mecz odbył się podczas nie istniejącego już challengera Francuskiego gdzie Michael odprawił Marca 6/3 6/2 dzisiaj myślę takiego wyniku nie będzie ale jednak s&amp;v Llodry to dla mnie ostatnich czasy jeden z ładniejszych razem z Dentem do oglądania który podczas tego turnieju w ogóle jak narazie się nie zacina.
Benneteau - Simon 6/7 3/6
O21.5g @ 1.94
No i jeszcze wybrałem jedno spotkanie gdzie liczę na bardzo dobrą postawę Juliena który jeśli się nie mylę broni punktów za finał z tamtego roku gdzie poległ chyba z Soderlingiem, wygrać będzie mu ciężko ale jednak linie gemów powinien jednak z rodakiem pokryć. Nigdy pomiędzy zainteresowanymi nie było trzech setów zawsze wygrywał jeden bądź drugi w dwóch H2H 4-1 dla Simona. Dzisiaj może uda się pokonać niemoc trzysetową jak i zarazem linię gemów która myślę jest w stanie pokryć się w dwóch setach. Simon w I. r. wygrał po dwóch TB z Bolellim, a wczoraj zdeklasował Gueza który powoli, powoli jak rok temu Mannarino gości na turniejach #250 we Francji 6/1 6/2, Julien w I. r. miał na drodze Martina ALberto czyli człowieku który totalnie nie pasuję na tą nawierzchnię gdzie w pierwszym secie jeszcze jakoś się trzymał ale poległ w dwóch setach 7/6 6/1 w kolejnej rundzie Benneteau natrafił na Andersona drwala z RPA którego dawno nie widziałem za dużo jednak nie potrzymał serwisem gry i poległ z Francuzem 7/5 6/2. Jeśli ktoś ma bystre oko jak narazie Panowie w turnieju nie zagrali trzysetówki no i jak wyżej wymieniłem w H2H też jej nie mają więc jest nawet tutaj argument serii że wreszcie musi się to przełamać.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Ljubicić - Llodra 7/5 6/3
Llodra +1.5s @ 1.42
Finał turnieju w Lyonie, rok temu finał pamiętam był transmitowany na kanale ogólnodostępnym TV Monde czy coś w tym stylu jest to Francuski kanał i podejrzewam że jest z Lyonu, ale wróćmy do meczu obaj jedni z moich ulubieńców Ljubo wykorzystuję czas kiedys już raczej każdy sobie daję spokój na koniec sezonu jedynie jedni co myślą o dobrzej grze to Ci, co walczą o Masters i Ci co myślę o pierwszej 32 na AO w tym jest Ljubo ale z meczu na mecz coraz słabiej, gdzie Llodra po kontuzji po spadku z #40 miejsca na #130 słabym powrocie na twarde nawierzchnie, w Lyonie wreszcie s&amp;v pięknie mu wychodzi, agresywna co najważniejsze przemyślana gra już rozłożyła na łopatki między innymi Ouhaba, Monaco, Gicquela czy Simona, gdzie Ljubo oczywiście serwis atom ale nie miał przeciwników na poziomie przynajmniej Simona i Monaco bo pokonywał pussiaka Arguello, dziadzię Kiefera który sypię się jak kiedyś Jackson, Serrę w ćwierćfinale który totalnie nie myślał o tym spotkaniu bo w następnym dniu grał już w Bazylei w kwalifikacjach, a w półfinale pokonał dosyć też łapiącego formę powoli okrzykiwany tym który po Santorze wiekowo będzie jeszcze wygrywał spotkania czyli Arnaud Clementa, Ljubo w następnym tygodniu gra w Walencji lub w Bazylei ze Stasiem Wawrinką więc kolejne ważne punkty do rankingu są w zasięgu ręki i może lekko tutaj popuścić gdzie Llodrze został już tylko Paryż, a tytuł u siebie w kraju po fatalnym sezonie może naprawdę dać pewność siebie Francuzowi przed kolejnym sezonem. Myślę że widowisko będzie jak rok temu gdzie Soda już wygrywając spotkanie z Benneteau jednak uległ w TB i musiało dojść do trzeciego decydującego seta.

Chwilę po tym jak wiemy Llodra wpada na dziewczynkę od podawania piłek i powrót na dobry tor znowu się przedłużył prawdopodobnie aż do dzisiaj, czy &quot;Miszel&quot; pokona Ljegendę?
Cilić - Melzer 4/6 3/6
Melzer +1.5s @ 1.77
Finał turnieju w Austrii gdzie &quot;super gwiazda&quot; Marin Cilić sciągnięty na zapalenie płuc na turniej doszedł tutaj do finału pokonując Fallę, Brandsa, Lopeza i Kohliego narazie podczas tego turnieju nie oddał jeszcze seta żadnemu z rywali. Melzer jak już wspominałem to jego etatowy turniej kalendarz każdego sezonu można powiedzieć zaczyna wpisując się do niego gra tutaj od 10 lat poparcie kibiców ma lecz jednak Austriacki klimat jak wiadomo nawiązuję do Niemieckich cichych dosyć dopingów, gdzie nie ma porównania np. do turniejów rozgrywanych we Szwecji między innymi Bastad czy Sztokholm. Melzer jak Ljubo walczy by znowu być rozstawiany na AO tez tego gracza bardzo lubię lecz u mnie jest w groniu strasznych pussiaków z aspiracjami na pewno na dobry TOP są to właśnie Austriak, Hanescu, Seppi czy Lopez ale wczoraj od dawien dawna widziałem spotkanie gdzie Melzer przegrał pierwszego seta, i jednak później wygrał mecz po himerycznej walce z Tipsarevićiem. Melzer jeśli będzie trzymał swój charakter na wodzy i dosyć techniczny serwis na wodzy powinien powalczyć z Cilićiem który sam może niespodziankę stworzyć wygrać np. jak ostatnio z Murrayem czy przegrać wygrany mecz np. z Berdychem, a muszę przypomnieć że Melzer pussiakiem jest jeśli gra z kimś niżej plasowanym, ale jeśli gra z kimś poważnym zawsze wynik jest na styku, tutaj liczę po cichu na zwycięstwo jak i u Llodry ale będę zadowolony jak obaj ugrają po secie.

Czy ten playboy wygra w najważniejszym dla niego turnieju?

Status
Zamknięty.