>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - Shanghai, 05.10-12.10.2014

Status
Zamknięty.
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
czerpac idealne typy?
Lopez Feliciano-Nadal Rafael 1, Pinnacle Sports 3.39

6:3, 7:6 ✅✅✅

VS.

Obok takiego kursu nie można przejść obojętnie!!! W bezpośredniej rywalizacji prowadzi Nadal 9:3, Lopez ostatni raz wygrał z Nadalem w 2010 roku podczas Queens czyli na trawie. Ostatni raz spotkali się na początku 2012 roku podczas AO gdzie lepszy z Hiszpanów wygrał 6:4, 6:4, 6:2. Z tego co mogłem sprawdzić to tylko raz były takie kursy wysokie na Rafeala,a tak niskie na Feliciano. Kursy prezentowały się kolejno tak: 1.08-7.00, 1.33-3.25 (wygrana Lopeza na trawie,czyli najgorsza nawierzchnia Nadala), 1.05-10.00, 1.04-10.00, 1.05-11.00 i teraz ponownie mamy taką samą sytuację jak z przed kilku lat czyli na wygraną Nadala 1.33,a na Lopeza 3.25 i moim zdaniem kursy się zmienią przez te kilkanaście godzin. Zwykły typek zastanawia się zapewne co się dzieję, że mamy takie niecodzienne kursy na to spotkanie i &quot;kreśli&quot; w naziemnym bukmacherze wygraną Nadala ponieważ to okazja i zagra sobie to za 5 zł w dublu z innym meczem. Lecz prawda jest taka,że mamy fantastyczny kurs na Lopeza. Dlaczego? A dlatego,że król mączki jest poważnie chory. O kolanach wiemy nie od dzisiaj, że ma on z nimi problemy ale pojawił się nowy problem który prawdopodobnie usprawiedliwia porażką na dniach z Klizanem. Rafael będzie grał w turnieju z zapalaniem wyrostka robaczkowego! Co to oznacza? Jak dla mnie po pierwsze ogromną niekompetentność wielkiego mistrza,a po drugie, trzecie, czwarte i piąte to: Media oraz on sam podaje,że operacja jest nieunikniona i niebawem to nastąpi, nie czuje się się dobrze i nie jest w formie. Jeśli wielokrotny triumfator French Open mówi,że nie czuje się dobrze to na pewno tak jest ponieważ on słynie z tego, że jak mu coś dolega to o tym nie trąbi, a tutaj jak najwidoczniej sytuacja jest inna. Zapalenie wyrostka charakteryzuje się silnym bólem brzucha który nie ustępuje przez kilka godzin, jest to bardzo silny ból. Więc jakim cudem Nadal wyjdzie na kort? A dlatego,że jego organizm został naszpikowany ogromną ilością antybiotyków oraz leków przeciwbólowych jak i stricte na tą dolegliwość. Typ opieram wyłącznie na tej informacji, informacje czysto sportowe mnie nie interesują. Jak ktoś zdecyduje się na ten typ to proponuję go zagrać tam gdzie krecz rozliczają jako wygraną.

&quot;Typy dnia&quot; Tie Breaka, październik 2014 :
1. McGee James-Smyczek Tim 0:2, Bet365 1.90. Wynik? 4:6, 4:6 ✅
2. Cilic Marin-Sousa Joao 2:0, Pinnacle Sports 1.45. Wynik? 6:3, 6:3 ✅
3. Brown Dustin-Hanescu Victor 1, Bet365 1.53. Wynik? 6:4, 2:6, 6:4 ✅
4. Mayer Leonardo-Wu Di 2 handicap +4.5 gemów, Pinnacle Sports 1.83. Wynik? 6:4, 6:1 ⛔
5. Lopez Feliciano-Nadal Rafael 1, Pinnacle Sports 3.39. Wynik? 6:3, 7:6 ✅

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
koken89 +4 Punkty
tarki16 +6 Punkty
bazak +3 Punkty
pawelz44 +1 Punkty (świetny typ, skorzystałem, dzięki!!!)
cekaem +3 Punkty
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Benneteau/Roger-Vasselin vs Matkowski/Paes
Benneteau/Roger-Vasselin 1.86 bet-at-home

Wyrównane kursy w pojedynku &quot;Beretów&quot; z Matką i Leanderem moim zdaniem podpowiadają tylko jedno, należy grać na Francuzów. Julien z Eduardem są bardziej uniwersalną parą i tak samo, jak w ustawieniu przy serwisie jednego, jak i drugiego ich gra powinna wyglądać podobnie. U ich przeciwników już tak nie musi być. Paes miewa ostatnio problemy ze swoim podaniem. O ile przy siatce jest skuteczny, to wcześniej wymieniony aspekt już taki nie jest. U niego w parze ustawienie z Matką na serwisie powinno być mocniejsze, co będzie powodowało nieregularność w ich grze. Do tego &quot;Berety&quot; mają o co grać, w przeciwieństwie do swoich przeciwników. Francuzi mają stratę 440. punktów do trzeciego miejsca w rankingu Race to London, przy dobrym występie i dalszej słabej dyspozycji pary Peya/Soares mają szansę na uzyskanie lepszego rozstawienia w Mastersie.

bazak +3 Punkty
champion +7 Punkty
mr-white 190

mr-white

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
RV
Co do powyższego typu to warto dodać że i Roger-Vasselin odpadł już z singli, a Benneteau na 90% odpadnie już jutro więc obu graczom zostanie tylko tutaj dubel i możliwość zdobycia kolejnego tytułu jako motywacja, więc tym bardziej się przyłożą.

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Na początek bez analizy kupon z &quot;peffek&quot;:
Nishikori + Djoković + Federer + Raonic @1.72 Marathon⛔
Gram za drobne, dla zabawy ????
A tutaj już z analizą:
Murray A.(-3.5 games) - Janowicz J. 1 @1.54 Pinnacle✅
Andy powraca do formy, gra coraz lepiej i jest zdecydowanym faworytem w meczu przeciwko Janowiczowi. Każdy wie, jak gra Janowicz, nie ma co się tutaj rozpisywać. Można się spodziewać pokaźnej ilości DF-ów ze strony Polaka. Murray znakomitym returnem powinien spokojnie nabić wiele punktów i to na pewno nie pomoże Janowiczowi. Stawiam na wygraną Murraya, może nawet 2-0, ale ja zdecydowałem się na takie coś.
Sock J. - Nishikori K.(-1.5 sets) 2 @1.80 Unibet⛔
Co można powiedzieć o Keiu? Znakomita forma, 3 finały z rzędu, z czego dwa ostatnie wygrane. Jack Sock jest zwyczajnym, przeciętnym graczem, niczym specjalnym się nie wyróżnia. Ostatnio po zaciętym meczu pokonał Tomica. Sock nie ma jakiegoś świetnego serwisu, co powinno ułatwić przełamanie go. Kei dobrze prezentuje się w wymianach, nie popełnia wielu UE. Walczy o udział w ATP World Tour Finals. Co prawda, jeśli nie zdarzy się nic nadzwyczajnego to powinien się tam znaleźć, ale do tego potrzeba mu będzie uzbierać jeszcze trochę punktów, o które zawalczy m.in. tutaj, w Sznaghaju. O jego motywację się nie obawiam, o wynik może trochę, ale warto zaryzykować.

omen75 +2 Punkty
arquisek +11 Punkty (powodzenia ;D)
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Litwa, Wilno
Dodig I. - Youzhny M.
Youzhny M. ::: 1,95 ::: Pinnacle ::: 3/10
Rosjanin naprawdę po tej serii niepowodzeń odżył w meczu z Gulbisem i pokazał się ze świetnej strony. Być może przed turniejem w Moskawie w następnym tygodniu, jego forma wzrosła z powodu przygotowań do turnieju. Rosjanin ma duże możliwości, ale obaj graczy mają czasami w meczu problemy ze swoją psychiką. Spodziewałem się, że Cuevas pokona Chorwata, ale Urugwajczyk chyba powoli wraca na poziom tam gdzie wcześniej był, czyli challenger.
Wynik: (7)6:7 7:6(4) 3:6 ✅

kedziorek +1 Punkty
dx2 9,6K

dx2

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
A.Murray-Janowicz 2:0 @1.57
Szanse na zwyciestwo Janowicza raczej niewielkie. Zaryzykowalbym 2-0 dla Murraya, poniewaz czysty win marny kurs. Murray w Szanghaju gra o pelna pule z zasady. Wygyrywal juz tu dwukrotnie, rok temu Szkota zabraklo. Tutaj zanim dwie ostatnie edycje wygral Djokovic, to bezsprzecznie rzadzil Muzza. Fajnie, ze w Pekinie byly 3 sety pomiedzy POlakiem i Szkotem, ale tym razem pokusze sie ze Murray wygra w dwoch. Szansa Janowicza to chyba tylko liczenie na zmeczenie Szkota, poniewaz Murray jest po dwoch turniejach, wygranej w Shenzen i polfinale w Pekinie. Troche to jednka malo jak na najwaznijeszy turniej w tym okresie sezonu i jak na turniej gdzie Murray sie wyroznia in plus, stad sprobuje wytypowac zwcyiestwo Muzzy w dwoch setach.

wrobel2006 +4 Punkty
cichociemny94 209

cichociemny94

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
Wang C. @5.42

Wang naprawdę jest w świetnej formie, Włocha zrobił na szaro bez mydła. Fognini dawał z siebie wszystko ale Chińczyk był poziom wyżej. Kto wie może wyrosła nam azjatycka gwiazda na miarę Nishikoriego ? Jaziri przytył 10 kilo rusza się jak mucha w smolę. Wang go zabiega i &quot;zabije&quot; na korcie kurs wart

Bautista @1.72
jeżeli Hiszpan miałby przegrać z nierównym Kanadyjczykiem który nie tak dawno mordował się z leszczami to brak słów

Gasquet @3.00
z imprezowiczem Berdychem różnie bywa. Rysiek oferuje stabilniejszą grę i mniej błędów.

Nadal 2:0 2.00
stawka 5 000 zł

nie mogę przejść obojętnie obok takiego kursu. Historia ich spotkań jest dobrze znana, gładziudko Nadal wygrywa. Ostatnio Hiszpan odpuścił z Klizanem turniej bo wiedział że nie ma co się forsować przed ważnymi turniejami takimi jak Szanghaj. Lopez w dołku, mordował się z Kokkinakisem. Dla dobra swojego kolegi Nadala podaruje mu zwycięstwo jak najmniejszymi kosztami sił.

użytkownik-80336 +3 Punkty (+ za wanga, pewnie na 2:0 niektórzy zarobili, szkoda, że typy ubogie pod względem analizy. Również typowałbym Ryśka z Berdychem. Powodzenia :))
walt 33

walt

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jak myślicie? Czy zakład +4,5 gema na Lopeza w jutrzejszym pojedynku z Nadalem ma sens?

pro100 761

pro100

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Inad
Felek Lopez - Rafa Nadal - 0:2 - 1.90 @Bet365

Ten kurs to jakiś niesmaczny żart ze strony buków, ale dla mnie to tylko zwykła promocja na fajny bet z miodnym kursem, wiadomo czym jest spowodowane 1.40 na czysty win Nadala, oczywiście wpadką(lol) z Klizanem o ile to można nazwać wpadką.Miałem okazję ten mecz oglądać i uważam że w tym dniu taki Klizan odprawił by nie tylko Rafę, ale resztę czołówki ATP, zagrał mecz życia i ciężko będzie mu taką grę powtórzyć, w następnym meczu już powietrze z niego uszło i z Berdychem przegrał dość gładko, argument że Rafa przegrał bo po kontuzji ja wsadzam między bajki w R1 w Pekinie jak juniora ograł Gasqueta, który przecież od Klizana jest graczem lepszym.Co do meczu co tu dużo pisać Lopez pewnego poziomu już nie przeskoczy bo mu na to nie pozwala wiek w Pekinie oddał mecz bez walki z Berdychem, ugrywając 3 gemy, a tutaj w R1 przechodził męki z kangurem, który zaczyna dopiero poważne granie w turniejach ATP.W 11 meczach między nimi tylko w jednym obydwoje ugrali conajmniej 1 seta, reszta to wyniki do 0.Czytałem wyżej o jakiejś kontuzji Rafy, ja szczerze o tym nie słyszałem, a gdyby to było takie poważne jak piszesz to w tym turnieju by nie startował.

Andy Murray - Jerzy Janowicz - 2:0-1.55@SportingBet

Nie patrzę w tym meczu na ich poprzednie spotkania, które były zacięte, patrzę na to co aktualnie grają.Andy w świetnej formie tytuł w Shenzen, półfinał w Pekinie, widać że w azji gra mu się dobrze i drugi raz w przeciągu kilku dni już nie pozwoli Janowiczowi w takiej formie tak się otworzyć.Jedyna szansa JJ na wyciągniecie seta to tiebreak w ten sposób wygyrał z Murrayem 3 sety na 4, które ugrywał w dotychczasowym meczach między nimi.JJ może mówić o sporym szczęściu, bo gdyby dzisiaj trafił na bardziej ogarniętego rywala niż średniak Vasselin to już wracał by do europy.W meczu łamali się nawzajem jak styropian, nie muszę chyba pisać co zrobi Andy w tym meczu z takimi prezentami, dla meczu i typu nawet lepiej będzie jak sam Andy na początku meczu odda swój serwis, bo Polak jak zawsze się podpali i w kolejnych 3 swoich podaniach 2 razy swój serwis odda.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
czerpac idealne typy?
Czytałem wyżej o jakiejś kontuzji Rafy, ja szczerze o tym nie słyszałem, a gdyby to było takie poważne jak piszesz to w tym turnieju by nie startował.

Popatrz jak u niektórych buków kursy na Lopeza pospadały z 4.90 na 3.00.
http://www.oddsportal.com/tennis/china/atp-shanghai/lopez-feliciano-nadal-rafael-QNXROdmN/
Kontuzja to to chyba złe słowo? Bo jak to nazwać? Kontuzją wyrostka robaczkowego? ???? Napisałeś, że nic o tym nie słyszałeś,a wszędzie o tym piszą ;) I zapewniam Ciebie, że kursy na 2:0 po 1.90 nie są wystawione tak wysoko ponieważ Rafa poległ z Klizanem ;)
http://www.sportowefakty.pl/tenis/473418/rafael-nadal-powaznie-chory-hiszpanowi-grozi-kolejna-operacja
http://eurosport.onet.pl/tenis/atp/rafael-nadal-wystapi-w-szanghaju-choc-potrzebuje-operacji/t7d8b
A jak to czytam to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać ???? ???? ???? Podaruje mu? Może od razu odda mecz walkowerem? ???? Pytanie retoryczne :]
stawka 5 000 zł
nie mogę przejść obojętnie obok takiego kursu. Historia ich spotkań jest dobrze znana, gładziudko Nadal wygrywa. Ostatnio Hiszpan odpuścił z Klizanem turniej bo wiedział że nie ma co się forsować przed ważnymi turniejami takimi jak Szanghaj. Lopez w dołku, mordował się z Kokkinakisem. Dla dobra swojego kolegi Nadala podaruje mu zwycięstwo jak najmniejszymi kosztami sił.

nole 5,3K

nole

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Dla mnie to paranoja, żeby iść w jakikolwiek win Nadala.
Tie Break zadał sobie trud i wkleił wyżej nawet artykuły, które wręcz krzyczą :
&quot; może być różnie z Nadalem &quot; !!!
Ja osobiście trzymałbym się z daleka od takiego meczu.
Jak już grać to zdecydowanie dla zabawy, naprawdę za drobne win Lopeza ( i tak jak wspominał Tie Break -tylko tam gdzie krecz rozliczają jako win !!! )
Ja wybieram na jutro opcje mało popularną, ale czasami dla mnie to lepsze niż szukanie na siłe niespodzianek.
Murray WIN
1,18 Bet365
Łatwo zarobione pieniądze.
Jak to się zagra za większą stawkę to jest ok.
Lokata 18% w moim odczuciu.
Anndy walczy o TOP 8, a poza tym Janowicz już dziś pokazał, że jest bardzo niedojrzałym zawodnikiem.
Uważam, że Szkot nie będzie miał najmniejszych problemów, żeby jutro wygrać z Polakiem.
Poziomem tenisa przewyższa Janowicza o klasę.

bazak +3 Punkty
konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Szczecin
Wang C. @5.42

Wang naprawdę jest w świetnej formie, Włocha zrobił na szaro bez mydła. Fognini dawał z siebie wszystko ale Chińczyk był poziom wyżej. Kto wie może wyrosła nam azjatycka gwiazda na miarę Nishikoriego ? Jaziri przytył 10 kilo rusza się jak mucha w smolę. Wang go zabiega i &quot;zabije&quot; na korcie kurs wart

Bautista @1.72
jeżeli Hiszpan miałby przegrać z nierównym Kanadyjczykiem który nie tak dawno mordował się z leszczami to brak słów

Gasquet @3.00
z imprezowiczem Berdychem różnie bywa. Rysiek oferuje stabilniejszą grę i mniej błędów.

stawka 5 000 zł

Świat widział lepsze kursy na faworytów tyle że za darmo się ich nie rozdaje.
Nadal i tak nic wielkiego na hardzie nie ugra.
Lopez podłoży się dla kolegi a ten i tak nic nie ugra bo jak w takim stanie walczyć z kimś z czołówki?
To jest szansa dla Lopeza nikt się dla nikogo nie podkłada to nie kolarstwo!

Ten mecz i tak się zapewne nie odbędzie i będzie walkower dla Lopeza.
Grać za taką sumę w takich okolicznościach to amatorka chyba że ktoś ma wyjściowy budżet w wysokości 50 tysięcy złotych.
Moim zdaniem takie granie prowadzi do bankruta ale to tylko moja opinia ;)
Osobiście wchodzę w Lopeza standardową stawką nawet po tym gównianym kursie 2.75 na Unibecie.
Nadal tego nie wygra choćby się waliło i paliło za duży kurs jak na niego i tyle to nie jest normalna sytuacja żeby raz było 1.10 a drugi prawie 1.50.

zubeusz +2 Punkty
atp_open 4K

atp_open

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wawrinka vs Simon 1 1.61 5Dimes
Tak na szybko bo mecz juz za 5 min. Dosc ryzykowny typ bo chociaz Wawrinka gra na dobrym poziomie to czasami umie odwalic. Wnioskuje ze tutaj tego nie zrobi, plus to ze ogladalem ostatnio mecz Simona i to co pokazal nie za bardzo porywalo. Duzo bledow jak na Francuza. Wawrinka dal o sobie znac wygrywajac AO, i mysle ze tez zakonczy sezon z dobrym wynikiem.
P.s Czyli jednak odwalil. Ostatni raz postawilem jakiekolwiek pieniadze na tego balwana i innym tez polecam. Jak widac jest to czlowiek jednego turnieju AO, a teraz bedzie sie tylko staczal.

gooster 343

gooster

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Augustów
Raonic Vs Monaco 2 @6 Bet365 Zabrakło jednego gema do zaliczenia meczu ????
Kurs rzuca sie w oczy. Monaco ostatnio jakby łapie formę. Dobry turniej w shenzen gdzie odprawił go wkońcu Murray, który jest również w gazie. Raonic po finale napewno zmęczony. Do tego doświadczenie również przemawia za Monaco. Myśle że to może być kolejna niespodzianka turnieju, a jak każdy wie w Azji zawsze pada dużo niespodzianek.

type-man 458

type-man

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Podkarpacie
Odnośnie postu powyżej to uważam, że raczej w tym spotkaniu niespodzianki nie będzie i lepszym rozwiązaniem byłby handikap gemowy w stronę Monaco niż czysty Win. Raonic walczy o finałowy turniej w Londynie i na pewno będzie dawał z siebie 100%. Monaco nie gra źle ale na dobrze serwującego Kanadyjczyka może to nie wystarczyć...

Oglądam właśnie spotkanie Novaka Djokovica z Dominikiem Thiemem. Panowie powiem tak. Nie ma mocnych na obecną chwilę na Novaka. Jest bardzo skoncentrowany i gra poprostu kapitalnie. Na obecną chwilę jest klasę wyżej ponad wszystkimi. Thiem gra mega tenis ale na Novaka to i tak za mało. Można obejrzeć sobie w późniejszym czasie powtórkę bo naprawdę warto.

Odniosę się jeszcze do spotkania Nadal i Lopeza. Tak jak napisał Nole - lepiej sobie to spotkanie odpuscic. Z jednej strony info o zapaleniu wyrostka, z drugiej strony kursy. No nie wiem panowie, coś mi tu śmierdzi. Rozmawiałem przy okazji wizyty dzisiaj u lekarza i pytałem o ten wyrostek i grę w tenisa. Powiedział mi jasno, takie rzeczy mogą się naprawdę źle skończyć. Z tego co powiedział to nawet śmiercią.
Dlatego jest ta cała sytuacja dla mnie dziwna. Przecież Rafa na pewno wie co mu grozi na korcie. Ani pieniadze ani punkty nie stawiałby nad cenę zdrowia. To tylko jeden turniej a przed nim jeszcze masa mu podobnych. Na jego miejscu byłbym już w drodze do domu i przygotowywał się do operacji. O co zatem chodzi?? Dla mnie jest to zagadka. Nie rozumiem toku rozumowania Nadala i być może to nie był wyrostek a jakaś inna dolegliwość o której nie chce mówić.
Ja na dzisiaj wybrałem inne spotkanie:
Federer vs Mayer Typ: Federer -4,5 gema (Pinacle) @1,60 ⛔7:5, 3:6, 7:6 bez komentarza...

Wczorajsze spotkanie Mayera według mnie nie było niczym specjalnym. Wu serwował troszke lepiej od Sary Errani czyli na poziomie WTA. W wymianach jako tako ale ogólnie poziom przeciętny. Federer po dłuższym odpoczynku. Znajomy który sprowadza samochody ze Szwajcari przywiózł gazetę sportową i z tego co mi przetłumaczył artykuły o Szwajcarze (swoją drogą jest mega popularny w swoim kraju), to Roger bardzo solidnie się przyłożył do przygotowań w Shanghaiu. Jego głownym celem jest Londyn ale tutaj przyjechał również powalczyć o końcowy triumf. Myślę, że podejdzie bardzo poważnie do tego spotkania i min 5 gemami rozniesie Argentyńczyka.

Jeszcze tylko jedna aluzja do grania na Nadala na 2:0 za 5000zł. Być może to wejdzie ale zazwyczaj w trakcie poszczególnych setów można wyłapać kursy które w sumie wyniosą przynajmniej 50% więcej od kursy na 2:0... W normalnej dyspozycji Nadala bym się na to nie zdecydował a co dopiero gdy słychać wszędzie info o zlym stanie zdrowia Hiszpana. TO tyle ode mnie, mimo wszystko życzę powodzenia i bede trzymał kciuki za ten typ

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
czerpac idealne typy?
Berdych Tomas-Karlovic Ivo 2 handicap +3.0 gemów, Pinnacle Sports 1.83

6:3, 6:4 ⛔⛔⛔ Karlovic, obraz nędzy i rozpaczy w tym meczu :-|

VS.

9 października o mniej więcej o 07:00 czasu Polskiego fani tenisa i nie tylko będą mogli obejrzeć ciekawe spotkanie. Tomas Berdych- w chwili obecnej 7 rakieta ATP, wiecznie goniący wielkich graczy typu Nadal, Federer, Djokovic, Murray i pewnie ich nigdy nie dogoni ponieważ psychika ciągle na tragicznym poziomie jak była tak jest. Na dniach doszedł do finału w Pekinie pokonując pod drodze bez straty seta Lopeza, Troickiego, Isnera czy Klizana. Niby wszystko ładnie, pięknie ale w tym właśnie finale przegrał z Djokovicem 6:0, 6:2 a mógł odjechać na rowerze. Ja rozumiem,że Serb znowu jest na przysłowiowym gazie ale mimo wszystko Czech rozsypał się jak domek z kart. Tutaj w Szanghaju pokonał gładko Gasqueta 6:3, 6:1. Ivo Karlovic- obecnie 31 rakieta ATP, rocznik 1979 czyli ma 35 lat,a jak na sportowca zawodowego to już sporo, lecz Chorwat może grać tak jeszcze kilka lat ponieważ połowę jego gry jak nie więcej robi mu serwis. W bezpośredniej rywalizacji prowadzi Ivo aż 4:2,a co ciekawsze dwa ostatnie spotkania właśnie to on wygrał. Przedostatni raz grali panowie na hali gdzie Karlovic wygrał 4:6, 7:6, 7:6 a ostatnia ich potyczka miała miejsce w bieżącym roku- Doha gdzie naturalnie starszy wygrał 7:6, 7:6. Chorwat z racji niższego rankingu nie miał wolnej pierwszej rundy i musiał rozegrać dwa mecze aby zmierzyć się teraz z Berdychem. W pierwszym swoim meczu sprawił nie lada niespodziankę ponieważ pokonał tegorocznego triumfatora US OPEN- Marina Cilica 7:5, 2:6, 7:6 a następnie nie dał cienia szans Tajwańczykowi, Lu którego pokonał w stosunku 7:6, 6:3. Co mi zaimponowało w grze Chorwata w tych dwóch meczach? Jak zwykle serwis!! W tych dwóch meczach zaserwował aż 44 asy! Dodatkowa statystyka to skuteczność wygrywanych punktów po I serwisie. Przeciwko Cilicowi miał 47/55 czyli 85%,a z Lu 39/51 tj. 76% skuteczności. Ja tutaj chwalę Karlovica, ale Berdych w spotkaniu z Francuzem również fantastycznie wypadł. Zafundował sobie 10 asów,a skuteczność po I serwisie to aż 96%!!! 24/25 punktów wygrał. Takie osiągnięcie jakie wykonał Tomas jest naprawdę mało co spotykane, widuje się to aby nie skłamać...hym...raz na 500 jak nie 1000 meczów,a może i jeszcze mniej (nie,nie przedzam). Dla Berdycha to będzie zupełnie inny mecz niż z Gasquetem, wymian będzie mało, Ivo będzie bardzo często chodził do siatki (bo ma taki styl), grał wiele slajsów pod nogi Tomasa, a jak wiadomo Czech na dłuższą metę nie lubi się &quot;schylać&quot;. Karlovic fantastycznie gra przy sieci, kryje siatkę może nie ma tego refleksu co kiedyś ale ciągle jest zagrożeniem dla każdego. Berdych owszem potrafi fantastycznie minąć, ale co się będzie działo jak kilka/kilkanaście razu mu to nie będzie wychodziło? Zacznie się grzanie główki,a co za tym idzie może przegrać seta czy też mecz. U Chorwata boję się tego co zawsze, że się zatnie i będzie jak Windows 95. Mimo wszystko widzę więcej plusów jak minusów i mam nadzieję, że Zagrzebianin powalczy kolejny raz w niezłym stylu z Pepikiem.

P.S Kursy mega lecą na Karlovica jeśli chodzi o to zdarzenie!!! :wowsdf:

&quot;Typy dnia&quot; Tie Breaka, październik 2014 :
1. McGee James-Smyczek Tim 0:2, Bet365 1.90. Wynik? 4:6, 4:6 ✅
2. Cilic Marin-Sousa Joao 2:0, Pinnacle Sports 1.45. Wynik? 6:3, 6:3 ✅
3. Brown Dustin-Hanescu Victor 1, Bet365 1.53. Wynik? 6:4, 2:6, 6:4 ✅
4. Mayer Leonardo-Wu Di 2 handicap +4.5 gemów, Pinnacle Sports 1.83. Wynik? 6:4, 6:1 ⛔
5. Lopez Feliciano-Nadal Rafael 1, Pinnacle Sports 3.39. Wynik? 6:3, 7:6 ✅
6. Berdych Tomas-Karlovic Ivo 2 handicap +3.0 gemów, Pinnacle Sports 1.83. Wynik? 6:3, 6:4⛔

macio106 +2 Punkty
cichociemny94 209

cichociemny94

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
Benneteau J. @1.72
Francuz i Amerykanin sprawili ogromną sensacje wyrzucając za burtę Dimitrova i Nishikoriego. Ale bardziej cenie zwycięstwo Benka z powodu tego że zagrał genialnie. Skarpeta wygrał z Japończykiem, bo Nishikori jest po prostu potwornie zmęczony i zrażony małymi urazami. Sock nic wielkiego nie gra. Mocny serwis na środek nie urozmaica go, wali płasko mocno na boki bez ryzyka. Czasami szarpnie ale czesto popełnia proste blędy. Francuz to klasa sama w sobie na twardej gdzie wyrzucał nie raz faworytów. Sock zrobił to pierwszy raz i za pewne ostatni. Jutro nie przewiduję niespodzianki. Amerykanin moim zdaniem jest za dobry na chellangery a za słaby na ATP Tour

Lopez F. @ 2.10
Hiszpan zagrał naprawdę dobrze z Nadalem. Isner morduje się strasznie. Lopez pokonał już go na trawie, to na wolniejszej nawierzchni będzie miał łatwiej i niekoniecznie w TB będzie musiał się spinać by wygrać seta.

Dodig I. / Melo M @1.44
kurs żart, czegoś nie wiem ? nie potrzeba pisać analizy by wiedzieć kto wygra

Edit: &quot;cichociemny94&quot; ogarnij się z tymi analizami, bo jedno czy dwa zdanie to nie analiza!
może i są krótkie, ale skuteczne

zubeusz +2 Punkty
shakeyobody 1,4K

shakeyobody

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Malediwy
no cóż, oglądałem dziś większą część meczu Ferdka z Mayerem i przyznam szczerze, że byłem mega zszokowany tym co widziałem. Szwajcar ma swoje lata, w tym sezonie zaliczył pare dobrych turniejów i chyba złapała go post-szlemowa zadyszka/zlewka o ile coś takiego istnieje. Tak czy siak otarł się dziś o przegraną(obrona 5 mp). Inna sprawa, że Mayer grał na prawdę fajny tenis jednak w pewnych momentach było widać zagrania zupełnie niepodobne do Ferdka nawet w słabej formie.
Z drugiej strony mamy Bautiste który pokonał Vaska oraz Dolgo(z tym panem to w ogóle nie wiem co się dzieje, przecież to grajek z ogromnym potencjałem, a szkoda). Meczów nie oglądałem ale na pewno ma ochotę zajść daleko w mastersie a wykorzystanie zniżki formy u Ferdka jest do tego dobrą okazją. Panowie spotkali się w tym roku na US Open gdzie Ferdek był zwycięzcą 3:0. Niemniej jednak forma obu panów prezentowała się zgoła inaczej a samego Fedexa wyeliminował zwycięzca szlema.
W związku z powyższym granie Bautista @5traktuję jako value. Nie przesadzajmy jednak ze stawką gdyż to wciąż King Roger! Bautista +1.5 seta @2.55 wydaje się być bardzo ciekawą opcją lub +3.5g @2.6
Bautista @5
Bautista +1.5 seta @2.55
+3.5g @2.6

//nie oglądałem meczu ale wychodzi na to że Ferdek się ogarnął

dx2 9,6K

dx2

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Monaco-Youzhny 1 @2.2
Jak bedzie niespodzianka to celuje tutaj. Cytowanie siebie to ogolnie straszna glupota, ale zaoszczedze na czasie o nienajlepszej porze. Fragment z meczu Monaco-Sousa:
&quot;No to sie buk nie popisal moim zdaniem. Przede wszystkim Monaco gra coraz lepiej z tygodnia na tydzien. Na cegle latem juz bylo calkiem niezle, ale ostatnio polfinal w Shenzen, gdzie Pico dotrzymal kroku Murrayowi przez wieksza czesc meczu to bardzo dobrze wrozy. Tylko zadnych glupot typu Monaco nie potrafi grac na twardej nawierzchni, poniewaz polecam jego niektore wystepy na Indian Wells czy Cincinatti. Polfinaly takich duzych i prestizowych turniejwo sa warte wiecej niz zwyciestwo w turniejach rankgi ATP 250. A przeciez Juan wygrywal tez turniej w Kuala Lumpur dla przykladu. Malo kto pewnie tez pamieta, ze Monaco byl tu w Sznaghaju polfinalista i gra wtedy znakomicie. Prosze tez bez glupich komentarzy, czy to ma jakiekolwiek znaczenie, otoz ma ogromne znaczenie, przede wszystkim natury mentalnej nawet jezeli bylo to 4 sezony temu. Argentynczyk ma jakies dobre plany, zreszta organizatorzy podarowali mu dzika karte pewnie za te zaslugi z tamtego pamietnego turnieju.&quot;
Lubie i doceniam obydwu tenisistow, ale w sytaucji gdzie Pico stawiany jako underdog to wole pograc w strone Argentynczyka. Sorry Misza.

Status
Zamknięty.