>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - RG 2010 23.05.-06.06.

Status
Zamknięty.
coolmen7 698

coolmen7

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Przejedziecie się jeszcze na Soderlingu,, nie mam wątpliwości co do tego że wygra półfinał bo gra bardzo dobrze a Berdych póki co nie trafił na mocnych rywali bo Murray na ziemii jest słaby, a Youzhny zawalił na całej linii ale on z tego znany jest.
Jednak Nadal to inna półka, czekam na półfinał Djoković - Nadal to będzie kapitalne spotkanie, a później finał dwóch nie darzących się sympatią tenisistów czyli Nadal - Soderling.
I zobaczycie że Nadal zmobilizuje się za porażkę z przed roku, porażkę przez gorszą formę ale i kontuzję... Nie mówię że Soderling nie powalczy lub może nie wygra ale jeżeli ktoś pisze Nadala widziałem z Bellucciem i mogę powiedzieć tylko tyle - dzisiejszy Soders jest poza zasięgiem wczorajszego Nadala to po prostu jest głupi i nie zna się na tenisie. Człowieku daj lepszego przeciwnika bardziej wymagającego to zobaczymy jak Nadal zagra z takim, dla mnie pierwszym porważnym przeciwnikiem będzie trochę Almagro ale przede wszystkim Djokovic.

finger 0

finger

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
dziś grałem na soderlinga, na początku wątpiłem trochę w niego, ale zagrałem gdy była przerwa bo mecz spadł (stan w setach 1-1 w pkt chyba 5-5) kurs 3,0 brałem w ciemno bo do tego momentu gra była wyrównana i taki kurs uznałem za prezent od buków jak widac nie myliłem się ;) soderling to dla mnie również faworyt do RG, czekam z niecierpliwością na finał z Nadalem, będzie się działo ????

pezio 3K

pezio

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Grałem dziś na live Soderlinga w 2 secie po brejku , ale tak czy siak dla mnie z Nadalem w finale nie ma szans.. I jest to zupełnie obiektywna opinia. Czuję tak po prostu, trzeba przyznać że Federer to nie ten sam Federer co chociażby rok temu. Ten sezon zupełnie inny, nieudany rzekłbym. Życie osobiste jednak bardziej wpłynęło na Szwajcara. Nie umniejszając Szwedowi bo dziś zagrał naprawdę świetny mecz, wg mnie - zakładając że poradzi sobie z Berdychem - w finale z Rafą dostanie sromotny rewanż za ubiegłoroczny mecz. Nie ma sensu pisać o zaletach obu panów itd. Hiszpan jest świadomy tego co go czeka, rozkręca się z meczu na mecz i pokaże klasę w finale. Przekonamy się wkrótce jak to będzie, przed Nami przecież jeszcze półfinały.

Berdych niby pewnie przemierza kolejne rundy ale podobnie jak filweb mnie nie przekonuje. Nie wierzę w jego zwycięstwo z Sodą. Zbyt chimeryczny, chamski na korcie. Może to nie ma znaczenia co do jego dyspozycji na korcie ale z pewnością wiele osób związanych z tenisem nie czuję zbytnio sympatii do Czecha. Ja także.

Jutro przewiduję 3, max 4 sety Djoka z Melzerem. Zaskoczeniem dla mnie jest obecność Austriaka w ćwierćfinale no ale tegoroczny RG to w zasadzie duża liczba niespodzianek. Co do typów ciężko coś rozsądnego wybrać, kurs na Djoka za mały, także z handi.. Ale liczę nawet na 3-0 Serba, ewentualnie jakiś set stracony - głównie dzięki chimeryczności Novaka. Ale nie wyobrażam sobie żeby nie pokonał on Jurgena.

rychuu 84

rychuu

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dla Federera jedyną szansą żeby grać dalej była modlitwa o deszcz i przełożenie meczu na jutro. Prawie się udało ;-) Soderling pokazał dzisiaj kawał świetnego tenisa, Roger był bezradny jak Isia grająca z Sereną. Ale czy Szwed utrzyma formę do końca turnieju? Tutaj może być problem. Ale mimo wszystko w meczu z Berdychem będę grał na niego, o ile buki wystawią jakiś normalny kurs. Szaleć ze stawką nie ma co, bo wiadomo jak bywa w ważnych turniejach. Na jutro proponuje takie coś:
Djokovic - Melzer
typ: ilość rozegranych setów - powyżej 3 ✅
kurs: 1,5
buk: BAH
// tak, dałem się skusić mundialowym bonusem :)
Djokovic ostatnio często miewa przestoje w grze. W meczu z Gineprim przegrał pierwszego seta i szczerze mówiąc zacząłem wątpić w jego awans do następnej rundy. Na szczęście później wrócił do normy i szybko pokazał Amerykaninowi miejsce w szeregu. W jutrzejszym pojedynku rywal będzie znacznie trudniejszy. Melzer swoim spokojem dał radę okiełznać zwariowanego Gabashvilego, który bądź co bądź łatwym rywalem nie był. Djoković tracił seta z Korolevem, Hanescu i Gineprim, więc moim zdaniem Melzer także powinien swoje ugrać.

G 2

giancardi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
A co myślicie o postawieniu, że Nadal wygra RG za 1.386?
Wydaje mi się, że Soderling nie da rady z nim wygrać. Almagro powinien ulec Nadalowi, a potem Robin. Widziałem ostatnie mecze Nadala w tym ten finałowy w Madrycie i te ostatnie z RG. Muszę przyznać, że osiągnął optimum formy teraz i wygra tego Szlema.

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
A co myślicie o postawieniu, że Nadal wygra RG za 1.386?
Wydaje mi się, że Soderling nie da rady z nim wygrać. Almagro powinien ulec Nadalowi, a potem Robin. Widziałem ostatnie mecze Nadala w tym ten finałowy w Madrycie i te ostatnie z RG. Muszę przyznać, że osiągnął optimum formy teraz i wygra tego Szlema.
Po tym kursie naprawdę nie radziłbym grać tego, zwłaszcza biorąc pod uwagę to, jak gra Soderling. I chyba zapomniałeś, że w półfinale spotka się z kimś z dwójki Melzer/Djoković.
A forma Nadala to moim zdaniem nie jest tak wysoka jak choćby w 2008 roku.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Soda-Berdych
Typ: Soda
Kursu jeszcze nie widziałem, ale pewnie koło 1,45.
Nie wyobrażam sobie porażki Szweda. Przerwać serię 23. (!!!!!!!!!!) z rzędu półfinałów GS Federera i potem przegrać z BERDIĄ Berdychem. Raczej niemożliwe. Każdy dziś widział co grał Soda. Jeszcze dodam poprzednią rundę, w której obnażył grę na kleju Cilica. Berdych dzisiaj nawet się nie musiał wymęczać, bo Jużny praktycznie oddał mecz. Soda drugi rok z rzędu sprawia sensację (rok temu wygrana z Nadalem) i w nagrodę drugi rok z rzędu zagra w finale.

krzysztofix 1,2K

krzysztofix

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rawa Mazowiecka
Nie oplaca sie grac za taki niski kurs. Ja oczywiście kibicuje Rafaelowi i wierzę w to, ze wygra turniej, ale faktycznie Soda bardzo dobra forma. Ewentualny mecz moze byc bardzo wyrównany. Oczywiście nie mozna mowic ze Rafa wczoraj zagral slabo to i z Mugro czy ewent. Robinem tez zagra slabo. Ale troche mnie dziwiła ta nieporadność wczoraj przy swoim serwisie. Tyle razy zeby Rafa sie dal przelamac to sie nie spodziewałem. Fajnie bedzie obejrzeć mecz Nadal-Soderling, bo to mecz z podtekstami. Ale takiego niskiego kursu na końcowe zwyciestwo Nadala to bym nie stawiał.

S 38

szczurek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Tak jak pisałem w TD, miałem postawić na Soderlinga, ale ktoś mnie uprzedził, i zamiast kursu 4,90 trafiłem zaledwie 1,51 za wygranie seta. Nie uważam się za znawcę tenisa, interesuje się nim cztery razy do roku - przy okazji wielkiego szlema. I zawsze to RG pobudza największe emocje. Chciałbym żeby Soderling wygrał całego RG, ale myślę że mimo wszystko polegnie w finale z Nadalem lub Djokoviciem. Jednak będe za niego ściskał kciuki.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Melzer - Djoković 3/6 2/6 6/2 7/6 6/4
Melzer @ 4.00 1/10 ✅
Melzer +1.5s @ 2.50 1/10 ✅
Melzer +2.5s @ 1.50 4/10 ✅
Melzer +5.5g @ 2.10 6/10 ✅
Dzisiaj RG pokazał, przypomniał nam że jednak na mączce może wygrać jak i przegrać każdy. Już w meczu z Gabashvillim pisałem że polecenie Melzerowi, Joakima Nystroma jako trenera jest to świetne posunięcie jak narazie rezultaty pod okiem Szweda są coraz to lepsze i lepsze, jest to tak samo właśnie jak z Soderlingiem którego objął Norman i krajan uspokoił grę Robina i odkręcił kran w druga stronę i zrobił z choleryka Soderlinga, człowieka bardzo pewnego swego. Powoli zauważam to u Melzera z rywalami którzy jeszcze nie są z samego czuba, lecz jeszcze z rok, dwa lata temu jak nazywają Austriaka prześmiewczo Anglicy &quot;Meltzer&quot; przegrywał mecze z kimś poważnym już w szatni. Chociaż mecz z farbowanym Rosjaninem nie należał do łatwych, Austriak był stonowany nie bawił się w gierki Rosjanina i wreszcie pokazał że jego szybka lewa ręką i doświadczenia z gry podwójnej procentują jeśli ktoś umie pokierować człowiekiem. Na początku turnieju kiedy miałem na taśmie Djokovića wiedziałem że Koroljew jest sporym talentem lecz go nie wykorzystuję ale urwać seta Djokovićowi coś zasygnalizowało że jeśli się Serba złapie w odpowiednim momencie może chłop się nie wygrzebać jak w meczach w tym sezonie z Ollie Rochusem czy z Jużnym. Jeśli Nystrom będzie potrafił nastawić pozytywnie Melzera do spotkania możemy zobaczyć pierwszego Austriaka w półfinale RG od piętnastu lat, jedyne to nie wiem ile Nystrom z nim już współpracuję ale jeśli krótko to naprawdę Austriak polepszył się w grze świetnie i jutro będzie miał prawdziwy sprawdzian.

y3ti 137

y3ti

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Roger skopał. Uratowałem mocno skórę, gdy mając ako po kursie 6 (stawka 100 euro - jeszcze grał Berdych ale wiedziałem, że wygra widząc jego gre) i po wygraniu pierwszego seta postawiłem 100 na Soderlinga po kursie 9,5 (Betfair - kosmiczny kurs ???? D) aby podeprzeć się ew. porażką. Widać było, że Soda coś tam ciągnie... Tak więc jestem cudownie na +.
Szkoda, bo Federer grał naprawdę ładnie i powinien wygrać 3-1.
Myślę, że na jutro Z ciekawszych to zastanawiam się nad Djokiem i Melzrem. Nie daję mu szans, ale może jednego seta urwać! Almagro raczej 3-0 ;)

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Mnie dziś Szwajcar załatwił. Miał setową na 2:1 i nie wykorzystał, a było bliziutko. Mógł być 24 z rzędu półfinał GS. Federer nie grał źle, no ale to co momentami wyprawiał Soda to był super poziom. Finał Nadal-Soda jest już praktycznie przesądzony.

krzysztofix 1,2K

krzysztofix

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rawa Mazowiecka
Almagro-Nadal
Faworyt meczu jest tylko jeden. Ale troche niepokoi mnie niemożność utrzymania swojego serwisu co wydatnie bylo widac w meczu z Belluccim, gdzie Nadal kilka razy dal sie przelamac. Nie mówię ze jest jakims zawodnikiem o wybitnie silnym serwisie ale przyzwyczaił mnie do czego innego. Jeśli poprawi ten aspekt w jutrzejszym spotkaniu to powinno byc dobrze bo Nicolas to mimo wszystko nie ta klasa.
Melzer-Djoko
Bardzo dobry turniej w wykonaniu Austriaka, ale mimo wszystko jutro leci z Djokerem. Serb mial do tej pory dosyć przeciętnych rywali i chyba troche ich lekceważył bo nie wierzę zeby taki Ginepri przy maksymalnej koncentracji Djokera byl mu w stanie urwac seta. Melzer solidnie sie prezentuje zaszedl jak na siebie to bardzo daleko musialby poszukać wybitnie niekonwencjonalnych rozwiązań zeby jutro pokonać Serba w co osobiście nie wierzę. Więc w 2 półfinale widze pare Nadal-Djokovic ????

Berdych-Soderling
Szczerze mówiąc to nie spodziewałem sie, ze Soda moze chociażby zbliżyć sie do swojego osiągnęcią sprzed roku. Tym bardziej ze w ostatnich tygodniach nie gral olśniewajaco. Tomas od dawna gral dobrze, z przyjemnością ogląda sie jego tenis, no ale... Robin na RG udowadnia swoją wszechstronność-swietny serwis,urozmaicona paleta zagran,odpowiednią koncentracja i umiejętność rozrzucania rywala po korcie. Wydaje mi sie Czech juz i tak bardzo daleko zaszedł w tym turnieju,odniósł życiowy sukces ale po tym co Szwed zagral dzis to nie mam wątpliwości kto wygra ten mecz. Obecnie 1,53 w Pinnacle to najwyższy kurs na Robina, ale mysle ze śmiało mozna wjeżdżać w handi -1,5

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
W tamtym roku Soda zrobił wielką niespodziankę pokonując Nadala i to on, a nie hiszpan grał w finale, więc w tym roku wszyscy zachwycają się szwedem a ja zaryzykuję i postawie na Berdych bo to on dla mnie będzie &quot;czarnym koniem&quot; . Mecz zapowiada się interesująco ale według mnie to czech zagra w finale... H2h na korzyść Robina ale ostatnie spotkanie odbło się w Miami w roku 2010 i to górą był Tomas pokonując Soderlinga 2-0 (6-2, 6-2). Wiadomo inna nawierzchnia, forma ale Berdych jeszcze na RG nie stracił seta i o tym trzeba pamiętać, że łamał Isnera jak chciał a wiadomo ciężko złamać amerykanina który dysponuje potężnym serwisem. Soda również dzisiaj zagrał dobry tenis dlatego zapowiada nam się fajne widowisko. Szczerze spodziewałem się wyrównanych kursów, na pewno zagram na Berdycha która bardziej mi imponuje niż Soda. Myślę, że może być tak, że ten który wygra to spotkanie pokona Nadala w finale bo forma hiszpana też daje dużo do myślenia.

B 2K

borek149

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Troszkę mnie dziwią te wszystkie opinie na temat Federera, ponieważ pomimo dość pewnych zwycięstw w turnieju jest on cieniem zawodnika sprzed roku i tak samo dziwiło mnie to, że mało osób dawało szansę Szwedowi na zwycięstwo w tym meczu. Sam zagrałem 3-2 na Sodę niestety nie weszło ale kurs 10 więc było warto zagrać. Tak samo jestem dość zaskoczony tym, że ludzie widzą już Djokovica w pół finale ... Dla mnie kurs na melzera jest piękny do grania, a że urwie seta to dam sobie j... urwać:razz: Serb w tym turnieju pokazuję, że się rozluźnia prowadząc i dał sobie urwać już 3 sety z niezbyt wymagającymi rywalami, natomiast Austriak jest w życiowej formie, samo rozprawienie się z Ferrerem w trzech setach wystawia super pozytywną opinie.

typer36 437

typer36

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
cala Polska
Djoković od sporego czasu gra fatalnie. W pierwszych rundach turniejów gdzie przeciwnicy nie stawiają wysoko poprzeczki idzie mu w miarę szybko ale jak przychodzi do zagrania z silnym fizycznie i dobrym technicznie zawodnikiem do Djoker zaczyna mieć humory irytacje dziwne zachowania itp - wszystko dlatego że najzwyczajniej sobie nie radzi. Melzer nie do końca spełnia powyższe warunki ale wg mnie i tak jest w stanie zagrozić Serbowi

na Nadala 3:0 dają 1,50.... początkowo chciałem brać w ciemno... ale teraz mam juz wątpliwości

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
you know less, you sleep better
Spotkanie: Jurgen Melzer - Novak Djokovic
Typ: 1
Kurs: 4,60
Melzer to zawodnik, którego swego czasu byłem fanem, rzadko mnie zawodził, potem miał małą zapaść, ale ostatnio znowu prezentuje wyborną formę. To bardzo wszechstronny gracz. Do postawienia na niego motywują mnie przede wszystkim dwie rzeczy - wygrana z Davidem Ferrerem, wybitnym tenisistą na mączce, zawodnikiem po którym można było się spodziewać porażki dopiero z Nadalem bądź Federerem. Wygrana w trzech setach. Druga rzecz to bardzo średnia forma Djokovica, który tracił w tym turnieju sety z takimi płotkami jak Korolev, Hanescu czy Ginepri. Nawet w spotkaniu z młodym i zdolnym, ale przecież ciągle dużo słabszym i niedoświadczonym Nishikorim się męczył. Jak to mówią &quot;fani&quot; Pudziana - Jurgen tanio skóry nie sprzeda. Liczę na zacięty pojedynek i szanse Austriaka oceniam nawet na 40-45%, co przy tak wysokim kursie daje spory value.

D 0

dominix

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Berdych to zawodnik dwie klasy gorszy od Soderlinga i jeśli kiedykolwiek zobaczę go w finale Szlema to zacznę się zastanawiać nad zakończeniem mojej przygody z tenisem.
Nie ma znaczenia o ile klas ktos jest lepszy, jesli w danym turnieju masz tzw. &quot;dzien konia&quot;, to nawet zawodnik z nr 1 jest do ogrania i dlatego tenis jest tak nieprzewidywalny, a co za tym idzie dochodowy pod wzgledem UD. Najlepszym tego przykladem byly ostatnie 2 turnieje u kobiet: Rzym wygrana MJ Martinez oraz w Madrycie Rezai, a takze ubiegloroczna wygrana Sody z Nadalem.
Moim skromnym zdaniem obecnie w takiej formie jest Berdych i to wlasnie jego upatruje jako zwycięzce RG. Nie bede rowniez zdziwiony gdyby w finale zabraklo samego Nadala.

madizks 7

madizks

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Almagro Nicolas - Nadal Rafael
Typ: over 3.5
AKO: 2,75
Bet365

Rafael Nadal jak na razie nie stracił jeszcze seta tyle ze jak do tej pory nie miał za mocnych przeciwników. Mina Gianni, Zeballos Horacio, Hewitt Lleyton, oraz Bellucci Thomas nie należą do światowej czołówki tenisa. Jedynie Bellucci postawił opór Nadalowi i próbował urwać seta ale w konikówkach nie wytrzymywał presji i dał się przełamać. O Nadalu nie trzeba dużo pisać bo każdy wie jak on się prezentuje i jaki styl gry preferuje. W walce o ćwierćfinał spotka się z dużo lepszym zawodnikiem swoim rodakiem Nicolasem Almagro. Almago na pewno nie będzie się łatwo podawał w walce o ćwierćfinał. Ostatnimi czasy prezentuje się bardzo bardzo dobrze. Obaj panowie spotkali sie niedawno w półfinale w Madrycie ale wtedy okazał sie lepszym Nadal wygrywajac 2-1. Almagro posiada bardzo dobry serwis, serwuje sporo asów. Dobrze gra zarówno bechendem jaki i forhendem. Posiadając tak wiele atutów jest dziś w stanie urwać przynajmniej jednego seta a nawet sprawić niespodziankę i odstawić z turnieju numer 2 rankingu Rafaela Nadala. Duża szansa na ugranie seta przez Almagro a do tego po takim kursie zal nie zagrać.

pawelstrzala 216

pawelstrzala

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Almagro-Nadal
Faworyt meczu jest tylko jeden. Ale troche niepokoi mnie niemożność utrzymania swojego serwisu co wydatnie bylo widac w meczu z Belluccim, gdzie Nadal kilka razy dal sie przelamac. Nie mówię ze jest jakims zawodnikiem o wybitnie silnym serwisie ale przyzwyczaił mnie do czego innego. Jeśli poprawi ten aspekt w jutrzejszym spotkaniu to powinno byc dobrze bo Nicolas to mimo wszystko nie ta klasa.
Melzer-Djoko
Bardzo dobry turniej w wykonaniu Austriaka, ale mimo wszystko jutro leci z Djokerem. Serb mial do tej pory dosyć przeciętnych rywali i chyba troche ich lekceważył bo nie wierzę zeby taki Ginepri przy maksymalnej koncentracji Djokera byl mu w stanie urwac seta. Melzer solidnie sie prezentuje zaszedl jak na siebie to bardzo daleko musialby poszukać wybitnie niekonwencjonalnych rozwiązań zeby jutro pokonać Serba w co osobiście nie wierzę. Więc w 2 półfinale widze pare Nadal-Djokovic ????
Berdych-Soderling
Szczerze mówiąc to nie spodziewałem sie, ze Soda moze chociażby zbliżyć sie do swojego osiągnęcią sprzed roku. Tym bardziej ze w ostatnich tygodniach nie gral olśniewajaco. Tomas od dawna gral dobrze, z przyjemnością ogląda sie jego tenis, no ale... Robin na RG udowadnia swoją wszechstronność-swietny serwis,urozmaicona paleta zagran,odpowiednią koncentracja i umiejętność rozrzucania rywala po korcie. Wydaje mi sie Czech juz i tak bardzo daleko zaszedł w tym turnieju,odniósł życiowy sukces ale po tym co Szwed zagral dzis to nie mam wątpliwości kto wygra ten mecz. Obecnie 1,53 w Pinnacle to najwyższy kurs na Robina, ale mysle ze śmiało mozna wjeżdżać w handi -1,5
Berdych to dlamnie zawodnik mało zwrotny i juz nieraz zawalał mi kupony w początkowej fazie to on bedzie cos tam sobie biegał im dalej w las tym bedzie coraz gorzej dla Tomasa a jakby doszło do 5 setówki to Berdych po prostu &quot;umrze&quot;

Status
Zamknięty.