>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - Pekin & Tokio, 03-09.10.2011

Status
Zamknięty.
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Bardzo ciekawe spotkanie zapowiada się pomiedzy Ivanem Ljubicicem
a Mikhailem Youzhnym. Statystyki przemawiają całkowicie na korzyść
Ljubicica, który wygrał 7 na 8 rozegranych meczów, jednak większość miała miejsce kilka lat temu. Youzhny wydaje się być aktualnie bardzo dobrze przygotowany do tego turnieju; wyeliminował Nicolasa Almagro i Feliciano Lopeza, gdzie w pełni kontrolował oba mecze. Posiada urozmaicenie w swojej grze poprzez wyczucie przy siatce, dobrą
grą z głębi kortu i bardzo dobrymi zagraniami z backhandu. Co do Chorwata, to również pokazuje sie ostatnio z dobrej strony, w Metz doszedł do finału a tutaj pokonał Gabashvilliego oraz Mayera. Jego główny atut to serwis, który prowadzi go ostatnio na wyżyny w każdym spotkaniu. Rok temu Youzhny przegrał tutaj własnie z nim, jednak uważam, że na pewno wyciągnął wnioski i przy jego aktualnej dyspozycji na pewno jest w stanie ograć Chorwata tym razem.

Mikhail &quot;Colonel&quot; Youzhny @2,17 /Pinnacle

J 13

jrq-

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
jak oceniacie szanse Berdycha?
strasznie nie lubię tego zawodnika, ale jego wyniki robią w tym turnieju wrażenie
na przeciwko stanie Tsonga, który nic szczególnego nie gra...
kursa na dwójkę to około 2.10

rvn19 331

rvn19

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Jak dla mnie jutro Tsonga wygra. Kohlschreiber jest kompletnie bez formy, a z Verdasco to i Cipolla wygrał seta 6:1. Podczas US open było bardzo podobnie. Wszyscy zachwycali się wynikami Berdycha, kursy na niego spadały w meczu z Tipsareviciem i okazało się że nie miał nic do powiedzenia. Teraz też widzę, że wszyscy grają Czecha, ale jak dla mnie jutro wygra Tsonga, pewnie będzie coś w stylu 7:6, 6:4

mistrz246 7

mistrz246

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Mrozy
Ciekawe jak jutro będzie siedział serwis Francuzowi, bo dzisiaj Ferrero nie miał ani jednej szansy na przełamanie! Tsonga był dziś poza zasięgiem, a myślałem, że Hiszpan stawi większy opór :/ Dużo zależy od dyspozycji dnia, ale moim zdaniem Berdych stawi większy opór. Verdasco przełamał go dzisiaj tylko raz i to był jeden wygrany gem przez Hiszpana, ale Czech mógł już się poczuć rozluźniony. Ja bym ocenił to 50/50, ale dla mnie wydaje się dobrą opcją over 22.5. To będzie zacięty mecz, możliwe nawet 3 sety.

Mój typ: OVER 22.5 @ 1.72

Może jeszcze coś o meczu Cilicia z Ljubą. Ivan zagrał dziś w sumie dobry mecz. W 1 secie bronił się 6 razy przed przełamaniem, ale kolejne 2 sety bardzo dobre pod tym względem - tylko 1 raz dał się przełamać i tylko tyle okazji miał Jużek. A Miakel bronił się aż 20 razy! Ivan 17 asów, 82% wygrywanych piłek z 1 serwisu, a więc bardzo dobrze. Mecz Cilicia do 3 seta był bardzo wyrównany, bo 3 set to już popis Chorwata. Myślę, że Ivan wygra ten mecz. Solidna forma, dobry serwis, regularnie wygrywane piłki. W tym meczu również dobrym rozwiązaniem jest over 22.5, bardzo prawdopodobne 3 sety, a nawet jeśli mecz zakończy się w 2 setach to na pewno będą one bardzo zacięte i cociaż 1 TB będzie na pewno.

Mój typ:

Ljubicic @ 2.00
OVER 22.5 @ 1.80

M 16

masterp

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Panowie,
Wielkim znawcą tenisa nie jestem, więc oświećcie mnie jeśli kurs 1.93 na Tsongę (Pinnacle) nie jest prezentem...

bojawiemlepiej 1

bojawiemlepiej

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Co do pojedynku Tsonga - Berdych
Tsonga prezentuje ostatnio bardzo wysoką formę , jak i Jego dzisiejszy rywal Berdych . Dysponują oni bardzo dobrym serwem więc będzie ciężko przełamać któregoś z nich . Serw Tsongi stoi na poziomie 60-65% , inaczej zupełnie było u Berdycha . Pierwsze dwa mecze w tym turnieju to totalna katastrofa ze strony Czecha . Serwy stojące na poziomie &lt; 50% to jest nie do przyjęcia , lecz w trzecim meczu z Verdasco serw stojący na poziomie 61% . Berdych jest w niesamowitej formie , lecz kontuzje przeszkadzają mu do dążenia od zwycięstwa do zwycięstwa . Czeka nas dobry i wyrównany mecz . Zwycięstwo - NB , bardziej proponuję over gemowy .

Pozdrawiam

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Tsonga Jo-Wilfried vs. Berdych Tomas 1,85

Po takim kursie muszę zaryzykować na Czecha. Buki dają 50 na 50, ja widzę to trochę inaczej. Berdych demoluje tutaj rywali i to nie jakiś ogórków bo Verdasco, Melzer czy Kohlschreiber to nadal znaczące nazwiska. Styl w jakim ich odprawił robi naprawdę duże wrażenie, w takim gazie jest nie wielu zawodników któzy mogą go ograć. Tsonga, nie miał nikogo znaczącego tutaj, ogranie Ferrero było oczywiste. Prawdziwy sprawdzian będzie dzisiaj! Na pewno będzie to wyrównane spotkanie, nie spodziewam się takiego lania jak dostał Niemiec i Hiszpan od Berdycha, ale koniec końców to Czech zamelduje się w finale.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
snoopdogg +6 Punkty (Tomas pokazał, że jest w wysokiej formie. Dobry typ!)
lutek +1 Punkty (Dobra analiza i pogląd na mecz.)
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Zapowiada się bardzo ciekawy finał pomiędzy Murrayem a Nadalem. Murray przez ostatnie 2 tygodnie udowodnił, że jest w bardzo wysokiej formie ogrywając wszystkich, którzy stają na jego drodze. Najpierw w Bangkoku, wcześniej US Open, gdzie przegrał własnie z Nadalem w półfinale, ale o tym za chwilę. Można uważać, że będzie zmęczony i powinien przegrać z graczem pokroju Nadala, jednak sądze że pomimo tych maratonów z jego
kondycją jest wszystko ok uwzględniając fakt, że gra jeszcze w deblu gdzie również osiągnął finał. Do tego lubi grać na hardzie i chyba czuje się na takich kortach najlepiej, a nawierzchnia Tokio należy do bardzo szybkich. W tym roku 4 razy spotykał się z Rafą w półfinałach (w tym 3 razy w wielkich szlemach) i w żadnym z tych spotkań nie zdołał wygrać, na pewno w tym przypadku Hiszpan ma dużą przewagę i dlatego też jest faworyzowany przez bukmacherów. Ja jednak nie skreślałbym jego szans, uwzględniając fakt w jakim doszedł do tego finału; najpierw pokonując Baghdatisa, Bogomolova ,Nalbandiana i dzisiaj po rewelacyjnym spotkaniu - Ferrera gładko w dwóch setach. We wszystkich spotkaniach główną jego zaletą był serwis, który sprzyja mu na wysokim poziomie oraz niezły return i niezawodny backhand. Nadal w porównaniu do Murraya miał o wiele korzystniejszą drabinke; Soeda, Raonic, Giraldo i Fish, z ktorym duzo roboty właściwie dzisiaj nie miał. Andiego serwis jest nieco lepszy niż Nadala i jeśli będzie mu sprzyjał tak jak w ostatnich meczach to wierzę że zdoła przełamać tą niemoc i po bardzo dobrych kilku tygodniach w końcu przypieczętuje pierwszą wygraną z Rafą w tym roku, a niewątpliwie należy mu się to.

Andy Murray @2,66 / Bwin (3:6, 6:2, 6:0)
edit: zgodnie z planem.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
arquisek +1 Punkty (Analiza trafna, dobry typ :) ode mnie duży "+")
cobynie 277

cobynie

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Mało czasu mam tak więc szybko na temat jutrzejszych finałów.
Berdych - Cilic
Nie widziałem półfinału Cilicia, ale to co grał Czech w spotkaniu z Tsongą to coś wspaniałego (choć przed meczem typowałem zwycięstw Tsongi). Tak na prawdę Tsonga nie istniał, a Czech cały mecz mocno i solidnie (jeden kryzys przy jednym jednej stracie swojego serwisu). Dla mnie zwycięzca może być jeden ---&gt; Berdych 1.4 bwin
Nadal - Murray
Nie oglądałem za dużo turnieju w Tokio, tylko małymi kawałkami. Chociaż nie lubię Nadala to jego upatruję jako zwycięzcę, gra na prawdę solidnie tutaj, natomiast widziałem część meczu Murray - Ferrer i to chyba ten mecz przegrał Ferrer, niż Szkot go wygrał, szczegółnie zapadł mi w pamięć początek 2seta i na 7 piłek 6 Hiszpan wyrzucił poza kort! Dodatkowym faktem do zwycięstwa Nadala jest 5 ostatnich jego zwycięstw nad Murrayem. Jednak psychika będzie najmocniejszym sprzymierzeńcem Hiszpana ???? Kurs bwin 1.44 Nadal

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Berdych - Cilic 1,40
Ja gram od początku turnieju na Czecha i nadal tak będzie. Najtrudniejszy mecz w turnieju ma już za sobą. Dzisiaj trochę się męczył z Tsongą nawet w jednym gemie opuścił go serwis i koncentracja co kosztowało go przegranie drugiego seta. W trzecim grał na maxa i zniszczył Tsonge jak swoich poprzednich rywali, ręce same składały się do oklasków! Cilic jak zwykle rozkreca się w turnieju z kolejnym następnym meczem, dobrze zagrał dzisiaj z Ljubo, jednak teraz inna półka. Czech w takiej formie jest absolutnie jednym z najlepszych grajków na świecie i każdy z poza pierwszej 4 rankingi w tej chwili nie ma z nim większych szans. Może trochę odważna teoria ale takie jest moje zdanie, Tsonga 7 w rankingu a naprawdę, grał na tyle ile pozwalał mu Bredych. W tym meczu będzie podobnie to Berdych będzie rozdawał karty!

S 184

sheva91

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
Tomas Berdych - Marin Cilic
Tomas Berdych wygra 2-0 1,90 Betsafe ⛔

Berdych w Pekinie z wyleczonym ramieniem i nową narzeczona czeską modelką Ester Satorovą prezentuję się wyśmienicie. Zdmuchnął z kortu Melzera, Kohlschreibera i Verdasco. Dziś chwilowe załamanie z powodu niekorzystnego orzeczenia challengowego kosztowało go seta, ale w trzecim pokazał Tsondze kto jest na chwilę obecną lepszym tenisistą. Czech kapitalnie serwuję, łupie z forhendu jak nawiedzony, z backhandu potrafi przytrzymać wymianę, a i przy siatce prezentuję się bardzo dobrze.
Cilic narazie mnie nie przekonuję. Najpierw spacerek z Wu, potem 2 trzysetowe pojedynki z Fogninim i Andersonem w których Chorwat grał bardzo przeciętnie i dzisiejsze zwycięstwo nad wymęczonym weteranem Ljubiciciem jakoś mnie nie przekonują.
Obaj graja praktycznie identyczny tenis, mają potężny serwis i forhend. Ale w większość tenisowych elementów lepiej opanowanych ma Berdych, a więc:
Serwis - Berdych, Forhend - Berdych, Backhand - równowaga, Gra przy siatce - Berdych, siła - Berdych, Kondycja - Cilic, Poruszanie się po korcie - Cilic.
Tak to wg mnie wygląda jeśli chodzi o elementy tenisowe.
Bilans H2H 2-1 dla Berdii, na hardzie grali raz w Szanghaju &#39;09 wtedy to Czech wygrał w trzech setach.
Jak już wspomniałem obaj grają podobnie, ale w wyższej formie jest Berdych i to w nim upatruję dość pewnego zwycięzce China Open &#39;11.

arquisek 7,2K

arquisek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Berdych - Cilić
Obaj grają naprawdę dobrze, faworytem jest Czech, ale zbyt niski kurs, jak dla mnie granie 2-0 dla Berdycha trochę ryzykowne, więc ja postanawiam za typować over gemowy w 1 secie, ponieważ zanosi się na wyrównany mecz. Miło się ich obu oglądą i wiadomo, że serwis na poziomie, więc warto spróbować, dla mnie pewny typ.

over 9,5 gema (1set) @ 1,72

cobynie 277

cobynie

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Tak bezradnego Nadala jakiego zobaczyliśmy od drugiego seta chyba nigdy nie widziałem, dostarczał tylko piłki do zabicia Murray&#39;owi. Niemalże wszystko wchodziło Szkotowi, a Nadal nie potrafił nic zmienić w swoim tenisie - dziwne jak dla mnie.

J 13

jrq-

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
czemu dziwne? Szkot grał znakomicie w tym turnieju, tu akurat szanse były jak dla mnie 50/50, nie do gry absolutnie

lucho87 7

lucho87

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
LDZ/LWC
Brawo Tomas!!! Pierwszy set mu zdecydowanie nie wyszedł, dużo prostych błędów a i zagrywka nie funkcjonowała tak jak należy. W drugim secie istny horrror. Mogło być 5-2 i swoje podanie, a nagle zrobiło się po 4 i drżenie do końca seta. 3 odsłona to już koncert gry Czecha i 6-1 tak jak wczoraj z Tsongą. Teraz czekamy na Isię.

midel 189

midel

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Brawo Tomas!!! Pierwszy set mu zdecydowanie nie wyszedł, dużo prostych błędów a i zagrywka nie funkcjonowała tak jak należy. W drugim secie istny horrror. Mogło być 5-2 i swoje podanie, a nagle zrobiło się po 4 i drżenie do końca seta. 3 odsłona to już koncert gry Czecha i 6-1 tak jak wczoraj z Tsongą. Teraz czekamy na Isię.
Warto dodać, że przy stanie 4-4 w drugim Cilić miał dwa bp, ale Berdycha uratował serwis, później Cilić tylko krzyczał i psuł wszystko czego się dotknął.

cobynie 277

cobynie

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
czemu dziwne? Szkot grał znakomicie w tym turnieju, tu akurat szanse były jak dla mnie 50/50, nie do gry absolutnie
Mo właśnie piszesz że szanse były 50/50, a przecież gra w drugim i 3 secie wyglądała jakby Murray grał z jakimś challengerowcem :razz:
A co do drugiego finału to nikt tutaj nie typował Cilicia, a o mały włos Chorwat wygrałby tutaj w dwóch setach. Przed meczem byłem pewny wygranej Czecha, a po pierwszym secie mina strasznie mi zrzedła ;) Ale na szczęście Berdych się obudził i w 3 secie nie dał już żadnej szansy Ciliciowi :grin:

J 13

jrq-

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
masz rację, rozmiar zwycięstwa dziwi rzeczywiście
nie oglądałem całości niestety...

Status
Zamknięty.