Wie ktoś może jak wygląda sprawa awansu w rankingu deblistów Race to London ?
Pary :
- Harrison/Venus, 7 miejsce, 3060 pkt
- Klaasen/Ram, 8 miejsce, 3020 pkt
- Dodig/Granollers, 9 miejsce, 2990 pkt
- Marach/Pavic, 10 miejsce, 2920 pkt
- Lopez/Lopez, 11 miejsce, 2610 pkt
- Cabal/Farah, 12 miejsce, 2540 pkt
Jak wygląda sprawa szans awansu 2 ostatnich par ? Szczególnie chodzi mi o kurs na Lopezów w meczu z parą Khachanov/Rublev oscyluje w okolicach 1.40. Dziwi mnie fakt, że w rozpisce nie ma pary Klaasen/Ram i Dodiga z Granollersem. Po walkowerze w ostatnim turnieju Pavic jest w parze z Zimonjicem.
Jak wygląda punktacja za poszczególne rundy ? (chodzi mi o szanse Lopezów)
Mischa Zverev - Hyeon Chung
Dziwi mnie fakt, że w tym meczu Zverev jest dogiem gdzie kursy dochodzą nawet do 2.4. Wiadomo, że odwalił padake w ostatnim meczu z Mayerem, co prawda troche to w pewnym momencie śmierdziało, ale wystawiać go jako doga w meczu z nieobliczalnym w dwie strony Chinolem to przesada. Nie dość, że Chung słabo radzi sobie z zawodnikami agresywnymi i wywierającymi presję, to jeszcze grają na ulubionej nawierzchni Niemca. Chung ma "wybitny rekord" 11/6 w całej karierze.
Interesującą opcją jest też pójście w kierunku Simona, który ma H2H 4:0 ze swoim rodakiem, jak również skłaniałbym się na granie seta w kierunku Mahuta, który mimo, że ostatnio nie błyszczy to jednak gra u siebie, a Pospisil na pewno nie jest zawodnikiem który jest w stanie tu wygrać 2:0, ten mecz będzie na pewno zacięty.