pele69
Użytkownik
- Reaction score
- 0
- Punkty
- 0
Ferrero na pewno nie grał tak dobrze w Valencji, jak we wcześniejszych turniejach, m.in w Szanghaju, mogło to być spowodowane presją, jaka na nim ciążyła grając przed swoją publicznością. Nie mniej jednak jest on bardzo solidnym graczem, posiadającym wiele atutów. Mahut grać w hali potrafi, co ukazują jego ostatnie wyniki, posiada dobry serwis ,a do tego świadomość gry na własnym terenie. Jednak pozwolę sobie zagrać tutaj na Juana, który w mojej opini jest lepszym tenisistą i na pewno stać go, by powalczyć w ostatnim dla niego turnieju w sezonie. Mecz na pewno będzie zacięty, prawdopodobnie 3-setowy, jednak bardziej widzę Ferrero w 2 rundzie.
Juan Carlos Ferrero - Nicolas Mahut @2,12 / Pinnacle
Ja pograłem dziś grubo Mahuta. Zawsze grywał dobrze przed własną publiką, presja ma na niego bardzo dobry wpływ. Hale zna bardzo dobrze, wczoraj miał okazję grać na niej z Kubotem i przy swoim podaniu wygrał 36/39 piłek. Brak jakiegokolwiek zagrożenia przy własnym podaniu. Zdaję sobie sprawę, że JCF to lepszy zawodnik od Kubota ale cieżko będzie przełamać Mahuta jeśli ten zagra na zbliżonym poziomie do wczorajszego meczu.