Dyscyplina:
Tenis, Montreal - kwalifikacje
Mecz: Marinko Matosevic - Rik De Voest
Data: 03.08.2013 20:30
Typ: 2:0
Kurs: 2.75
Bukmacher: Bet365
Analiza: Skąd takie kursy na ten mecz? Nie mam pojęcia, od razu rzuciło mi się to w oczy. Marinko Matosevic to obecnie 83 tenisista na świecie. Ostatnio zaliczył bardzo dobry turniej w Waszyngtonie. Po drugiej stronie siatki - De Voest z RPA, 163 tenisista na świecie. Jak dla mnie przegrana Matosevicia w tym meczu była by ogromną sensacją. Przypomnę, że urodzony w byłej Jugosławii zawodnik reprezentujący Australię ostatnio w Waszyngtonie pokonał Blaka 6:2, 7:6, Davydenkę 6:4, 7:5, Raonicia 7:5, 7:6 i przegrał dopiero z Tursunovem 3:6, 6:4, 6:7. Jak widzimy nie grał z byle kim i to wszystko dosyć przekonywująco wygrał. Można powiedzieć, że ten turniej był dla Marinko bardzo ważny, ponieważ dopiero tutaj tak na prawdę się przełamał. Wcześniej w wielkich szlemach w Paryżu i Londynie odpadał w pierwszych rundach. Ostatnio w Atlancie przegrał 2:6, 6:2, 3:6 z Ryanem Harrisonem, w Newport oddał mecz po przegraniu pierwszego seta z Jackem Sockiem. Od Waszyngtonu gra już solidnie, lecz znając ambicje tego zawodnika ma szanse być w gronie 32 najlepszych tenisistów. De Voest rozegrał ostatnio swój pierwszy mecz od czasu odpadnięcia z Wimbledonu. W Vancouver przegrał 5:7, 2:6 z Waynem Odesnikiem. W sumie nie jest to zawodnik, o którym trzeba się zbytnio rozpisywać, w porównaniu z Matoseviciem o 2 klasy gorszy. Skąd te kursy? Może dlatego, że w 2010 roku obydwaj zawodnicy się spotkali ze sobą i dwukrotnie lepszy był De Voest, nieznacznie wygrywał w Sacramento i Charlottesville. Dzisiaj, jeśli Matoseviciowi będzie siedział serwis i przystąpi do meczu poważnie, powinnien wygrać bez najmniejszych problemów.