>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - Montpellier, Zagrzeb & Viña del Mar, 30.01-05.02.2012

Status
Zamknięty.
celahim 4

celahim

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bytom / Kraków
Jużny, M -Karlovic, Ivo typ: 2 kurs: 1.87
Unibet

Nie od dziś wiadomo, że Karlović ze swoim wzrostem 208 cm. to przede wszystkim taktyka typu: serwis - siatka. W związku z tym najważniejsze, by serwis wchodził, jeśli to się uda, mecz ma praktycznie ustawiony. W tym turnieju z kolei podanie wychodzi mu bardzo dobrze, często mocno trafia pierwszym serwisem. Oglądałem jego wczorajszy mecz z Selą i kawałek meczu z Kavcicem, którym nie dał szans na ugranie czegokolwiek (no, może poza chwilką słabości w jednym z gemów, ale od razu się otrząsnął). Martwi co prawda spora ilość niewymuszonych błędów, ale dzięki efektywnej taktyce serwis-wolej Karlovic nadrabia stratę tych punktów. Dodając do tego mały handicap w postaci gry u siebie (i nie mam na myśli tylko państwa, ale i miasta, wszak Karlovic mieszka właśnie w Zagrzebiu) powinien poradzić sobie z Youzhnym. To już ćwierćfinał, więc prawdopodobnie na mecz wybierze się więcej miejscowych kibiców niż na poprzednie pojedynki, co także powinna dodać dodatkowy punkcik do mobilizacji i chęci zwycięstwa dla Iva.

⛔Cóż że ten Karlović zrobił w pierwszym secie, powinna być gładka wygrana, tyle setboli zmarnować... bywa, mały peszek, bo bez problemu mógł wygrać łatwo 2:0

galgan 219

galgan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Massachusetts
Po obejrzeniu wczorajszego meczu Nieminena i jego nieprzekonywującej grze, rozważam zagranie dzisiaj 2-0 na Monfilsa. (1,72-1,75) ✅

Zastanawiam się jednak czy doszedł do siebie po urazie, jaki mu dokuczał podczas AO? Czy ma ktoś info i oglądał może jego mecz z Russelem?
z góry dziękuję/

P 8

papki1

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Oglądałem mecz Monfilsa z Russelem i trzeba powiedzieć, że ten drugi nawiązał walkę praktycznie tylko w kilku pierwszych gemach. Monfils grał dość pewnie szczególnie dobrze siedział mu serwis, wiec myślę ze można śmiało na niego stawiać co sam zresztą zrobię.
Zastanawiam się jeszcze dziś nad postawieniem na Melzera w meczu z Berrerem. Nie widziałem ani jednego ani drugiego na żywo w tym turnieju, ale patrząc na wyniki Melzera (pewne zwycięstwa nad Seppim i Petzchnerem) wydaje się, że powinien spokojnie dziś wygrać. Co o tym sądzicie?

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Baghdatis, M - Dodig, I 2,80

Obok takiego kursu nie mogę przejść obojętnie! Jak dla mnie typowe 50 na 50. Obaj nie zachwycają w tym tygodniu. Bagietka z Rosolem miał niezłe humorki na korcie grał równo wszytko po jego myśli i nagle tracił podanie... Gdyby z drugiej strony był ktoś inny niż Czech mogłoby go już nie być w tym turnieju. Podobnie Dodig wczoraj bardzo przecietne spotkanie, w 3 secie miał już przegawe dwóch przełamać szybką stracił jedno podanie i gdy serwował na mecz obronił się ze stanu 15:40. Serwis pomógł w odpowiednim momencie, gołym okiem widać, że nie jest w optymalnej formie. Niby dobrze serwuje ale rywal zawsze ma kilka szans na przełamanie, co parę gemów ma problemów. Na pewno będzie to wyrównane spotkanie, mam nadzieje, iż serwis ponownie pomorze Chorwatowi w trudnych momentach+ gorąca publika ogromna wola walki, powinno dzisiaj wystarczyć na równą walkę, z dużą szansą na półfinał!

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
belfast-boy +6 Punkty (Też myślę o postawieniu na Dodiga.)
assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Stolica kraju postkomunistycznego
Baghdatis, M - Dodig, I 2,80

Obok takiego kursu nie mogę przejść obojętnie! Jak dla mnie typowe 50 na 50. Obaj nie zachwycają w tym tygodniu. Bagietka z Rosolem miał niezłe humorki na korcie grał równo wszytko po jego myśli i nagle tracił podanie... Gdyby z drugiej strony był ktoś inny niż Czech mogłoby go już nie być w tym turnieju. Podobnie Dodig wczoraj bardzo przecietne spotkanie, w 3 secie miał już przegawe dwóch przełamać szybką stracił jedno podanie i gdy serwował na mecz obronił się ze stanu 15:40. Serwis pomógł w odpowiednim momencie, gołym okiem widać, że nie jest w optymalnej formie. Niby dobrze serwuje ale rywal zawsze ma kilka szans na przełamanie, co parę gemów ma problemów. Na pewno będzie to wyrównane spotkanie, mam nadzieje, iż serwis ponownie pomorze Chorwatowi w trudnych momentach+ gorąca publika ogromna wola walki, powinno dzisiaj wystarczyć na równą walkę, z dużą szansą na półfinał!
Oglądałem oba mecze Dodiga. On nie ma zupełnie formy. Oglądając oba jego mecze, gdzie na niego stawiałem już czułem, że jestem stówkę w plecy...Łapie zadyszkę już w pierwszym secie. Cypryjczyk co prawda jest ekscentryczny, ale potrafi się w porę ogarnąć (no dobrze na AO mu się nie udało, ale tam miał znacznie wymagającego rywala i myślę, że dostał lekcję, którą zapamięta na jakiś czas). Wczoraj miał spacerek z Kubotem i uważam, że Dodiga też ogra w dwóch setach. Warto zauważyć, że w turnieju w Sydney Dodig przegrał w dwóch setach z Łukaszem Kubotem, którego wczoraj Marcos spokojnie ograł, a mógł zrobić to jeszcze wyżej, bo praktycznie to tylko 2 gemach gdzie podawał Kubot nie miał szansy na przełamanie. Ivan w AO musiał skreczować już w pierwszym meczu. Teraz w Zagrzebiu męczył się z Ilhanem, którego powinien przejść spacerkiem, a Z Garcią - Lopezem miał trochę szczęścia w trzecim secie i w końcówce widać, że pomogła mu widownia wznieść się na wyżyny. Co do jego serwisu to widać ze z gema na gema jest coraz słabszy.
Dla mnie to nie jest 50/50, buki wystawiły dobrze kursy. 1,50 na Cypryjczyka zapewne dlatego, że jest niżej w rankingu, ma dziwne humory, turniej jest w kraju jego przeciwnika i H2H na plus dla Dodiga.
Jeśli tylko Marcos zachowa chłodną głowę to powinien spokojnie skończyć w 2 setach z Chorwatem, który ewidentnie w tym sezonie jest bez formy.
Marcos Baghdatis @1,50 - Betsafe ✅ (według planu, choć na końcu drugiego seta było gorąco)

L 58

lgaw

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lebork
Melzer - Berrer dw 2:0, kurs 1.9, betclic
Dziwię się, że jeszcze nikt nie poruszył tego meczu. Dla mnie ten mecz nie może się zakńczyć innym wynikiem. Chciałem to juz wczoraj zagrac po kursie 2, poleciały ostro w dół... Na szczęscie znalazłem na betclic 1.9.
Melzer gra w tym turnieju bardzo pewnie, jest on o klasę lepszym zawodnikiem od Niemca. Jak się zastanawiam czym mógłby Berrer mu się przeciwstawić, to nie mogę nic wymyśleć ???? - serwis przeciętny, gra z głębi kortu oparta głównie na przebijaniu a tym na pewno Melzera nie złamie. Szanse 60%, co daje ładne value = 1,14

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja wręcz przeciwnie przychylę się w tym spotkaniu do Mikhaila. Fakt faktem, serwis Karlovica w Chorwackiej hali funkcjonuje nieźle, jednak do tej pory nie trafił na godnego siebie rywala, który mógłby swoim urozmaiceniem przytłumić wielkiego Chorwata. Youzhny takie urozmaicenie posiada; zreturnować potrafi, serwis trzyma na dobrym poziomie nie mówiąc już że w wymianach jest po prostu lepszy i regularniejszy. Do tej pory spotkali się dwukrotnie, w tym ostatni raz miesiąc temu w Qatarze, gdzie Rosjanin wygrał w 3 setach. Jako typ dodatkowy gram również over.

Mikhail Youzhny - Ivo Karlovic @2,00 //Pinnacle ✅

Mikhail Youzhny - Ivo Karlovic over 23,5 @1,81 //Pinnacle ✅

andre@ +2 Punkty (Pięknie!)
agent00typer 116

agent00typer

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
K-dy / Scotland
Berdych -4,5 g vs Mahut // bwin 1.85 ✅✅ 6/3 6/4

Wkońcu doczekaliśmy się ćwierćfinałów. Spotkanie dwóch tenisistów, o bardzo dobrych warunkach fizycznych. O klase lepszy jest młodszy o 3 lata, Czech Tomas Berdych. Przyleciał tutaj prosto z Australian Open, gdzie zaliczył bardzo dobry turniej (ćwierćfinał, przegrana 1-3 z Rafaelem Nadalem) i zasłynął z kontrowersyjnego nie podania ręki po meczu Nicolasowi Almagro. Berdych preferuje korty szybkie, gdzie dużo punków zdobywa serwisem (na Australian Open w 5 meczach aż 86! asów), oraz dobrze funkcjonuje u niego oburęczny backhand. Tutaj zagrał jeden mecz (zaczynał w 1/8) nie dał szans Florent&#39;owi Serra oddając mu zaledwie 2 gemy [6/0 6/2]. Mahut w pierwszej rundzie nie miał wymagającego przeciwnika, ziemniaka Ramosa Vinolasa [2-0], i dość nieoczekiwanie w 1/8 wyeliminował Floriana Mayera 7/6 6/3 (meczu nie widziałem). Berdych jest tutaj głównym kandydatem do wygrania całego turnieju (mogą mu zagrozić tylko Monfils i Gasquet), w tym sezonie na hali jeszcze nie przegrał (bilans 5-0, stracony tylko 1 set w TB 9-11 z Dimitrovem), gładko pojechał Fisha, i wygrał 2-0 z Gasquetem, Dzisiaj nie powinien mieć problemów z pokonaniem przeciętnego Mahuta.
Mecz planowany na godzine 14:30 (zaczną raczej troche później, bo wychodzą na kort po meczu Rufin - Simon)

Gael Monfils 2-0 vs Jarkko Nieminen // 1.86 Pinnacle ✅✅ 6/3 6/3
Ładny, naprawdę ładny kurs. Papki1 wspomniał już o tym wyżej. Monfils wczoraj spacerek z Amerykaninem Russellem, który na szybkich kortach bywa niebezpieczny. Gael zaliczył wpadke na AO z Kukuszkinem w 3 rundzie i będzie chciał sobie dorobić troche punktów tutaj. Nieminena nigdy nie lubiałem, zaliczam go do tzw pusiaków (nie znajduje się na liście w moim podpisie tylko dlatego, że nie potwierdził tego jeszcze w 2012r.). Jest to zawodnik tak nie obliczalny, że się w głowie nie mieści. W lepiej obsadzonych turniejach ATP nie ma czego szukać. W pierwszej rundzie potrafił stracić seta z Maxime Teixeira, który z halą ma tyle wspólnego co Najman z MMA. W drugiej rundzie pokonał bez formy, powracającego po kontuzjach Mathieu P-H. W pierwszej rundzie na AO (16.01) kreczował. H2H 2-0 dla Monfilsa, oba mecze w ubiegłym roku. Gael nie powinien mieć problemów i awansować do półfinału.

Berdych -4,5 gemów 6,5/10 ✅
Monfils 2-0 8/10 ✅
Gasquet 1.38 Pinnacle 6/10 ⛔ 1-2

pawelstrzala 216

pawelstrzala

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja wręcz przeciwnie przychylę się w tym spotkaniu do Mikhaila. Fakt faktem, serwis Karlovica w Chorwackiej hali funkcjonuje nieźle, jednak do tej pory nie trafił na godnego siebie rywala, który mógłby swoim urozmaiceniem przytłumić wielkiego Chorwata. Youzhny takie urozmaicenie posiada; zreturnować potrafi, serwis trzyma na dobrym poziomie nie mówiąc już że w wymianach jest po prostu lepszy i regularniejszy. Do tej pory spotkali się dwukrotnie, w tym ostatni raz miesiąc temu w Qatarze, gdzie Rosjanin wygrał w 3 setach. Jako typ dodatkowy gram również over.

Mikhail Youzhny - Ivo Karlovic @2,00 //Pinnacle

Mikhail Youzhny - Ivo Karlovic over 23,5 @1,81 //Pinnacle

wszystko sie zgadza tylko Youzhny gra teraz piach widziałem Karlovica z Sela(codzieniie od godz 17:45 Canal+ Wekend transmituje ten turniej), wygladało to dobrze Youzhny nie popisał sie na AO porażka z Golubevem to wstyd
mecz mozę byc długi jak dojdzie do TB Ruski pęknie głowa to nie jego mocna strona a kibiców bedzie napewno dużo
Dla chorwackiej telewizji HRT w komentatora meczy bawi sie Goran Ivanisevic

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Tenis - ATP Vina del Mar (CHI)
Spotkanie: Carlos Berlocq - Federico Del Bonis
Typ: C. Berlocq (-1.5 Sets)
Kurs: 2.10
Bukmacher: pinnacle sports
Analiza:
Federico robi naprawdę niezłe wrażenie w Vina del Mar pokonał uznanych już zawodników takich jak Nicolas Massu i Thomaz Bellucci ale wydaje mi się, że na tym się zakończy. Dzisiaj bowiem zagra ze swoim rodakiem Carlosem Berlocq i mimo, że na cegle nieźle sobie młodszy z Argentyńczyków radzi to jednak wydaje mi się to za mało na Carlosa.
Wystarczy bowiem spojrzeć na statystyki z dwóch poprzednich sezonów z gry na cegle Berlocq. Rok 2010: 68 zwycięstw, 28 porażek, rok 2011: 39 zwycięstw i 19 porażek ten sezon rozpoczął od dwóch przekonujących zwycięstw nad Daniel Gimeno-Traver 75 60 i Diego Junqueira 61 i 60. Ponadto w 2010 roku obaj tenisiści spotkali się w Mediolanie na cegle i mecz wygrał pewnie 63 62 Berlocq.
Warto również wspomnieć, że Federico Del Bonis oprócz meczów w dwóch pierwszych rundach grał również trzy mecze kwalifikacyjne, które wcale łatwe nie były wystarczy przytoczyć mecz z Juan-Sebastian Cabal 61 67(5) 76(3). Dlatego może być już nawet troszkę zmęczony tym turniejem stąd też typ na pewne zwycięstwo w dwóch setach Berlocqa.

snoopdogg +8 Punkty (Dobry typ na Berlocq.)
assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Jak widzicie spotkanie Gasquet - Kohlschreiber ?
Ryśka nie widziałem w tym turnieju jeszcze, a Niemca oglądałem raz i jakoś mnie jego gra nie powaliła, tzn. grał dobrze, ale bez fajerwerków i w takim stylu, że na Gasqueta w formie z AO, dodatkowo na szybkim korcie to zdecydowanie nie widzę argumentów.

rivaldinho 240

rivaldinho

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
19:45 Ivan Dodig @ 3.40 Unibet
Pod to co wyzej pisał Saturas o Bagiecie + to ze Dodig broni tutaj punkty za wygrana przed rokiem widze value w kursie na chorwata 3.40
Mimo ze ten nie gra tu za dobrze.. z trudem, bo z trudem przechodzi kolejne rundy.. - wczoraj troche sedziowie pomogli.. kilka razy GL sie poddenerwowal i wybili go z rytmu - Bagieta ma slabe nerwy i tu upartuje szans Ivana (o ile wynik nie jest z gory ulozony :grin: - bo Bagieta wyglada mi na takiego co lubi pokombinowac : )
Przy siatce zdarzaja mu sie tu fatalne pomylki, ze az sie czlowiek za glowe lapie.. ale mimo wszystko sprobuje, bo kurs ladny ; )
Dla mniej odwaznych set Ivana po 1.93
:boks:

J 13

jrq-

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jak widzicie spotkanie Gasquet - Kohlschreiber ?
Ryśka nie widziałem w tym turnieju jeszcze, a Niemca oglądałem raz i jakoś mnie jego gra nie powaliła, tzn. grał dobrze, ale bez fajerwerków i w takim stylu, że na Gasqueta w formie z AO, dodatkowo na szybkim korcie to zdecydowanie nie widzę argumentów.
Ja dałem Ryśka, gra bardzo dobrze.
Niemiec coraz lepiej wygląda, ale dziś to chyba za wysokie progi.
Tak właściwie to Kohli z nikim konkretnym ostatnio nie wygrał.
Gasquet robi dobre wrażenie.

assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gael Monfils 2-0 vs Jarkko Nieminen // 1.86 Pinnacle
Kurs na Monfilsa rosną ładnie cały czas, zastanawiam się nad powodem.
Wynikałoby, że ludzie stawiają na Fina szukając niespodzianki, ale przecież z gry Fina to ja nie widzę opcji na niespodziankę...
1.44 na zdecydowanego faworyta jednakże wygląda trochę dziwnie...

F 24

fbv

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Może i tak ale Fin ogólnie na hali radzi sobie dobrze, ma lepszy bilans od Monfilsa. Poza tym w tym roku też lepsza forma. Różnie może być

siara_1984@wp 196

siara_1984@wp

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Jastrzebie Zdrój/Nowy Dwór Mazowiecki
Parówkowym skrytorzercom mówimy wyraźne NIE i Jarkowi Finowi też. Jeśli chodzi o Monfilsa całkiem nie źle zagrał, nadrabiał na serwisie chociaż dużo się nie przemęczał. Jedną jego cechę zauważyłem że lubi dyskutować z sędzią i lubi gadać do siebie.

assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Parówkowym skrytorzercom mówimy wyraźne NIE i Jarkowi Finowi też. Jeśli chodzi o Monfilsa całkiem nie źle zagrał, nadrabiał na serwisie chociaż dużo się nie przemęczał. Jedną jego cechę zauważyłem że lubi dyskutować z sędzią i lubi gadać do siebie.
To był spacerek na Gaela. Podobała mi się sytuacja jak Monfils stał poza kortem, Fin poleciał do smecza, a Gael nawet się nie ruszył bo i tak wiedział, że mecz spokojnie wygra.
Półfinał Monfils-Simon. Simon grał dziś padakę z rodakiem, który jest w 3 setce ATP i mógł nawet przegrać.
Czekam na kursy - każdy kurs na Gaela będzie promocją dla mnie ;)

ziarnoo 734

ziarnoo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Rownież oglądałem ostatnie pojedynki Dodiga i rzeczywiście jego gra nie powala, ale fakt, że broni punktów sprzed roku skłania mnie do postawienia na jego wygraną. Liczę, że pojedynek z Baghdatisem będzie niezłym show i zostaną rozegrane 3 sety. Mój typ:
Ivan Dodig wygra [email protected] Bet365

assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
ale fakt, że broni punktów sprzed roku skłania mnie do postawienia na jego wygraną.
Obrona tytułu z poprzedniego sezonu, w sezonie w którym nie ma się formy nie jest żadnym argumentem. Jedynym argumentem na rzecz Dodiga jest to, że Cypryjczyk ma często jakieś dziwne akcje i przez to przegrywa.

Status
Zamknięty.