Albert Ramos Vinolas - Rafael Nadal
Over 19.5 gemów,
Unibet 2.08
Oraz za drobniejsze Over 24.5 gemów 3.85
Unibet
Bez historii. 1:6, 3:6
W tym meczu są pewne dwie kwestie. Pierwsza to taka, że wygra Hiszpan a druga, że starszy z nich czyli Nadal jest o wiele bardziej wypoczęty i to właśnie od faworyta zacznę.
O Rafie można pisać pracę magisterskie na temat jego gry, jego osiągnięć oraz kontuzji lecz ja skupie się tylko na niewielkim obszarze jego kariery. Nadal rok 2017 ma lepszy od Djokovica, w końcu powrócił na swoje tory mimo tego, że to już nigdy nie będzie Rafa z przed kontuzją ale nawet on po kontuzjach jest wybitnym graczem.
W tegorocznej edycji Monte Carlo stracił tylko jednego seta i miało to miejsce o dziwo z Edmundem. Czyli tam gdzie ludzie spodziewali się największej demolki. Zapowiadało się tak po pierwszym secie, bo wygrał Hiszpan 6:0 aby kolejnego stracić 5:7. Kolejne mecze dla króla mączki to można rzec spacerek. Pokonanie kolejno Zvereva, Schwartzmana i Goffina po 2:0 gdzie Niemca zniszczył, robi wrażenie. Nadal może pokonać swojego młodszego kolegę 6:2, 6,2 i jest to bardzo prawdopodobny scenariusz tym bardziej, że Ramos ma w nogach dużo. Lecz nie musi tak być i to moim zdaniem właśnie dyspozycja Alberta będzie decydująca.
Bez wątpienia jest to jego najlepszy turniej sezonu i życia. Wcześniej wygrał jedną 250 tkę czy doszedł do ćwierćfinału Rollanda Garossa. Tutaj pokonał Olivo i Berloqa bez straty seta, Murraya 2:6, 6:2,7:5, Cilica 2:1 gdzie w trzecim secie Chorwat mógł mieć podwójne przełamanie na 3:0 i serwis a skończyło się na wygraniu 6 gemów z rzędu przez Alberta czy pokonanie
Poullie również 2:1.
Według mnie najważniejszy dla Ramosa będzie pierwszy set, jeśli tam się zepnie i powalczy to będzie miał jakieś szanse z Rafa, bo ciągnąć od 0:1 w plecy? Oj bardzo ciężko. Albert pokazał nie raz kły pokonując rok temu Kyrgiosa, Raonica, Thiema czy jeszcze wcześniej Federera. Więcej w historii nie ma co grzebać. Jeśli tutaj ma formę życia, potrafi pokonać zawodników TOP10 to dlaczego nie miałby powalczyć?
Tym bardziej, że H2H z Nadalem ma tylko 0:2 w plecy a nie 0:10. Ramos tutaj zaskoczył wszystkich i może zaskoczyć raz jeszcze. Czekajmy!
Moje ostatnie typy: 5+, 1-