>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - Miami, 25.03.2009 - 05.04.2009

Status
Zamknięty.
olisadebe7 36

olisadebe7

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
kort tenisowy
Co do typu na Del Potro zgadzam się w 100%. Murray swoją grą mnie nie przekonuje od początku. Męczył się strasznie z Monaco i Massu. Del Potro błysnął formą. Nic tylko grać Juana bo po takim kursie to value.
Męczył się? :| To, że przegrał pierwszego seta, po którym oddał rywalowi 5 gemów nie jest dla mnie oznaką męczarni. Powiedziałbym nawet, że Andy miał bardzo łatwą drogę do półfinału, patrząc na wyniki które osiągnął.
Co do samego typu, ja omijam mecz z daleka, ale moim faworytem jest Brytyjczyk. Rozwinął się on tenisowo strasznie na przeciągu ostatnich 2 lat, jest typem człowieka, który wychodzi na kort i jest pewny swoich umiejętności. Obawiam się, że będziemy świadkami tzw ,,Efektu Wielbłąda&#39;&#39;, czyli sytuacji, w której po ograniu faworyta, zawodnik odpada w kolejnej rundzie. Psychika Potro jest daleka od ideału, mimo tego, że wczoraj pokazał ząb i wytrzymał napięcie. Murray jednak gra zupełnie inny tenis. Nie wyniszcza rywala rotacją i kondycją, lecz poprostu posyła piekielnie trudne piłki. Dobry return, znakomity fh, który często ląduje w karze serwisowym, ale jego kąt jest tak wyszukany, że rywal nie rusza się nawet do piłki. Powtarzam: omijam ten mecz, ale widzę dwa stosunkowo szybkie sety na korzyść Murray&#39;a.
Nie ekscytuje się. Pytał kiedy ktoś ostatnio wygrał 4 gemy z rzędu z Nadalem więc podałem przykład.
A swoją drogą co mnie obchodzi jaką miał wtedy formę? Wynik to wynik. Jak Roger miał gorszą formę i wtopił 2 razy z Canasem to wszyscy szydzili że koniec króla itp itd. Nikt nie patrzył, że to człowiek nie robot i może mieć gorsze chwile. A co do problemów z kolanami - nie przystosował swojej gry do betonu, więc będzie miał do końca kariery problemy z kolanami. Beton to nie clay.
Rafa miał problemy z kolanami nawet wtedy gdy jeszcze betonu na oczy nie widział ????

smoooke 44

smoooke

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Męczył się? :| To, że przegrał pierwszego seta, po którym oddał rywalowi 5 gemów nie jest dla mnie oznaką męczarni. Powiedziałbym nawet, że Andy miał bardzo łatwą drogę do półfinału, patrząc na wyniki które osiągnął.
Owszem. I to bardzo. Oglądałeś mecze? Jakby naprzeciwko stał ktokolwiek z pojęciem o tenisie to by popłynął Murray z taką grą w 1 meczu tutaj. Wymęczył z Monaco i Massu. Później Troicki - jakaś pomyłka. No i grający z kontuzją Verdasco. Więc na dobrą sprawę nie miał jeszcze PRAWDZIWEGO przeciwnika tutaj Murray. Bądźmy szczerzy. I dlatego miał łatwą drogę do półfinału.

D 13

drizzd91

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Owszem. I to bardzo. Oglądałeś mecze? Jakby naprzeciwko stał ktokolwiek z pojęciem o tenisie to by popłynął Murray z taką grą w 1 meczu tutaj. Wymęczył z Monaco i Massu. Później Troicki - jakaś pomyłka. No i grający z kontuzją Verdasco. Więc na dobrą sprawę nie miał jeszcze PRAWDZIWEGO przeciwnika tutaj Murray. Bądźmy szczerzy. I dlatego miał łatwą drogę do półfinału.
jeśli Monaco z tym co zaprezentował w 1 rundzie nie ma pojęcia o grze w tenisa to gratuluje oglądania meczów albo śledzenia go na livescorze (oprócz gry przy siatce wszystkie inne aspekty tenisowe bardzo przyzwoicie wyglądały-wiem bo widziałem :p)

T 0

tominho

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Madryt
Dzis taka mala ciekowstka . Ogladalem statystyki i przewaznie po tym jak Federer wygrywa 2;1 z kim to w nastepnym spotkaniu jest tak zmotywowany ze wygrywa 2;0
Kurs na taki wynik z Djokoviciem 1.92 2:0 jest ciekawy i mysle ze warty zagrania mysle ze bedzie wygladalo to tak 6;3 i 7;6 . Jak bedzie to sie okaze po meczu ale mysle ze typ warty zaryzykowania

C 0

centrozap

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
warszawa
Data :03-04-09 19:00
Spotkanie:Federer R. - Djokovic N.
Typ;2
Kurs: 3.04
Buk:BWIN

Analiza : Dzisiaj zobaczymy juz jeden z 3 ostatnich meczy turniju męskiego
singla w Miami.Kibice napewno nie mogli sobie wymarzyc lepszego meczu niz
dzisiejszy.W dzisijeszym półfinale zobaczymy nr 2 i nr 3 , a dokładniej
Szwajcara R.Federera i Serba Novaka Djokovica.Wszyscy widza co w ostatnich 2
sezonach dzieje sie z Federerem , nie moze sie odnalez i złapac dawnej pewności
siebie. Te braki pewnosci zawdonika szczególnie widac z zawodnikami z
pierwszej 10 , gdzie zaczynaja sie powazne problemy z wygraniem meczu.Natomiast
Novak w ostatnim meczu bardzo mnie zaskoczył w meczu z Tsonga uzył bezcenej
broni na Francuza , a mianowicie rotacji. Wszystkie poprzednie mecze z Tsonga
to były mecze szybkie , bez rotacyjne i widowiskowe. Niesety Tsonga w
szybkiej grze czuje sie znakomicie nakręca sie z piłki na piłke. Jednak wczoraj
Serb w swojej grze zastosował bardzo duzą rotacje co pomogło mu w duzym
stopniu wygrac mecz w 2 setach. Jezeli dzisiaj bedzie w tak dobrej formie jak
wczoraj to Szwajcar bedzie lezał na łopatkach. Bukmacherzy mysla podobnie
reklamujac ten mecz i namawiając klijentów do zagrania tego meczu. Juz na sam
koniec podam statystyki co prawda Djok ma sałby bilans , ale to o niczym
jeszcze nie swiadczy.

Data Turniej Runda Kontynent Nawierzchnia Zwycięzca Wynik Wynik
06/09-08 US Open, New York, USA Półfinały Ameryka Kort twardy otwarty
Federer, Roger 1:3 36 75 57 26
26/04-08 Monte Carlo, Monako Półfinały Europa Kort ziemny Federer, Roger
: 36 23
25/01-08 Australian Open, Melbourne, Australia Półfinały Australia Kort
twardy otwarty Djokovic, Novak 3:0 75 63 76
09/09-07 US Open, New York, USA Finał Ameryka Kort twardy otwarty Federer,
Roger 0:3 67 67 46
12/08-07 Rogers Masters, Montreal, Kanada Finał Ameryka Kort twardy otwarty
Djokovic, Novak 2:1 76 26 76
01/03-07 Dubai Tennis Championships, Dubaj, ZEA Ćwierćfinały Azja Kort
twardy otwarty Federer, Roger 1:2 36 76 36
21/01-07 Australian Open, Melbourne, Australia R16 Australia Twarda Federer,
Roger 0:3 26 57 36
24/09-06 Mecze Federer, Roger 0:3 36 26 36
17/04-06 ATP Masters Series Monte Carlo, Monaco R64 Europa Cegła Federer,
Roger 1:2 36 62 36

smoooke 44

smoooke

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
jeśli Monaco z tym co zaprezentował w 1 rundzie nie ma pojęcia o grze w tenisa to gratuluje oglądania meczów albo śledzenia go na livescorze (oprócz gry przy siatce wszystkie inne aspekty tenisowe bardzo przyzwoicie wyglądały-wiem bo widziałem :p)
chodziło mi o RELATYWNE pojęcie o tenisie. Znajdź sobie jakiś pkt odniesienia. Nie chodziło mi o to, że w ogóle nie ma pojęcia.

olisadebe7 36

olisadebe7

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
kort tenisowy

Nie oglądałem tych spotkań to fakt. Ale wiem, czego mogę spodziewać się po przeżywającym kryzys Massu i wracajacym po kontuzjach Monaco. Inaczej jednak gra się z rywalem dajmy na to przeciętnym(porównując do Murraya), a inaczej z rywalem o wiele bardziej wymagającym(jakim jest w chwili obecnej del Potro). Dajmy na to Federer może grać baaaardzo mizernie z Berdychem(AO 09), aby w następnym meczu, także na moich oczach obskubać del Potro i zjeść jak żółtodzioba. Gdyby zawoddnicy grali każdy mecz na 100%, nie wytrzymywaliby trudów turnieju.

k.@.m.i.l 0

[email protected]

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Olsztyn
Mówiąc mądrze:
&quot;Mecz, meczowi nie równy&quot;
Mądre i ciekawe powiedzenie, które można odczytać na parę sposobów lecz jeden jest szczególnie trafny.

Status
Zamknięty.