Cilic - Tsonga (-2g) ::: 2 ZWROT
Pinnacle @2.020
Mój pierwszy typ na dzisiaj to Tsonga z małym ujemnym handi. Coś złego dzieje się z Ciliciem ostatnio. Nie wiem jakie to ma podłoże ale wyniki mizerne od początku roku i widać to po grze. Wczoraj się męczył z Coriciem, który gra tragiczny piach według mnie. Borna już zmęczony w trzecim secie, w ogóle nie potrafił utrzymywać szybszych wymian, a i tak nie było do końca jasne czy Marin to weźmie.
Tsonga gra swoje, całkiem przyzwoicie ale w ważnych meczach jakby czegoś brakowało. Ci najlepsi są od niego mocniejsi psychicznie i chyba bardziej im zależy bo Tsonga w ćwierćfinale z Wawrinką grał jakby na pół gwizdka. On chyba nie ma ambicji na wygranie szlema. Ze słabszymi rywalami wygrywa warunkami fizycznymi. Ze Zverevem zaczął trochę pajacować i go pokarało bo Niemiec gra naprawdę świetnie.
Wydaję mi się, że po prostu Francuz jest w lepszej dyspozycji fizycznej i to zadecyduje.
Goffin (+1,5s) - Dimitrov ::: 1 
Pinnacle @1,84
Kurs na seta dla Goffina też przykuł moją uwagę. Wszystkie pięć setów w tym roku co prawda wziął Grigor ale obstawiam, że ciężko mu będzie utrzymać taki poziom gry w kolejnym spotkaniu. Wczoraj w Istominem spadek koncentracji mógł go kosztować seta ale Uzbek nie wykorzystał okazji. W drugim secie przyznaje, że Bułgar był w transie. Czasami się zdarza, że graczowi po prostu wszystko wychodzi. Kilka zagrań było naprawdę pięknych. Warto tutaj zaznaczyć, że Istomin nie grał źle. Na prawdę ostatnie wyniki Denisa to nie przypadek, gość zaczął prezentować ciekawy
tenis.
Moja teoria jest taka, że Grigor może być już trochę zmęczony psychicznie. Dużo się działo wokół niego ostatnio. Presja na nim ciąży od AO bo oczekiwania są teraz duże. Wygrany turniej w domu. A widzę po Goffinie, że jest głodny jakiegoś ważnego zwycięstwa. David ma spokojnie papiery, żeby ukraść tego seta dzisiaj.
Thiem (-1,5s) - Herbert ::: 1 
Pinnacle @1,729
Postanowiłem zagrać jeszcze Thiema 2:0 dzisiaj. Rewelacyjnie grał wczoraj, nie widać tych grymasów i humorów, które mu towarzyszyły w Sydney i Brisbane. Simona grał swoje ale taka przebijanka na Thiema to za mało kiedy jest w formie. Grał agresywnie, serwis wchodzi, stabilna gra cały mecz. W ogóle nie widzę szans Herberta przy takiej dyspozycji Dominica. Zwlekałem z tym zakładem bo wiemy, że Thiem lubi oddawać sety, szczególnie pierwsze. Jednak jego gra mocno mnie przekonała, wydaję mi się, że jest na tyle zmobilizowany po nieudanym starcie sezonu, że będzie kontrolował całe spotkanie.