>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - Londyn 22.11-29.11.

Status
Zamknięty.
creator 0

creator

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
wydaje mi sie, że cała ta dyskusja nie zmierza do niczego a na pewno dzisiejszy wynik meczu Murray - Federer nie będzie żadną odpowiedzią który z Was lepiej zna sie na tej pieknej dyscyplinie. W Londynie gra 8 najlepszych i śmiem twierdzić, że na tą chwilę każdy z tej 8 jest w stanie pokonać innego a decydować podczas tego turnieju będzie dyspozycja w danym dniu.
możemy jedynie typować na podstawie formy zawodników w ostatnich meczach, nawierzchni którą preferują i ewentualnie statystyk head2head.

Murray na twardej nawierzchni jest w tej chwili jednym z najlepszych jeśli nie najlepszym tenisistą na świecie (mocny serwis, duża siła uderzeń przeplatana genialnymi zagraniami technicznymi). Federer jest z kolei mistrzem technicznych piłek, gra piękny tenis ale często przegrywał z tenisistami grającymi częściej &quot;na siłę&quot; niż technicznie. W statystykach meczów bezpośrednich 7-3 dla Murraya.
Jeśli chodzi o formę to Murray na dzien dzisiejszy prezentuje się lepiej.
H2H, nawierzchnia, aktualna forma - to wszystko przemawia za wygraną Szkota.

Argument, że Fedex wygra, bo to klasowy i doświadczony zawodnik w tej sytuacji nie powinien przekonywać typujących do inwestowania $$$ na win Szwajcara.

vizjerei 1

vizjerei

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Locus Amoenus
Mecz no-bet. Prawdziwy sprawdzian dla Murraya czy w koncu miejscowa publika mu pomaga, czy stresuje. Murray nieco lepiej wygladal w pierwszym meczu. Jednak Roger to stary wyga i moze dac sroga nauczke nadetemu Szkotowi. Pilka odbija sie bardzo nisko, szczegolnie po slajsowych zagraniach Rogera, Murray bedzie mial co robic. Naprawde ciezko mi powiedziec. Sercem jestem za Rogerem. Ciekawostka ze zawsze gdy mecz schodzil do trzeciego, rozstrzygajacego seta gora byl Murray. Cos mi smierdzi 2-1 dla Murraya albo 2-0 dla Rogera, bo albo Roger bedzie meczyl i przegra, albo zagra mocarnie i Murray nic nie zrobi.

F 0

filweb

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
Dobra, ale Wy się sprzeczacie, kto wygra dziś ten mecz. Ja chcę tylko udowodnić, że w obecnej sytuacji kurs 2.15 na Szkota, który wziąłem, jest bardzo korzystny. Składa się na to historia ostatnich bezpośreddnich pojedynków obu panów, forma obu zawodników w ostatnich kilku tygodniach, specyfika nawierzchni czy wreszcie miejsce, w którym rozgrywane jest spotkanie oraz motywacja.

roxandoo 284

roxandoo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dobra, ale Wy się sprzeczacie, kto wygra dziś ten mecz. Ja chcę tylko udowodnić, że w obecnej sytuacji kurs 2.15 na Szkota, który wziąłem, jest bardzo korzystny. Składa się na to historia ostatnich bezpośreddnich pojedynków obu panów, forma obu zawodników w ostatnich kilku tygodniach, specyfika nawierzchni czy wreszcie miejsce, w którym rozgrywane jest spotkanie oraz motywacja.

Dokladnie wiekszosc z was mysli &quot;Fed wkoncu to mistrz wygra napewno&quot; wescie pod uwage to, ze gra Murraya moze nie lezy dla Szwajcara skoro bilans jest 7-3 dla Szkota? Po za tym forma Feda nie jest jakas super. Podobna sytuacja byla w meczu Nadala z Soda na Sode byly kursy kolo 2.10 na Nadala 1.7 przeciez jeszcze nie tak dawno czyli jakies 5 miesiecy temu grali ze soba w cwiercfinale Roland Garros i wtedy kurs na Hiszpana wynosil 1.01 zas na Szweda 15+. Mam nadzieje tylko na widowiskowy mecz w wykonaniu obu panow, ale licze na zwyciestwo Szkota bo sam na niego postawilem nie male pieniadze

creator 0

creator

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Czy tylko mnie tak strasznie korci postawić dzisiaj na Sodę? ????

Z Nadalem pokazał bardzo fajny tenis. Cenie w nim dokładność zagrań i miażdżącą konsekwencję w grze. Jak na koniec sezonu wydaje się dosyć &quot;świeży&quot; a po meczu z Nadalem był pełen życia i wypowiadał się z dużą pewnością siebie, co moim zdaniem dobrze prorokuje na kolejne spotkania.

Oczywiście Djoko ostatnio gra świetny tenis wygrywa wszystko jak leci ( 11 zwycięstw pod rząd), ale wydaje mi się, pomimo wysokiego poziomu gry i ogromnych chęci do dalszego wygrywania, jego kondycja fizyczna zaczęła mocno słabnąć. Widać to było już w poprzednim turnieju w Paryżu. Wczoraj zagrał ciężką 3-setówkę. Pierwszego seta zaczął dobrze ale po kilku gemach wydawało się jakby uleciało z niego powietrze. Następnego seta wygrał ale strasznie musiał się &quot;nakręcać&quot; aby wygrywać kolejne piłki. Nie widzę tej spokojnej i pewnej gry dzięki której wygrywał poprzednie turnieje.

Kursy 1.35 na Djokovicia i 3.10 na Soderlinga moim zdaniem są zupełnie nieadekwatne do szans obu graczy w tym meczu. Jeśli Szwed będzie ganiał od początku Novaka po korcie to ten może poprostu opaść z sił, a krzyki i pomoc publiczności mogą już nie wystarczyć tak jak to było w poprzednim meczu.

H2H 5-0 dla Serba, moim zdaniem dziś wieczorem będzie 5-1.

✅✅✅

D 41

dalrid

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Czy tylko mnie tak strasznie korci postawić dzisiaj na Sodę? ????
Z Nadalem pokazał bardzo fajny tenis. Cenie w nim dokładność zagrań i miażdżącą konsekwencję w grze. Jak na koniec sezonu wydaje się dosyć &quot;świeży&quot; a po meczu z Nadalem był pełen życia i wypowiadał się z dużą pewnością siebie, co moim zdaniem dobrze prorokuje na kolejne spotkania.
Oczywiście Djoko ostatnio gra świetny tenis wygrywa wszystko jak leci ( 11 zwycięstw pod rząd), ale wydaje mi się, pomimo wysokiego poziomu gry i ogromnych chęci do dalszego wygrywania, jego kondycja fizyczna zaczęła mocno słabnąć. Widać to było już w poprzednim turnieju w Paryżu. Wczoraj zagrał ciężką 3-setówkę. Pierwszego seta zaczął dobrze ale po kilku gemach wydawało się jakby uleciało z niego powietrze. Następnego seta wygrał ale strasznie musiał się &quot;nakręcać&quot; aby wygrywać kolejne piłki. Nie widzę tej spokojnej i pewnej gry dzięki której wygrywał poprzednie turnieje.
Kursy 1.35 na Djokovicia i 3.10 na Soderlinga moim zdaniem są zupełnie nieadekwatne do szans obu graczy w tym meczu. Jeśli Szwed będzie ganiał od początku Novaka po korcie to ten może poprostu opaść z sił, a krzyki i pomoc publiczności mogą już nie wystarczyć tak jak to było w poprzednim meczu.
H2H 5-0 dla Serba, moim zdaniem dziś wieczorem będzie 5-1.
Witam,
Choć nie mam zbyt wielu postów akurat w na tym forum, postanowiłem zabrać głos w dyskusji. Potwierdzam słowa cytowanego kolegi, jednak chcciałbym uzupełnić
jednym swoim spostrzeżeniem. Jeżeli chcemy zainwestować więcej, przy mniejszym ryzyku, proponuję w bet-at-home Soderling R. (-1.5/+1.5) za 1.85.
Typ wg. mnie idealny. Dodam tylko że nie gram niskimi kwotami, więc jeżeli macie
inne zdanie, jakieś dodatkowe informacje... piszcie, może zmienie zdanie.
Jako ciekawostkę podam, że wczoraj Federer w przedmeczowym wywiadzie
powiedział, że już nauczył się grać z Murray-em, co pokazał w ostatnim secie.
W tamtym momencie żałowałem , że nie miałem dostępu do live bo dałbym na ten mecz każde pieniądze...

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Max Mirnyi/Andy Ram - Łukasz Kubot/Oliver Marach DW 2:0 @ 2.20 3/10 lub czyste 1 @ 1.55 6/10

Bardzo fajny kurs na zdecydowanie lepszego debla. Już 1.50 na czysty win wygląda apetycznie. Nie widząc pierwszego meczu debla izraelsko-białoruskiego pewnie bym się zawahał. Jednak to co zrobili z bliźniakami nie pozwala po prostu na inny typ. Szczerze mówiąc Brayany nie miały nic do powiedzenia, mecz był w pełni kontrolowany przez Maxa i Rama Świetny, silny serw Bestii + urozmaicona zagrywka Rama sprawia rywalom masę kłopotów. Obaj są świetni przy siatce. I o wiele bardziej doświadczeni od naszego reprezentanta i Austriaka. Kuboty zrobiły już sporą niespodziankę wygrywając w bardzo nerwowym meczu z Dlouhym i Paesem. Jednak Lukasa Dlouhego Kubot zna na wylot, Polacy często trenują u naszych południowych sąsiadów, co ułatwiło zadanie. Z Mirnyjem i Ramem już takiego atutu nie posiadają. Sądzę że bardziej doświadczony debel wykorzysta troszkę słabszy serwis Maracha i dość spokojnie wygra. A Kuboty powalczą o awans ( którego z całego serca im życzę ) Z braćmi Brayanami.

D 41

dalrid

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Max Mirnyi/Andy Ram - Łukasz Kubot/Oliver Marach DW 2:0 @ 2.20 3/10 lub czyste 1 @ 1.55 6/10

Bardzo fajny kurs na zdecydowanie lepszego debla. Już 1.50 na czysty win wygląda apetycznie. Nie widząc pierwszego meczu debla izraelsko-białoruskiego pewnie bym się zawahał. Jednak to co zrobili z bliźniakami nie pozwala po prostu na inny typ. Szczerze mówiąc Brayany nie miały nic do powiedzenia, mecz był w pełni kontrolowany przez Maxa i Rama Świetny, silny serw Bestii + urozmaicona zagrywka Rama sprawia rywalom masę kłopotów. Obaj są świetni przy siatce. I o wiele bardziej doświadczeni od naszego reprezentanta i Austriaka. Kuboty zrobiły już sporą niespodziankę wygrywając w bardzo nerwowym meczu z Dlouhym i Paesem. Jednak Lukasa Dlouhego Kubot zna na wylot, Polacy często trenują u naszych południowych sąsiadów, co ułatwiło zadanie. Z Mirnyjem i Ramem już takiego atutu nie posiadają. Sądzę że bardziej doświadczony debel wykorzysta troszkę słabszy serwis Maracha i dość spokojnie wygra. A Kuboty powalczą o awans ( którego z całego serca im życzę ) Z braćmi Brayanami.
Zatem wykluczasz zupełnie wygraną choćby 1 seta przez Kubota i Austriaka?
A gdyby popatrzeć na ostatnie występy prezentują się całkiem dobrze, a bliźniacy Bryan ostatnio sporo przegrywali, no choćby z Fyrstenbergami.

EDIT/Prasa : Nie wiem, czy to co napisałem jest niejasne? Jest stawka przy danym typie, jest analiza...co mam więcej powiedzieć?

D 41

dalrid

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam,
Oczywiście Prasa, masz racje. Miałem dziwne przeczucie. Bliźniacy nie zachwycali ostatnio, wiec i wygrana nie urasta do rangi niespodzianki. Okazało się że kubot z kolegą dali im radę.
Na dziś w singlach mamy Murraya, który został ostatnio przez Fedexa skarcony, z Fernandem. Drugi to wyżej wspomniany nr 1 klasyfikacji z Del Potro. Dwa słowa - czyste jedynki, a jak to bywa w takich przypadkach kurs niski. Warto zatem poszukać, czegoś wyższego wiec może
typy setowe. Ja proponuję Del Potro z Fedexem czyli Del Potro J.M. (-1.5/+1.5).
Ale to wymaga głębszego zastanowienia, ponieważ Mistrz jest nieco zdeterminowany i nastawiony na wygraną, forma u niego wygląda nieźle. Del Potro, to baaardzo mocny &quot;walczak&quot;,
zresztą wygrał z nim na US Open, wiec wie jak się to robi. Reasumując.
Murray - Verdasco 1 @ 1.2 7/10
Federer - Del potro 1 @ 1.3 7/10 lub
Federer - Del potro (-1.5/+1.5) 2 @ 1.85 4/10

T 0

trk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wlkp
Dzisiaj Verdasco swoja walecznoscia ugra seta, niektorzy nawet stawiaja na to ze wygra pojedynek co tez jest mozliwe ale typ +1,5 jest jak dla mnie bardzo fajny po niezlym kursie.
Jesli chodzi o Federera to niezgodze sie z dalridem, który pisze ze potro wie jak z nim wygrywac. Ogladalem ten mecz i widizalem ze na poczatku federer robil z del potro co tylko chcial , po prostu zaczal sie z nim bawic i zlekcewazyl przeciwnika. Ja to mam takie odczucie ze on po prostu na poczatku pokazal swoja przewage ale widzac jak mlody sie stara to troche dal mu fory. Dzisiaj juz nie moze sobie na to pozwolic i mysle ze po swietnym meczu z andym jest zdeterminowany na pokazowy triumf i dzisiaj bedzie 2:0 dla federera.

Verdasco +1,5 @ 2.00
Federer @ 1,35

Ps do tego dodaje jeszcze Michala Przysieznego @ 1,40 i gram to systemem 2/3.

creator 0

creator

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dzisiaj Verdasco swoja walecznoscia ugra seta, niektorzy nawet stawiaja na to ze wygra pojedynek co tez jest mozliwe ale typ +1,5 jest jak dla mnie bardzo fajny po niezlym kursie.

Jesli chodzi o Federera to niezgodze sie z dalridem, który pisze ze potro wie jak z nim wygrywac. Ogladalem ten mecz i widizalem ze na poczatku federer robil z del potro co tylko chcial , po prostu zaczal sie z nim bawic i zlekcewazyl przeciwnika. Ja to mam takie odczucie ze on po prostu na poczatku pokazal swoja przewage ale widzac jak mlody sie stara to troche dal mu fory. Dzisiaj juz nie moze sobie na to pozwolic i mysle ze po swietnym meczu z andym jest zdeterminowany na pokazowy triumf i dzisiaj bedzie 2:0 dla federera.

Verdasco +1,5 @ 2.00
Federer @ 1,35

Ps do tego dodaje jeszcze Michala Przysieznego @ 1,40 i gram to systemem 2/3.

Nie wiem czemu doszukujesz się niespodzianki w meczu Murray - Verdasco.
Hiszpan nie ma już szans na awans za to Murreyowi bardzo będzie zależało na wygranej i to najlepiej bez starty seta ponieważ w przypadku wygranej Del Potro z Federem 3 zawodników będzie miało po 2 zwycięstwa i liczyły będą bilanse wygranych/przegranych setów.

Murray 2 - 0 Verdasco
1.77

T 0

trk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wlkp
Mysle ze Verdasco po prostu zagra bardzo walecznie, mysle ze ma on taki charakter ze da z siebie wszystko mimo tego ze nie ma juz szans na awans a moze nawet wlasnie dlatego to zagra bardzo dobrze. Oczywiscie jest mozliwosc ze Murray zagra na 110% i wygra 2:0 ale po wyrownanej walce.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dziś ostatnie mecze fazy grupowej. W obu widzę zdecydowanych faworytów do zwycięstw. 1.40 na Djokovica z Nadalem? Rafa kompletnie bez formy, a przecież obaj grali ze sobą przed tygodniem. Jak się skończyło pewnie wszyscy pamiętają. Dziś tylko stawka będzie większa, przynajmniej dla Serba, bo Nadal szans już na awans nie ma. Tak więc nie chciałbym pisać, że Hiszpan ten mecz odpuści, bo tego nie zrobi, ale przy jego aktualnej dyspozycji o choćby seta z Djokovicem będzie niezwykle ciężko. Natomiast Soderling wyrasta na gwiazdę turnieju. Gra najlepiej, oba jego mecze wyglądały bardzo dobrze. Widać, że odpowiada mu nawierzchnia, a po kontuzji nie ma już śladu. Davydenko walczy o awans, ale tutaj każdy w każdym meczu będzie dawał z siebie 100% i to, że Soda awans ma niemal pewny nie ma żadnego znaczenia. Więc mimo niezłej formy ruska uważam, że faworytem jest szwed. Serwis, return, czy forhend, które w tym turnieju tak go wyróżniają jutro powinny przypieczętować pewny awans z grupy z pierwszego miejsca.

Rafael Nadal - Novak Djokovic 2 @ 1.41 (6/10)
Nikolay Davydenko - Robin Soderling 2 (4/10)

G 0

grey

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
3.2o na Nadala?

Sporo.

I Serb i Hiszpan tak naprawde beda podchodzic do meczu motywowani tym samym: skopac tylek temu drugiemu.

Nadal nie tyle gra slabo, ile nierowno. Bywaja fragmenty wrecz mizerne ale drugi set z Denko wygladal juz calkiem przyzwoicie. Nie, nie - oczywiscie to nie byl najlepszy Nadal, ale przynajmniej taki, ktory toczyl wyrownany boj z grajacym bardzo dobry tenis Rosjaninem. Poza tym, moze i z forma jest pod kreska ale &quot;fajterski spirit&quot; ciagle ten sam.

Djokovic juz mysli o wakacjach i wcale tego nie ukrywa. W wywiadach podkreslach, ze juz jest zmeczony sezonem. W przeciwienstwie do Hiszpana ma jeszcze szanse na awans do polfinalu - ale - i to tez moze dzialac demotywujaco - jego los w tym turnieju nie lezy tylko w jego rekach. Nawet jesli wygra i tak bedzie musial czekac na rozstrzygniecie wieczornego spotkania.

Jest faworytem i slusznie bo w ostatnich miesiacach gra lepszy tenis niz jego przeciwnik. Ale 1.44? Nie, dziekuje.

Nadal #3.2o

D 41

dalrid

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dziś ostatnie mecze fazy grupowej. W obu widzę zdecydowanych faworytów do zwycięstw. 1.40 na Djokovica z Nadalem? Rafa kompletnie bez formy, a przecież obaj grali ze sobą przed tygodniem. Jak się skończyło pewnie wszyscy pamiętają. Dziś tylko stawka będzie większa, przynajmniej dla Serba, bo Nadal szans już na awans nie ma. Tak więc nie chciałbym pisać, że Hiszpan ten mecz odpuści, bo tego nie zrobi, ale przy jego aktualnej dyspozycji o choćby seta z Djokovicem będzie niezwykle ciężko. Natomiast Soderling wyrasta na gwiazdę turnieju. Gra najlepiej, oba jego mecze wyglądały bardzo dobrze. Widać, że odpowiada mu nawierzchnia, a po kontuzji nie ma już śladu. Davydenko walczy o awans, ale tutaj każdy w każdym meczu będzie dawał z siebie 100% i to, że Soda awans ma niemal pewny nie ma żadnego znaczenia. Więc mimo niezłej formy ruska uważam, że faworytem jest szwed. Serwis, return, czy forhend, które w tym turnieju tak go wyróżniają jutro powinny przypieczętować pewny awans z grupy z pierwszego miejsca.

Rafael Nadal - Novak Djokovic 2 @ 1.41 (6/10)
Nikolay Davydenko - Robin Soderling 2 (4/10)
Witam,
Nawiążę szybk do meczu Fedexa, a nie mówiłem że Del Potro ma na niego sposób?!! Chodzi po korcie jakby od niechcenia, ale jak ma obok siebie piłkę, to
nagle staje się wulkanem energii. Taka gra widać było usypiała Mistrza i poległ..
Do Typów zaproponowanych przez Kolegę Mozi proponuję dołożyć duet z Polakiem
czyli Kubot I Marach (-1,5/+1,5) grających z Bliźniakami. Obaj znają się dobrze, Kubot był świadkiem na ślubie Maracha, co widać na korcie. Grają dobrze, są waleczni, choć Marach ma trochę za słaby serwis, myślę że seta są w stanie ugrać, tym bardziej, że bliźniacy nie błyszczą formą.
Bryan B./Bryan M. - Kubot L./Marach O. (-1.5/+1.5) 2 @ 2.00 7/10

prof 2,2K

prof

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
3.2o na Nadala?

Sporo.

I Serb i Hiszpan tak naprawde beda podchodzic do meczu motywowani tym samym: skopac tylek temu drugiemu.

Nadal nie tyle gra slabo, ile nierowno. Bywaja fragmenty wrecz mizerne ale drugi set z Denko wygladal juz calkiem przyzwoicie. Nie, nie - oczywiscie to nie byl najlepszy Nadal, ale przynajmniej taki, ktory toczyl wyrownany boj z grajacym bardzo dobry tenis Rosjaninem. Poza tym, moze i z forma jest pod kreska ale &quot;fajterski spirit&quot; ciagle ten sam.

Djokovic juz mysli o wakacjach i wcale tego nie ukrywa. W wywiadach podkreslach, ze juz jest zmeczony sezonem. W przeciwienstwie do Hiszpana ma jeszcze szanse na awans do polfinalu - ale - i to tez moze dzialac demotywujaco - jego los w tym turnieju nie lezy tylko w jego rekach. Nawet jesli wygra i tak bedzie musial czekac na rozstrzygniecie wieczornego spotkania.

Jest faworytem i slusznie bo w ostatnich miesiacach gra lepszy tenis niz jego przeciwnik. Ale 1.44? Nie, dziekuje.

Nadal #3.2o

Podpisuje sie pod tym tyle ze lepiej zagrac na Nadala z +1.5 seta po bardzo dobrym kursie 1.6 - 1.8. Nadal niema szans na awans do polfinalu ale tutaj jeszcze liczy sie niezla kaska i godne pozegnanie z turniejem oraz rewanz za 2 srogie porazki po 2:0 z Djokovicem ktorych doznal w Cincinati (6-1 6-4) i w Paryzu (6-2 6-3) Trzeba o tym pamietac ze jest to wciaz Nadal ktory w kazdej chwili moze znow blysnac forma.Napewno jest podrazniony i zdeterminowany wiec mysle ze ostro dzis powalczy

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
you know less, you sleep better
Nikolay Davydenko - Juan Martin del Potro
Typ: 1 ✅
Kurs: 2,25
Analizując jedyny przegrany mecz Davydenko w tym turnieju - z Djokovicem, pisałem o tym, że jest w formie i się nie myliłem, a z meczu na mecz było coraz lepiej. Jest w tej chwili w nieosiągalnym transie dla większości tenisistów, co potwierdziło wczorajsze zwycięstwo z Fedexem (oj, dał zarobić). To, co Nikolay wyciągał, dropshoty do których dobiegał i jeszcze je genialne odgrywał, to istny majstersztyk. Spotkanie mogło się zakończyć właściwie w dwóch setach. Do stanu 4-4 w drugim secie nie dał ani jednej szansy Rogerowi na przełamanie, mimo że skuteczność pierwszego serwisu była wyjątkowo niska - mam nadzieję, że dzisiaj będzie z tym lepiej, bo sama gra jest wyśmienita, wszystko odbiera i popełnia mało błędów, co musi przynieść sukces. Wierzyłem w niego od początku turnieju stawiając go w roli faworyta w każdym meczu i się nie zawiodłem. Oby dzisiaj to przypieczętował, mimo że Argentyńczyka darzę większą sympatią - w tej kwestii sentymenty odchodzą na dalszy plan. Del Potro mnie nie przekonuje, od wygrania US Open gra sporo słabiej, były jakieś kontuzje, słabe mecze jak np. ta męczarnia z kończącym karierę Safinem. W Londynie też tak trochę rzutem na taśmę udało mi się przepełzać do finału, same trzysetowe, dłuuugie, często rozstrzygane dopiero w tb mecze. Kurs spada i słusznie, bo moim zdaniem powinien wyglądać zupełnie odwrotnie, więcej argumentów widzę po stronie Rosjanina.

S 378

songo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Znikad
A ja wręcz przeciwnie...Żaden kurs mnie nie skusi, aby zagrać na rosyjskiego sprzedawczyka. Del Porto gra sporo słabiej??? Brednie. Jest odwrotnie. Del Porto gra z meczu na mecz lepiej. Sporo trzysetowych pojedynków??Co w tym dziwnego, skoro gra tutaj cała światowa czołówka. Różnice na tym poziomie są detaliczne...Często decyduje dyspozycja dnia. Ja gram i to grubo na Argentyńczyka. PO czym poznać wielkiego gracza? PO tym jak reaguje w sytuacji najbardziej stresujących, wtedy wychodzi wielkość gracza. Del Porto to potrafi. Kapitalny urozmaicony serwis, często z drugiego podania potrafi zaserwować nie do obrony. W długich przemianach również widzę przewagę Argentyńczyka. Wczorajszy mecz z Sodą był fascynującym widowiskiem. Kiedy wydawało się, że już wszystko pozamiatane, bo przy stanie 1-1 w setach i przełamaniu na 4-2 w ostatnim secie przez Szweda(wcześniej na 7 szans na BP tylko raz udało się mu w drugim wygranym secie przełamać przeciwnika) Przychodzi gem siódmy i ARG odłamuje przeciwnika. Tak potrafią tylko najwięksi.
Inna mentalność. Argentyńczyk ma mentalność zwycięzcy. Rosjanin nie. I tu jest największa różnica, która przeważy o dzisiejszym triumfie.

Kursy adekwatne do ryzyka. Minimalnym faworytem jest Del Porto i będę zaskoczony jeśli nie wygra tego turnieju. Z pewnością w przekroju sezonu to jemu bardziej należy sie ten tytuł.

dexter_romanista 17

dexter_romanista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
ja tu popieram Lubiekebab
widziałem mecze Denko z Sodą i Federerem, a także JMDP z Sodą i mogę stwierdzić, że Rosjanin zrobił na mnie lepsze wrażenie
pierwszy set z Rogerem to poezja, 3. to samo
Argentyńczyk dużo wygrywa serwisem
jak dla mnie kurs opłacalny...

ramzesa 12,8K

ramzesa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
Potro w ważnych momentach po prostu nie wytrzymuje. Rosjanin za to ma nerwy ze stali. Umiejętności z pewnością mu nie brakuje co pokazał w meczu z Federerem. W niektórych akcjach pokazał prawdziwy kunszt, pokazał że jest w formie i może pokonać każdego. Potro wczoraj wygrał po nerwowym meczu. Miał mniej czasu na odpoczynek, ale biorąc pod uwagę całość argumentów to pomimo że bardzo lubię Argentyńczyka to dziś stawiam na Davydenko.

Status
Zamknięty.