>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - Johannesburg, Zagrzeb & Santiago, 31.01-06.02.2011

Status
Zamknięty.
B 0

bulioner

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Przysiężny miał już dziwne mecze np.1-0 w setach i 5-4 w tb+dwa serwisy z Zeballosem.Oczywiście przegrał 5-7 i następnego seta chyba 4:6.Takich dziwnych wyników było więcej.W meczu z De Voestem odskoczył w 2 secie na 4-1 i miał jeszcze bp.Zamiast skończyć to 6-1 to on przegrywa 5 gemów pod rząd z zawodnikiem przeciętnym napewno w jego zasięgu.Niestety chyba powinien iść do jakiegoś psychiatry może to by coś pomogło.Wystarczy zobaczyć wywiad z Przysiężnym po przegranym meczu z Nieminenem(przyp.niewykorzystane meczbole) jakie ma wysokie poczucie wartości.Niestety talent ma ale poza challengerami chyba nic nie ugra z taką głową małego dziecka.

marchi 9

marchi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Również cieszę się, że doszliśmy już do ćwierćfinałów. Choć i tak ten tydzień jest zaledwie przedsmakiem przed kolejnym kiedy to rozegra się epicko w tym roku obsadzony ATP 500 w Rotterdamie i równie nieźle obsadzone San Jose i Costa de Sauipe.
Nim przejdę do typów to pragnę jeszcze odnotować, że tegoroczny Johannesburg ma obsadę na poziomie challengera. Do tego prawie wszyscy rozstawieni wyfrunęli w pierwszych rundach. Dziwi , że mimo iż jest to najlepiej płatny turniej w tym tygodniu nie potrafi przyciągnąć nawet takiej obsady jak Zagrzeb czy Santiago. Wynika to pewnie z położenia RPA i trudności komunikacyjnych... wydaję mi się, że miejsce Johannesburga w kalendarzu ATP powinno być poważnie przemyślane.
Do rzeczy. Z ćwierćfinałów upatrzyłem sobie trzy mecze:
Kevin Anderson - Karol Beck 1,35
Zawodnik gospodarzy jest najwyżej rozstawioną rakietą jaka pozostała w turnieju. Dość pewnie wyeliminował niezłego Selę. Ma nad Beckiem gigantyczną przewagę wzrostu. Wymarzone warunki na twardą nawierzchnię. Beck jest mizernym tenisistą. Nie osiągał żadnych sukcesów na poziomie ATP w ostatnim czasie. Dlatego stawiam, że nie będzie niespodzianki.
Fabio Fognini - Thomaz Bellucci 2 1,52
Zadziwiająco moim zdaniem wysoki kurs na Thomaza. Brazylijczyk jest obrońcą tytułu sprzed roku, gra na razie bardzo dobrze i nawet pozwala sobie na pewien luz co widać było we wczorajszym meczu z Machado ;). Do tego jest mańkutem, a jak mówia statystyki Włoch radzi sobie z nimi poniżej swojej - i tak mocno przeciętnej - średniej.
Tommy Robredo - Maximo Gonzalez 1 1,40
Hiszpan znajduje się obecnie o 100 miejsc wyżej w rankingu od Argentyńczyka. By nie odwoływać się do banałów, że Tommy jest mistrzem gry na ziemi dodam, że dwa lata temu świetnie szło mu w całym cyklu w Ameryce Południowej (Santiago, Costa, Buenos) myślę, że w tym sezonie ma szanse na podobne osiągnięcia. Obaj panowie nie młodzi (28 lat Hiszpana, 27 Maximo) myślę, że sprawę załatwią po prostu wyższe umiejętności. Nie sugerowałbym się również tym, że Gonzalez w I rundzie pokonał turniejowy #2 czyli Juana Monaco, gdyż ten jest naprawdę w katastrofalnej dyspozycji. Dodajmy na koniec, że Robredo już raz Gonzaleza pokonał. W 2009 roku na kortach Rolanda Garrosa.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Fabio Fognini - Thomaz Bellucci
Do tego jest mańkutem, a jak mówia statystyki Włoch radzi sobie z nimi poniżej swojej - i tak mocno przeciętnej - średniej.
Ten argument nie ma znaczenia in plus, bardziej in minus ;) W karierze ma z leworęcznymi 50-50, czyli bez odchyłów, a na mączce ok... 80% wygranych ????

piotrex007 2,4K

piotrex007

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wieliczka
wydaję mi się, że miejsce Johannesburga w kalendarzu ATP powinno być poważnie przemyślane.

Zostało już przemyślane i w przyszłym roku nie będzie już turnieju w Johannesburgu w kalendarzu ATP ????

marchi 9

marchi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ten argument nie ma znaczenia in plus, bardziej in minus ;) W karierze ma z leworęcznymi 50-50, czyli bez odchyłów, a na mączce ok... 80% wygranych ????

Pozwolę sobie przytoczyć statsy ze strony ATP Tour dotyczących występów Włocha w turniejach rangi ATP.

Mecze wygrane do przegranych 0.407
Mecze wygrane do przegranych na mączce 0.472
Mecze przeciwko leworęcznym 0.313

U Bellucciego wygląda to następująco

Mecze wygrane do przegranych 0.504
Mecze wygrane do przegranych na mączce 0.607 [!!!]
Mecze przeciwko praworęcznym 0.505

Ja wiem, ze to tylko cyfry i należy nie podchodzić do nich nazbyt poważnie, jednak bilans 5 do 11 Fogniniego z mańkutami daje do myślenia. Jeśli do tego dodać, że Bellucci jest prawdziwym królem mączki i to , że broni tytułu - znaczy, że dobrze gra mu się w Chile - wydaje mi się to dość fajnym zakładem po kursie 1,52.

Ponadto jestem raczej antyfanem Fabia. Moim zdaniem to gracz strasznie chimeryczny. Zrobił na mnie wrażenie raz w życiu podczas meczu z Monfilesm na RG, ale tam wpadł akurat na przeciwnika o jeszcze gorszej psychice :p
Do tego z tego co pamiętam zeszły rok (2010) miał naprawdę fatalny i chyba wkrótce przekroczy 25lat jako wieczny niespełniony talent.

@piotrex007 - heh, a wiadomo co wskoczy w zamian ?

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Podajesz cząstkowe statystyki, ja podałem wyczerpująca liczbę jego meczów przeciwko leworęcznym ever , dotyczącą nie tylko turniejów rangi ATP.
Poza tym, nawet te dane nie są wiarygodne, bo nie obejmują kwali - w turniejach rangi ATP bilans to 9-15.
Zresztą łączna suma meczów Fogniniego ze wszystkich rozgrywek przeciwko leworęcznym jest mniejsza mniej więcej o 10 meczów, niż w rzeczywistości.

marchi 9

marchi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Owszem napisałem w poście powyżej, że podaje dane odnośnie jego kariery w turniejach z cyklu ATP. Wydaje mi się mało zasadnym sięganie po doświadczenia z futuresów by ocenić ćwierćfinał turnieju ATP. Patrząc z tej strony można dojść do absurdów gdy na przykład średni zawodnik o bogatej karierze juniorskiej wypadnie w liczbach lepiej od gracza top10, który od razu wskoczył do cyklu ATP. Zresztą nawet odwoływanie się do Challengerów jest mylące - vide Michał Przysiężny.
Dajmy jednak już spokój, bo ta wymiana zdań może wskazywać, że podczas typowania opieram się głównie na liczbach, a jestem od tego daleki.

N 0

nowy

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Panowie a wiecie co stało się wczoraj z Petzschnerem? Czemu on przegrał tak łatwo? Słaba dyspozycja wczoraj czy przeciwnik za mocny? Dzisiaj Bogomolov gra z GGL a wiadomo że to nie jest najlepsza nawierzchnia dla GGL.

N 0

nowy

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Na pewno nie będzie łatwo grać przeciwko reprezentantowi gospodarzy, ale jednak uważam, że jego solidność na korcie powinna wystarczyć na pogromce Michała Przysiężnego.
Mozi a kiedy Van Der Merve grał z naszym drewnianym Ołówkiem?

inkub1986 343

inkub1986

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Pomerania
Dzis w Santiago cwiercfinaly. Obaj zasluzenie sie tu znalezli. Obaj graja przyzwoity tenis. Robredo spadl calkiem niedawno ze stolka i od dluzszego czasu nie moze z powrotem na niego wskoczyc. Maximo gra u swoich sasiadow. Niegdys challengerowy grajek - dzis niezly zawodnik obstawiajacy tyly turniejow ATP. Jego zwyciestwo w 3 setach nad faworzywana gwiazdka Movistar Juanem Monaco nie pozostawia zludzen ze ten zawodnik ma co pokazac na korcie na chwile obecna. Tommy Robredo zawodnik top10 jeszcze 2lata temu stal sie cieniem samego siebie. Watpie by zdolal tak szybko wrocic do dawnej dyspozycji. 60 76 z Mello nie przekonuje mnie nadal choc na pewno zwieksza czujnosc. Szykuje sie dlugi pojedynek. Kto ma wieksze predyspozycje do osiagniecia polfinalow? Maximo... (Pozdrawiam Karola Stope)

M. Gonzalez @3,39 (pinnacle)

tomekbdg 0

tomekbdg

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bydgoszcz
Cilic Marin - Mayer Florian 1 @ 1,47
Betsafe

Tutaj sprawa wydaje się być prosta. Obserwuje Marina w tym sezonie, byłem pod wrażeniem jego gry w przegranym meczu z Nadalem podczas AO. Rówie dobrze pokazał się w meczu 1 rundy z Kunistynem; do tego gra u siebie i napewno będzie walczył do końca. Mayer jak dla mnie nic specjalnego, widac że w tym sezonie wygrał kilka meczy. W Zagrzebiu trafił na Skugora, z którym wałczył w 3 setowym meczu. Potem Radek Stepanek - widać było że, 32-letni czech już bez formy. Bądź co bądź, ale nie widze innej opcji jak wygrna gospodarza.

Dodig Ivan - Ljubicic Ivan @ 2 1,60
Betsafe

Nie doszukiwałbym się sensacji. Dodig wydaje się być małym odkryciem sezonu, mimo wszystko mnie troche nie przekonuje. Widziałem gre łysego wczoraj i byłem pod wrażaniem, jakby był o kilka lat młodszy. Myśle, że Ivan doświadczeniem rozsztrzygnie ten mecz na swoją korzyść.

Fognini Fabio - Bellucci Thomaz @ 2 1,50
Betsafe

Ciekawy mecz. Jestem zwolennikiem talentu Bellucciego, obserwuje go od 2 lat i widze w jego grze niesamowity progres. Wspaniała gra zarówno z głebi kortu jak i przy siatce; dochodzi do tego solidny serwis. Fabio to zawodnik niesamowicie niereglularny, jego gra mnie niestety nie przekonuje(szczególnie w 1 rundach, ale pomine kwestie). W poprzednim meczu męczył się z Ramosem-Vinolasem i można powiedzieć, że wygrał rzutem na taśme. Sugeruje tutaj pewne zwycięstwo Brazylijczyka. Jak dla mnie to pewniak dnia!

kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kevin Anderson wygra turniej w Johannesburgu? tak 2,87 (5/10)

Kevina obserwuję bardzo uważnie od początku sezonu, gra bardzo dobrze i osiąga coraz lepsze wyniki. Jak wiemy obsada turnieju w Johannesburgu nie jest powalająca i to on jest faworytem do końcowego zwycięstwa.

Najgroźniejsi rywale (Lopez i Tipsarevic) już poodpadali, więc nie widzę innej możliwości jak jego triumf w tych zawodach.
Widziałem jego wczorajszy mecz z Selą, zagrał świetnie, widać, że nawierzchnia mu odpowiada, kibice są za nim i on sam czuje się w tym klimacie dobrze.

jamal_312 13

jamal_312

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bydgoszcz
Dyscyplina: Tenis / ATP-DEBEL Zagreb
Spotkanie: Granollers/Lopez - Polasek/Zelenay
Typ: 2
Kurs: 2.05
Bukmacher: tobet
Analiza:
Dziś po godzinie 17 rozegrane zostaną półfinały gry podwójnej w Zagrzebiu. W drugim spotkaniu spotka się najwyżej rozstawiona para Granollers/Lopez z parą ze Słowacji Polaskiem i Zelenay&#39;em. Hiszpanie w pierwszej rundzie długo męczyli się z kwalifikantami Mekticem i Zovko wygrywając w ostatniej partii 10-2, z kolei w ćwierćfinale rozprawili się z Izrealczykami Erlichem i Ramem w dwóch setach 6:3, 6:4. Ich rywale, Słowacy Polasek i Zelenay jakby w roli czarnego konia całego turnieju, na początku pokonali ulubieńca miejscowych kibiców Marina Cilica i Gorana Ivanisevica (7:6(4) 6:4) a później Czechów Dlouhyego i Stepanka (4:6 7:6(3) 10-6). Jak widać to Słowacy mieli trudniejszych rywali więc pozostawia to ich w pozytywnym świetle przed tym półfinałem. Hiszpanie wcześniej w takiej parze wystąpili przed rokiem w Sztokholmie przegrywając na początku z Brazylijczykami Melo i Soaresem. Natomiast Polasek i Zelenay są parą bardziej zgraną, wcześniej grali ze sobą w St.Petersburgu (półfinał) i w Moskwie (1/8). Dziś mają niepowtarzalną szansę na awans do finału a ich dzisiejsi rywale mimo wszystko nie są aż tak wymagający, więc do boju!

N 0

nowy

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Cilic Marin - Mayer Florian
A ja w tym meczu nie byłbym do końca taki pewny łatwego zwycięstwa Chorwata. Szukałbym bardziej jakiegoś overa na gemy. Mayer od początku sezonu w dobrej dyspozycji, napewno bardziej doświadczony od Cilica. Cilic też w niezłej formie, jednak bardziej patrzyłbym tutaj na to, kto gra u siebie niż na to w jakiej są oby dwoje formie .

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Zresztą nawet odwoływanie się do Challengerów jest mylące - vide Michał Przysiężny.
Odwoływanie się do każdych rozgrywek jest reprezentatywne.
Z takim Devilderem spotkał się w chall Aracaju, by 4 m-ce później zagrać z nim na poziomie ATP w Acapulco, to samo później np z Decoud i z Beckiem ????

gju 134

gju

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
cracktown
Gremelmayr D. v Mannarino A 2 (1.38) ✅✅✅bo aż miło patrzy się na dokonania Francuza z tego sezonu. Przegrywał tylko z duużymi firmami i to zazwyczaj po morderczej 3setówie. Denis nie wydaje mi się tenisistą, który może pokrzyżować szyki Adrianowi.
Brands D. v Ljubicic I. 2 (1.38) ✅✅✅bo to już jest rywal z troche innej półki niż słaby Karlovic czy nawet Misza Berrer. Mocny serwis, świetna gra przy siatce w połączeniu z graniem u siebie rozmontuje Brandsa...a jeżeli jeszcze rozkręci się Ljuba na końcowej lini to zupełnie nie będzie o czym gadać.
Dancevic F. v Wolmarans F 1 (1.55) ✅✅✅Dancevic pokonał wczoraj Lopeza - obrońce tytułu. Oglądałem pierwszego seta i byłem zadziwiony, że pomimo bardzo dobrego serwisu i gry Lopeza Franek się nie dał połamać. Najgorsze Franio ma za sobą. Teraz powinno być łatwiej.
Dodig I. v Marchenko I. 1 (1.59)✅✅✅ Dodig zrobił wrażenie na mnie i z Djoko w AO i z Granollersem w pierwszym meczu. Hiszpan nie miał nic do powiedzenia. Marchenko przyzwoita forma, ale to nie wystarczy na nakreconego Dodiga grającego przed swoimi ludźmi.

Chela J.I. v Zampieri C. 1 (1.18)✅✅✅
Zampieri awansował tylko dzięki fartowi i drabince. Teraz rywal z serii o parę półek wyżej. Do widzenia Zampieri.

Gasquet R. v Clement A. 1 (1.38)
WALKOWER Clement to dziadzia i nawet pomimo tego, że jeszcze czasami potrafi zaskoczyć graczy pokroju Kukushkina to na takich grajków jak Gasquet to już nie ma nic do gadania.
Piękny dzionek ????
dziś:
Gasquet KRECZ bo wszystkie argumenty tenisowe po swojej stronie ma Ryszard...ale tak czy tak dziwi mnie wasze niedocenienie Berrera tutaj.
Devverman✅✅✅ bo jak się pokonuję Hutę w pełnym gazie to znaczy, że forma jest...a DV to ma farta, że trafił na ołówka bo go już by nie było w tym turnieju.
Dancevic⛔ nie rozumiem tak wysokiego kursu na Franka. grać, bo duże prawdopodobieństwo, że Mannarino nie podoła.
myślę, że Kevin A też ogarnie swój mecz.

marchi 9

marchi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Prawie wszystko na temat dzisiejszych ćwierćfinałów zostało już napisane. Ja dodam jedynie od siebie jeszcze, że nie gram Cilica bo rok temu w pierwszych miesiącach Touru wygrał dwa turnieje w Chennai i Zagrzebiu...jak w tym sezonie skończyła się dla niego przygoda w Indiach pewnie wszyscy pamiętają. Jakoś ten jego występ siedzi mi w pamięci, do tego Mayer jest w niezłej formie. Nie mówię, że Chorwat przegra, ale nie jestem skłonny zaryzykować po tym kursie.
Ljubicic rok temu w Zagrzebiu wygrał tylko jeden mecz. Mam obawy, że w tym może być podobnie. Ljuba ma w pamięci ogromny sukces w Indian Wells i myslę, że buduje formę na te większe turnieje - choćby Rotterdam w przyszłym tygodniu. Nie jest zawodnikiem pierwszej młodości dlatego musi rozsądnie gospodarować siłami. Stąd obawa, że może z rodakiem Dodigiem nie grać na 100%.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
yddetkgb +1 Punkty
king_roger 12

king_roger

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja dodam jedynie od siebie jeszcze, że nie gram Cilica bo rok temu w pierwszych miesiącach Touru wygrał dwa turnieje w Chennai i Zagrzebiu...jak w tym sezonie skończyła się dla niego przygoda w Indiach pewnie wszyscy pamiętają

A jakie to ma znaczenie dla dzisiejszego spotkania, że rok temu wygrał na początku sezonu dwa turnieje, a w tym odpadł w pierwszym meczu z Japończykiem???

marchi 9

marchi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jedynie tyle, że wydaję mi się, że w tym sezonie Cilic nie jest w takiej formie jak był rok temu kiedy wygrywał oba te turnieje...i opierając się na tym odpuściłem granie go z Mayerem.
BTW: obawiałem się, że z Gasquetem coś będzie nie tak.

babe 17

babe

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Co wy sobie wkręcacie, że nie ma innej opcji jak wygrana Cilica. Marin wcale nie jest w dobrej formie, a jak już odwołujecie się do meczu z Nadalem to więcej problemów Rafie sprawił Tomić. Ktoś tu pisał że jest pod wrażeniem gry Cilica z Nadalem. Chyba nie widziałeś co w tym meczu grał Rafa? Według mnie mecz będzie wyrównany i całkiem możliwe, że wygra go Niemiec.

Status
Zamknięty.