Najwyższy czas na zmiane. Nic nie trwa w nieskończoność.
O jej, ależ Ty źle rozumiesz te słowa.
Czemu Nieminen nie może wygrać z Federerem? Albo przykład nie z samej góry:
Czemu Benneteau ma kompleks Nieminena i nie może z nim wygrać?
Co, jest za mało skoncentrowany, popełnia za dużo błędów, ew. nie ma formy? Jasne ze nie. Po prostu każdy tenisista gra inaczej od drugiego i jeden znajdzie sposób na drugiego, drugi na trzeciego i tak dalej.
Łukasz może nie jest mistrzem techniki, ale w meczach z Ivo pomaga mu siła. Siła uderzenia. Zresztą - Kubot pokazał w meczu z Ferrerem ze technika nie kuleje, dobre skróty, bardzo precyzyjne
slajsy i mało własnych błędów.
Kubot gra dużo akcji s&v - chociaż w ostatnim turnieju w
USA grał bardzo dużo z głębi kortu, a mało znanych nam akcji. Ivo to nie jest mistrz mijania, pewnie ze względu na wzrost. Polak ma mocne uderzenia, może nie precyzyjne (czyt. idealnie po rogach) ale dobrze one spychają do defensywy. Do tego Karlovic się kompletnie nie nadaje.
Chorwat prócz serwisu niczym nie postraszy Łukasza. Jest tylko faworytem w ewentualnym TB, bo on jak i Isner są w nich arcymistrzami. Jednak im dłuższy mecz tym lepiej dla naszego.
i co ważne - jak będzie siedział Karlovicowi serwis? w meczu z MM (Marinko Mato) dał się przełamać chyba 3-4 :!: razy. Fred zaciskał pięść po jednym przełamaniu więc wniosek nasuwa się sam.
Nie zagram Polaka bo mam już dubla z
LE, ale ostrzegałbym mocno ku grze przeciwko niemu.
Wielu pewnie ma nadzieje ze Kubot nie złamie Karlovica a ten może przy odrobinie szczęścia przełamie Łukasza. SAMYM SERWISEM SIĘ MECZU NIE WYGRA.
Wiem po sobie! Ponieważ z takim przekonaniem podchodziłem do meczu m.in. Isner - Melzer. Dostałem wtedy po prostu kopa w ryj, bo inaczej się tego nazwać nie da.