>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - Hamburg, Atlanta, Gstaad 27.07.2015-02.08.2015

Status
Zamknięty.
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
???? Pablo Carreno-Busta v Dominic Thiem (Liczba setów 2-drogowo) Powyżej 2.5WYNIK 46 63 26 ✅✅✅
KURS:
2,50
Bet365
@edit
yyy, kolejne &quot;zaskoczenie&quot;???

Ciekaw jestem ile trzeba przegrać kasy na Thiemie, aby przestać grać przeciwko niemu (UWAGA- jest to ironia, nie prowokacja!)? No cóż, może za piątym razem z rzędu się uda ????
Ja też pisałem w ostatnim poście na temat Diminika i nie będę się powtarzał... W meczu z Delbonisem śmierdziało pogromem, bo w drugim secie było już 4:0 dla Thiema, co spowodowało u niego chwilową dekoncentrację, ale nie przeszkodziło aby spokojnie zamknąć mecz w dwóch setach. Jutro na przeciwko niego stanie wg mnie trochę mniej utalentowany, ale równie waleczny też jeszcze młody zawodnik z Hiszpanii. Pablo mimo, że w Chellengerach leje wszystkich jak chce (wygrana w Poznaniu i Perugii), to w ATP jakoś nie może się przełamać. Wygrywa pojedyncze mecze, ale ogólnie bilans ujemny. Tutaj w końcu pojawiła się szansa na dobry wynik, po tym jak pokonał będącego bez formy Youzhnego oraz po walce Haase. Mecz zapowiada się bardzo ciekawie, bo walki powinniśmy mieć w nim sporo. Stąd też i mój typ po całkiem atrakcyjnym kursie. Typowanie w tym meczu zwycięzcy wg mnie to spore ryzyko, ale jakbym miał tutaj typować kto wygra to dalej szedłbym w stronę Thiema. Kurs jednak mało zadowalający na to zdarzenie, więc wolę po lepszym kursie postawić na walkę. Grali już ze sobą dwukrotnie i w obydwu przypadkach były 3 sety - raz wygrał Pablo, raz Dominic. Tym razem powinno być podobnie, bo w walce o SF nikt nie odpuści.

=======================================================================
???? Lucas Pouille v Benoit Paire (Liczba setów 2-drogowo) Powyżej 2.5WYNIK 63 62 ⛔⛔⛔
KURS:
2,50
Bet365

@edit
no i &quot;czajnik&quot; wywinął numer...
Dwóch &quot;żabojadów&quot; zagra o SF dużej imprezy. To już powinno skłaniać ku typowi na każdy OVER, bo walki w tym meczu zabraknąć nie powinno. Paire w końcu gra tenis, który grać potrafi a dodatkowo trzeba podkreślić dużą motywację i walkę. Oglądałem jego mecz z Robredo i mimo, że Robredo w trzecim secie prowadził 4:2 to i tak czułem, że Paire to wygra i wygrał. Jego wyniki w ostatnich dniach na pewno nie są przypadkowe i widać, że złapał fajną formę. Słusznie w tym meczu jest faworytem, ale takich zawodników jak on, Dolgo czy Fog w przypadku jak są faworytami wolę nie grać... Jako DOGi owszem, chętnie, ale jak &quot;czajnik&quot; jest faworytem to czasem się cuda dzieją... Wolę w tym meczu postawić na walkę, tym bardziej, że Lucas całkiem dobrze tutaj wygląda. Przeszedł kwale pokonując Berlocqa i Olivo, a później w turnieju głównym Cervantesa i Monaco. Zwłaszcza wygrana z Juanem robi wrażenie i podkreśla potencjał jaki w tym zawodniku drzemie. Dopiero w tym roku Pouille zaczął więcej grać w ATP i trzeba obiektywnie przyznać, ze nie wygląda to najgorzej. Na RG urwał seta Simonowi, na Wimbledonie też urwał seta Andersonowi, więc całkiem całkiem... Tutaj pojawia się szansa na najlepszy wynik w tym roku, więc Lucas na pewno da z siebie wszystko. Po takim kursie wg mnie warto spróbować &quot;uderzyć&quot; w trzy sety.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
czerpac idealne typy?
John Isner - Raadek Stepanek 2:0, Pinnaclesports 2.05

7:6, 7:6;✅ 33 asy Isnera :grin:
Isner wygrał ten turniej rok temu czyli motywacja x300 procent. W bezpośrednich pojedynkach prowadzi Stepanek lecz wiele tych meczy rozgrywanych było dawno temu jak Czech był młodszy. Ostatni taz grali 3 lata temu a trzy lata w przypadku Radka to bardzo sporo na minus. Nikt nie lubi grać przeciwko Isnerowi i jego serwisowi a im tenisista starszy tym gorzej dla niego, bo na returnie już nie ta reakcja . Jeśli Isner się nie zatnie to ma bardzo realne szanse aby wygrać w dwóch setach. Wygrał tutaj tak jak pisałem rok temu i dwa również także mu tutaj pasuje. Oczwywiście, że Czech to stary wyga i ma sporo doświadczenia lecz John zalicza się do topu i uważam iż wygra w dwóch setach.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
emjuemju +1 Punkty
groooszek +1 Punkty
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Litwa, Wilno
ATP Hamburg:
Fognini F. - Bedene A.
Fognini F. ::: 1,58 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅
Powyżej 21 gemów ::: 1,73 ::: Pinnacle ::: 1/3 ✅

H2H 4:0 z lat 2013-2014. Tak szczerze to na dokładny wynik nie postawiłbym w tym spotkaniu żadnych pieniędzy. Warto pokusić się tutaj również o over gemowy, bo tak szczerze na to się zanosi - tak jak we wszystkich ich poprzednich meczach na nawierzchni ziemnej. Jedynie w Indian Wells na hardzie padł wynik 6:3 6:4, pozostałe mecze były dość zacięte.
Fabio stracił set z Chardym i Ramosem, ale jak znamy Włocha to nigdy nie był stabilnie psychicznie zawodnik, pomimo to trzeba oddać mu szacunek za dobre wyniki od kilku sezonów właśnie w tym okresie gry. Bedene również odpalił z formą, pewne zwycięstwo nad Gimeno-Traverem, a później pokonanie solidnego Bautisty-Aguta w dwóch tie-breakach na pewno robi wrażenie.
Warto podkreślić fakt, że Bedene to jest ten zawodnik który SPRZEDAŁ swoją narodowość i gra teraz na rzecz Wielkiej Brytanii.
Wynik: 6:4 7:5
Pouille L. - Paire B.
Paire B. ::: 1,43 ::: Pinnacle ::: 2/3 ⛔
Lucas Pouille z Francji ma dopiero 21 lat, to jeszcze tenisowy młokos tak naprawdę. Dopiero jego kariera się rozpoczyna, pokonał tutaj Juana Monaco, gra od kwalifikacji, jest w formie o czym świadczą 4 zwycięstwa z rzędu. Wcześniej w Poznaniu Challenger zaliczył półfinał grając równy mecz z Carreno-Bustą.
Ale co tu dużo pisać o Paire. Benoit w końcu odpalił z formą. Wygrał wcześniej turniej w Bastad, a tutaj pokonał dwóch bardzo solidnych zawodników. Kohlschreiber i Tommy Robredo to ścisła doświadczona czołówka. Skoro ich pokonał to z rodakiem nie powinien mieć większych problemów, chociaż z tym Paire to nigdy nic nie wiadomo, dlatego stawka 2/3, a nie 3/3.
Wynik: 6:3 6:2
Seppi A. - Bolelli S.
Bolelli S. ::: 2,12 ::: Pinnacle ::: 2/3 ▶

H2H 1:2 z lat 2008-2014. Dwa mecze na mączce wygrał Bolelli. Znajdą się doskonale w końcu są Włochami. Nie są zbyt wysocy i nie mają zbyt dobrego podania. Zapewne będzie dużo szachowania na korcie, to jednak w tej części sezonu bardziej przekonuje mnie Bolelli. Nawet na French Open prowadził już 2:1 w setach przeciwko Davidowi Ferrerowi, a jest to nie lada sztuka.
Seppi jak już pisałem grał w tym roku niezwykle mało na mączce i moim zdaniem to go może zgubić. Uważam też, że jest daleki od swojej dobrej formy z początku roku.

Wynik: Mecz się nie odbył
ATP Gstaad:
Giraldo S. - Lopez F.
Giraldo S. ::: 1,73 ::: Pinnacle ::: 2/3 ⛔
H2H 0:2 z lat 2008-2010, czyli szmat czasu. Do tego oba mecze były rozgrywane na nawierzchni hard gdzie Lopez czuje się zdecydowanie lepiej niż na mączce. Za to Giraldo wręcz odwrotnie. Lopez musiał się sporo napocić w pierwszej rundzie, żeby pokonać Niemca Juliana Reistera - zawodnika grającego przede wszystkim w Challengerach. Hiszpan musiał bronić sporej ilość BP, co w przypadku meczu z Giraldo powinno być ich jeszcze więcej. Santiago miał co prawda dwóch kelnerów na początku turnieju, starego Lorenziego i Ilhana, to jednak poradził sobie z nimi bez najmniejszych problemów. Lopez na ziemi traci swoje najlepsze atuty jak slajs czy serwis.
Wynik: (4)6:7 4:6
Carreno-Busta P. - Thiem D.
Goffin D. - Sousa J.
Thiem. &amp; Goffin D. ::: 2,03 ::: Pinnacle ::: 1/3 ✅
Stawka najniższa bo ryzyko podobne, ale spróbuję zagrać. Thiem gra w ostatnich tygodniach świetnie, wygrał turniej, a zaraz być może wygra w Kitzbuhel, a kto wie czy i nie w Gstaad. Może odpuścić ten mecz, a jeżeli zagra na swoim poziomie to powinien pokonać Carreno-Bustę. H2H 1:1 z lat 2012-2013 i warto dodać, że ich mecze były zacięte, tak też może i być tym razem, jednak większe szanse daje młodemu odkryciu tego sezonu Thiemowi który ma na koncie już 2 tytuły ATP.
Goffin to zawodnik z 14 miejsca w rankingu. 24 lata i wielki talent. Rok temu w podobnym okresie gry wygrał turniej w Kitzbuhel, a wcześniej 3 Challengery pod rząd. Czyli da się wygrać 4 turnieje z rzędu. Sousa kompletnie mnie nie przekonuje, do dzisiaj mam obraz przed oczami jego finału i żenującej postawy w Umag. Sousa dzisiaj bronił 3 MP z Istominem, H2H 2:1 z lat 2012-2014.
Wynik I: 4:6 6:3 2:6
Wynik II: (7)6:7 6:4 7:6(1)

emjuemju +1 Punkty
pan_tadeusz +1 Punkty
mmichael83 +2 Punkty
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Paire + Thiem @2.06 Pinnacle
Gram Paire jako faworyta, tak więc uwaga, nie gramy tego zbyt mocno ;) Paire co ostatnio gra to naprawdę niesamowite. Jak z tenisisty niezrównoważonego przeobraził się w grającego agresywnie i przede wszystkim skutecznego. Super turniej w Bastad, gdzie nie stracił nawet seta. Tutaj też póki co bardzo dobrze, już ograł m.in. Kolbę i Robredo. Pouille przeszedł nie bez problemów przez kwale i ograł challengerowca Cervantesa i katastrofalnie grającego Monaco. Teraz dostaje rywala w chyba życiowej formie, grając kapitalny tenis, dobrze wyszkolonego technicznie. Powiem tak - tu wszystko zależy od Paire&#39;a. Jeśli nie dostanie tak zwanej &quot;kontuzji mózgu&quot;, jest w stanie zakończyć ten mecz nawet szybko w dwóch setach.
Sorki Roxi, ale to twoje granie przeciwko Thiemowi w mojej opinii nie ma sensu w tej chwili... Ale rób jak uważasz. Thiem fajnie się prezentuje, dobre wyniki. Jego rywal dobre wyniki osiąga jedynie w chelkach. Tutaj pokonał Youzhnego, który jednak gra katastrofalnie oraz słabego Robina Haase. Thiem jest tylko po jednym meczu z Delbonisem. Można mówić o dobrych wynikach w chelkach Carreno, ale kogo on tam pokonywał a z kim poległ już w tym roku? Rublev czy Lajović to nie są uznane nazwiska na clayu. Nie mówię, że Thiem nie miał wpadek, bo miał, choćby w Davis Cupie. Ale teraz gra naprawdę dobrze i wątpię, by miał tutaj przegrać.
Cuevas +5 gemów + Goffin @2.21 Pinnacle
Nadal gra tutaj co by nie mówić słabo. W pierwszym secie jedynie przebijał piłkę Verdasco na środek to ten robił z nim co chciał. Później trochę się poprawił, Dasco skończył grać i się zrobiło 3:6 6:1 6:1. W drugim meczu z Veselym również nie wyglądało to jakoś super. Aż 7 DF-ów, słabe pierwsze i drugie podanie. Sporo przełamań było w tym meczu. A bądźmy szczerzy - Vesely jakiegoś super tenisa nie gra. Cuevas z Jerzym w drugim secie nieco się ściął, nie szła mu gra i ostatecznie przegrał wtedy seta. Później jednak spokojnie sobie poradził, 3 set to była jego dominacja. Uważam, że ma szanse powalczyć z Rafą, przy swoim niezłym serwisie, bo na pewno nie stojącym na najwyższym poziomie, gdyby trafiał pierwszym to trochę punktów ugrać może. Spodziewam się, że Rafa może wygrać, ale pogromu bym się tutaj mimo wszystko nie spodziewał.
Stawiam mimo wszystko na Goffina. To, co robił Sousa w meczu z Istominem nie mogło się podobać. Ostatecznie wygrał, chociaż Denis był bardzo blisko zwycięstwa, serwował w końcu na mecz czy miał 3 MP przy serwisie Sousy. Goffin po słabym występie w Bastad wręcz zmiótł z kortu Zeballosa. Wynik 6:1 6:1 mówi wszystko. Zeballos raz wygrał swój serwis i raz połamał Davida, ale myślę, że to był wynik już chyba rozkojarzenia i rozluźnienia. W każdym bądź razie z taką grą nie powinien mieć problemów z wygraną nad Sousą.
Cabal J./Farah R. - Peya A./Soares B. 1 @1.90 Unibet
Analiza może gdzieś koło południa, już mi się nie chce pisać. Jeszcze się zastanawiam nad Cabalami, czekam na resztę kursów.

M 676

mmichael83

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
katowice
ATP Hamburg
Fognini Fabio Bedene Aljaz
Pinnacle 1,61 6:4,7:5 ✅✅✅
Ja nie wiem kto wystawia takie kursy, ale mam nadzieję że mnie nie poniesie szał radości . Włoch jest zdecydowanie lepszym zawodnikiem anizeli słoweniec ( Brytyjczyk?! od kiedy? ) mimo iz doceniam wartosc Bedene i lubie ogladac jak gra, szczegolnie w ostatnich tygodniach. Ten mecz bedzie zalezny ( jak zawsze) od tego w jakim nastroju wejdzie w mecz Fabio. Myśle ze w tej fazie nie bedzie robił sobie jaj i pokaze dobry techniczny tenis i zadziwi kilkoma zagraniami. Zapowiada sie ciekawy w zagrania mecz.

ATP Atlanta
Isner John Berankis Ricardas
Pinnacle 1,23 7:6,6:4 ✅✅✅
Big John idzie po zwycięstwo w turnieju, jedynie Muller moze mu zagrozic, bo jak trafia na zawodnika ktory nie ma serwisu i nie jest z top 10 to bez problemu w Tie Break-u go ogrywa. Litwin niezle zagral z jonhsonem, ale Steve przyzwyczaił Mnie to olewania Atlanty szykując się do turnieju w stolicy, wiec na mnie ten wynik nie robi wrazenia.
Berankis nawet przez chwile nie poczuje ze ma szanse wygrać .

Atp Gstaad
Goffin David Sousa Joao

Pinnacle 1,32 6:7,6:4, 7:6 ✅✅✅ niezły mecz,nie doceniłem formy fizycznej portugalczyka
QF w szwajcarii zapowiada się moim zdaniem nieciekawie, chyba ze Portugalczyk pozbiera sie fizycznie po meczu z Istominem,Uzbek w decydujacej fazie gral zbyt bojazliwie liczac na blad Sousy,ale ten przebijac potrafi co jak co,tym bardziej w ost 2 tyg forma jest, ale na belga to bedzie za malo, ktory jest wypoczęty i gra sezon zycia, jak sie przyklada do turnieju wiedzac ze ma szanse odniesc sukces to dochodzi daleko, technika,agresja,odwaga w grze oraz dobre poruszanie sie nakorcie wymusi bledy na portugalczyku i bedzie pozamiatane.

Tripel dnia: 2,61 ✅✅✅

roxanne +25 Punkty
dari +6 Punkty
majkp +1 Punkty
wolnosc-slowa +4 Punkty
emjuemju +1 Punkty
gracz17 56

gracz17

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Opoczno
ATP Atlanta
Kudla-Sela
Typ:2
Kurs:2,2
Godz:20:00

Widzę i nie wierzę że bukmacherzy wystawili taki kurs na Sele pobieram to z pocałowaniem ręki. Oglądałem wczoraj dwa spotkania, Kudla miał łatwą przeprawę kto oglądał spotkanie to wie jak do tego spotkania podszedł Sock, Sela jak to Sela, potrafi grać łatwość zagrań forhendem oraz dobry jednoręczny backhand. Oglądając te dwa mecze na Kudle wystarczy dobry return w wymianie mizerny chce kończyć wymianę już w pierwszej piłce słabo to wygląda już się zdziwiłem że pokonał Harissona który także grał katastrofę, dziś wchodzę w Dudę bez żadnych zmartwień. Kolejną motywacją jest to że Dudi Sela broni tutaj punktów za zeszłoroczny finał.

aka-shakal +26 Punkty (Na dobry początek!)
I 181

irenicuus

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Nadal - Cuevas over 20,5 gema 1,80
Nadal tak jak pisali koledzy wcześniej nie gra swojego najlepszego tenisa. W Hamburgu w obu poprzednich meczach Nadala linia ta została pokryta, to samo tyczy się Cuevasa oba mecze powyżej dzisiejszej lini. Obaj panowie potrafią grać na clayu i nie przewiduje tutaj jakiegoś pogromu, nawet widziałbym tutaj spokojnie 3 sety.

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Podkarpackie
Kudla - Sela ---- Kudla @ 1,75 Pinnacle ✅
Próbujemy z Kudlą, który w ćwierćfinale zagra z broniącym punktów za finał Selą. Amerykanin od pewnego czasu całkiem fajna forma. Na Wimbledonie zrobił bardzo dobry wynik, zrobił sobie przerwę i w Atlancie grając od kwalifikacji znowu ta gra układa mu się bardzo dobrze. Stracił tylko jeden raz seta z Harrisonem, a pokonał oprócz niego m.in. Socka. Kudla to gracz młodego pokolenia, któremu na pewno zależy by pokazać się z jak najlepszej strony na turniejach w USA i taki mały turniej w Atlancie jest ku temu dobrą okazją. Kudla preferuje szybkie nawierzchnie, jest w dobrej formie i ktoś taki jak Sela jest do ogrania. Sela w 1 rundzie pokonał Fisha, który postanowił sobie zagrać w tenisa od czasu do czasu i nie mógł stanowić poważnego zagrożenia. Kolejny rywal, którego Sela pokonał to Becker, który przed Atlantą grał bardzo słabo, a znalazł się w 2 rundzie dzięki kreczowi Berrera. Tak więc drogę do ćwierćfinału Sela miał łatwą i teraz musi zagrać z głodnym sukcesu reprezentantem gospodarzy, a to już może być przeszkoda nie do pokonania. Sela słabo serwuje, jest to zawodnik niski i jedynie może być groźny w wymianach z głębi kortu.
Fajny, szybki meczyk

emjuemju +1 Punkty
roxanne +25 Punkty
wolnosc-slowa +4 Punkty
153040 +3 Punkty (pełna zgoda)
blade1x2 139

blade1x2

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Carreno-Busta 3.22 2/10 maraton
Utalentowany Carreno Busta kontra przereklamowany Thiem. Dwa razy pisalam na temat Thiema wiec nie ma sensu tego powtarzac, nie wierze nadal w jego super serie, to obecnie za slaby zawodnic na cos takiego. Przede wszystkim malo stabilny i emocjonalnie i czysto tenisowo. Carreno gra bardzo fajny tenis, ostatnio na forum pojawilo sie troche krytyki Hiszpana, nie wiem czemu. Wygrana w Poznaniu w niezlym stylu, solidny mecz z Martinem Klizanem w Umagu, teraz Gstaad ograny Robin Haase i Misza Juzny. Nie rozumiem kursow na ten mecz, spokojnie mozna bylo wystawic tu 1,90 i nie byloby zdziwienia. Hiszpan niedlugo powinien byc w top50. Co do Thiema mam duze watpliwosci, spodobal mi sie w tamtym roku ale malo stabi potrafi lawinowo popelniac bledy i wtedy nie ma planu b.
Regularnie czytam forum i po prostu nie wierzę jak moderator może ciągle tak hejtować zawodnika, który naprawdę fajnie gra, a co najlepsze osiąga całkiem przyzwoite wyniki. Cały czas sugerujesz się chyba sezonem trawiastym, w którym faktycznie trochę się pogubił, ale za to na cegle cały rok osiąga dobre rezultaty. Z resztą nie moje pieniądze, więc oddawaj je bukom śmiało, tylko nie wprowadzaj nieświadomych ludzi w błąd swoimi uprzedzeniami.
Co do wyniku meczu, to ciężko coś powiedzieć, bo będzie on na pewno bardzo zacięty, ale wydaje się, że Thiem wygra.

qbali +16 Punkty (mi dała za zwracanie jej iwagi ostrzeżenie!! święta krowa!!)
conors 1,4K

conors

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Puszcza Kampinowska
Nadal – Cuevas(+1,5s), [email protected] żenująco słaby Cuevas...
Kusi granie na Cuevasa, ale ograć Nadala to jednak nie taka łatwa sprawa. Zgadzam się, że forma Hiszpana to wielka niewiadoma, spuścił mocno z tonu, ale skora gra w Hamburgu to zrobi wszystko, żeby nie rozmieniać swojego sportowego dorobku na drobne.
Poza tym mam wrażenie, że Urugwajczyk ma jednak jakiś kompleks Nadala. Pamiętam ich mecz z Rio, gdzie Nadal grał bardzo słabo, ale Cuevesa ograł, w trzecim secie 6:0.
Generalnie zapowiada się mecz walki. Silny, dobrze serwujący Cuevas ma swoje szanse, ale może być tak, że gdy Nadal zacznie tonąć, wyciągnie zawsze jakiegoś asa z rękawa. To typ zawodnika, który nie lubi przegrywać, szczególnie na swojej ulubionej nawierzchni. Poza tym z kim przegrywać - ja się pytam. Rozumiem jakieś wielkie nazwiska, a tu 31 zawodnik ATP...
Odradzam over gemowy, bo różnie może być. Granie na Nadala to słaby interes, ale poszukanie seta dla Urugwajczyka, to pomysł wart uwagi.
Zaryzykuję też powtórkę z Rio: Nadal pzregra pierwszego seta i wygra mecz@8.

Pouille L. - Paire B.
Typ: 1 – wygra 1 [email protected] ✅✅✅
(mecz się zaczął, było 2:2)

To co odstawia ostatnio Paire robi wrażenie, ale dzisiaj może mieć wyjątkowo trudno. Nie wiem, w jakich relacjach są obaj Francuzi, ale takie mecze zawsze powinny budzić ostrożność. Należy założyć, że choć nigdy nie grali z sobą oficjalnego meczu, to gdzieś odbijali, trenowali. Poza tym trenerzy mlodszego Francuza o Benua wiedzą wszytsko i mogą młodego ładnie ustawić. Dlatego uważam, że Pouille nie jest bez szans. Gra życiowy tenis, a Paire to nie jest top10 z powtarzalnym, pewnym tenisem. Dziś wychodzi jako faworyt, z wielką szansą na półfinał dużego turnieju z tradycjami. Może mieć
ostro pod górkę...

pan_tadeusz +1 Punkty
midq +3 Punkty
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Cabal/Farah-Peya/Soares 2-1
Peya/Soares 2.08 MarathonBet
⛔ Typowe 50/50, Peyki od 2.seta obsrali się na miętowo.
Szykuje nam się wyrównany mecz, ale nie widzę zbytnio argumentów za Cabalami. H2H? Na ubiegłe lata nie ma co patrzeć, bo to dawno i nieprawda, a w tym roku 2 bardzo wyrównane pojedynki i los chciał, że akurat 2 zwycięstwa Kolumbijczyków. Jednak tamte mecze były typowo 50/50, gdzie mecz kończył się na przewagi w meczowym taju. Tutaj ktoś mógłby powiedzieć, że forma stoi po stronie Cabali, ale czy na pewno? Grają już od dwóch tygodni na mączce, ale kogo tak na prawdę ograli? W Bastad rywali na poziomie dostali dopiero w finale i polegli. Tutaj w ćwiartce Cuevas z Marrero, ale ten pierwszy z lekkimi myślami o singlu i właśnie po meczu gry pojedynczej, a Hiszpan bez formy, co pokazywał już w Umagu, czy na Davis Cupie. Grałem tam na Cabali, bo jednak Kolumbijczycy trzymali się ostatnio solidnie. Ale przecież nie można powiedzieć, że Peyki są bez formy, może tylko bez większego ogrania. Jednak z marszu od razu w pierwszej rundzie ograli Klapki, a dla mnie nie było to takie oczywiste. Ten mecz traktuje jako pewnego rodzaju wyznacznik. W dłuższym okresie wydaje mi się, że to Bruno z Alexem grali lepiej, wystarczy popatrzeć na wyniki obu par od początku RG. Oceniam ten mecz max na 50/50, więc w kursie ponad 2.00 mamy value.

mario_pl +9 Punkty (podziękowania za pomoc :D)
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Niektorzy nie znaja definicji forum, forum istnieje tylko dlatego, ze sie roznimy, mamy inne zdania i krytykujemy innych graczy/postawe/forme. Gdyby tak nie bylo nie dzialaloby zadne forum bukmacherskie bo jedna osoba dalaby typ a inni by tylko dopisali, ze popieraja. Skupcie sie na merytorycznej ocenie meczow zamiast zastanawiac sie czemu ktos krytykuje tego a nie tego.
Kudla - Sela 1.73 6/10 pinn ✅
Sela jest w dramatycznie slabej formie, nie dziwie sie, ze ten zawodnik zlecial tak w rankingu. Zydek mial poki co dwoch slabiakow bo forma Beckera dramatyczna a jak wyglada tenis Fisha to wiadomo. Denis na trawie pogrywal jeszcze lepiej niz Dudi, po Wimbledonie przyszla Atlanta i ladnie tu wyglada 22 latek z Arlington. Pokonał Matosevica, Bryde&#39;a, Harrisona i Socka. Przegral tylko jeden set z Ryanem. Mecz Seli z Fishem stal na niesamowicie niskim poziomie, nie jeden mecz w challenger tour wyglada lepiej. Mimo, ze Rybka bez formy to i tak potrafil zlamac rywala co jest dla mnie kuriozalne. Jedynym minusem typu jest h2h bo tutaj trzy spokojne wygrane Seli. Licze na przelamanie Kudli bo gra tutaj bardzo dobrze, fajny serwis i solidna gra z linii. Sela to maszynka do bledow tylko trzeba umiec to wykorzystac.

wolnosc-slowa +4 Punkty
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
&quot;Kazdy wpis to wycieczka slowna daj sobie siana.&quot; - dobra rada ku pokrzepieniu serc (LoL)
???? Nadal v Cuevas (Liczba setów 2-drogowo) Powyżej 2.5 WYNIK 63 62 ⛔⛔⛔
KURS: 3,25
Bet365

Cuevas na Clay to nie jest chłopak do bicia. Potrafi zagrać kapitalnie i na pewno na Nadala się mocno zmotywuje. Mimo wielkiego szacunku dla Rafy trzeba obiektywnie przyznać, że powrót do optymalnej dyspozycji zajmuje mu sporo czasu i na pewno jeszcze nie osiągnął swojego poziomu. To stwarza szansę dla Pablo. Nadal już męczył się z Veselym, więc tym bardziej Cuevas będzie trudniejszym rywalem. Po takim kursie wg mnie warto spróbować ????
Grali ze sobą raz i to w tym roku i o wyniku decydował trzeci set. Tym razem wg mnie będzie podobnie.
Krótko, bo z telefonu...
-------------------------
???? Andujar v Bellucci (Liczba setów 2-drogowo) Powyżej 2.5 WYNIK 63 46 16 ✅✅✅
KURS: 2,37
Bet365
@edit
aż 7 piłek setowych potrzebował Bellucci w drugim secie!!

Powinno być sporo walki... Mecz zaraz...

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Litwa, Wilno
Kudla D. - Sela D.
Sela D. +1,5 seta ::: 1,54 ::: Pinnacle ::: 2/3 ⛔
Powyżej 21,5 gemów ::: 1,80 ::: Pinnacle ::: 1/3
⛔
H2H 0:2 z lat 2012-2013 i w obydwu tych dwóch meczach były po prostu masakry. Sela jak już pisałem broni tutaj punktów za finał z przed roku. Niby jest to zawodnik w 2015 roku bez jakiejś specjalnej formy, ale są zawodnicy w tourze ATP, że mobilizują się na jakiś turniej grając genialne zawody, tak też jak w przypadku Izraelczyka i jego występu w Atlancie. Niby nie miał w Stanach jeszcze poważnego przeciwnika, to jednak dwa pewne zwycięstwa budzą podziw.
Denis Kudla jest o 8 lat młodszy, gra tutaj od kwalifikacji i łącznie zaliczył już 4 zwycięstwa. Zresztą on od jakiegoś czasu gra dość fajny tenis, pokazał się ze świetnej strony na Wimbledonie, pokonał tutaj Jacka Socka, ale wydaje mi się, że amerykańska &quot;skarpeta&quot; notuje teraz spadek formy przez kontuzje. Co by nie pisać o tym meczu na papierze wydaje się, że to będzie zacięty mecz. Rok temu również Sela był bodajże we wszystkich meczach skazywany na teoretyczną porażkę, a doszedł do finału.
Wynik: 7:5 6:0
Baghdatis M. - Pospisil V.
Powyżej 22 gemy ::: 1,72 ::: Pinnacle ::: 1/3 ✅

Vasek to &quot;młody&quot; zawodnik, gra dobrze przy siatce - wygrany rok temu Wimbledon w parze z Sockiem. Do tego ma mocny serwis i na tym bazuje swoją grę. Wydaje mi się, że teraz dla Kanadyjczyka zaczyna się najlepszy okres do gry czyli US Open Series. Rok temu świetny występ w Waszyngtonie, do tego jak patrzyłem na jego wyniki to często dość szybko trafiał na zawodników ze ścisłego topu ATP i nie mógł się rozkręcić podczas turnieju robiąc dobry wynik.
Z Baghdatisa została tylko &quot;nazwa&quot;. To już nie ten sam zawodnik co kiedyś, daleki jest od swojej dawnej formy. Wydaje mi się, że jest to teraz taki typowy średniak. Ciężko po nim się czegokolwiek spodziewać, czy zagra genialnie czy przejdzie obok meczu. Wydaje mi się, że w tym meczu padnie jakiś tie-break, albo będą 3 sety.
Wynik: 6:4 7:6(5)

nole90 360

nole90

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Scotland
Witam, zamiast podać typ chciałbym o bardziej skierowanie ku niemu, mam ma myśli Goffin - Belluci, jest bardziej ku temu drugiemu, ale kompletnie nie znam jego gry. Dlaczego ku niemu? Oglądałem Belga z Souza i już myślałem że kolejny raz mnie zawiedzie ( dziwne fatum że jeśli gram wygrana Goffina, przegrywa i na odwrót) wracając do meczu praktycznie każdy set miał pod kontrolą, to spotkanie czasami wyglądało na zwykłe przebijanie, choć Goffin miał przeblyski jak choćby ten passing shoot bo smeczu Souzy. Spodziewałem się łatwego spotkania dla Belga po spotkaniu Souzy z Thiemen, gdzie moim zdaniem Austriak zmiazdzyl go ofensywnie, tutaj tego zabrakło jakby zachowawczo grał Belg i ta masa błędów szczególnie przy zamknięciu drugiego seta. Tutaj będę miał prośbę, do kogoś kto śledził Belluciego, jak on ostatnio wygląda, bo w moiej opini ktoś kto zagra bardziej agresywnie niż Souza, powinien wygrać, z góry wielkie dzięki.

Edit: Zaufamy Brazylijczykowi

Nie wiem na co liczylem , ogladajac przebieg tego meczu ... Myslalem ze nie znajde juz gorszego tenisisty , jesli w ogole mozna typa tak nazwac....fatalny styl ...

M 676

mmichael83

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
katowice
ATP Hamburg

Fognini Fabio Pouille Lucas

Pinnacle 1,4 6:2,7:6 ✅✅✅

Walka o finał zapowiada się jednostronnie, dla młodego francuza SF to życiowy wynik w karierze . jest to typ zawodnika mocno grającego ( silny FH i niezly serwis ) na pewno jeszcze nie raz nam sie pokaze z dobrej strony . Natomiast z drugiej strony jest Fabio Fognini-ktoś kto ma zamiar wygrać z rafą Nadalem w finale po raz 3 w tym sezonie, wczesniej 2 krotnie to zrobil w wielkim stylu i wątpie zeby mlody francuz przeszkodził mu w tym . Tutaj przewaga klas jest za duza, to ze wygral z PAIRE ( ktory gra 2 tydzien z rzedu na pelnych obrotach,albo z Monaco który gra slabo w tym sezonie. Ten mecz sie zakonczy w jedna strone i jestem tego pewien.

ATP Atlanta

Isner John Kudla Denis

Pinnacle 1,4 4:6,6:2,7:5 ✅✅✅

Big John zgodnie z tym co mówiłem nie dal szans berankisowi, pewny tie break oraz przelamanie w 2 secie wystarczylo. Dzisiaj bedzie nieco trudniej poniewaz Kudla od sezonu trawiastego gra niezly ttenis, nabral chlopak pewnosci siebie - potrafi utrzymac pilke w korcie,gra madrze ale jest jedno ale....serwis ktory sie lamany w kazdym meczu. Mysle ze i Big John go zlamie conajmniej jeden raz,plus jakis TIE break. Tak jak pisałem wczesniej, taki zawodnik musi byc z top 10 zeby w Atlancie go ograc ,albo miec rownie silny i skuteczny serwis. Wyjscie jest jedno, Isner zagra po raz kolejny o tytuł.

Dubel dnia AKO: 1,96 - stawiamy cały majątek...żony ;)

grek2000 +4 Punkty
przemczan +8 Punkty (Za dubel dnia :))
rzepin +3 Punkty
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Litwa, Wilno
Petarda na dziś, tylko jeden mecz.
Goffin D. - Bellucci T.
Bellucci T. +1,5 seta ::: 1,54 ::: Pinnacle ::: 2/3 ⛔
Bellucci T. ::: 2,49 ::: Pinnacle ::: 1/3 ⛔

H2H 0:1 z roku 2013, gdzie na hardzie w Auckland wygrał w dwóch setach Brazylijczyk. Zaskoczył mnie wczoraj Goffin dość negatywnie jak to bardzo musiał się męczyć w meczu z Sousą. Był to bardzo zacięty mecz, a trzeci set to w ogóle horror. Niby 13 asów, ale z drugiej strony aż 7 podwójnych błędów, na nikim nie robi wrażenia.
Bellucci jak już pisałem kiedyś, bodajże zmienił trenera (nie jestem tego pewny, ale takie info gdzieś się przewinęło), ale to już jakiś czas i dlatego grał tak genialnie od Istambułu gdzie doszedł ćwierćfinału i przegrał z finalistą Cuevasem. Później 2 runda w Madrycie i bardzo zacięty mecz z wieżą Johnem Isnerem. W Rzymie grał pięknie, 3 runda i urwał set światowej jedynce, a mecz był naprawdę genialny. Następnie wygrał cały turniej w Genevie (teraz znowu gra w Szwajcarii widać, że lubi alpejskie klimaty). Na French Open miał pecha bo już w 2 rundzie trafił na finalistę US Open z przed roku Kei Nishikori. W Bastad ćwierćfinał i 3 sety z młodym talentem z Niemiec.
To powinien być zacięty mecz, jak ja miałbym wystawić kursy to wystawiłbym je zupełnie na odwrót.

Wynik: 6:4 6:2 @Edit: Ten smecz w siatkę przy drugim przełamaniu w drugim secie był świetnym podsumowaniem całego meczu. Goffin też grał świetnie po liniach.

dx2 9,6K

dx2

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Thiem-F.Lopez 1 @1.33
Nie wiem nawet za bardzo co tu napisac, Thiem za dobrze gra. Nie robi mu duzej roznicy czy 1-sze czy 2-ie podanie i w obydwu przypadkach skutecznosc jest znakomita. Tu juz bedzie prawdopodobnie powinna byc walka o turniejowa wygrana, nawet jezeli w perspektywie jest jeszcze start w Kitzbuhel. Drugie podanie Lopeza to bedzie wedlug mnie jego newralgiczny punkt. Lopez samym serwisem tego nie nagra moim zdaniem, wiec nie ma sie co zatrzymywac i szukac kombinacji do Thiema i na tym zakoncze najciekawsza analize swiata.

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Podkarpackie
Goffin - Bellucci ---- Bellucci @ 2,45 Pinnacle ⛔
Bellucci w Gstaad wygrywał w 2009 i 2012 roku, więc można powiedzieć, że turniej należy do jednego z jego ulubionych. W tym roku ta jego gra na mączce wygląda całkiem dobrze i nawiązuje do swoich najlepszych lat. Przeglądając statystyki z turnieju widać, że Brazylijczyk lepiej serwuje od swojego dzisiejszego przeciwnika z Belgii. Wygrywa całkiem sporo piłek po 1 serwisie i ma lepszą skuteczność 1 podania od Goffina. Generalnie jego styl gry opiera się na dobrym serwisie i mocnym leworęcznym forehandzie. Gra przeciwko zawodnikom leworęcznym sprawia pewne trudności i możliwe, że Belg będzie musiał przyzwyczaić się do gry z takim tenisistą. Bellucci udowadnia dobrą formę na kortach ziemnych, bo pokonał kolejno w Gstaad Coppejansa, Roberta i Andujara. Goffin z kolei wygrał z Zeballosem i Sousą. Spotkali się już w 2013 w Auckland na korcie twardym i wtedy wygrał Bellucci 7-6 6-2. Wydaje się, że minimalnym faworytem jest Bellucci, a przy takim układzie kursów zdecydowałem się postawić właśnie na Brazylijczyka.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Isner - Kudla over 23.5 1.82 3/10 maraton ✅
Wydaje mi sie, ze bedzie tu over, tu i tu dobry serwis, ciezko bedzie przelamac rywala. Kudla solidnie serwuje w Atlancie, forma wysoka, niby Sela polamal go 2 razy ale wiadomo, ze Isner gra zupelnie inaczej i jakis return nie wejdzie to z glebi raczej male szanse. Jego tenisowe instrumenty sa mocno ograniczone. Denis rozgrywa naprawde dobry turniej od kwali ogral juz m.in. Matosevica, Harrisona, Socka, Sele a przegral zaledwie jednego seta. Isner jest faworytem nie mam watpliwosci ale nie sadze aby to bylo szybkie 2-0 dla Big Johna. Kudla powinien sie postawic i moze cos w tb ugra. Berankis wczoraj pokazal jak wiele probleow na Isner z gra z takimi rywalami, sam niezle serwowal a po pierwszym robil co chcial 32/37 wiec Kudla powinien wygladac podobnie a moze nawet lepiej.

b3a +3 Punkty
jurka73 +2 Punkty
Status
Zamknięty.