>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - Doha, Brisbane & Chennai, 4.01.2009 - 11.01.2009

Status
Zamknięty.
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Vliegen K. - Hernandez O. 2.90
Nie wiem skad buki wzielo taki kurs, moze wiedzą cos czego my nie wiemy...
Ale Vligen to dla mnie typowy średnaiak który potrafi przegrywać w pierwszych rundach slabych chalangerów. Hiszpan potrafi grac rownie dobrze na szybkich kortch co na ziemi udwodnil to nie raz. Pytanie tylko w jakiej jest formie, ale mysle ze i tak poradzi sobie z Blegiem- po takim kursie na pewno warto zaryzykowac!

wielki_szlem 4

wielki_szlem

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z tenisowego raju

Ale Vligen to dla mnie typowy średnaiak który potrafi przegrywać w pierwszych rundach slabych chalangerów. Hiszpan potrafi grac rownie dobrze na szybkich kortch co na ziemi udwodnil to nie raz. Pytanie tylko w jakiej jest formie, ale mysle ze i tak poradzi sobie z Blegiem- po takim kursie na pewno warto zaryzykowac!

Co do tego meczu to myślę że będzie trudny do wytypowania, Vliegen nie był złym zawodnikiem na tej nawierchni, ale do czasu, potem coś z nim nie tak się stało i przestał grac, Hernandez też różnie z nim bywa, dlatego popieram że kurs jest nieadekwatny do poziomu spotkania, ale właśnie: może coś buki wiedzą czego my nie wiemy:kwasny4565:

Na Unibecie jest już 3.40 na Hernandeza ????

K 18

klakson

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Chotomów
No i wygrał Vliegen . Mecz był naprawdę trudny do wytypowania. Tylko pierwszy set wygrany łatwo przez Vliegena. Już miałem nadzieje że Hernandez wygra ponieważ ostatni set był w zasięgu jego rąk. Szkoda typu bo po 2 secie wyglądało wszystko bardzo dobrze ze strony hiszpana.

F 0

filweb

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
ATP Brisbane, round 16
Fernando Verdasco - Mario Ancic 1 1,87
Na jutro z całego tenisa obstawiam wygraną Hiszpana po bardzo dobrym kursie. Ancic jest jak dla mnie trochę przereklamowany, natomiast występy Verdasco w finale Davis Cup zapamiętam na długo. Może nawet w tym sezonie osiągnie lepsze rezultaty niż jego fiancee ???? Ana Ivanovic?
Jeśli chodzi o spotkanie, to jestem zdania, że chociaż Ancic będzie bronił breakpointów asami serwisowymi, to Verdasco wypracuje sobie ich znacznie więcej niż Chorwat.
Inne typy na jutro - na Yuhznego było chyba 1.70 ale się spóźniłem i za 1.59 chyba spasuję, wart zastanowienia jest Llodra za 3 ze Stepankiem, a ja lubie grać przeciwko Radkowi ????

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
VS

????Ernests Gulbis-Paul Henri Mathieu
Typ : 1
Kurs : 1,50 bet365

Łotysz pokonał 64 64 murowanego faworyta Novaka Djokovica runde wcześniej. Dzisiaj stoi przed szansą awansu dalej a na jego drodze Francuz Mathieu który także w zasadzie bez problemów wygrał z Gabaszwilim 63 63. Gulbis dobrze prezentował się w serwisie. Zanotował 4 asy a skutecznośc 1 serwisu na poziomie 62%.. Mający odpowiednie warunki tj 190cm wzrostu Gulbis ma atut w postaci serwisu. Także Mathieu w meczu z Gabaszwilim zademonstrował dobry serwis i zdobył 9asów. Francuz ma już swoje lata co przy Gulbisie można powiedziec inne pokolenie ;) Po zwycięstwie z Djoko uważam że najlepszy w chwili obecnej Łotewski tenisista potwierdzi to dzisaij i wygra mecz z Mathieu. Wyżej w rankingu jest Francuz ale to dzisiaj nie będize odgyrwało żadnej roli i sądze że mecz padnie łupem Gulbisa.

capone 0

capone

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
1,50 na Gulbisa to jest totalny brak wyobrazni i zaklad przestaje byc w tej chwili oplacalny.
Po 1,80 moza bylo grac w chwili otwarcia ale nie po takich spadkach.

Z jutrzejszych spotkań w Brisbane najciekawiej zapowiada się starcie pomiędzy utalentowanym Japończykiem Kei&#39;em Nishikorim i człowiekiem który skradł serce najlepszej lewej ręce w WTA Lucy Safarovej.

Kei Nishikori już w wieku 14 lat wyjechał z Japoni aby zrealizować swoje tenisowe sny w ojczyźnie tenisa.

Dysponuje solidnym serwisem mimo przeciętnych warunków fizycznych , doskonale przyspiesza gre , wciąga rywala w swoją grę i natychmiast kontruje swoim szybkim fh efektywnie maskując swoje uderzenia.

Berdych nigdy w moich oczach graczem wybitnym nie był,całą swoją grę opiera właściwie na serwisie i z graczem takiego typu jak Nishikori może mieć wielkie problemy na korcie. Kurs na zwycięstwo Japończyka jest na pewno przeszacowany i 3,50 jakie oferuje Pinnacle na triumf młodego gracza z Azji to spore value.

snorri 0

snorri

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
????Ernests Gulbis-Paul Henri Mathieu
Typ : 1
Kurs : 1,50 bet365

Łotysz pokonał 64 64 murowanego faworyta Novaka Djokovica runde wcześniej. Dzisiaj stoi przed szansą awansu dalej a na jego drodze Francuz Mathieu który także w zasadzie bez problemów wygrał z Gabaszwilim 63 63. Gulbis dobrze prezentował się w serwisie. Zanotował 4 asy a skutecznośc 1 serwisu na poziomie 62%.. Mający odpowiednie warunki tj 190cm wzrostu Gulbis ma atut w postaci serwisu. Także Mathieu w meczu z Gabaszwilim zademonstrował dobry serwis i zdobył 9asów. Francuz ma już swoje lata co przy Gulbisie można powiedziec inne pokolenie ;) Po zwycięstwie z Djoko uważam że najlepszy w chwili obecnej Łotewski tenisista potwierdzi to dzisaij i wygra mecz z Mathieu. Wyżej w rankingu jest Francuz ale to dzisiaj nie będize odgyrwało żadnej roli i sądze że mecz padnie łupem Gulbisa.

jak dla mnie ryzykowny typ, osobiście uważam że Djoko przegrał mecz, a nie Gulbis go wygrał. Statystyki meczowe jak u nowicjuszy, tak mniej więcej ???? Nie przeczę Łotysz potrafi zagrać wyśmienity mecz, a jego poziom jest coraz wyższy. Jednak po cichu skłaniałbym sie ku Francuzowi, myślę że może on ładnie namieszać serwisem do tego ma przewagę doświadczenia. Jeżeli już zaryzykuję typowanie wygranego w tym meczu to za pół stawki postawiłbym na Francuza...

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Piekary Slaskie
Granollers M. - Beck A. 2 1,85

Dosc ciekawe kursy na to spotkanie, chyba troche przesadzone na mlodego Niemca. Wczoraj narzekal na wysoka temperature w momencie rozgrywania meczu z Karanusiciem, a mimo to zdmuchnal go z kortu oddajac 1 gema w meczu! 3 asy, 81% skutecznosci serwisu, 76% skutecznosci z pierwszego podania i 83% z drugiego, to bylo jedno z najszybszych spotkan jakie widzialem... mecz trwal zaledwie 38 minut, wiec smialo mozna swtierdzic ze byla to rozgrzewka dla Andreasa. Mial on dobra koncowke poprzedniego sezonu, o malo co nie wygral na zakonczenie turnieju w Jersey, w finale dosc pechowo przegrywajac 6:7 6:7 z Mannarino. Dzis zmierzy sie z rozstawionym z nr 8 Granollersem ale ten zawodnik mnie nie przekonuje. Nie najlepszy serwis - 50% skutecznosci w ostatnim meczu to potwierdza (w meczu z Lee co prawda poslal 7 asow ale mial przy tym az 4 podwojne bledy serwisowe wiec wynik wychodzi podobny jak u dzisiejszego rywala), mial duzy problem z konczeniem pilek z drugiego podania (zaledwie 54% skutecznosci). Obaj sa w tym samym wieku wiec o jakims wiekszym doswiadczeniu nie moze byc mowy u ktorego kolwiek. Dobrym handicapem moze byc to ze Niemiec jest leworeczny a przeciwko takiemu zawodnikowi zawsze sie gra trudniej, bowiem wiekszosc zawodnikow jest praworeczna. Marcel w poprzednim roku dosc ladnie pokazal sie w kilku turniejach, wygral m. in. w Huston pokonujac takich zawodnikow jak Blake czy Gulbis, ale to bylo prawie rok temu. W rankingu roznica wynosila nie mal 50 pozycji a kursy na to spotkanie roznia sie zaledwie o 0,10 gr wiec i same buki maja z tym spotkaniem problem. Ostatni mecz byl bardzo slaby w wykonaniu Hiszpana i jesli znaczaco nie poprawi swej gry w dzisiejszym spotkaniu to przegra. Wir drücken die Daumen!

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Ball/Guccione - Mirnyi/A.Ram 3.0 1/10 ✅

Nie ma nic gorszego jak micro kursy w tenisie, Mirnyi dziadek poprzedni rok słaby jak na niego, rozwalił się duet Bestia/Bjorki i wyników dobrych miał stosunkowo mało. Ram od zawsze w parze z Erlichem a wiadomo, że zgranie w deblu ma znaczenie. Guccione i Ball gospodarze, Chris bardzo wysoki, śwetnie serwujący, leworęczny i znakomity wolej. Ball trche odstaje w tej parze ale jeśli ktoś interesuje się challengerami to na pewno pamięta wiele dobrych występów tego gracza, zazwyczaj na kortach twardych, nie jest to postac anonimowa, szane na pewno mają w tym meczu, nie wiem czemu buki ich z góry skreślają. Złamać Gucciego to nie taka prosta sprawa a rywali w poprzednim roku mieli (oczywiście grając osobno) mnóstwo wpadek.

haggard 0

haggard

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Tsonga J.-W. - Gasquet R. 2 @ 1,85

Lekko na Ryśka można.. Tsonga nie jest w jakiejś rewelacyjnej formie, dziś rano maksymalnie wymęczył zwycięstwo z Jarkko, 1 set fatalny, błędy, serwis słaby i Francuz zupełnie nie radził sobie z forehendami Nieminena. Dopiero później stopniowo zaczął zdobywać przewagę i w najważniejszych momentach potrafił się przyłożyć i wygrał. Gasquet pokonał kolejno Gicquela 2-1 i Dent&#39;a 2-0. Meczów nie miałem okazji obejrzeć.. Któryś z panów obejmie dziś prowadzenie w bezpośrednich pojedynkach(obecnie 2-2). Stawiam na Gasquet&#39;a ponieważ forma Tsongi mnie nie przekonuje. Wole techniczny tenis Ryśka, i myślę, że jeśli będzie trafiał 1 serwisem na poziomie 60-70% to wygra.

olisadebe7 36

olisadebe7

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
kort tenisowy
Mathieu - Nishikori 2,25
Bardzo dziwię się, że analitycy wystawili właśnie takie kursy na to spotkanie. Wskaźnik na Samuraja jest wyraźnie, w moim odczuciu, przesadzony. Oglądałem go dzisiaj w meczu z Berdychem i stałem sie fanem talentu Japończyka. Pomimo azjatyckich warunków fizycznych, dysponuje on bardzo dobrym podaniem, które stanowiło problem dla Berdycha. Czech mało w tym meczu &#39;ugrał&#39; returnem. Kei doskonale porusza się po korcie, jest zwinny, szybki i nienaganny technicznie. Unika gry przy siatce, może to i dobrze, bo przy jego warunkach fizycznych ciężko byłoby pokryć siatkę. Mathieu z kolei jest dla mnie zawodnikiem u którego nie mogę wyszczególnić jednego świetnego elementu. Słyszę Mathieu - myślę: zawodnik solidny. Nie serwuje świetnie, nie jest wybitnym deblistą, nie jest nadzwyczaj szybki, nie zabija z głębi kortu. Poprostu solidna bestia ???? Stawiam na młodziana, który wszedł w nowy sezon bardzo wartościowym zwycięstwem nad Berdychem. Stać go na awans do kolejnej fazy turnieju.

F 0

filweb

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
ATP Brisbane, QF
Robin Soderling - Radek Stepanek 1 1,534
Tutaj chyba nie muszę zbyt mocno uzasadniać wyboru. Szwed jest zawodnikiem o klasę lepszym od Radka. Soderling miał bardzo dobrą końcówkę 2008 i teraz zdaje się kontynuować formę na hardzie. Wydaje mi się, że na tej nawierzchni Robin jest groźny dla każdego i to właśnie jego typuję do wygrania w Brisbane.

malin157 3,6K

malin157

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Roddick A. - Hanescu (-1.5/+1.5) 2 2.50
Roddick grał dotychczas z słabymi rywalami w tym turnieju, tj. Hiszpanem Navarro (6:1 6:3), zawodnikiem, który na tym rodzaju nawierzchni zupełnie sobie nie radzi i z roku na rok coraz słabszym Francuzem Clementem (6:3 7:5), który to od sierpnia w 6 kolejnych turniejach wygrał ledwie jeden pojedynek. W spotkaniu z Francuzem Roddick co prawda zaserwował 11 asów, ale dał aż 5 szans przeciwnikowi na przełamanie swojego serwisu (2 z nich Clement wykorzystał) co nie świadczy najlepiej o dyspozycji, będącego na 8 pozycji w rankingu ATP Amerykanina. O rok starszy Rumun Hanescu ewidentnie jest obecnie w formie, już końcówka zeszłego sezonu o tym świadczy (porażka w Madrycie z Djokovicem, Rumun skreczował w 3 secie, prowadząc wcześniej wyrównany bój, potem osiągnął półfinał w St. Petersburgu i finał challengera w Dniepropietrovsku). Zajmujący 48 miejsce w rankingu ATP Hanescu w tym turnieju miał o wiele bardziej wymagających rywali, pokonał Serba Troickiego (6:4 6:2, 76% pierwszego serwisu, 76% wygranych piłek po pierwszym serwisie, 67% po drugim, raz stracił podanie, przełamując rywala 4-krotnie) i Rosjanina Youzhnego (6:2 6:4, 69% pierwszego serwisu, 74% wygranych piłek po pierwszym podaniu i 94% po drugim, przełamał 3-krotnie rywala, nie dając Youzhnemu ani jednej szansy na przełamanie własnego serwisu). Rumun jest w formie i nie powinien mieć problemu z wygraniem jutro przynajmniej jednego seta, myślę, że stać go jutro nawet na zwycięstwo i odegranie się za dwie dotychczasowe porażki w konfrontacjach z Roddickiem

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
O Somdevie Dev Varmanie mały elaborat wcześniej napisałem. Przy okazji jutrzejszego pojedynku z Ivo Karlovicem, warto rozwinąć wątek jego dotychczasowych pojedynków z serwismanami/net-rusherami.

Dotychczasowe h2h: 2:0 Isner, Warburg, Reynolds, 3:1 Kendrick, 1:0 Querrey, Dent, Vemic. To nie przypadek. Żaden inny styl gry rywali, tak bardzo mu nie odpowiada.
Defensywa, kąśliwy return, spryt, dzięki któremu obnaża, wady zawodników, co prawda generujących wielką moc uderzenia, ale mających problemy z poruszaniem się po korcie i regularnością. Aż wreszcie świetne passingshoty, szczególnie z BH wzdłuż linii, w pełnym biegu. To właśnie tajemnica tej prawidłowości.

O 3-tygodniowym pobycie na poligonie, pod obstrzałem serwisu Roddicka, też czytaliście.

Po dwóch kapitalnych, wcześniejszych występach, Somdev jest bardzo uskrzydlony, a publiczność zapewni mu optymalnie warunki gry.

Warto też zauważyć, jak często Chorwat przegrywa właśnie z counter-puncherami. W zeszłym roku pokonali go m.in. Nicolas Lapentti, Simon, Falla, Monfils, Maximo Gonzalez, Murray 2x, czy Montanes.

Z drugiej jednak strony pamietajmy, że Ivo Karlovic, to taki dziwny tenisista, który niezależnie z kim gra, czy to Federer, czy Gregorc, to ma szanse na zwyciestw0 50/50 wink

Opcja z hc setowym wydaje się najracjonalniejszym rozwiązaniem.

Somdev Dev Varman - Ivo Karlovic - przynajmniej jeden set 1,84 (GB, PartyBets)

Dla ryzykantów Somdev win 3,60

wielki_szlem 4

wielki_szlem

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z tenisowego raju
Pojedynek: ✅A. Murray (GBR) - R. Federer (SUI)✅ 6:7 6:2 6:2
Typ: 1
Kurs: 1.90
Bukmacher: Unibet
Turniej: Doha
Godzina rozpoczęcia: 16.00 (09.01.09)

Ahhh już sobie ostrze zęby na ten pojedynek, obaj panowie z najwyższej półki, prawie każdy ich zna, więc nie będę wracał za bardzo do poprzedniego sezonu i ich osiągnięc, a przyjrzę się ich grze w 2009 roku. Murray bilans na hardzie w tym roku 6-0, według mnie reprezentuje obecnie najlepszą formę z wielkiej czwórki Nad - Fed - Djok - Murr. Choc dziś w meczu z Stakhovskim mnie jakoś strasznie nie zachwycił (wygrał 6:4 6:2), to też nie zawiódł, myślę że po prostu oszczędzał siły na mecz z Fedkiem. Widac że pod koniec meczu bardziej się bawił z przeciwnikiem i popisywał zagraniami (świetnymi) niż skupiał na grze, będąc już chyba myślami przy meczu ze Szwajcarem.
W tym roku obaj panowie już się spotkali w półfinale Capitala World Tennis Championship gdzie po wyrównanym boju wygrał Szkot 4:6 6:2 7:6. Warto wspomniec że pod koniec roku obaj się spotkali w grupie w turnieju masters w Szanghaju gdzie również po zaciętym boju wygrał Szkot 4:6 7:6 7:5 (Warto może również obstawic że w tym pojedynku będą trzy sety). Co do Fedka, wszyscy widzą co się z nim dzieje. Choc widzę u niego symptomy wzrostu formy, to jednak na Murraya, to chyba nie wystarczy. Myślę że Fedek już chyba nigdy nie wróci do takiej formy jaką reprezentował jeszcze niedawno. Na wskoczenie w to miejsce szykuje się jak najbardziej Szkot, który będzie po raz kolejny będzie chciał udowodnic swoją wyższośc, zwłaszcza że niedługo rozpocznie sie AO, gdzie jutro wygrywając ze Szwajcarem, uzyska niesamowitą przewagę psychiczną i umocni się jako faworyt do całkowitego zwycięstwa w Australijskim turnieju (dla mnie już nim jest:spokodfhgfh ???? .
Warto wspomniec że Szkot od zawsze wypowiadał się na temat Szwajcara w samych superlatywach, uważając go nomen omen nadal:-D za najlepszego tenisite świata, pomimo obecnej formy Federera i spadku w rankingu. To podejście gwarantuje że Szkot będzie grał na poważnie, aby kolejny raz ograc swojego wielkiego idola.
Warto wspomniec że Szwajcar ma bilans w tym roku na hardzie 3-1, pokonując takich rywali jak Starace, Seppi, Kohlschreiber i przegrywając jak wspominałem wcześniej z Murrayem. Szkot ograł w tym roku Federera, Blake, Nadala, Montanesa, Petzschnera i Stakhovskiego.
Dla mnie wygra Murray po zaciętym trzysetowym pojedynku, ale myślę że za każdym razem jednego seta w poprzednich pojedynkach, Murray oddawał Szwajcarowi za zasługi:jezora:
Dla znawców proponuje się trochę pobawic tym meczem na live:cool:

Były i trzy sety i wygrana Murraya - nice

Uważałbym na obstawianie finału Roddick - Murray, dziś Szkot miał w trzecim secie bóle pleców, korzystał z pomocy masażysty i nie raz był widoczny grymas bólu na jego twarzy, ale Fedka pokonał i to się liczy.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Andy Roddick (USA) - Gael Monfils (FRA) 1.77

W bezposrednich pojedynkach Francuz wygrywa 3:2, osttanie dwa mecze wygrał własnie On. Oboje przygotowali dobra forme na początek sezonu, grywają swoich rywali bez wiekszych problemow... ale to co Monfils pokazał dzisiaj w meczu z Nadalem to przechodzi ludzkie pojecie zaczywaczaj przegrywał z Nadalem i to b. wyraznie wygrywając po 3 gemy... a dzisiaj wielkie Rafa nie mial nic do powiedzenia! Andy dzieki swojemu serwisowi na pewno bedzie dlugo prowadził wyrownany boj, bedzie ciakawie ale jak Gael zagra jak dzisiaj to zwyciezca moze byc tylko jeden!

Polecam na jutro tez Cilica po kursie 1.50 ale nie mam teraz sily zeby pisac analize sorrki

F 0

filweb

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
Gael Monfils - Andy Roddick 2 2,150 (poczekam jeszcze chwilę, może pójdzie do góry)

Tutaj kontra na propozycję kolegi. Uzasadnienie to głównie bardzo dobra gra Roddicka w tym turnieju, świetna dyspozycja serwisowa, doskonałe, agresywne FH. Francuz natomiast pokonał będącego chwilowo w kiepskiej dyspozycji Nadala, jednak SF to chyba szczyt, na jaki było go stać w tym turnieju.

marques 0

marques

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Radek Stepanek - Richard Gasquet Typ: Dokładny Wynik: 1:2 Kurs: 4.25 Expekt

To już półfinał turnieju z serii ATP 250 w Brisbane. W drugim półfinale (w pierwszym grają Mathieu z Verdasco) zagrają - 23 letni Francuz - Richard Gasquet i 8 lat starszy Czech - Radek Stepanek. Faworytem jest wyżej notowany w rankingu ATP Francuz (dzieli ich 3 miejsca), który pokonał w ćwierćfinale faworyzowanego Jo-Wilfrieda Tsonge ... w 3 setach. Wcześniej rozprawił sie w dwóch setach z Dentem a w pierwszym meczu (w 3 setach) z Gicquelem. Droga Czecha do półfinału była równie ciekawa. W pierwszym meczu rozprawił się z Kunitsynem tracąc w meczu 4 gemy a następnie może nie aż tak pewnie ale również w dwóch setach pokonał (również Francuza) Llodre. W ćwierćfinale po zaciętym meczu pokonał Robina Soderlinga co było nie lada wyczynem. Na pewno tenisowo o niebo lepszym graczem jest Gasquet który chce w tym roku spowrotem zadomowić się w pierwszej 10 rankingu z której wypadł w zeszłym sezonie. Jedyna rzecz która ciągle jest u niego do poprawy to psychika z którą ma ogromne problemy. Głównie chodzi o koncentracje. Myślę że nie ma szans na gładkie zwycięstwo bo Stepanek to również ciekawy a co najważniejsze doświadczony zawodnik który wykorzysta każdy błąd francuza. Dlatego też myślę że Gasquet który ostatnio ma problemy (właśnie z koncentracją) może mieć problem ze zwycięstwem 2:0 ale już w zwycięstwo w całym meczu Czecha nie bardzo chce mi się wierzyć bo Gasquet to zawodnik który ma problemy ale potencjał w nim drzemiący jest ogromny i jeśli wyeliminuje tych kilka głupich błędów to spokojnie zadomowi się w pierwszej 10, może 5 rankingu ATP.

K 18

klakson

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Chotomów
R.Gasquet-R.Stepanek typ: 2 kurs : 2,40 ✅

Dziś w nocy na przeciwko siebie ustaną dwaj utalentowani tenisiści. Na pierwszy rzut oka faworytem w tym meczu jest oczywiście Gasquet który w rankingu jest wyżej od Radka Stepanka. Obaj tenisiści raczej dobrze radzą sobie w tym turnieju. Francuz pokonał Tsonge w 3 setach. Radek Stepanek również pokonał swojego przeciwnika Szweda w 3-cio setowym boju. Ja w tym spotkaniu widzę tylko jeden wynik a mianowicie wygrana Stepanka. Gasquet niby pokonał faworyta tego turnieju ale czy na prawdę Tsonga grał na swoim poziomie ? Z tym można by było się kłucić. Radek Stepanek nie wątpliwie jest w formie i to on powinien dziś w nocy wygrać te spotkanie. Na pewno dla Czecha te spotkanie będzie trudnym wyzwaniem ale myślę że powinien sobie poradzić z kolegą z Francji.

n3r0 632

n3r0

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
DevVarman SomdevK. - Schuettler Rainer 1 2.20
Przed inauguracją tego sezonu tenisowego powiedziałem sobie, że jeśli pojawi się jakiś nowy niezbyt znany wcześniej zawodnik i w danym turnieju będzie spisywał się bardzo dobrze, pokonując wyżej notowanych rywali, będę grał na niego do skutku. Identycznie można było zrobić w zeszłym sezonie, gdy spore niespodzianki zrobili Stakhovsky w Zagrzebiu, Nihsikori w Delray Beach, Marcel Granollers w Houston itd. DevVarman w Chennai zaczął spokojnie od pokonania przeciętnego KIM&#39;a ale później...?? Wygrane z Moyą i Karlovicem to już jest coś! Jeśli SomdevK pokonał takich tenisistów to czemu nie miałby wygrać z wcale nei takim silnym Niemcem - Schuettlerem, który w obecnym turnieju miał bardzo łatwą drogę dotychczas w porównaniu do swojego rywala. Kurs moim zdaniem bardzo zachęcający, więc czemu nie spróbować??

Status
Zamknięty.