>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - Brisbane, Chennai, Doha

Status
Zamknięty.
mad3rs 2,5K

mad3rs

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Brisbane International​

Category: ATP World Tour 250
Place: Brisbane, Australia
Date: 29.12.2013-05.01.2014
Draw Size: S-28 D-16
Surface: Hard
Prize Money: $ 452,670
Official Site: http://www.brisbaneinternational.com.au/

Aircel Chennai Open

Place: Chennai, India
Date: 30.12.2013-05.01.2014
Draw size: S-28 D-16
Prize Money: $ 399,985
Official Site: http://www.aircelchennaiopen.org/2014/

Qatar ExxonMobil Open

Place: Doha, Qatar
Date: 30.12.2013-04.01.2014
Draw Size: S-32 D-16
Prize Money: $ 1,096,910
Official Site: http://www.qatartennis.org/tournaments/index/63/qatar-exxonmobil-open-2014.html

Inauguracja sezonu 2014. Każdy turniej zapowiada się bardzo ciekawie, w każdym z turniejów będzie brał udział przynajmniej jeden zawodnik z pierwszej dziesiątki rankingu ATP. Najgorzej to wygląda w Chennai bo tylko Stan Wawrinka zamelduje się z top10, jednak żaden z gospodarzy nie ma na co narzekać. Najlepiej obsadzony turniej w Doha, może się domyśleć po puli nagród, która jest miażdżąca w porównaniu do turniejów w Brisbane i Chennai. W Doha swój oficjalny powrót po kontuzji zaliczy Andy Murray, jak się zaprezentuje? Zapraszam do dyskusji i pisania ciekawych analiz!​

Drabinki:

Q BRISBANE : http://www.atpworldtour.com/posting/2014/339/qs.pdf

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
kunciapek +5 Punkty (Tanaka 2. set)
harvey 967

harvey

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Dzumhur D. - Berankis R. # 1.48 Bwin ✅
Berankis to dobry grajek na poziomie challengerów, jednak wskoczył na ten poziom i próbuje coraz wbić się na jakiś turniej ATP słabiej obsadzony i raz wyjdzie raz nie. Tutaj w Brisbane mimo tego, że to pierwszy start w tym roku to powinien sobie poradzić z Dzumhurem. Zarówno jeden jak i drugi mały zwinny i opiera swój tenis na wymianach. Jednak Berankis serwis ma trochę lepszy i jakoś jestem spokojniejszy o jego kończący fh. Litwin dość dobrze skończył poprzedni sezon i oczekuję, że dobrze wejdzie w nowy rok. W ubiegłym roku wygrał w Brisbane w pierwszej rundzie kwali z Meffertem.

Zverev M. - Wang J. # 2.05 Pinnacle ⛔
Wang ubiegły sezon zaczął od czterech porażek z rzędu i nie będę miał nic przeciwko jak ten rok zacznie podobnie. Widziałem go kilka razy i jego tenis mnie do siebie nie przekonuje. Zverev, z kolei kolejny rok zaczyna z jednym celem, a mianowicie wskoczenie do pierwszej setki i utrzymanie się w niej. Łatwo nie będzie bo Misha często prezentuje się po prostu średnio i nie da się oglądać jego gry. Jednak jak serwis siedzi i trafia trochę tym fh to coś wygrywa. Jak dla mnie dwóch średnich zawodników jednak liczę, że Zverev dobrze zacznie sezon.

seboafc +3 Punkty
macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ryan Harrison - Matt Reid
typ: Harrison win@ 1,34 Pinnacle ✅ Harrison -1,5 seta @ 1,82 ✅ SBOBET [6-3 6-4]
Harrison niewątpliwie rozczarował swoich fanów (w tym mnie) w kończącym się roku. Fatalna mowa ciała, porażki z zawodnikami o których nie śniło się fizjologom, a do highlightsów załapał się tylko w roli tego, który może wykonywać facepalm. W pewnym momencie zacząłem się zastanawiać czy to nie jego młodszy brat Christian (gnębiony przez kontuzje) osiągnie więcej w swojej karierze. Kilka rzeczy sprawia jednak, że rynek nie docenia Ryana.
  • Drabinki

Djokovic w 2 rundzie w Melbourne, Rafa w Indian Wells i US Open, Ferrer w Cincinnati, po drodze także Del Potro czy Isner (4 razy). Nawet jeśli grał słabo, to nie dane mu było się rozpędzić, złapać pewności siebie.
  • Problemy zdrowotne

Rozpoczęły się w Azji, pomimo zapalenia płuc i jego następstw grał w kolejnych turniejach co skutkowało awaryjnym zakończeniem sezonu w jednym z challengerów.

Od tego momentu upłynęły niemal 2 miesiące. Wierzę, że Amerykanin zbudował w tym czasie solidne podstawy pod kolejny sezon. Zawsze nieźle rozpoczynał w Australii, ostatnie 2 udziały w kwalifikacjach zakończył bez straty seta (pokonując między innymi swojego jutrzejszego rywala).
Australijskie klimaty bardziej będą oczywiście sprzyjać Reidowi, ale na tym kończą się jego atuty. Paręnaście dni temu przegrał w pięciu setach z rozgrywającym swój pierwszy mecz best of 5 zmęczonym i skłonnym oddać wygrany mecz (break pointy w długim ostatnim gemie) 16 latkiem Santillanem. Skończyłoby się pewnie szybszą przegraną Reida, ale z pomocą przychodził parę razy deszcz. Wynik meczu jest jednak kwestią wtórną, natomiast nad grą 23-latka należałoby spuścić zasłonę milczenia. I nie było to dziełem przypadku, bo słabe wyniki ciągną się za nim od dłuższego czasu (równia pochyła po przejściu kwalifikacji Wimbledonu).
Wierzę, że obejdzie się bez kompromitacji ????

majestro +3 Punkty
lutek +18 Punkty
qozi +13 Punkty
magician +1 Punkty
hardison +6 Punkty
seboafc 576

seboafc

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zambrów
Bachinger 1.5 Marathonbet ✅
Szykuje się nam ciekawy pojedynek. Obaj panowie mają papiery na grę na twardych kortach, ale ja stawiam na bardziej doświadczonego Niemca, który rozegrał zdecydowanie więcej meczy w turniejach rangi ATP czy nawet chalangerach. Mecir ma potencjał, ale moim zdaniem ATP to za wysokie progi dla niego. Od paru lat tuła się po chalangerach i futuresach,najwyższe miejsce w rankingu to 206. Niemiec w tamtym roku dotarł do R16 w Chenna. W 2012 dotarł także do R16 ale właśnie w Doha i przeszedł 3 rundy kwali. Wiadomo początek sezonu, ciężko o jakieś powazniejsze argumenty. Ja jednak stawiam na Bachingera, ponieważ na pewno jest lepszym zawodnikiem, ma większy potencjał.

harvey +3 Punkty
abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
PL
ATP Brisbane - Kwalifikacje
Pierre-Hugues Herbert
- Benjamin Mitchell @2,2✅✅ Bet365 7:5, 5:7, 7:6(1)
Buki wystawiając kursy na to spotkanie musiały sugerować się ich ostatnim pojedynkiem w chalengu w Japonii gdzie Benjamin pokonał Francuza, lecz był to mecz na &quot;dywaniku&quot; więc całkiem inna mawierzchnia niż ta na, której spotkają się jutro. Herberta znam z jego znakomitego występu w paryskiej hali gdzie pokonał Paire i napsuł wiele krwi, szczególnie w pierwszym secie samemu Novakowi. Herbert, rok starszy, większe doświadczenie, ogranie w hali, świetny serwis...myślę, że Francuz weźmie jutro rewanż za niedawną porażkę.

tomek1986 +2 Punkty
harvey 967

harvey

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Harrison R. - Wang J. # 1.44 Bet365 ✅
Harrison wczoraj bez większych problemów ograł Reida, natomiast Wang wygrał ze słabiutko dysponowanym Zverevem. Młodego Amerykanina elegancko opisał Maciek wyżej więc nie ma co tutaj dodać. Wg mnie musi od początku sezonu starać się jak tylko może i takie kwale to powinien przechodzić bez najmniejszych problemów. Dla mnie jest po prostu lepszy, fakt dawno go nie widziałem w akcji, ale to co pokazywał ostatnim razem spokojnie powinno wystarczyć na Wanga, którego ja osobiście spisałem na straty już przed meczem ze Zverevem. Niemca udało mu się pokonać i to będzie na tyle w pierwszym turnieju tego roku.

Ito T. - Berankis R. # 1.72 Bet365 ⛔
Spotkanie zapowiada się bardzo ciekawie bo zarówno jeden jak i drugi lubi wymiany i całkiem dobrze się w nich spisuje. Berankis wczoraj na luzie pokonał Dzumhura, a Ito Australijczyka Thompsona. O Litwinie pisałem już wczoraj, więc nie ma co się powtarzać. Ito wg mnie nawet w swojej lepszej dyspozycji posiada umiejętności mniejsze od Berankisa. Jeżeli Litwin już od początku sezonu zacznie się starać o powrót do pierwszej setki to takie spotkania powinien wygrywać. Wg mnie może to być ciężki i długi pojedynek jednak ja liczę, że Ricardas da radę. Jeżeli serwis będzie siedział w korcie to może i uda się w dwóch setach to skończyć na korzyść Berankisa.

Giannessi A. - Marchenko I. # 1.33 WilliamHill ✅
Marchenko wczoraj przejechał się walcem po Cipolli 6:3 6:0. Jak Ukrainiec jest w formie i trafia pierwszym podaniem to na hardzie całkiem dobrze sobie radzi. Wg mnie pod każdym względem bije Giannessiego na głowę jeżeli chodzi o grę na hardzie, no może i technikę Włoch ma na wyższym poziomie, ale samą techniką tego nie wygra. Wczoraj Ukrainiec wygrał szybko i łatwo, dziś pora na kolejnego Włocha.

Jeszcze ciekawie wygląda i powinien sobie poradzić Ze Zhang z Albotem. Kurs w okolicy 1.80-1.90, a wg mnie typ wygląda dość dobrze. Zhang ma talent, który w tym roku powinien zacząć wygrywać jakieś mecze na poziomie ATP, a Albot to idealny zawodnik na drugie zwycięstwo w kwalach.

miki0308 +3 Punkty
seboafc 576

seboafc

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zambrów
Williams 1.96 Pinnacle ⛔
kursy się odwróciły. Amerykanin moim zdaniem ma większy potencjał. Wszyscy pamiętają chyba jego wspaniały mecz z Mayerem na AO, czy 5-cio setówkę z Davydenko na US Open. Do tego dochodzą niezłe wyniki w chalkach, które były dobrze obsadzone. Wczoraj pokonał reprezentanta gospodarzy Smitha 6-4,6-4. Chińczyk nigdy mnie nie przekonywał. Wczoraj wygrał z Mousleyem 6-2,7-5, jednak młody kangur zajmuje 1600 miejsce w rankingu. Oprócz występu i porażki z Dodigem na AO, nie osiągnął nic godnego uwagi, no pokonał dwa razy w futuresach Australijski talent Kyrgiosa. Obaj panowie mają dobry serwis i lubią szybko kończyć wymiany, ale moim zdaniem lepszy jest Williams. Kursik elegancki, wiadomo początek nowego sezonu, różnie może być... mam przeczucie że ten rok będzie lepszy dla Amerykańskiego tenisa. Liczę na Harrisona, Williamsa i Johnsona, nie wiem czemu, ale Klahn mnie nie przekonuje.
Bachinger 1.57 Pinnacle ✅
Niemiec ogarnął Mecira 6-4,7-6, 13 asów, ale martwi troszkę to że w dwóch setach przy swoim pierwszym serwisowym gemie stracił podanie. Krajinovic pokonał Andreya Kuznetsova, i to nie było dla mnie zaskoczeniem. Rusek najlepiej czuje się na clayu i dawno stracił formę z 2012 roku. Krajinovic także najlepiej czuję się na clayu. Nawierzchnia+ doświadczenie po stronie Bachingera.

arquisek 7,2K

arquisek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Zaczynamy typowanie z ATP i na początek ciekawy turniej w Chennai, ten turniej ma fajną atmosferkę, taką mila i przyjemną i zawsze tam są jakieś niespodzianki.
Soeda - Laaksonen DW 2:0 @ 1,83⛔
Bet365

Soeda broni tutaj ćwierćfinału, wtedy rozstawiony z nr 8...Dziś walczy w kwalifikacjach i tutaj nie powinien mieć problemów z Laaksonenem, który nie wybija się niczym na poziom ATP, wczoraj stracił seta z anonimowym Hindusem i nie wyobrażam sobie, aby stawiał opór Japończykowi. Soeda takich typków jak Henri ogrywał z łatwością w poprzednim sezonie. Moim zdaniem dość pewny bet.

pabloz63 +6 Punkty
wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Okreg Trzech Stanów
Singh S. - Nielsen F. +1,5 seta @1,50 SBOBET ✅

Singh S. - Nielsen F. @2,43 pinnacle ✅

A ja idę dziś w kierunku sympatycznego Duńczyka Nielsena przeciw tenisiście gospodarzy. Nielsen jest tutaj dogiem z prostego powodu - głównie uczestniczy w grzej podwójnej, rzadko grywa singla, a jeśli już, to w małych turniejach, na dodatek musi przedzierać się przez kwalifikacje. W poprzedniej rundzie koncertowo poradził sobie z Węgrem Fucsovicsem i wcale bym go nie skreślał w potyczce z Hindusem. Hindus jest typowym graczem poziomu challenger, gdzie robi kilka fajnych wyników, zdarzają mu się jednak momentami dziwne mecze... Sądzę, że warto zaryzykować na Frederika. ;)

mad3rs +4 Punkty (good job pepe)
karmol2 +4 Punkty (za overki graczy Atlanty i Randolpha ;) Moje i Twoje :D)
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Thiem 1,38 unibet✅

Nikt tu nie dał tego betu? Dziwne. Thiem w dał nam się fantastycznie poznac już w zeszłym sezonie, pokonał kilka ciekawych nazwisk. Preferuje cegłe, wygrał tam challanger, ale wczoraj pokazał, że na hardzie nie ma problemu z pokonaniem Young&#39;a bez większych problemów. Dzisiaj przeciwnik jeszcze słabszy, bo Donald na poziomie ATP dawno nic nie pokazał, ale na challangerac pod koniec roku robił naprawde dobrą robote wygrywajac mecz za meczem, wiec zwyciestwo w dwóch setach naprawde moze robić wrażenie.

Cecchinato to typwy challangerowiec, bez sukcesów. Też preferuje cegłe. W starciu z takimi zawodnikami jak Brown.Ungur... jest bez szans. Thiem to tez zdecydowanie za wysoki poziom. Austryjak zapewne na stałe w tym sezonie zagości w czołowej setce ATP i będziemy go widywać na tym poziomie a nie challangerach, ale aby tak sie stało takie mecze musi wygrywać.

Proponuje też lekko pograć Serre 2,30⛔

mad3rs +4 Punkty
newton +2 Punkty
dergon 88

dergon

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
PL
Kavcic B - Rudnev V 2:0 @1.50 Betway ⛔
Różnica klas między tymi zawodnikami. Kavcić już z powodzeniem rywalizował na poziomie ATP World Tour, Rudnev cały czas z przeciętnymi wynikami w Challangerach. Kavcićowi w zagoszczeniu na dłużej w TOP100 przeszkadzają kontuzje i z taką kończył również poprzedni sezon. Teraz zaczął bez problemu bez oddania gemu w pierwszym meczu tego sezonu z anonimowym przedstawicielem gospodarzy. To co pozwala wierzyć w dobrą formę Słoweńca to ciężki okres przygotowawczy w Dubaju, gdzie trenował m.in. z... Federerem i Tsongą.
Przeciwnikiem jest Valery Rudnev. Wysoki, mocno zbudowany tenisista bez większych atutów. Poza przyzwoitym podaniem i forehandem, bardzo kuleje backhand Rosjanina, a przede wszystkim praca na nogach. Rudnev póki co nawet i bez większych sukcesów na poziomie Challangerów, wczoraj po wyrównanym meczu, dopiero w trzecim secie poradził sobie z Philippem Davydenką po ciężkim, ponad 2-godzinnym meczu, co w stosunkowo ciężkich warunkach w Katarze może się odbić na dzisiejszej dyspozycji. Dla mnie zdecydowanym faworytem Blaż.

gamesetmatch 538

gamesetmatch

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Gojowczyk Peter - Struff Jan-Lennard 1 2,55✅ izi
Gojowczyk dużo bardziej ograny na hardzie i na szybkich nawierzchniach, co pozwala wierzyć, że wygra ze swoim rodakiem. Dodatkowo Struff w Q1 nie pokazał najlepszego tenisa. Kurs zawyżony, bo h2h 5:1 na korzyść Struffa. Na hardzie jednak Struff pojawia się rzadko i to szansa dla Petera by podreperować bezpośredni bilans. Widzę value więc gram.
Daniel Taro – Hajek Jan 2 1,81 ⛔ // brakło troche 6-3 1*-0 i nie wystarczyło ????
Zawodnicy, którzy są w całkiem innych miejscach kariery. Hajek na hardzie mało ograny i ze słabym bilansem, ale rywale z półki wyżej niż Japończyk. Daniel dopiero wchodzi w wielki tenis i póki co poziom prezentuje poziom mocno challengerowy. Czech natomiast już regres formy, ale dużo bardziej ograny z wymagającymi rywalami ATP/Challenger.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Litwa, Wilno
ATP Brisbane &amp; ATP Doha
Przez ponad półtorej miesiąca czułem się jak narkoman z dworca ZOO, jak żul spijający resztki wódki z butelek ze śmietnika, leżałem i gapiłem się w bezczynnie sufit. Turnieje pokazowe i informacje ze świata tenisa była jak działka podtrzymująca mnie przy życiu. Aż do dzisiaj, do czasu kiedy wszystko zacznie się od nowa, gdzie Top 100 ze świata najlepszych zawodników ruszy na korty, by walczyć o punkt, o pieniądze, o sławę by zapisać się na kartach historii męskiego tenisa. W skrócie cały sezon ATP rusza w najlepsze, a to wszystko zacznie się już dzisiejszej nocy!
???? Istomin D. - Cilic M.
Cilic M. ::: 1,45 ::: Pinnacle ::: 2/10
Swego czasu kurs na Cilica wynosił 1,70 co było świetnym &quot;walju&quot;, teraz radzę wszystkim poczekać bo prawdopodobnie przed meczem wzrosną jeszcze kursy do tej granicy 1,50-1,60.
Odnośnie meczu to H2H 0:3 dla Chorwata bez żadnych problemów. Marin Cilic to tenisista o umiejętnościach top 10, rok temu został zbanowany na jakiś czas przez federację za domniemany doping. Być może w tym sezonie będzie się chciał &quot;wybielić&quot; dobrymi wynikami i wszystkim udowodnić, że jest czysty. Istomin to zwykły przeciętniak, raz, dwa, trzy razy do roku wypali z formą, nigdy nie wiadomo czego się po nim można spodziewać. Z drugiej strony patrząc na jego wyniki z początku sezonu na przestrzeni ostatnich 2 sezonów to wyglądają całkiem nieźle. Dlatego ze stawkami nie ma co szaleć.
Wynik: 7:6(3) (5)6:7 4:6 ✅
???? Matosevic M. - Benneteau J.
Matosevic M. ::: 2,02 ::: Pinnacle ::: 2/10
Mecz z cyklu 50/50 w takim razie wypadałoby zagrać na ten wyższy kurs. Matosevic to Australijczyk więc za nim stoi &quot;publika&quot;. Z drugiej strony od 2 sezonów na australijskiej ziemi bodajże nic nie wygrał, ale dość często trafiał na mocnych przeciwników. Warto dodać, że nie tak dawno bo na turnieju w Pekinie Matosevic po raz pierwszy wygrał z Benneteau.
Wynik: 5:7 6:4 7:6(4) ✅
???? Berdych T. - Karlovic I.
Karlovic I. ::: 5,00 ::: Pinnacle ::: 1/10
Jakby nie patrzeć na ten typ to mamy &quot;value&quot;. H2H 2:3 na korzyść Chorwata. Turniej w Doha dość mocno obsadzony, a Czech patrząc na drabinkę ma dość trudną. Rok temu na turnieju w Indiach pożegnał się już w II rundzie z finalistą Bautista-Agut po kursie w granicach 7,00. Za tydzień Tomas bierze udział w turnieju pokazowym.
Wynik: (7)6:7 (4)6:7 ✅

roxanne +14 Punkty
lutek +18 Punkty (Upolowałeś te bety jak prawdziwy Szalak 8-))
seboafc +3 Punkty
oeb +3 Punkty (Za udane wejście w sezon :spoko:)
milly +1 Punkty (Dobry typ - dzięki !)
pazzini 213

pazzini

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Podlaskie
Sugita - Pierre-Hugues Herbert 2 @ 2,22 MarathonBet ⛔
Nie mam za dużo czasu na długą analizę, ale mecz od razu rzucił mi się w oczy. Herbert znakimity serwis, wbija tu masę asów, ciężko go przełamać. No i najważniejsze: Sugita gra słabo, odprawił dwóch niewymagających rywali, ale z Francuzem będzie miał ciężko. Mecz w mojej ocenie 50/50, dlatego pobieram wyższy kurs.

m@jster 424

m@jster

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
sektor gosci
Istomin - Cilic @ Cilic 2:0 2.21 Comeon ⛔
Również uważam , że Chorwat to wygra. W Paryżu gdzie powrócił po zawieszeniu pokazał się z bardzo dobrej strony . Umiejętnościami bije Uzbeka na głowę . H2H 3:0 dla Cilica i w każdym meczu Istomin nie miał za wiele do powiedzenia ???? Denis również miewa przebłyski , lecz watpie aby był w stanie zatrzymać głodnego gry Cilica.​

wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Okreg Trzech Stanów
Dolgopolov A / Gabashvili T - Huey T C / Inglot D @1,40 oddsring ✅
Filipińsko-Angielski duet poprzedni sezon może zaliczyć do bardzo udanych. Udało się w końcu wygrać znaczący turniej, osiągnąć przyzwoite wyniki w wielkich szlemach. Pierwsze co się rzuca w oczy, to mocna dyspozycja serwisowa obu panów i z tego dali się poznać w poprzednim sezonie, szczególnie na kortach twardych. U przeciwników zaś, o ile jeszcze Dołgopołow prezentuje momentami dobry poziom, o tyle Gabaszwili to nie jest ten poziom, którego potrzeba, aby regularnie występować w turniejach ATP.
Querrey, Sam - Tursunov, Dmitry @1,85 oddsring ⛔
Tym razem pod lupę biorę mecz singlowy i stawiam tu na Tursunowa. Rosjanin zdążył już udanie zacząć sezon, wygrywając w deblu mecz w parze z Matoseviciem przeciwko... właśnie Querrey&#39;owi, któremu partnerował Nishikori. W singlu nie spodziewam się rewanżu, bo to Dima prezentuje szerszy wachlarz zagrań i nieco zapomniany już trochę styl gry. Szczególną uwagę przykuwają jego zagrania kątowe. Uśmiechnięty Querrey gra typowy, Amerykański siłowy tenis. Dysponuje co prawda lepszym podaniem, ale kiedy już dochodzi do wymiany, pojawiają się proste błędy i auty. Konieczna jest tutaj jego dobra dyspozycja serwisowa, żeby nawiązał walkę. Myślę jednak, że Dima tu wygra.

dzipkis +2 Punkty (za Huey/Inglot)
kemawir123 1,6K

kemawir123

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Edmund K. - Pospisil V. @ Aircel Chennai Open

under 20.5 gems @ 1.90 // marathonbet ⛔⛔⛔

32 w rankingu ATP Kanadyjczyk Vasek Pospisil podejmie dziś młodego Brytyjszyka Kyle&#39;a Edmunda, który jest na pozycji 376 w rankingu. Dla obu zawodników będzie to oczywiście pierwsze spotkanie w tym sezonie, zdecydowanym faworytem w tym spotkaniu jest Kanadyjczyk. Dla Edmunda według tego co znalazłem będzie to pierwszy mecz na twardym korcie co odrazu przemawia na korzyść Pospisila. Co jak co ale doświadczenie jest najważniejsze, a Edmund takowego nie ma. Bardziej doświadczony Kanadyjczyk powinien łatwo zdominować w tym meczu nad osiemnastolatkiem, który w tym turnieju dostał dziką kartę.

paull 145

paull

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bzdziszewo
No i Tennis wrócił :cool:

Jaziri - Kamke
typ:2
kurs:1,57 bet365
✅

Zaskakująco wysoki kurs na Niemca. W zeszłym sezonie - a jeszcze w tym roku - miałem wielokrotnie możliwość oglądania Tobiasa w akcji. Nie jest to może wielki wirtuoz techniczny ale to co go charakteryzuje to z pewnością mocne, płaskie i agresywne uderzenia. Bekhend, Forhend..wszystko. Nie wygrywał Kamke z wielkimi tuzami tenisa ale z tymi mocnymi &quot;średniakami&quot; radził sobie bardzo dobrze. Tunezyjczyk to taki wagabunda Challengerowy. Dobrze sobie w nich radzi, to należy przyznać ale w turniejach z cyklu ATP już nie bardzo. Jest nie wysoki i mocno zbudowany. To może się okazać jego słabą stroną przy płaskich uderzeniach Kamkego. Rok temu wygrał w Doha z RF jednego seta. W tym sezonie również skończy na 1 rundzie.

gregor07 +3 Punkty
pedro1994 +2 Punkty (Dzięki za Kamkego ;))
seboafc 576

seboafc

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zambrów
Lacko 2.06 Marathonbet
Sela to zawodnik grający tylko na hardzie, tutaj broni R16 z poprzedniego sezonu. Ogólnie Izraelczyk to typowu chalangerowiec, bez większych sukcesów w ATP. Lacko moim zdaniem ma większe umiejętności.W tamtym roku również niezłe wyniki w chalkach, ale w przeciwieństwie do Seli pokonał takich graczy jak: Anderson, Garcia Lopez, Troicki, Falla, Rosol. Jak narazie w bezpośrednich meczach 2:1 dla Seli, ale wszystkie mecze były overowe i bardzo zacięte. Dziś spodziewam się wygranej Lacko, Słowak broni ćwierćfinału z tamtego roku w Doha.
Po za tym uważam że wygra Monfils i fajny kurs na Bachingera.

darkness6 +1 Punkty
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Przez ponad półtorej miesiąca czułem się jak narkoman z dworca ZOO, jak żul spijający resztki wódki z butelek ze śmietnika, leżałem i gapiłem się w bezczynnie sufit. Turnieje pokazowe i informacje ze świata tenisa była jak działka podtrzymująca mnie przy życiu. Aż do dzisiaj, do czasu kiedy wszystko zacznie się od nowa, gdzie Top 100 ze świata najlepszych zawodników ruszy na korty, by walczyć o punkt, o pieniądze, o sławę by zapisać się na kartach historii męskiego tenisa. W skrócie cały sezon ATP rusza w najlepsze, a to wszystko zacznie się już dzisiejszej nocy!
Witam po zimowej przerwie ????
Uśmiałem się czytając powyższy wstęp Shakala w nowy sezon ale ja miałem podobne odczucie i cieszyłem się jak dziecko wraz z rozpoczynającymi się turniejami ATP. Shakal fajnie to zobrazował ;)

Dominic Thiem [AUT] vs. Matthias Bachinger [GER] WYNIK 64 76 ⛔ po walce jednak wtopił
Kurs: 2.20
ComeOn

Już o Dominicu co nie co wtrącił przy okazji wcześniejszego jego spotkania Widzu i owszem widać w tym chłopaku potencjał, jednak moim zdaniem nie jest jeszcze na tyle doświadczony aby radzić sobie na Hardzie z zawodnikami typu Bachinger, który dysponuje bardzo solidnym podaniem (tutaj w pierwszych dwóch spotkaniach w kwalach ma już 24 asy serwisowe na koncie) i na pewno taki rodzaj nawierzchni jak HARD mu pasuje bardziej niż Austryjakowi. Dominik pokonał w pierwszej rundzie kwali chimerycznego Younga (patrząc na staty mecz na kiepskim poziomie) oraz słabego (na nawierzchni HARD) Cecchinato.
Dziś wg mnie już tak łatwo Dominicowi raczej nie pójdzie i mecz powinien być na styku. Idąc dalej kurs 2.20 na Bachingera wg mnie jest delikatnie zawyżony i patrząc obiektywnie większe szanse na WIN ma Niemiec, który jak zagra na takim procencie wygranych pierwszych podać jak w meczu z Krajinovicem, to Thiem wielu okazje na przełamanie mieć nie będzie. Jak ewentualnie dojdzie do TIE BREAKów to też wg mnie Niemiec powinien sobie poradzić górując nad 20latkiem doświadczeniem i opanowaniem (co już pokazywał w pierwszej i drugiej rundzie kwali).

darkness6 +1 Punkty
seboafc +3 Punkty
Status
Zamknięty.