>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - Barcelona & Bukareszt, 22-28.04.2013

Status
Zamknięty.
robel 153

robel

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Turniej: ATP Barcelona
Spotkanie: Almagro N. - Monaco J.
Typ: Monaco
Kurs: 2,49
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
H2H 4:3 dla Almagro, ale ostatnie 2 mecze wygrywał Monaco. Według mnie Argentyńczyk prezentuje się ostatnio lepiej, a Almagro zaliczał też wtopy tj porażka z Melzerem czy też bardzo słaby finał w Houston z Isnerem. W Barcelonie obaj nie stracili seta: Monaco pokonał Tomica i Chardy&#39;iego, a Nicolas wygrał z Dodigiem i Granollersem. Jak dla mnie duża szansa dziś na 3 z rzędu wygraną Juana Monaco.
Dodatkowo na grubo:
Typ: Monaco wygra pierwszego seta - 2 ostatnie mecze zaczynał 6:0
Kurs: 2,20 Unibet

Uważałbym z tymi typami. Almagro jest bardzo regularny choć ogrywa słabych grajków, gdy trafi na kogoś z TOP 20 już ma pełne portki, Monaco podobnie, jednak w jego wykonaniu sezon dużo słabszy. W moim odczuciu NO BET - ale życzę wygranej.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
toolmajster +8 Punkty (wyszło na Twoje Kamil:))
damianho91 82

damianho91

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Slupsk
no coz typ na berdycha byl w pelni uzasadniony, i dobry, dlaczego nie wszedl? bo czech pod wzgledem psychiki jest najgorszym graczem w historii top 10 (obok verdasco)

gral dobrze, narzucal swoj styl do bp w 2gim secie przy ktorym zamiast wygrywajacego fh prawie urwal siatke, po tym bledzie dostal run punktowy 1-11 i przegral kolejne 3 gemy 2 razy zostajac przelamanym, odrobil to bo robredo nie gral nic wielkiego i w taju przy 2-0 zrobil DFa, i na pozostalem 6 punktow hiszpana przypadlo 5 ue czecha

po tak frajerskim taju od razu zostal przelamany w 3cim secie, nie dal rade tego odrobic po fatalnych bledach, ogolnie przegral kolejny mecz ktorego nie powinien przegrac, zawodnik totalnie bez psychiki, na ktorego strach stawiac w ew. meczu z gawronem

po meczu usmiech nie schodzil mu z twarzy, gracz zalosny tyle na temat czeskiego drewna bez psychiki

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
no coz typ na berdycha byl w pelni uzasadniony, i dobry, dlaczego nie wszedl? bo czech pod wzgledem psychiki jest najgorszym graczem w historii top 10 (obok verdasco)

gral dobrze, narzucal swoj styl do bp w 2gim secie przy ktorym zamiast wygrywajacego fh prawie urwal siatke, po tym bledzie dostal run punktowy 1-11 i przegral kolejne 3 gemy 2 razy zostajac przelamanym, odrobil to bo robredo nie gral nic wielkiego i w taju przy 2-0 zrobil DFa, i na pozostalem 6 punktow hiszpana przypadlo 5 ue czecha
po tak frajerskim taju od razu zostal przelamany w 3cim secie, nie dal rade tego odrobic po fatalnych bledach, ogolnie przegral kolejny mecz ktorego nie powinien przegrac, zawodnik totalnie bez psychiki, na ktorego strach stawiac w ew. meczu z gawronem

po meczu usmiech nie schodzil mu z twarzy, gracz zalosny tyle na temat czeskiego drewna bez psychiki
To jest tenis, kto czytal ksiazke Agassiego ten zrozumie. Czasem decyduje dany dzien, humor, nastroj lub detale z zycia prywatnego. Moze ma inne plany niz granie dwa mecze dziennie w deszczowej Barcelonie. Moze obiecal Esterce cudowny weekend tylko we 2 ???? . Nie ma co przesadac w zadna strone. Teraz kazdy zadowolony z typu an Robredo ale przy *2-0 w tb dla Tomasa z 1-5* zdaje sie w gemach to ciekawa jestem jakie byly miny typerow ale niewazne.
Almagro 1,53 2/10 ✅
Trwa juz rozgrzewka, mnie Monaco nie przekonuje, mogl spokojnie w Monte Carlo ograc slabo dysponowanego Djokovica a gral na poziomie skrzata, ktory nie potrafi jeszcze operowac rakieta. Ciezko bedzie ograc w ten sposob Nicosia.

zubeusz +1 Punkty
oeb +2 Punkty
toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Paslek-Gdynia-Wroclaw
Polecam Robredo na livie. Raonic to zawodnik, który przy 2 meczach 1 dnia może się zmęczyć. Robredo naprawdę daje radę.
E:napisałem i Tommy od razu dał się przełamać ???? ale mecz jeszcze długi

R 1,2K

radomiak1910

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Radom
Tenis, ATP Bukareszt, 27.04 10:00 (godzina moze ulec zmianie, gdyz nie ma jeszcze oficjalnego Order of Play na sobotę)
Gilles Simon - Lukas Rosol
typ: -1.5 seta Simon
2.25
Unibet
Analiza
Jutro polfinaly turnieju ATP w Bukareszcie, w jednym z nich Francuz Gilles Simon spotka sie z Lukasem Rosolem. Czy znowu bukmacherzy zagalopowali sie z wystawionymi kursami na to spotkanie, tak jak w przypadku dzisiejszego pojedynku Simona z Brandsem? Uwazam, ze odrobine tak, choc nie jest to rozped jak w przypadku dzisiejszego spotkania, gdzie kursy powinny wygladac ok. 1,2 na Simona. Bukmacherzy wzieli sobie do serca, ze Simon mimo, ze w slabej formie, mimo, ze nie gra ostatnimi czasy najlepiej, to Bukareszt to jego jedno z ulubionych miejsc, gdzie zawsze spisuje sie dobrze, jest trzykrotnym triumfatorem imprezy. Bukmacherzy wzieli chyba rowniez sobie do serca fakt, a moze i nie, ze Francuz broni punktow za zwyciestwo tu, w 2012 roku i bedzie maksymalnie zmotywowany w kazdym spotkaniu, aby je wygrac, co tenisistom szczegolnie w obliczu, gdy to rywal prowadzi w spotkaniu, zdarza sie dosc czesto, majac w obliczu np. kolejny turniej. Po pierwsze Francuz broni punktow wiec na pewno nie odpusci, po drugie nie widac go na listach startowych zadnego turnieju rozpoczynajacego sie w poniedzialek. Ponadto widac ze z meczu na mecz gra coraz lepiej. Dzis niezle zaprezentowal sie z Brandsem, mimo tego, ze ten w drugim secie gral naprawde bardzo dobrze. Rosol rowniez zaskakuje swoja forma, jest to jednak zawodnik bardzo himeryczny. Ogladalem spotkanie z Mullerem, na jego podstawie nigdy nie powiedzialbym, ze ogra on tu Seppiego i Troickiego. Jednak nie sa zawodnicy pokroju Simona. Rosol mimo tego, ze dotarl juz do polfinalu, wcale na maczce nie prezentuje sie najlepiej. Silny serwis, czeste wypady do siatki, raczej szybsze konczenie akcji, w to graj Simonowi, ktory w grze defensywnej radzi sobie swietnie. Uwazam, ze to idealny styl gry dla stylu Simona, Rosol nie jest na tyle silny psychicznie i regularny, aby zdominowac Francuza. Dlatego moj jutrzejszy typ idzie ku Francuzowi.

mad3rs +1 Punkty
raaaul007 15

raaaul007

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
zazwyczaj z fotela
Polecam Robredo na livie. Raonic to zawodnik, który przy 2 meczach 1 dnia może się zmęczyć. Robredo naprawdę daje radę.
Wszedłem niedawno na LIVE w stronę Robredo i obawiam się, że to jednak Raonic będzie górą - wchodzi mu 1-szy serwis i swoje gemy wygrywa do 0, do 15,a Robredo więcej wyniłku musi w to wołżyć, by nie dać się przełamać.
Obawiam się, że w ew. tie-breaku może być to decydujące.
Co radzisz? ???? Bo mam w Unibet opcję cash-in

green_hornet 36

green_hornet

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Forum
Guillermo Garcia Lopez - Florian Mayer 1 2.35 Bwin 6:4 4:6 6:3 ✅
Hiszpan zagrał dziś dobre spotkanie pokonując Tipsarevica. Mayer natomiast pokonał słabo dziś dysponowanego Hanescu, Hiszpana na pewno stać na pokonanie Mayera który żadnych fajerwerków nie gra jedynym problemem może być kondycja Hiszpana który grał dziś 2 godziny 38 minut z Tipsim. Szanse oceniam 50 na 50 może lekkie wskazanie na Hiszpana a że kurs dużo wyższy idę w stronę Hiszpana

ziarnoo +4 Punkty (+)
phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z Polski
Monaco - Almagro @ 2,46 ⛔

Rosol
- Troicki @ 1,94 ✅
Nishikori - Ramos @ 1,55 ⛔
Simon - Rosol (+3,5g) @ 1,8
Wszystko w temacie Rosola już powiedziałem we wcześniejszych postach. Simon gra swoje, ale sądzę, że Czech stawi mu solidny opór.
GGL - Mayer @ 1,68
Hiszpan 5 meczów z rzędu 3-setówki, w przeciągu 7 dni grał naprawdę dużo i jutro może to wyjść... Mayer bardzo solidny tenis, mógł się podobac, h2h 0-1

seboafc 576

seboafc

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zambrów
Mayer 1.53 bet365
Mayer zagrał dziś dobrze przeciwko Hanescu. Rumun przebijał a Mayer często mocno kończył i stwarzał Rumunowi sporo problemów. Dał się raz złamać, ale większość gemów wygrywał spokojnie. GGL dobry mecz z Tipsarevicem, jednak miał troszkę farta, ponieważ Tipsa nie grał równo. Mayer jest solidnym tenisisto, oglądałem go tutaj i widzę że bardzo dobrze się tu czuje. Mało błędów, dobry serwis, dobre wykończenie. Jak dla mnie to on zdobędzie tutaj tytuł.
Druga sprawa to taka że GGL ostatnie 5 meczy to 3-setówki. Wygrane kosztowały go wiele sił.

dx2 9,6K

dx2

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Rosol-Simon 2 @1.4
Ogolnie mozna napisac to co poprzednio. Simon trzykrotny triumfator z Bukaresztu (2007, 2008 , 2012) szuka lepszego wystepu po Monte Carlo i chyba go znajdzie w postaci finalu. Widzialem mecz Simona z Nieminenem i swietnie sie ogladalo. Mecz bardzo ladny dla oka. Jest determinacja u Simona po tym jak przegral Davis Cupu dla Francji z Aregenyna meczem z Berlocqiem, chociaz ten mecz tez byl bardzo ladny. Na pewno Simon potrafi grac lepiej niz obecnie to czyni, ale umiejetnosci czysto tenisowe tez ma duzo wieksze niz cala czworka dzisiejszych polfinalistow. Rosol gracz niewygodny i jego najlepszym osiagnieciem jest az 4 runda French Open, ale stawiam na Francuza, ktory pokonal wczoraj gracza o dosc podobnej charakterystyce.
W ogole typowalbym final Simon-F.Mayer, czyli zwyciezcow z lat 2012(Simon) i F.Mayera(2011).

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
???? P. Kohlschreiber (+1.5 Sets) vs N. Almagro (-1.5 Sets) dla Mecz. WYNIK ?
KURS:
2.250
Stawka: 80 | Zysk: 100 PLN
PinnacleSports
???? M. Raonic (+1.5 Sets) vs R. Nadal (-1.5 Sets) dla Mecz. WYNIK ?
KURS:
3.670
Stawka: 50 | Zysk: 133.50 PLN
PinnacleSports

A ja dziś przeciwko faworytom. O Almagro pisałem już wczoraj i jeszcze wcześniej, zdania nie zmieniam, mimo że wczoraj wkurzył mnie na maksa ogrywając Monaco 2:0. Sam Argentyńczyk zapewne nie wie jak to możliwe, że nie wykorzystał jednej z wielu szans na przełamanie serwisu Almagro w drugim secie. Monaco miał jak dobrze pamiętam 8 break pointów i żadnego nie wykorzystał, a Almagro jak chytry lis wykorzystał od razu to co miał... Kohli może i w wielkiej formie nie jest, ale jest graczem bardzo doświadczonym, opanowanym, żekłbym Niemiecka klasa ???? w H2H z Almagro jest 4:4, potrafi ogrywać Hiszpana nawet na CLAY więc moim zdaniem kursy nieco przeszacowane... A jak takie się pojawiają to ja je z chęcią pobieram.
Drugi typ pewnie dla wielu będzie szokiem i spotka się z ostrą krytyką, ale taki kurs na seta Ronica z Nadalem to też wg mnie VALUE i zamierzam z niego skorzystać. Nadal owszem jest &quot;królem mączki i nikt w zasadzie nie powinien mu zagrozić&quot; ???? bla bla bla !! Wkurzają mnie takiego typu wpisy, a Nadal jak najbardziej jest do ugryzienia w obecnej formie. Djoko pokazał mu ostatnio ile jeszcze mu brakuje do formy mistrzowskiej. A Raonic wiadomo - serwisman. Wiem wiem że graja na CLAY i tutaj może serwis nie mieć takiego znaczenia, ale proszę Was, jeżeli ktoś regularnie wali z serwisu 240 km/h to nawierzchnia już nie jest taka istotna ???? Na CLAY też ta piłka będzie zapierdzielać i NAdal może mieć z tym problem. Oczywiście to wszystko pod warunkiem, że Raonic będzie trafiał pierwszym serwisem... Wczoraj w meczu z Robredo nawet trafiał, wcześniej z Gulbisem też całkiem nieźle (1st Serve %72% (48 of 67)).
Jak sie trafi okazja na przełamanie Nadala i Raonic będzie potrafił to wykorzystać to seta może ugrać, na pewno nie stoi tutaj na straconej pozycji w takim stopniu jak pokazują to kursy. Delikatnie próbuję ten typ ????

T 19

tenis1976

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Zastanawialem sie rowniez nad tym ze Raonic urwie seta Nadalowi ale nie wydaje mi sie jednak to realne.Nie wiem o czym piszesz z Nadala forma,ze mu Djokovic pokazal jego forme...kolego Rafael Nadal zagral dobry mecz w finale z Serbem.To Novak zagral wybitnie i to ze wygral to nie oznaka slabej gry Nadala,poprostu Djokovic to w tym momencie niekwestionowany numer 1..Wracajac do typu drabina Raonic to tylko serwis i jesliby zrobiono eksperyment tenis bez serwisu z gory Kanadyjczyk poleglby np.z Radwanska moze toczac wyrownany boj)))On nie jest w stanie urwac seta nawet podajac dobrze..Nadal stoi pare metrow za linia i bedzie mu to wracac.A wystarczy obojetnie jak pilka wroci do Raonica po serwisie a ten nie wie co robic...Ma zero przelaman bo rzadko wie co zrobic przy podaniu rywala..bite 2-0 Nadal poszukam jakiegos logicznego hand.gemowego dla Hiszpana..

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Zastanawialem sie rowniez nad tym ze Raonic urwie seta Nadalowi ale nie wydaje mi sie jednak to realne.Nie wiem o czym piszesz z Nadala forma,ze mu Djokovic pokazal jego forme...kolego Rafael Nadal zagral dobry mecz w finale z Serbem.To Novak zagral wybitnie i to ze wygral to nie oznaka slabej gry Nadala,poprostu Djokovic to w tym momencie niekwestionowany numer 1..Wracajac do typu drabina Raonic to tylko serwis i jesliby zrobiono eksperyment tenis bez serwisu z gory Kanadyjczyk poleglby np.z Radwanska moze toczac wyrownany boj)))On nie jest w stanie urwac seta nawet podajac dobrze..Nadal stoi pare metrow za linia i bedzie mu to wracac.A wystarczy obojetnie jak pilka wroci do Raonica po serwisie a ten nie wie co robic...Ma zero przelaman bo rzadko wie co zrobic przy podaniu rywala..bite 2-0 Nadal poszukam jakiegos logicznego hand.gemowego dla Hiszpana..

Weź bo się czytać tego nie da... Gdzie ja napisałem że Nadal zagrał słabo w meczu z Djoko??? Przeczytaj jeszcze raz bo widzę że nie zrozumiałeś tego co miałem na myśli i do czego zmierzałem...
Jak można też napisać że Raonic to &quot;tylko serwis&quot; i &quot;jesliby zrobiono eksperyment tenis bez serwisu z gory Kanadyjczyk poleglby np.z Radwanska &quot; !!! To tak jakby napisać piłka nożna bez piłki, hokej bez krążka !! Weź się opanuj, bo Twoja wypowiedź do niczego nie prowadzi a pisząc takie brednie się pogrążasz... Serwis to przecież nieodłączny i bardzo istotny element tego sportu... Jeśli babka miała by wąsy byłaby dziadkiem, tak to można podsumować...
Po za tym, Raonic to bardzo utalentowany grajek i jeżeli twierdzisz że Raonic to tylko serwis to jesteś w dużym błędzie, no ale nie zamierzam Cię pouczać i jak chcesz to sobie tkwij w tym rozumowaniu...
Pamiętam jaki były napinki przed meczem Dimitrov - Nadal , gdzie kursy na seta dla Bułgara wynikiły ponad 5 i co ? i cud się wydarzył i Nadal przegrał seta ???? A skoro dużo nie zabrakło też Paire aby urwać seta &quot;królowi mączki&quot; to czemu nie miałby tego dokonać klasę lepszy Raonic ?
Jak najbardziej jest to możliwe, ale jak wolisz to graj sobie &quot;logiczne handi&quot; na Nadala ale uprzedzam, że Raonic bardzo rzadko daje się połamać więcej niż raz w secie ...

T 19

tenis1976

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Weź bo się czytać tego nie da... Gdzie ja napisałem że Nadal zagrał słabo w meczu z Djoko??? Przeczytaj jeszcze raz bo widzę że nie zrozumiałeś tego co miałem na myśli i do czego zmierzałem...
Jak można też napisać że Raonic to &quot;tylko serwis&quot; i &quot;jesliby zrobiono eksperyment tenis bez serwisu z gory Kanadyjczyk poleglby np.z Radwanska &quot; !!! To tak jakby napisać piłka nożna bez piłki, hokej bez krążka !! Weź się opanuj, bo Twoja wypowiedź do niczego nie prowadzi a pisząc takie brednie się pogrążasz... Serwis to przecież nieodłączny i bardzo istotny element tego sportu... Jeśli babka miała by wąsy byłaby dziadkiem, tak to można podsumować...
Po za tym, Raonic to bardzo utalentowany grajek i jeżeli twierdzisz że Raonic to tylko serwis to jesteś w dużym błędzie, no ale nie zamierzam Cię pouczać i jak chcesz to sobie tkwij w tym rozumowaniu...
Pamiętam jaki były napinki przed meczem Dimitrov - Nadal , gdzie kursy na seta dla Bułgara wynikiły ponad 5 i co ? i cud się wydarzył i Nadal przegrał seta ???? A skoro dużo nie zabrakło też Paire aby urwać seta &quot;królowi mączki&quot; to czemu nie miałby tego dokonać klasę lepszy Raonic ?
Jak najbardziej jest to możliwe, ale jak wolisz to graj sobie &quot;logiczne handi&quot; na Nadala ale uprzedzam, że Raonic bardzo rzadko daje się połamać więcej niż raz w secie ...
A wiec zaczne od tego ze nie urazilem nikogo w przeciwienstwie do Ciebie..Szacunek mam potezny do ludzi interesujacych sie tenisem,poniewaz to moja pasja od dziecka..Czasem sie lapie na tym ze zakladam ze wszyscy potrafia prowadzic normalny dialog,a tak nie jest czego jestes przykladem niestety..Napisalem o Radwanskiej z ironia ktorej rowniez nie pojales..Grywam w tenisa ogladam kazdy niemal mecz jesli tylko zlapie pare chwil.Czlowieczku szanuj najpierw ludzi na forum a dopiero sie wypowiadaj na jakiekolwiek tematy..SzanujeTwoj typ jak kazdego innego,przestrzegam tylko przed graniem na Kanadyjczyka,mozesz miec odmienne zdanie,ale naucz sie docenic zdanie czyjes nie tkwiac jak baran przy swoim bez wzgledu na wszystko..Raonic jest talentem Kanady o czym wiem znacznie wczesniej niz Ty zapewne..Warunki fiz.i serwis to jego atuty..i na tym sie konczy..Jakikolwiek gracz z glowa wykorzystuje jego b.przecietna gre po serwisie..Wiecej niz 3 przebite pilki i procent punktowy Raonica spada do 30 ..A Rafael Nadal moze przebijac w nieskonczonosc..Szukasz wysokiego kursu rozumiem,ale na Boga nie w tym meczu..Juz lepiej zagrac niemca z Almagro chociaztez marne szanse..Tak sie sklada ze dzisiaj faworaci sa wyrazni i trzeba przylozyc stawka raczej-NADAL 2-0...SIMON-1...LI-1...oraz SCHIAVONE-1...

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
&quot;jesliby zrobiono eksperyment tenis bez serwisu z gory Kanadyjczyk poleglby np.z Radwanska &quot;

Karsten Braasch, leworęczny zawodnik o charakterystycznym wyglądzie (okulary, kilkudniowy zarost), wyróżniał się także niepowtarzalną akcją serwisową. W styczniu 1998 roku, kiedy już występował niemal wyłącznie w deblu (w grze pojedynczej klasyfikowany był poza czołową dwusetką rankingu światowego), przyjął wyzwanie młodych sióstr Williams, które chciały zmierzyć się na korcie z mężczyzną; z Venus Williams Braasch wygrał 6:2, z Sereną – 6:1.
Starszawy gosc naduzywajacy alkoholu i papierosow, w singlu daleko, wniosi wyciagnijcie sami i dalej ta dyskusja nie wymaga komentarza.

kontekst +1 Punkty
midq 677

midq

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Wracajac do typu drabina Raonic to tylko serwis i jesliby zrobiono eksperyment tenis bez serwisu z gory Kanadyjczyk poleglby np.z Radwanska moze toczac wyrownany boj)))[/b][/i]
????
chłopie nie ma co porównywać tenisu męskiego z tenisem żeńskim, jestem na 99% pewny, że każdy z pierwszej 500 ATP by wygrał z dowolną zawodniczką z top10 WTA. Widziałeś kiedyś mecz Raonicia? Chłopak ma spory talent i robi ciągły progres. Faktem jest to, że serwis daje mu dużo ale z głębi kortu także gra. Co do twojego porównania do Radwańskiej. Widziałeś jak Isia gra np z Sereną? Nie istnieje na korcie. Raonic uderza na pewno dużo mocniej niż Serena ???? Zresztą gdybanie o tenisie bez serwisu jest nie na miejscu bo jest to jego nieodłączna część, jakoś piłkę trzeba zawsze wprowadzić do gry. Co do typu na Raonicia dzisiaj, Nadal to Nadal, zawsze na mączce trzeba się spodziewać jego zwycięstwa. Jednak czasami mu się przydarzają takie wpadki jak z Zeballosem w Chile i chwała tym którzy ją przewidzą. Rafa to tylko człowiek, Milos również i przy dużym zbiegu okoliczności Milos jest w stanie wygrać z Rafą. Nie sądzę aby to było dzisiaj jednak powstrzymuję się od takich śmiałych stwierdzeń jak kolega którego zacytowałem.
Jeszcze zauważyłem, że kolega napisał że Rafa zagrał dobry mecz z Djokoviciem w finale. W porównaniu do innych meczów Rafy ten był poprostu słaby, Rafa grał pasywnie i poruszał się na korcie ociężale.

T 19

tenis1976

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
????
chłopie nie ma co porównywać tenisu męskiego z tenisem żeńskim, jestem na 99% pewny, że każdy z pierwszej 500 ATP by wygrał z dowolną zawodniczką z top10 WTA. Widziałeś kiedyś mecz Raonicia? Chłopak ma spory talent i robi ciągły progres. Faktem jest to, że serwis daje mu dużo ale z głębi kortu także gra. Co do twojego porównania do Radwańskiej. Widziałeś jak Isia gra np z Sereną? Nie istnieje na korcie. Raonic uderza na pewno dużo mocniej niż Serena ???? Zresztą gdybanie o tenisie bez serwisu jest nie na miejscu bo jest to jego nieodłączna część, jakoś piłkę trzeba zawsze wprowadzić do gry. Co do typu na Raonicia dzisiaj, Nadal to Nadal, zawsze na mączce trzeba się spodziewać jego zwycięstwa. Jednak czasami mu się przydarzają takie wpadki jak z Zeballosem w Chile i chwała tym którzy ją przewidzą. Rafa to tylko człowiek, Milos również i przy dużym zbiegu okoliczności Milos jest w stanie wygrać z Rafą. Nie sądzę aby to było dzisiaj jednak powstrzymuję się od takich śmiałych stwierdzeń jak kolega którego zacytowałem.
Jeszcze zauważyłem, że kolega napisał że Rafa zagrał dobry mecz z Djokoviciem w finale. W porównaniu do innych meczów Rafy ten był poprostu słaby, Rafa grał pasywnie i poruszał się na korcie ociężale.
Kolego jesli wziales serio moje stwierdzenie o pojedynku Radwanskiej z Raonicem to ja leze ze smiechu...Ironicznie porownalem poniewaz kanadyjczyk owszem ma talent ale do serwisu i nie wiele wiecej niczego..Obserwuje goscia i gra tenis polegajacy na podaniu tylko i wylacznie..NADAL 6-4,6-0 juz po meczu a ty i twoj poprzedni poprostu neguja tak z zasady opinie moje poprostu zanegowac bez argumentow..Widziales mecz?bylo dokladnie jak przewidzialem podobno drabina nie daje sie przelamywac..Zobacz co napisalem rano,wiecej jak 3 pilki przebite i Raonic traci leb...Serwem to on sobie moze wygrac np.z Karlovicem nastepna drabina a nie z Nadalem..widzialem mecz z Djokovicem Nadala i poprostu Serb byl genialny a nie Nadal slaby..Zastanowcie sie co piszecie i troche pokory bo typ z urwanie dzis seta Nadalowi byl czysta utopia o czym pisalem wczesniej..

S 2

sebcio89

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jeśli ktoś pisze, że Nadal ociężale się poruszał po korcie i grał pasywnie w finale w Monte Carlo to na pewno tego meczu nie oglądał. Fakt, że psuł sporo w ważnych momentach spotkania, ale zastrzeżenia można mieć tylko co do regularności. Jutro w finale z Almagro przewiduję 2:0 - Nadalowi zawsze dobrze się z nim grało (bilans 9:0, ostatnie spotkanie w marcu tego roku).

R 1,2K

radomiak1910

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Radom
Tenis ATP Bukareszt, 28.04 14:00
Lukas Rosol - G. Garcia Lopez
typ: 2-0 ✅ 6:3 6:2, Hiszpan niemiał siły walczyć nawet na 50%
2,62
WilliamHill
Analiza
Jutro final turnieju w Bukareszcie. Chyba nieco zaskakujacy sklad finalowego pojedynku. Konia z rzedem temu kto przed turniejem bylby w stanie przewidziec, ze w finale zagraja Lukas Rosol i Hiszpan, Garcia Lopez. Tym bardziej, ze w turnieju mielismy takich zawodnikow jak Tipsarevic czy Simon, ktorzy z wymieniona dwojka przegrali. Kto jutro faworytem? Zdecydowanie Rosol. Ogladalem dzis dwa polfinaly i zdecydowanie lepsze wrazenie pozostawil Czech, ktory zagral fenomenalnie, zdominowal Simona w kazdym aspekcie gry. Francuz w tym spotkaniu nie mial nic do powiedzenia. Swietnie podanie, bardzo wysoka regularnosc, czym zaskoczyl mnie najbardziej, swietna gra katowa i ogromna sila wkladana w uderzenia. Garcia Lopez to zawodnik nieco przypominajacy mi Simona, serwis raczej ktory jest ukierunkowany na dokladnosc nie na sile, uderzenia katowe, nie strzaly. Dzis bylo widac, ze Czech swietnie poradzil sobie z takim zawodnikiem, ktory za darmo wielu punktow nie oddawal. Jutro licze na wiecej takich punktow ze strony Hiszpana na korzysc Rosola. Jesli Czech zagra podobnie jak w dniu dzisiejszym nie bedzie mial zadnych klopotow z siegnieciem po tytul. Garcia Lopez ponadto bedzie mial juz ten turniej w nogach, rozegral tu cztery spotkania 3 setowe, ponadto przeniosl sie tu od razy z challengera w Rzymie, gdzie rowniez byl w finale. Ostatnie tygodnie to bardzo ogromne przeciazenie dla Hiszpana. Mysle, ze kondycyjnie moze jutro nie wytrzymac, co jest kolejnym argumentem swiadczacym, ze to Rosol jest faworytem. Mysle, ze to Czech siegnie jutro po tytul w stolicy Rumunii.

addam44 +3 Punkty
juve29 +2 Punkty
green_hornet 36

green_hornet

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Forum
Guillermo Garcia Lopeż - Lukas Rosol 2 1.6 Bwin 3 :6 2 :6 ✅
Wczoraj grałem na Hiszpana Dziś gram zdecydowanie na Czecha nie oglądałem jego meczu natomiast oglądałem mecz Hiszpana z Niemcem Mayerem i już w połowie 2 seta widać było że zaczyna brakować mu sił ostatecznie zebrał się na 3 seta którego jakoś wygrał nie da się ukryć że z dużą pomocą Mayera. Jednak Hiszpan nie miał w tym turnieju meczu poniżej 2 godzin same ciężkie boje co myślę się na nim jutro odbije . Rosol miał zdecydowanie krótsze mecze co powinno być dużym atutem w jutrzejszym meczu

Status
Zamknięty.