>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - Barcelona 18-25.04.2010

Status
Zamknięty.
mozi 552

mozi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0

Barcelona Open BancSabadell

Data: 18.04.2010 - 25.04.2010
Ranga: ATP World Tour 500
Rozmiar drabinki: S-56 D-24
Pula nagród: 1,550,000 €
Nawierzchnia: Red Clay
Strona internetowa: www.barcelonaopenbancosabadell.com
Finał 2009 (singiel): Rafael Nadal - David Ferrer 6:2 7:5
Finał 2009 (debel): Nestor/Zimonjic - Bhupathi/Knowles 6:3 7:6

Barcelona - lista zgłoszeń:

1. Nadal, Rafael ESP 3
2. Del Potro, Juan Martin ARG 5 (Out)
3. Davydenko, Nikolay RUS 6 (Out)

4. Soderling, Robin SWE 7
5. Gonzalez, Fernando CHI 10
6. Tsonga, Jo-Wilfried FRA 11
7. Ferrero, Juan Carlos ESP 14
8. Ferrer, David ESP 16
9. Stepanek, Radek CZE 17 (Out)
10. Simon, Gilles FRA 21 (Out)

11. Robredo, Tommy ESP 23
12. Hewitt, Lleyton AUS 24
13. Berdych, Tomas CZE 25
14. Monaco, Juan ARG 27
15. Melzer, Jurgen AUT 28
16. Montanes, Albert ESP 30
17. Kohlschreiber, Philipp GER 31
18. Bellucci, Thomaz BRA 32
19. Lopez, Feliciano ESP 34
20. Andreev, Igor RUS 38
21. Almagro, Nicolas ESP 40
22. Kubot, Lukasz POL 42
23. Hanescu, Victor ROU 43
24. Chardy, Jeremy FRA 44
25. Gulbis, Ernests LAT 45
26. Seppi, Andreas ITA 46
27. Beck, Andreas GER 48
28. Garcia-Lopez, Guillermo ESP 49
29. Zeballos, Horacio ARG 50
30. Fognini, Fabio ITA 55
31. Korolev, Evgeny KAZ 57
32. Greul, Simon GER 58
33. Gicquel, Marc FRA 61
34. Robert, Stephane FRA 62
35. Schwank, Eduardo ARG 64
36. Starace, Potito ITA 67
37. Russell, Michael USA 68
38. Gasquet, Richard FRA 69
39. Stakhovsky, Sergiy UKR 70
40. Falla, Alejandro COL 71
41. de Bakker, Thiemo NED 73
42. Luczak, Peter AUS 74
43. Istomin, Denis UZB 75
44. Hernandez, Oscar ESP 78
45. (Q) Cuevas, Pablo URU
46. (Q) Riba, Pere ESP
47. (Q) Ramos-Vinolas, Albert ESP
48. (Q) Gimeno-Traver, Daniel ESP
49. (Q) Rochus, Christophe BEL
50. (Q) Bolelli, Simone ITA
51. (Q) Ilhan, Marsel TUR
52. (WC) Nalbandian, David ARG
53. (WC) Krajinovic, Filip SRB
54. (WC) Granollers, Marsel ESP
55. (WC) Martin, Alberto ESP
56. (WC) Verdasco, Fernando ESP

In:

Dolgopolov Jr., Oleksandr UKR 80
Hajek, Jan CZE 81
Zverev, Mischa GER 82
Chela, Juan Ignacio ARG 83
Marchenko, Illya UKR 84
Nieminen, Jarkko FIN 85
Ventura, Santiago ESP 91

Lista rezerwowa:

1. Lapentti, Nicolas ECU 93
2. Golubev, Andrey KAZ 97
3. Gimeno-Traver, Daniel ESP 98

----

Zaraz po Monte Carlo tenisiści przeniosą się do Barcelony. To &quot;domowy&quot; turniej Rafy Nadala, który zapewne będzie chciał wygrać tutaj po raz szósty z rzędu. Ciekawie zapowiada się debiut na cegle w tym sezonie finalisty French Open Robina Soderlinga, który będzie w turnieju rozstawiony z dwójką. Polskich fanów powinna cieszyć obecność Łukasza Kubota. Trzeba liczyć na nieco więcej szczęścia w losowaniu drabinki tym razem, bo punktów jest do zgarnięcia naprawdę sporo!

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Lapentti - Bautista @ 1.25 ✅ 7/6 6/4
Nicolas musi się zadowolić grą w kwalifikacjach do #500 w Barcelonie po tym jak nie mógł dotrzeć do Monte Carlo i na wjazd ma Roberto Bautistę który na hc potrafi mocno łupnąć ale na mączce jako takich wyników chłopczyna nie posiada w tym roku porażki w kwalifikacjach do Monzy z Agerem 2/6 3/6 i przegrana dwa dni temu z JHG 6/3 0/6 1/6 po wygranej z Minarzem 7/6 6/2.
Ramos Vinolas - Mertl @ 1.20 ✅ 7/5 6/2
Drewniany Janek któremu jeśli coś wychodzi to jednak na hc zagra z leworęcznym Albertem który parę razy powinien pokazać Hiszpańską rzeźbę Czechowi i odprawić go jak najszybciej z turnieju. Czech dosyć często używa dwuręcznego bh z podskoku, ładnie to wygląda ale nie zagrozi to Hiszpanowi.
Bolelli - Aguilar @ 1.35 ✅ 4/6 7/6 6/4
Nie wiem co przeżywa Simone ale od spotkania z Nadalem w Dausze gdzie mógł naprawdę zagrać wtedy na styku, po prostu opadł w locie w meczu z Hiszpanem było widać przebłyski dobrej gry, stopowane zniechęceniem i myślą po co mam się męczyć jak i tak przegram i chyba pamięć o spotkaniu w Rotterdamie i od tamtej pory Włoch spadł w rankingu na łeb na szyję liczę że jednak nie trudna drabinka w Barcelonie podniesie na duchu Makaroniarza bo jednak Aguilar ostatnio coś pograł nie powinien tak naprawdę zrobić krzywdy Bolelliemu.
GT - Coll Riudavets @ 1.13 ✅ 6/3 6/0
GT w bardzo dobrej formie od kiedy zobaczyłem go pierwszy raz w tym sezonie w meczu z Djokovicem było widać że swoje fantastyczne pomysły będzie coraz częściej przenosił na kort jak i coraz częściej będą owocne. Można to argumentować dobrą grą na mączce w Costa Do Sauipe, Buenos Aires czy ostatnio @ MC. Colla tylko widzę najczęściej przewijając Futuresy i tam zbytnio Hiszpanowi nie wychodzi nie sądzę by w dobrej formie GT uległ swojemu młodemu rodakowi.
Riba - Jaziri @ 1.15 ✅ 6/2 6/1
I Drabinkowy gospodarz który urodził się i mieszka w Barcelonie gracz którego bardzo lubię i śledziłem jego poczynania kilka lat temu wraz z Gilem ponieważ u tych dżentelmenów było widać dryg na mączkę. Jaziri bardziej tułający się i liczący na jakieś okazyjne pieniądze niż bardziej grę.
AKO @ 2.63

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Ilhan - Pashański @ 1.94 ✅ 7/6 2/6 6/4
Decydująca runda kwalifikacyjna w Barcelonie i powiem szczerze jeśli to nie czynniki pozasportowe nie wyprodukowały takiego kursu, to naprawdę nie wiem czym kierują się oddsmakerzy w tym spotkaniu. Pashański to jest prawdziwy poziom challengerów 40k+, nie mówiąc o Tretornach czy w ogóle kwalifikacjach do ATP. Serb to zwykły przebijacz bez jakiegoś swojego zagrania i kortowa ciota, kiedy ostatni raz stawiałem przeciwko niemu grał z Machado i poddał mecz przy wyniku 1/6 0/5 by jedynie nie dostać roweru na zakończenie. Jedynie co może skłaniać do takiego kursu to Pashański tak samo jak Crivoi gra jedynie na mączce i ma o wiele, wiele więcej spotkań niż Uzbek grający dla Turcji. Marsel młody talent wypłynął na szerszą wodę równo jak Janowicz lub coś koło tego ale bardziej zadomowił się niż Jurek, na cegle grał sporadycznie lub w ogóle jego styl najbardziej pasuję na szybsze nawierzchnie ale nie jest to jakiś drewniany bolek, ponieważ piłki po linii jak i kątowo potrafi wymienić i łupnąć z fh. Wczoraj pokonał weterana Vicente 6/3 6/2 nie sądzę by tutaj przez całe spotkanie Serb zaskakiwał to Turka z gema na gem czymś nowym.

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
you know less, you sleep better
Jurgen Melzer - David Nalbandian
Typ: 2
Kurs: 1,45
Wynik: zwrot
Od razu zwróciłem uwagę na ten typ i przyzwoity kurs na Nalbę, choć buki spokojnie mogli dać nieco większy, nie obraziłbym się. Przed momentem potwierdził wysoką dyspozycję na nawierzchni ceglanej w Monte Carlo osiągając ćwierćfinał, przegrawszy z Djokerem. Zarówno podczas MC (trzy razy 1/4), jak i tutaj, w Barcelonie, zawsze spisywał się dobrze i nie sądzę, by tutaj przegrał już w pierwszej rundzie. Po drugiej stronie siatki stanie Melzer, który w takich miejscach nigdy nic nie zdobył. Proste. Zemsta za Indian Wells powinna zakończyć się w dwóch setach oczywiście na korzyść Dave-a. 6,5/10

dsquared 9

dsquared

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
http://forum.bukmacherskie.com/f35/ss-dsquared-ss-25376-11.html#post1588125
Machado, Rui
Starace, Potito
Chela, Juan Ignacio
Almagro, Nicolas
Andreev, Igor
Wszyscy świetnie czują sie na cegle. Machado ostatnio wygrany turniej w Neapolu. Równa forma i red clay ????
Potito; bardzo dobry turniej w Casablance. Odpadł dopiero z e zwycięzcą turnieju Wawrinką. Hajek nic ostatnio nie gra. W Casablance nic nie pokazał. Potito izzi 2-0
Chela: Wygrany turniej w Houston. Powinies spokojnei sobie poradzić z Krajinovicem, który ostatnio nie wygrał z nikim z Top100
Almagro, Hiszpan lubi tą nawierzchnie. ostatnio pierwsze rundy przechodził bezproblemowo. w MC trafił na tsonge, z którym sobie nei poradził. Ventura to jesdnak inna liga. Kurs tyowy na podbicie.
Igor, w sumnie jak dla mnie najpewniejszy(po za Chela i Almagro)
gram, bo widziałem jego ostatnie spotkanie z Cilicem w MC z którego powinien był wyjść zwycięsko. Rysiek w 2 rundzie MC trafił na Berdycha i w sumie nei do końca pokazał co potrafi. Igo jednak myślę w Barcelonei odegra się z e MC w którym miał szansę zajsc wyżej niż tylk 2 runda.
Bardzo na szybko - zajecia ????

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Russell - Ramos-Vinolas @ 1.95

Coś bukmacherzy na tym turnieju dają jak narazie niezłe valueki. Michael Russell chyba jest brany stereotypowo że Amerykanie są groźni tylko u siebie i jedynie na szybkich nawierzchniach, nic bardziej mylnego przy Russellu który spokojnie z determinacją będzie bił mocno, skutecznie i długo będzie to bardzo nie wygodny rywal dla młodego Vinolasa który samym wejściem do #500tki powinien się cieszyć, młody Hiszpan potrafi rzeźbić ale przy doświadczeniu jakie ma Michael nie sądzę by Amerykanin nie pokusił się o zwycięstwo i zainkasowanie jakiś 20pkt do rankingu i skrzyżowanie rakiet z Panem FH który w tym sezonie naprawdę gra poniżej poziomu.

B 33

bodziorex

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
spotkanie: Melo/Soares-Hewitt/Knowles
typ ???? W 2-1
kurs 4,33
Bet365
Analiza: przed nami spotkanie 1 rundy debla panow turnieju tenisowego rozgrywanego na kortach ceglanych w Barcelonie. Organizatorzy tej imprezy wyznaczyli na dzis tylko jedno spotkanie deblowe i wlasnie tym meczem chcialem sie zajac. Para Melo/ Soares grywa czesto ze soba, ostatni ich wystep to zaliczyli na kortach w Miami gdzie odpadli juz w 1 rundzie z para Hiszpanska Almagro Robredo przegrywajac w tie breaku 12- 14. Ich dzisiejsi rywale to bardzo ciekawe zestawienie- po drugiej stronie siatki stana bowiem znakomity deblista Mark Knowles, ktory swoje sukcesy odnosil w deblu glownie z Nestorem oraz dobrze znany wszystkim sympatykom bialego sportu na calym swiecie australijski tenisista Lleyton Hewitt. Para bardzo ciekawa aczkolwiek stawiam na zwyciestwo tych pierwszych, uwazam ze wieksze zgranie tej pary bedzie tutaj kluczem do suksecu. Typuje jednak zwyciestwo dopiero w 3 secie (tzw. Super tiebreaku). Melo Soares 2-1 Hewitt Knowles

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Krajinović +5.5g - Chela @ 1.80 ⛔ 1/6 4/6
Serb który uczył się gry na mączce lecz bardzo szybko wzięto go pod skrzydła Akademii Tenisa Nicka Bollettieriego widziałem może go z dwa razy i to jeszcze jak ciułał się na mączce na niskobudżetowych challengerach w Hiszpanii, gdzie poczynał sobie tam bardzo dobrze, wtedy zadziwił mnie dobrym serwisem i dobrą grą w polu aż nie dowierzałem że tak Serb może namieszać w turnieju. Chela jak narazie fantastyczny CC sezon wygrana w Houston, 1/8 finału w Acapulco, Buenos Aires, Costa Do Sauipe i Santiago w każdym z tych turniejów w pierwszej rundzie nie rozbił nikogo na wjazd w turnieju jedynie Łuczaka 6/0 1/6 6/0 w Acapulco. Nie sądzę by dzisiaj chciał za wszelką cenę rozbić młodego utalentowanego Serba który swoim serwisem za dużo okazji nie powinien produkować.

M 0

mails

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Marchenko, Illya - Hernandez, Oscar - 2 1,45 ✅ ????

Marchenko na szczeblu turniejów ATP na mączce rozegrał 2 mecze w karierze, oba te mecze przegrał. Natomiast jego bilanas w chelengerach to 11:19. I chyba za jeden z jego najwiekszych sukcesow można uznac wygrana z Gabashvili. Natomiast ostatnio przegrał z mniej znanym Barletem. Moim zdanie na dzień dzisiejszy oddaje to jego możliwości i forme na tej nawierzchni.
Hernandez to zawodnik, który bardzo dobrze czuje sie na tego typu nawierzchni. Ostatnio może Oscar nie jest w najwyzszej formie, jednakże przegrywał z zawodnikami zdecydowanie o wiekszych umiejetnościach niz Marchenko. Moim zdaniem dziś zobaczymy wygrywajacego Oscara. Vamos ???? ;)

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Mnie się dziś nic nie podoba szczerze mowiac. Nie znam tego Ramosa Vinolasa zabardzo to się boje, w kwalach pokonal Lapentiego i powinien teoretycznie wygrac z Russellem ale Amerykanin nie jest az taki slaby.

Masowka straszka na slabego Oscara, nie mam pojecia meczu. Marchenko na cegle małe doswiadczenie ale seta Robredo urwal, nie jest na staconej pozycji, kusi 2,70 ponad na niego.

Be formy Gasquet, Granolers dlatego sie troche go boje z Kubotem, Zeballos bedzie zaciety mecz minimalny faworyt a Riba z Greulem nb. Same ciezkie mecze dzis. Ewenutalnie 1/10 Ramos, Zeballos i Marchenko albo z handi setowym Ukrainca ale pewnie nic nie rusze.

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Michael Russel - Albert Ramos-Vinolas 1 @ 2,23 2/10

Doczekałem się znacznie zawyżonego kursu na Amerykanina. Obaj tenisiści byli w w ubiegłym roku na turnieju w Szczecinie, który obserwowałem na żywo. Ramosa-Vinolasa jednak nie miałem okazji zobaczyć podczas gry. Ba, jako jedyny tenisista w całym turnieju umknął mi nawet podczas śniadań w hotelu czy po prostu obecności na kortach. Stąd z kolegą Olim nazwaliśmy go człowiekiem który przybiera różne kształty ( jak ktoś ogląda Kapitana Bombę to wie skąd nam ten pomysł przyszedł do głowy:p ). Dlatego o jego grze nie jestem w stanie napisać nic, oprócz tego że w poprzednim sezonie miał całkiem niezłe wyniki, w tym jest znacznie gorzej, porażki z słabiutkim Adrianem Garcią czy Del Bonisem jakoś nie pasują mi do jednego z odkryć ( przynajmniej wg mnie ) poprzedniego sezonu. Po drugiej stronie siatki stanie Michael Russel. Niewysoki, rudy ( to akurat nie powinno ani pomóc ani przeszkodzić, chociaż może zleje się z kortem:p ), z całkiem solidnym serwem, potrafiący cierpliwie prowadzić wymiany, idealny na koty ceglaste. Zaprzecza obecnemu stereotypowi, że amerykański tenisista to wysoki serwisman ( Isner, Querrey czy Sweeting ). Poprzedni sezon miał bardzo dobry, w tym roku niezle się zaprezentował na hardzie, wyrównane mecze z Querreyem, Berdychem czy nawet na AO z Del Potro. Na clayu jeszcze nie miał okazji grać w tym roku ( przynajmniej w turnieju ), ale myślę że mimo to poradzi sobie z Hiszpanem.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Łukasz Kubot - Marcel Granollers 1 @ 2.15
Moim zdaniem typ to bardzo dobry. Łukasz ostatnio może wynikami nie poraża, jest wręcz krytykowany, ale wcale tak słabo nie gra. Z Troickim (z którym grać nie lubi) ugrał seta i pokazał kilka niezłych zagrań. Granollers ostatnio zresztą kompletnie bez formy. &quot;Ofensywny&quot; Hiszpan to przeciwnik, który Łukaszowi powinien pasować. Solidny serwis, częste wizyty pod siatką nawet na cegle to styl z którym nasz gracz spotyka się bardzo często w meczach z najlepszymi deblistami świata. Natomiast z głębi kortu w wymianach wcale nie musi być gorszy. Spotkali się w Santiago (wygrał Hiszpan), ale wtedy nasz tenisista był chory. Wreszcie trzeba coś wygrać, Kubot jest bardzo walecznym tenisistą i dziś jak dla mnie powinien być faworytem w meczu z Marcelem.

F 0

filweb

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
Panowie Prasa i Hell - sam zagrałbym Russela, ale matchstat pokazuje, że Amerykanin 2 tygodnie temu miał kontuzję nogi i nie wiadomo, czy już się z nią uporał.

dexter_romanista 17

dexter_romanista

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
ja ze swojej strony uważam, że można zagrać na Andreeva
Rosjanin na clayu zawsze groźny, a Gasquet nie może coś znaleźć formy
w MC podobnie, chociaż czemu Igor nie ograł Cilcia wie chyba tylko on

F 0

filweb

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
Andreev - Gasquet 1 1.909

Francuz ostatnio radzi sobie bardzo kiepsko. Jest bardzo daleki od zapowiadanego wielkiego powrotu. Andreev - niewiele lepiej, ale trochę w tym sezonie na clayu pograł i przegrywał z naprawdę znacznie lepszymi i lepiej dysponowanymi zawodnikami, np z Ferrero, Ferrerem i Kubotem w formie życia. Typ poparty dużym wzrostem - Andreev rano jeszcze &quot;stał&quot; po ok. 1.75.

uzytkownik-15140 306

uzytkownik-15140

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lbn
Starace to niech sobie w Futuresach bo chalange to za wysoko jak na to co pokazał dzisiaj, zastanawia mnie jedno czy niektózy pzyjeżdzają tylko dlatego że zgłosili swoją obecność przed sezonem, bo już z takimi drewnianymi połamańcami jak Hajek to tacy goscie powinni wygrywać, widać przyjechał chłop po wpisowe, dobrze że chociaż Grannolers i Belucci dał radę, dlatego tylko dzisiejszy dzień moge zaliczyć na 0.
w następnym meczu pewnie ćpunek poleci, chociaż dzisiaj z Andrevem coś tam pograł ale chyba dla niego bedzie wystaczjąco, nie wiadomo z kim zagra, ale jeśli bedzie ktoś regularny to trzeba grać na win przeciwnika.
Na jutro na pewno Montanes, Monaco, zaryzykował bym Istomina( ale to może dlatego że Roberta węcz nie cierpie) a tak na poważnie to kursy w granicach 3.0 to jak najbardziej value, Francuz to taka typowa Pipa, nadająca się do Chellengerów, Istomin spokojnie może go ograć i to zdecyowanie.
Nie za bardzo jet co wybrać na jutro ale Soda DW 2-0, Almagro DW 2-0 i jakiś tam kurs się uzbiera.

arturb_r1 0

arturb_r1

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
kls
Lopez, Feliciano - Dolgopolov Jr., Oleksandr - 1 @ 1,50
Buk: BaH
* Hiszpan przez ostatnie 7 lat za każdym razem przechodził 1 rundę rozgrywek na kortach w Barcelonie
* Lopez pochodzi z Hiszpanii, gdzie królują kort ziemne, więc czuje się na tej nawierzchni najlepiej
* Dolgopolov na kortach ziemnych zaszedł najdalej do 3 rundy kwalifikacyjnej w Casablance w roku 2007
* Lopez w Miami oraz Indian Wells (MARZEC) odpadał w III rundzie zawsze z wyżej notowanym rywalem
* 12-16 kiepskie statystyki Ukraińca w grze singlowej
* ciekawy kursik ????

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Lopez, Feliciano - Dolgopolov Jr., Oleksandr - 1 @ 1,50
Buk: BaH
* Hiszpan przez ostatnie 7 lat za każdym razem przechodził 1 rundę rozgrywek na kortach w Barcelonie
* Lopez pochodzi z Hiszpanii, gdzie królują kort ziemne, więc czuje się na tej nawierzchni najlepiej
* Dolgopolov na kortach ziemnych zaszedł najdalej do 3 rundy kwalifikacyjnej w Casablance w roku 2007
* Lopez w Miami oraz Indian Wells (MARZEC) odpadał w III rundzie zawsze z wyżej notowanym rywalem
* 12-16 kiepskie statystyki Ukraińca w grze singlowej
* ciekawy kursik ????
Nic z tych rzeczy, Lalo najlepiej czuję się na szybkich nawierzchniach ponieważ gra s&amp;v jako nieliczny z Hiszpanów wraz z Pastorem do tego ma dobry fh ale czasami irytuje bo notorycznie gra slajsem i nie raz już na tym zjadł zęby i poległ. Dolgopolov prawdziwa kortowa cnota styl podobny do Tomića ale fakt, faktem jesi Lopez nie pokona Ukraińca to naprawdę będzie to dla niego kolejna nie wytłumaczalna porażka.

F 0

filweb

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
Robin Soderling - Juan Ignacio Chela 1 1,33

&quot;Iguana&quot; ma za sobą niezwykle udany, bo wygrany turniej w Houston, gdzie po drodze zaliczył z wartościowymi zawodnikami - Schwankiem, Zeballosem, Hewittem i Querreyem. W pierwszej rundzie Barcelony Argentyńczyk uporał się z młodym i zdolnym Serbem Krajinovicem, ale na Soderlinga to nie wystarczy. Szwed to zdecydowanie top 10 rankingu ATP, zwłaszcza, jeśli chodzi o nawierzchnię ziemną. Właściwie na każdej nawierzchni Robin jest bardzo groźnym przeciwnikiem, co ostatnio udowodnił dochodząc dwa razy do 1/2 Mastersa najwyższej rangi - Indian Wells i Miami. H2H 4-1 Szwed.
Tsonga - Hajek 2 6.16
Typ podyktowany aż trzema aspektami - po pierwsze Tsonga nie jest i nigdy dla mnie nie będzie żadnym wirtuozem na clayu. Zagrał niezłe spotkania w Monte Carlo, to prawda, ale i tak jego wartość na tej nawierzchni ulatuje w 60%. Po drugie, co ciekawe, kreczował w spotkaniu 2 rundy debla z Gasquetem i jako powód podał uraz prawej pachwiny. Może sciema, a może rzeczywiście coś Francuzowi dolegało i próbował zrobić wszystko, żeby zniwelować uraz do meczu z Ferrero. Po trzecie, Hajek rozegrał w swojej karierze bardzo dużo spotkań na clayu, w zeszłym sezonie wygrał kilka challi, a w całej karierze wygrywał już z takimi nazwiskami jak Berdych czy Ljubicic. Wcale nie upatruję wygranej Hajka, ale szanse na nią są znacznie większe, niż wskazuje na to kurs.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Lopez - Dolgopolov @ 1.66 ✅ 6/3 3/0
Osobiście bardzo lubię Lopeza, a wręcz nie cierpię Ukraińca, ale do rzeczy Lalo jak już wyżej wspomniałem na mączce gra raczej z powodu regulaminu no i tutaj wychodzi że gra u siebie i bez Berdycha, Nalby i Nadal więc i szans będzie dla niego jeśli sam nie wkopię się w mączkę. Ten sezon może zaliczyć do udanych zdobyty tytuł w Johannesburgu, AO III r. ale na cegle @ MC szybko pożegnał się z singlem po porażce z Berdychem 3/6 1/6 ale Berdych ma dosyć udany sezon więc Lopez na wjazd na mączce długo z nim nie pograł. Dolgopolov jeszcze rok temu przebijał się w Poznaniu w challengerze przez kwalifikację gdzie doszedł do półfinału i od tamtej pory na challengerach na mączce radził sobie wyśmienicie, przyszedł czas na TOP100 i gra z kimś poważnym i już nie idzie tak gładko w tym sezonie porażki z Klizanem specjalistą od gry na wolnej nawierzchni jak i Benneteau który nie wiem jakby mógł ewentualnie przegrać to spotkanie, doświadczenie Ukraińca jest znikome na poważnych turniejach i sądzę że szybciej wypadnie z TOP100 niż o to walczył bo jednak on, Lorenzi czy VA którego typowałem do wypadu nie nadają się na najwyższy poziom rozgrywkowy. Przy takim kursie zaufam agresywności Lalo i jego dosyć bogatego arsenału zagrań przy siatce.

Status
Zamknięty.