Nishioka-Zeballos
Over 22,5g 1.80 Bet.365
Trzeci mecz Nishioki w Atlancie i trzeci raz spróbuję postawić na niego to samo, a mianowicie over gemowy. Kurs na zwycięstwo Yoshishito również zachęcający 1.61, aczkolwiek uważam, że Zeballos sprawi Japończykowi sporo kłopotów. W pojedynkach bezpośrednich jest 2-0 dla Nishioki, a ich ostatnie starcie odbyło się w Miami, gdzie Zeballos jako LL ograł choćby Del Potro czy Verdasco przegrywając z Goffinem. Zeballos wczorajszy mecz szybko wygrał, meczu nie oglądałem ale patrząc na wynik i statystyki Kamke nie miał kompletnie nic do powiedzenia ale po Niemcu można się było tego spodziewać. O Nishioce nie będę pisał, ponieważ można przeglądnąć moje dwa wcześniejsze posty na jego temat, a do tego dodać, że ten gaz ciągle jest, wczoraj w trzecim seta rozniósł Dolgopolova 6-1, aczkolwiek tam już Ukrainiec mógł sobie śmiało jajko na głowie usmażyć taki był zagotowany. W tym meczu jest wiele interesujących typów z fajnymi kursami od samego zwycięstwa Japończyka, po over setowy, czy też ujemne gemy dla Nishioki. Tak jak napisałem wyżej nie oglądałem Zeballosa także nie wiem jak wygląda jego serwis i wymiany w Atlancie. Dlatego też byłbym wdzięczny za odpowiedź kogoś kto widział Argentyńczyka, ponieważ w tym turnieju skupiłem się głównie na grze Nishioki.
Opelka-Young
Opelka +3,5g 1.90 Bet.365
Over 22,5g 1.80 Bet.365
Opelka Win 4.0 Bet.365

Spotkanie, na które czekam już od wczoraj. Nieopierzony 19-letni Opelka przeciwko leworęcznemu Youngowi. Opelka mimo, iż dopiero zaczyna większe granie zasługuje na pewno na kilka ciepłych słów. Mimo siatkarskiego wzrostu (213cm) i mimo młodego wieku (gdzie przy takim wzroście kłopoty z koordynacją ruchową są czymś normalnym) porusza się na korcie naprawdę fajnie. Wzrost pomaga przy serwisie, który też ma świetny i to jest jego główny pomysł na grę. Zresztą w spotkaniu z Andersonem serwis funkcjonował naprawdę dobrze i mimo, iż Anderson mistrzem returnu nie jest to Opelka w ciągu trzech setów został przełamany raptem dwa razy, sam łamiąc go, aż czterokrotnie. Jego rywalem jest Donald Young, który dwa ostatnie spotkania wygrywał w trzech setach z zawodnikami teoretycznie słabszymi od siebie, co pokazuje, że nie jest on w najwyższej dyspozycji. Nie warto również sugerować się jego wygraną z Dolgopolovem, bo wczoraj Ukrainiec pokazał, że jest w beznadziejnej formie. Również przewiduję podobnie jak Magik, że obaj będą trzymać swoje podania. Opelka pokazał czy to z Jazirim czy Andersonem, że nie pęka i wytrzymuje do tie-breaków więc nawet jeśli nie uda mu się wygrać to over gemowy w dwóch setach może być zamknięty. Typ na samo zwycięstwo młokosa gram delikatnie licząc tu bardziej na porażenie mózgowe Younga. W ofercie Bet 365 brakuje mi jeszcze zakładu na ugraną ilość gemów przez Opelkę ale to pojawi się albo w trakcie meczu albo chwilę przed rozpoczęciem.