>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Masters Series - Paryż (26.10-02.11)

Status
Zamknięty.
mwrona87 101

mwrona87

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
1,58 na Tursunowa z Mannarino to jakiś wałek ?
Wie ktoś może coś o tym ? Bo kurs wysoki, zdaje mi się.

adi_krk 1

adi_krk

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Też mnie to zastanawia, zwłaszcza, że u mnie jest 1.75 na Tursunova .... wie ktoś coś na ten temat?? Mannarino pokonał paru znanych zawodników, ale ścisła czołówka to nie była i trochę dziwi mnie aż tak duży kurs. U niektórych buków to nawet 1.80-1.90.

EDIT: Kurs na Tursunova wzrósł do 2.00 !!!! To znaczy, że coś jest nie tak z jego barkiem, ja stawiam chyba na Mannarino.
EDIT2: Poszło delikatanie na Mannarino, zobaczymy co z tego wyjdzie.

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Nie, po prostu Tursunov ma problemy z barkiem, nie za bardzo może serwować, a to jego największy atut. Z resztą widać to po jego ostatnim wyniku, 1:6, 1:6 z Hrbatym. Mannarino to ogromny talent, gra u siebie, na pewno będzie walczył mocno. W normalnych okolicznościach nie miałby szans z Dimą, a tak to kto wie. Zalezy jak bardzo będzie bolało Rosjanina.

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Marcos Baghdatis - Sam Querrey 2 @ 1.91
Tursunova nie bolało, spokojnie ograł dzieciaka z Francji, ciekawe jak będzie z Cypryjczykiem. Marcos tenisistą jest niesamowitym...a może raczej był. Bo teraz zostały tylko przebłyski. Niestety, kontuzję zahamowały jego karierę i teraz nie jest już tak groźny jak jeszcze rok temu. Teraz bolą go plecy, częściej psuje...fakt, zdarzają mu się przebłyski geniuszu, ale to może wystarczyć na zawodników z okolic 100 miejsca w rankingu, a nie na czołową 50-tkę. Z Querreyem łatwo Baghdatisowi nie będzie. Potężny serw Amerykanina, niezła gra przy siatce, solidna gra z linii końcowej...Turniej w Paryżu rozgrywany jest na carpecie, najszybszej ze wszystkich nawierzchni, piłeczka odbija się tu niżej niż na innych kortach, co powoduje, że serw Sama jest jeszcze groźniejszą bronią. Warto pamiętać, że to do Querreya należy rekord dortyczący zaserwowanych kolejno asów. Zaserwował on bowiem w tym roku 8 asów pod rząd. I jak tu z takim grać?
W tym pojedynku doświadczenie większe ma niewątpliwie Cypryjczyk, finalista AO sprzed kilku lat, półfinalista Wimbledonu, a także półfinalista zeszłorocznego Mastersa w Paryżu. Jednak nie sądzę, że jest on w stanie obronić zdobyte rok temu punktu. Ból pleców i bardzo słaba dyspozycja nie pozwolą na przejście pierwszej, jakże trudnej przeszkody, czyli wieżowca z Ameryki. Sam w 2 dwóch ciasnych setach.

Jeszcze nie nadszedł czas na wielki powrót Marcosa.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Piekary Slaskie
mecz Baghdatis M. - Querrey S. bedzie ciekawy i zgodze sie z typem na Sama ale martwi mnie troche jego postawa... po USO nie pokazal nic wielkiego. W Pekinie przegral z Phauem a w Tokio z Deliciem i nie czarujmy sie ale jacys wirtuzoi tenisa na srednim nawet poziomie to oni nie sa. Porazka z JC Ferrero tez raczej kiepsko wplywa na jego wyniki w ostatnich tygodniach...

Lopez F. - Tipsarevic J. 1 1,65 6:3 6:4
Smialo mozna powiedziec ze obecny miesiac jest swietny w wykonaniu hiszpana: Wiedeń - polfinal; Madryt - cwiercfinal ale kogo po drodze pokonal: Ferrera i Wawrinke Nadal sie z nim troche pomeczyl; Bazylea - polfinal i tutaj tez pokonal ciekawych zawodnikow - Fish, Blake. Pod koniec poprzedniego miesaca pokonal Querreya 7:6 7:6 - to tak w kontekscie typu Prasy. Tipsarevic nic wielkiego ostatnio nie ugral - Metz cwiercfinal i tutaj zwyciestwo z Gilbisem ale lotysz juz spuscil wyraznie z tonu, Moskwa II runda choc w juz o malo co nie wylecial by w I (z Kudryavtsevem 4:6 6:3 7:6); gladka porazka z Troickim, kwale w Madrycie przegrane z Gineprim w 3 setach, no i w koncu St.Petersburg turniej troche walkarski jak wiekszosc u rusa, pokonanie Starace czy Chardego wrazenia na mnie wiekszego nie robi, fakt pomeczyl troche Murraya ale mysle ze Feliciano utrzyma jeszcze przez jakis czas dobra forme i dopiero kolejny mecz (z Roddickiem) powinien byc dla niego ciezki. Turniej bardzo ciekawie obsadzony, 2H2 2:0 na korzysc hiszpana ale bedzie to ich pierwszy mecz w Europie. Poprzednie 2 mecze byly bardzo zaciete: New Haven 2007 7:6 7:6 i Dubaj 2008 6:3 4:6 6:4.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kohlschreiber P. - Youzhny M. Typ: 1 Kurs: 1,55
Zacznę od tego że obaj spotkali się jak do tej pory 4-krotnie i 3 razy lepszy okazywał się Niemiec. Ostatni raz grali ze sobą rok temu w St. Petersburgu i wtedy wygrał właśnie ten jedyny raz Youzhny tyle że warto dodać że w tamtym meczu Kohlschreiber skreczował i jeszcze że rok temu Rosjanin grał znacznie lepiej niż teraz. Youzhny ostatnio grał właśnie w St. Petersburgu i tam odpadł już w drugiej rundzie ze Zverevem przegrywając gładko 2:0. W pierwszej rundzie tego turnieju pokonał Ivana Navarro 2:0 który jednak nie jest zawodnikiem klasy Rosjanina. Wcześniej Youzhny grał w Madrycie gdzie przegrał w pierwszej rundzie z Jarkko Nieminenem. W zeszłym roku w Paryżu dotarł do ćwierćfinału w którym przegrał z Rafaelem Nadalem ale jak już wcześniej pisałem rok temu to był całkiem inny zawodnik. Teraz Kohlschreiber. Strasznie mnie zaskakuje ten zawodnik. W Wiedniu dotarł do półfinału w którym uległ po tie-breaku w 3 secie Gaelowi Monfilsowi. Następnie zagrał w Madrycie gdzie najpierw pokonał w świetnym stylu Moye, lecz następnie przegrał z nieobliczalnym Stasiem Wawrinką. Ostatnio grał w Bazylei i tam także dotarł tylko do drugiej rundy ale przegrał w niej ze świetnym ostatnio Andreevem 2:1. Trochę zastanawia jak zagra na tej szybkiej nawierzchni bo jednak to może nie jest aż taka wielka różnica jak pomiędzy Clayem, a Hardem ale jakaś odczuwalna na pewno jest, a Kohli jeszcze na tej nawierzchni w tym roku nie grał. Jednak sądzę że jest o wiele lepszym tenisistą od Youzhnego, z lepszym serwisem i myślę że go pokona.

Andreev I. - Mathieu P.-H. Typ: 1 Kurs: 1,65
Igor Andreev ostatnio gra naprawdę świetnie chociaż wyniki aż tak tego nie pokazują. Może przesadą jest słowo świetnie ale na pewno dobrze. W turnieju Master Series w Madrycie przegrał w pierwszej rundzie z późniejszym finalistą Simonem. Warto dodać że w tym meczu Rosjanin miał bodajże 2 piłki meczowe ale cóż zawiodła psychika ale myślę że w meczu z Mathieu nie będzie aż tak zaciętej walki o każdy punkt by mógł przegrać ten mecz w głowie. Ostatnio w zeszłym tygodniu grał w turnieju w Bazylei i dotarł w nim do ćwierćfinału w którym uległ w ciekawym i zaciętym meczu Juanowi Martinowi Del Potro. Wcześniej pokonał Philippa Kohlschreibera i Jurgena Melzera. Mathieu ostatnio gra bardzo dziwnie. W Moskwie jakiś dziwny krecz w meczu z Santoro, później ‘’niespodziewana’’ porażka z Granollersem w pierwszej rundzie w Madrycie i dopiero ostatnio w Lyonie co prawda przegrał w drugiej rundzie z Ferrero 2:0 ale w pierwszej poradził sobie Guillermo Canasem. Obaj rok temu tutaj w Paryżu odpadali w pierwszej rundzie i ktoś tę nienajlepszy wynik zmieni ja sądzę że będzie to Andreev który jest w niezłej formie i jeśli będzie trafiał ponad 60% pierwszego serwisu to nie powinien mieć najmniejszych problemów ze zwycięstwem może nawet w dwóch setach.

Lopez F. - Tipsarevic J. Typ: 1 Kurs: 1,65
Lopez to bardzo, naprawdę bardzo nierówny zawodnik ale mam nadzieję że po ostatnich dobrych wynikach ustabilizuje się i zanotuje również dobry występ w Paryżu. Obaj tenisiści zmierzyli się ze sobą dotychczas 2 razy i oba mecze wygrał właśnie Lopez w tym jedno w tym roku w marcu na twardych kortach w Dubaiu. Hiszpan dobrą formę utrzymuje od turnieju w Wiedniu w którym dotarł do półfinału gdzie przegrał z rewelacją turnieju Philippem Petzschnerem. Następnie w Madrycie bez problemów awansował do ćwierćfinału w którym uległ Nadalowi lecz wcześniej po 2:0 pokonywał kolejno: Montanesa, Ferrera i Wawrinkę. I ostatni turniej to turniej w Bazylei w którym dotarł do półfinału który przegrał z wielkim mistrzem Rogerem Federerem ale może wynik tego nie pokazuje 3:6, 2:6 to walczył i zagrał całkiem przyzwoicie. Warto również zobaczyć kogo Lopez pokonał w drodze do tego półfinału: Fish, Blake czy może mniej znany Chiudinelli to zawodnicy może nie w jakiejś świetnej formie ale na pewno potrafiący dobrze grac i 2:0 w każdym z meczy z tymi zawodnikami może się podobać. Tipsarevic ostatnio gra naprawdę bardzo chaotycznie. W St. Petersburgu doszedł co prawda do ćwierćfinału w którym uległ Murrayowi ale kogo on pokonał w dwóch pierwszych meczach? Starace i Chardego więc zawodników którzy nie są w najwyższej formie. Ogólnie Feliciano ostatnio w formie i sądzę że poradzi sobie z lekko mówiąc słabo grającego Tipsarevica.

Fyrstenberg M./Matkowski M. - Lopez F./Verdasco F. Typ: 1 Kurs: 1,75
Mecz zagadka? Jak spisze się polski debel w meczu z hiszpańskim co pokazuje H2H (0:2) niewygodnym dla siebie rywalem? Za polakami przemawia forma w zwycięskim turnieju z serii Masters w Madrycie. Natomiast to co pokazali ostatnio w Bazylei to trochę zastanawia. Przegrali 2:0 w kiepskim stylu. Dodając do tego dwie porażki z Lopezem i Verdasco w tym roku w tym jedna w tym miesiącu wychodzi nieciekawy typ. Dodam że rok temu w Bazylei Polski debel również odpadł w pierwszej rundzie natomiast w Paryżu … w drugiej. Ogólnie poprzedni rok Polacy mają podobny. Duży sukces w Madrycie (w zeszłym roku finał) i później właśnie ta pierwsza runda w Basel. Sądzę jednak że Fyrstenberg/Matkowski którzy przecież ciągle walczą o Masters pokonają Hiszpanów u których warto dodac w niezłej formie jest Lopez ale … w grze pojedynczej i gra dzisiaj także pierwszy mecz w singlu na którym na pewno głównie się skupi więc to daje jeszcze większą szanse Polakom.

Clement A./Llodra M. - Lindstedt R./Soderling R. Typ: 1 Kurs: 1,35
Typ – prezent. Może kurs nie jakiś powalający ale jaki to jest mecz. Francuzka para która będzie występowała przed własną publicznością i na pewno będzie chciała się pokazać zmierzy się z grającą bardzo, bardzo okazyjnie parą Lindstedt/Soderling w której Soderling na pewno będzie bardzo mocno zmęczony po finale w Lyonie, a w nim 3 setowym meczu z Benneteau i meczem w pierwszej rundzie z Ouanną. Ogólnie Clement/Llodra w świetnej formie: w Madrycie porażka z późniejszymi triumfatorami Fyrstenbergiem i Matkowskim, a wcześniej triumf w Wiedniu i zwycięstwo w finale z tą samą parą. Może kurs niski ale bardzo pewny.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Czy czasem przyczyna tych wahan kursu na Llodre w Lyonie nie byl uraz barku? On zwywal trainera juz na Mastersach w Stanach i Kanadzie, tam sie wszystko zaczelo i ostatnio padly podejrzenia, ze to jest prawdziwa przyczyna jego klopotow, to rowniez powoduje, ze tak genialna para deblowa nie zagra w Masters dlatego ja sie boje go grac tylko czy to info jest prawdziwe to nie wiem.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Czy czasem przyczyna tych wahan kursu na Llodre w Lyonie nie byl uraz barku? On zwywal trainera juz na Mastersach w Stanach i Kanadzie, tam sie wszystko zaczelo i ostatnio padly podejrzenia, ze to jest prawdziwa przyczyna jego klopotow, to rowniez powoduje, ze tak genialna para deblowa nie zagra w Masters dlatego ja sie boje go grac tylko czy to info jest prawdziwe to nie wiem.

No więc ten mecz chyba odpuszczę po takim kursie jednak... a Roxanne co sądzisz o Kohlschreiberze na jutro? Myślę że akurat Niemiec to typowy &#39;&#39;pewniak&#39;&#39; tylko mnie zastanawia Fyrstenberg M./Matkowski M. trochę ... powinni wygrac ale H2H 0:2 w tym roku trochę mnie martwi.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Jasne Kohli do gry, bardzo solidny Niemiec, 1.57 można znaleść. Youzhny jest cieniem gracza z przeszlości, ostatni dobry mecz Misza rozegrał podczas Wimbledonu gdzie pokonał Radka Stepanka. Nastepne turnieje słabe. Wygrywał tylko z przeciętnymi rywalami: Vanek, Cipolla, Seppi, T.Johansson. Chyba nikogo nie trzeba przekonywac, że Rosjanin jest bez formy, nie odnalazł się ani w Moskwie ani w St.Petersburgu, sezon się konczy i watpliwe aby on jeszcze wygrywal w tym roku. Pomimo, ze taki mecz o nic to ja kompletnie nie wierze w tenis Miszy obecnie daltego nawet 4/10 na ten mecz.

Nasza para wygrywa w Madrycie, przegrywa 1 runde w Basel, i jak tu cos zrozumiec? Duet Verdasco/Lopez bardzo naszym nie odpowiada.

P 15

panasik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
lopez - tipsarevic 2

nawierzchnia w paryzu nieco szybsza niz rok temu mimo to wciaz jedna z najwolniejszych jezeli chodzi o hard, ogladlame dzisij pare pojedynkow i naprawde bardzo duzo dlugich wymian i tutaj widze duzo wieksze szanse tipsarevica, ktory w solidnej formie zaronwo seriwsowej jak i w dluzszych wymianach powinen byc gora nas lopezem

felicjano to ciekawy zawodnik straszy forma w pazdzierniku (juz 13 pojedynkow wiec srendia co 2 dzien) ale ma jedna mocna wade ktora nadal potrafil w 100% wykorzystac i wrecz bawil sie z lopezem wystarczy grac mu na backhand i goscia nie ma, tipsa ostatnio mocno postraszyl murraya i gdyby nie opanowanie szkota dluzszy pojedynek i niespodiznaka mozliwa by byla..

posumowujac co prawda widze wiekszosc typuje lopeza ale ja stawiam na tipse, jego serwis nie odstaje od lopeza i technicznie uwazam go za faworyta w tym pojedynku, dokladam do tego ew zmeczenie i wieksza ambicje i wole wygranej tipsy i gram na niego GL

mozi 552

mozi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jeszcze tak szczerze mówiąc zastanawiają mnie na jutro dwa mecze. Ljubicic I. - Troicki V. - kurs na Troickiego w granicy 1,80 i myślę że poradzi sobie z &#39;&#39;dziadkiem&#39;&#39; Ljubicicem który ostatnio gra totalne ... siano bo jak nazwac porażki w kwalifikacjach z Gronallersem czy Ouanną. Tutaj w Paryżu co prawda przeszedł kwalifikacje ale kogo on pokonał? Rocouderc&#39;a i Canasa bez formy w 3 setach... Troicki też przeszedł kwalifikacje ale pokonał w nich stwierdzę nawet że świetnie grającego Vliegena ale ten skreczował bodajże i Rochusa 2:0 a więc na pewno jest w wyższej formie od Chorwackiego weterana... Drugi mecz to Robredo - Verdasco - 2 z kursem również w granicy 1,80. Jak gra Robredo wszyscy wiemy a Verdasco? Trudno tak na prawdę powiedziec ma przebłyski formy ale czasami coś mu nie wychodzi tak jak w meczu ostatnim z Murrayem w którym zagrał fatalnie ... Co sądzicie o tych propozycjach?

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Piekary Slaskie
Monfils G. - Monaco J. 1 1,25 (8/10) DW 2:0 1,60 (6/10) 6:4 6:4

Mecz powinien byc bez historii. Monfils gra u siebie, w tym miesiacu rozegral 2 turnieje i wypadl bardzo dobrze: final w Wiedniu przegral z rewelacyjnym Petzschnerem, w Madrycie nie dal rady Murrayewi przegrywajac troche bez walki 2:6 2:6. Monaco odpadl w II rundzie w Sztokholmie, w I rundach w Madrycie i Lyonie ale trzeba przyznac ze mial trudnych przeciwnikow: w Szwecji przegral z Soderlingiem (co pokazuje jak trudno mu sie gra przeciwko gospodarzaom ) 3:6 3:6, w Madrycie ugral 2 gemy z Stepanekiem, w Lyonie nie wytrzymal psychicznie z Simonem Gillesem, prawadzac 6:2 po pierwszym secie przegral drugiego 4:6 a trzeciego oddal bez walki 1:6. Kwale do Paryza przeszedl w ogromnych &#39;bolach&#39; - Eysseric skreczowal przy stanie 6:7 7:6 2:0 a wiec juz w I rundzie el. byl blisko wypadniecia za burte, z Lapenttim tez nie lepiej, meczarnie w 3 setach. Juz w turnieju glownym pokonal Safina 6:0 7:6 ale Safin odstawil parodie tenisa - 7 asow przy 7 podwojnych bledach, bilans wiec na 0, Monaco tylko 2 asy (co przy wyniku Querreya - 17, Baghdatisa - 9 czy Lopeza - 11) jest wynikiem bardzo slabym. Pierwszy set Marat oddal, bo jak nazwac 18% skutecznosc z drugiego podania ?! w drugim secie troche to poprawil, mial juz 43% skutecznosci, dolozyl sily do serwisu ale nie byl wystarczajaco skuteczny w efekcie porazka w tb 4-7. Monaco nie zagral nic szczegolnego, moim zdaniem Marat ma juz chyba dosc obecnego sezonu i zwyczajnie sie podlozyl. Monfils ma jeszcze cos do udowodnienia sobie i kibicom, mysle wiec ze jest w stanie pokonac argentynczyka w 2 setach. 2H2 2:1 dla Juana. W nastepnym meczu jesli zdola pooknac Monaco, Monfils zmierzy sie z Nadalem i perspektywa gry z najlepszym tenisista tego roku na pewno dodadtkowo go zmobilizuje... bo jak pieknie bylo by pokonac Nadala w domu ;D (nie wierze by Canas czy Serra byli w stanie powstrzymac Nadala).

kurs na Troickiego w granicy 1,80 i myślę że poradzi sobie z &#39;&#39;dziadkiem&#39;&#39; Ljubicicem który ostatnio gra totalne ... siano bo jak nazwac porażki w kwalifikacjach z Ouanną.

wg mnie Josselin wcale nie jest slabym zawodnikiem by tak pisac. W Rennes pokonal w finale nieobliczalnego i utalentowanego Mannarino, ogral w Lyonie Ljubicicia co zawsze jest sztuka. Nie wiem ile ma lat nie chce mi sie szukac ale cos kolo 20 wiec z mlodzikiem ktory nie ma kompleksow nie tacy sobie nie radzili.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Jesli Ljubicic robi 24 asy i przegrywa mecz to jednak cos z nim nie gra. Obecnie Chorwat = serwis, z gry niewiele potrafi zdziałać, jak zwykle atomowy FH i nic po za tym. Troicki w Moskwie z 5:1 na 5:7 z przecietnym (lagodnia mowiac) Zverevem, ja tego tak szybko nie zapomne.

aimar 0

aimar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Jastrzebie
czekaj czekaj...w Madrycie Djokovic odpadl z Karlovicem...tak czy owak Soderling powinien z nim wygrac bez problemu,widac ze ma duza forme w ostatnim czasie.. aaa co do jego wieku to w miare mŁody 22 lata..

malin157 3,6K

malin157

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
na jutro biorę Tsongę, wydaje mi się że granie nawet i 2:0 dość pewnie wygląda, zwłaszcza że Stepanek mógł być, może nawet i powinien być już dzisiaj poza turniejem, Gicquel miał sporo szans w 3 secie, od stanu 0:3 doszedł na 3:3, a potem miał kolejne szanse przy podaniu Czecha, ale w końcu poległ. Wydaje mi się że i Kohlschreiber powinien sobie poradzić z Ferrerem, wiadomo pokonanie Youzhnego w obecnej formie to żaden wyczyn, ale jednak ostatnio gra dość równo, kończył turnieje na 2-3 rundzie i to za każdym razem swoje ostatnie pojedynki w poszczególnych turniejach przegrywał po walce minimalnie w końcówkach, z dobrymi graczami. Cóż dobrego o Ferrerze można powiedzieć, ostatnio w 2 setach przegrał ze swym rodakiem Lopezem, potrafił w październiku przegrać nawet seta z Japończykiem Suzuki... Zastanawiam się też nad Berdychem, pokonał Ginepriego w 2 setach. Amerykanin ostatnio prezentował się dobrze, przeszedł tu łatwo kwalifikacje, jednak Czech wygrał wyraźnie, no i teraz na drodze staje Wawrinka, który przegrał niespodziewanie ostatnio u siebie w Bazylei z Beckerem, nie wiem jednak do końca czego spodziewać się po Wawrince...
piszcie co sądzicie na temat tych (i nie tylko tych) pojedynków

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Piekary Slaskie
Tsonga J.-W. - Stepanek R. 1 1,50 3:6 6:4 6:4
Kurs 1,50 w tenisie jest juz dla mnie bardzo dobrym kursem do zagrania, szczegolnie w takim meczu. Tsonga rozstawiony z 13 rozegra dopiero 1szy mecz w Paryzu. W Lyonie zaprezentowal sie niezle doszedl do polfinalu ktory przegral po walce, w Madrycie nic wiekszego ugrac nie mogl, po troche slabym USO odegral sie w Bangkoku gdzie wygral. Stepanek ostatni miesiac ma troche slaby - co prawda osiagnal polfinal w Metz, ale turniej byl slabo obsadzony a i tak sie meczyl strasznie z rywalami, w Wiedniu i Madrycie mial pecha bo od razu trafil na faworytow turnieju, w Lyonie kompromitacja 1:2 z Darcisem, bo i w koncu Paryz i Gicquel. Zaserowowal 11 asow przy 4 podowjnych bledach serwisowych, troche slabo jesli chodzi o slutecznosc z drugiego podania 59% (70% z pierwszego). Czech nie zagral nic wielkiego, nic ciekawego przeciwko Gicquelowi, mysle ze przeciwko drugiemu juz francuzowi tak latwo mu nie pojdzie i nie wyzuci za burte turnieju kolejnego gospodarza.

Nalbandian D. - Kiefer N. 1 1,30 / DW 2:0 1,75 7:6 6:3
Kiefer nie gra nic, porazki z Blakem, Gulbisem, Minarem, Mathieu co turniej to kleska, w Paryzu pokonal slabego teraz Karlovicia ktory zaserwowal mu 14 asow, nie potrafil jednak wygrywac pilek z drugiego podania i w efekcie przegral 0:2. Dla Davida bedzie to pierwszy mecz w Paryzu po udanym turnieju w Bazylei gdzie nie dal rady w finale Federerowi, po USO troche odpoczywal co wyszlo mu na +, wygral w Sztokholmie, w Madrycie odpadl w II rndzie z Del Potro ale wyciagnal wnioski z tego meczu i w Bazyeli w polfinale swoich bledow juz nie powtorzyl biorac rewanz na rodaku. 2H2 2:0 dla Kiefera ale oba mecze byly grane juz dawno temu, ostatni w 2006r.

malin157 3,6K

malin157

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Simon - Andreev 6:3 7:5. To w jaki sposób Rosjanin przegrywa ostatnio woła o pomste do nieba. Bez problemu potrafił w obu setach odjeżdżać Francuzowi, przełamywać go, ale gdy tylko dochodziło do ważnych piłek Andreev pokazywał jak słaby jest psychicznie. Tym jednym elementem przegrał cały mecz, pomimo tego że jego backhand jest słabiutki powinien ten mecz wygrać. Przy kilku okrzykach publiczności sympatyzującej oczywiście Francuzowi Andreev od razu tracił głowe, zaczęły się zupełnie nieprzemyślane próby zrobienia czegoś na siłe czyli typowe bicie głową w mur, przy serwisie półmetrowe pomyłki, z swojego bardzo dobrego forehandu zaczęło się również dziwne granie. O backhandzie nie ma co w ogóle wspominać bo takowy w całym spotkaniu w ogóle nie istniał. Simon w tym spotkaniu grał bardzo przeciętnie ale Francuz potrafi po prostu przebijać piłki na drugą stronę w końcówkach setów a to na Rosjanina zwyczajnie wystarczyło. Ale patrząc na przyszłość z taką grą, z takim drugim podanie (bardzo przeciętne, Andreev wiele razy zdążył obiec serwis na swój forehand...) nie ma najmniejszych szans z dobrze się tu czującym Roddickiem

midel 189

midel

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Simon - Andreev 6:3 7:5. To w jaki sposób Rosjanin przegrywa ostatnio woła o pomste do nieba. Bez problemu potrafił w obu setach odjeżdżać Francuzowi, przełamywać go, ale gdy tylko dochodziło do ważnych piłek Andreev pokazywał jak słaby jest psychicznie. Tym jednym elementem przegrał cały mecz, pomimo tego że jego backhand jest słabiutki powinien ten mecz wygrać. Przy kilku okrzykach publiczności sympatyzującej oczywiście Francuzowi Andreev od razu tracił głowe, zaczęły się zupełnie nieprzemyślane próby zrobienia czegoś na siłe czyli typowe bicie głową w mur, przy serwisie półmetrowe pomyłki, z swojego bardzo dobrego forehandu zaczęło się również dziwne granie. O backhandzie nie ma co w ogóle wspominać bo takowy w całym spotkaniu w ogóle nie istniał. Simon w tym spotkaniu grał bardzo przeciętnie ale Francuz potrafi po prostu przebijać piłki na drugą stronę w końcówkach setów a to na Rosjanina zwyczajnie wystarczyło. Ale patrząc na przyszłość z taką grą, z takim drugim podanie (bardzo przeciętne, Andreev wiele razy zdążył obiec serwis na swój forehand...) nie ma najmniejszych szans z dobrze się tu czującym Roddickiem
Dlaczego gracie przeciwko Simonowi, a później płaczecie, że on odrabia break&#39;i i wygrywa sety ? Taki ma styl i strasznie mocną psychikę ???? Jutro też powinien wypunktować Roddicka, czego mu bardzo życzę :jezora:
P.S. Śmiać mi się chce przy każdym genialnym minięciu Simona - przypominam sobie tezę któregoś z użytkowników, że Simon w ogóle mijać nie potrafi ????

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Piekary Slaskie
Kohlschreiber P. - Blake J. 1 1,60
Blake po IO w Pekinei gral malo, USO zaledwie III runda, w Madrycie porazka juz na dzien dobry z Simon Gillesem, w Bazylei przegral w III rundzie w (moim zdaniem) rewelacyjnym w tym miesiacu Lopezem, w Paryzu pokonal Bolelliego ale fajerwerkow nie bylo. 17 asow przy 3 podowjnych wyglada niezle, tyle ze Simone poslal mu 13 asow a mimo to przegral mecz. Mecz byl bardzo rowny - 60% skutecznosci Bolleliego i 63% Blake, 1sze podanie: 70% - 81% a wiec przewaga nieznaczna, 2gie podanie: 58% - 55%. Kohlschreiber gra bardzo pewnie w Paryzu, bez wiekszych problemow ogral Youzhnego, pozniej Ferrera ktory potrafi napsuc krwi. 2 asy i 1 podwojny wyglada bardzo slabo ale wygral mecz dzieki skutecznosci atakow z pierwszego podania: 81% przy zaledwie 60% Ferrera. Kohli wyraznie jednak odstawal przy 2gim podaniu - ledwie 31% skutecznosci. 2H2 2:0 dla niemca, ostatni mecz rozegrany w Halle w tym roku (6:3 7:5). Mysle ze mecz latwy nie bedzie ale jendak zakonczy sie zwyciestwem solidnego niemca, bo Blake zaliczyl w tym roku kilka wpadek a Bolelli pokazal ze jest on teraz do ogrania przez praktycznie kazdego w tym turnieju, kto zachowa wiecej zimnej krwi i bedzie pewniejszy w swojej grze.

Status
Zamknięty.