>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Alternatywa, a raczej dyskusja - cover

panika 63

panika

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Witam,
Nie chcę tu przedstawiać żadnego nowego systemu, czy też dzielić się nie wiadomo czym - żadna filozofia.
Testuje od dłuższego czasu sposoby Coverowe - bezpiecznie i te mniej bezpiecznie (stawkowanie).
Szukam inspiracji, porad, własnych doświadczeń, modyfikacji i nie wiem czego jeszcze.

Generalnie, próbowałem 2 sposoby (1 nie bardzo można nazwać coverem).

1 sposób (cover).
Wybieram spotkanie z kursów 1.50 - 1.70 na gospodarza (faworyta papierowego)
Z reguły na wygraną przyjezdnego kursy idą od 4.50 w górę (staram się szukać takich over 5.00)
Rozpisałem sobie stawkowanie (dosyć wysokie, papierowe tylko).
Nie jest to taki czysty cover, bo stawkuje tak, że ewentualna wygrana przyjezdnego też daje mi zysk.
Przykład na kursach takich:
1 - 1.60
2 - 5.50
1 poziom 50 j
1 - 39,09 - wygrana daje mi 62,55 j
2 - 10,91 - wygrana daje mi 60,00 j
Przy wygrywaniu na 1 progu, średnio 10 j na meczu/zakładzie
Ale bywa też czarna seria i dochodzi do tego 2,3,a nawet 4 poziom
2 poziom to z reguły około 250 j na kupon (co by mi zwróciło wtopione 50 j z pierwszego)
3 poziom to z reguły około 1500 j na kupon (co by mi zwróciło wtopione 50+250 j z 1 i 2 kuponu)

Na sucho trochę już tych typów porobiłem i maksymalnie doszedłem na poziom 3 &quot;progresji&quot; przy takich kursach, nie mniej jednak ten poziom 3 to już około 1,5 k j na kupon (żeby mi się zwróciły porażki)????

Jest to szalenie dużo i szukam od was jakiś alternatyw, co do zmiany stawkowania. Dokładnie nie liczyłem, jak to wychodzi procentowo, ale gruba większość siada na 1 poziomie przy takich kursach + wstępnych oględzinach spotkania.
Nie mniej, jak napisałem wyżej martwi mnie ten 3 poziom, który jest bardzo wysoki jeżeli chodzi o sumek stawek, a ewentualne wejście na 4 poziom da już kosmiczną sumę, którą musimy przeznaczyć by zwróciły nam się 3 poprzedni wtopy.

Generalnie sposób dla mnie jest całkiem ok, można sobie w moim mniemaniu fajnie zarobić, ale szukam alternatyw dla tego sposobu gry.
Ewentualne pytanie co i jak:
- stawiam zawsze na gospodarza (kursy 1.50-1.70) - siłą rzeczą idzie zaobserwować, że własne boisko robi robotę
- czemu ewentualny cover na przeciwnika, a nie remis? Tutaj też dostrzegłem taką zależność, że przy kursach over 1.50 na gospodarza, częściej gospodarz dostaje wciry od przyjezdnego, niż z nim remisuje, stąd coveruje na przyjezdnych
Ile idzie zarobić? To zależy od stawkowania i ilości kuponów, które się puści. Średnio zaczynając od 50 j na kupon (1 i 2) wychodzi nam około 10-12 j zysku na kuponie.
Czy to sporo? Może nie do końca, bo ryzyko jest spore (mając na uwadze koszt gry na 3, 4 i wyższym poziomie), ale tak jak mówię przynajmniej dla mnie bezpieczny poziom to 4 (po wielu suchych testach).

Reasumując...
Ma ktoś jakiś pomysł względem stawkowania i/lub odzyskiwania wkładu 1 czy 2 poziomu przy ewentualnej wtopie?
Jeszcze raz kreśląc, przy podobnych kursach, które wypisałem wyżej aby zabezpieczyć się na 3 poziomy potrzebujemy około 1800 j (50, 250, 1500).
Nigdy nie zdarzyło mi się wpaść wyżej niż 3 poziom, ale lepiej się zabezpieczać tak. Trzeci poziom na serii około 100 kuponów wpadł raptem 3 razy, także większość siada na 1 i 2 poziomie.

Ktoś coś podpowie?
Ktoś może się podzieli, czy ma pomysł na inne stawkowanie?
Ktoś może sam próbuję coś ugrać tym sposobem?

Z góry dzięki i chętnie poczytam, co niektóre osoby mają do powiedzenia.
(tak edi, czekam na Ciebie:cool:)

edi8 8,7K

edi8

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Cześć @PaNiKa, może później coś więcej tu napiszę, ale tak na szybko - bo zostałem &quot;wywołany do tablicy&quot; ???? - to sądzę że możesz Dutchingiem wyrównywać ew. wygrane, gdyż przy podanych kursach 1.6-5.5 i łącznej stawce 1.etapu jako 50j. masz wtedy:
1/ 1.6 - 38.73j.
2/ 5.5 - 11.27j.
zwrot przy wejściu 1v2: 61.97j.
zysk przy wejściu 1v2:11.97j.
http://www.oddschecker.com/betting-tools/dutching-calculator
A lekiem łagodzącym nieco ból powodowany wirusem czarnych serii, może być tu otwarcie 3. niezależnej linii do grania w niej tylko remisów, gdyż ich występowanie jest tu przecież nieuniknione...
..............
Swego czasu w wątku: Metoda &quot;Albo wygram albo odzyskam&quot;:
http://forum.bukmacherskie.com/f18/metoda-albo-wygram-albo-odzyskam-81994.html
przedstawiłem też jako dodatek do zasadniczej myśli oddanej tytułem wątku, schemat obustronnej gry: na remis w linii A, z kontrą w postaci opcji 12 z kursem @1.3 w linii B, więc zapoznaj się tam z wpisem #12 gdzie ten schemat w/w obustronnej gry się znajduje:
http://forum.bukmacherskie.com/f18/metoda-albo-wygram-albo-odzyskam-81994.html#post3086604
a gdzie przegrana może wystąpić tylko w przypadku serii 3 kolejnych remisów w naszych 3 meczach, granych na wynik 1 lub 2 w opcji 12
Pozdrawiam

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
panika +6 Punkty
lukasz99 167

lukasz99

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Rozsądek podpowiada, aby za każdym razem sprawdzać kurs typu &quot;Double Chance&quot; 12.
Bo często może wyjść lepiej, niż ten robiony cover, a gramy to samo.

S 440

straszaksam

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
12 to opcja dla leniwych, która ZAWSZE jest mniej opłacalna niż dutching. Marża DC...
Poważnie? ????
Pierwsze z brzegu:
Real - Levante
Real wygra, kurs 1,062
Levante wygra, kurs 29,000
Opcja 1 lub 2 wygra, kurs 1,040

Zakładając grę za 1000j:
zysk w przypadku grą dutchingiem na równy zysk -&gt; 24,48j
zysk w przypadku postawienia opcji 12 -&gt; 40,00j

Kursy wzięte z 365.

cock 756

cock

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Czapka z głowy...
Po to masz dutching by brać tam, gdzie płacą a nie udają...
Real 1,09
Levante 41,00
http://oi60.tinypic.com/9th8ph.jpg
Co nam daje za 1000j 6,18% czyli 61,77j
Można? Można.
Pozdro!

panika +6 Punkty
panika 63

panika

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Dzięki chłopaki za odpowiedzi.
Tak na szybko po kolei.
@Edi
1 - dutching, testowałem, w mojej subiektywnej opinii zdaje egzamin najbardziej przy dw na kilka możliwości - co jak co wytypowanie dw, to większy random niż wytypowanie 1, x czy 2.
Silą rzeczy dobra większość % spotkań przy takim kursie to zwycięstwa gospodarzy (patrząc na moje suche testy), więc zamiast dzieląc ew wygraną po równo, zawsze wolę wyjść lepiej stawiając na gospodarza po niższym kursie. Niby to przy 50 j na kupon, wyjdzie raptem 1 j więcej przy stawkowaniu &quot;nie dutchingowym&quot;.

2 - otwarcie drugiej linii na 12. Idealnie skwitowałeś tą możliwość w swoim poście &quot; może podnieść sobie adrenalinę...&quot;. Patrząc na samą statystykę, faktycznie miałoby to sens, bo ewentualne zyski były by większe.
Ale myśląc cały czas zdroworozsądkowo czarna seria może zawsze przyjść. Nie dość, że wtedy trzeba odrabiać linię główną, to jeszcze 2 linię czyt. naszego &quot;plusa&quot;.
Budżet na grę mam w sumie ograniczony, a tak czytając masę tematów i postów Twojego autorstwa edi, bardzo dobrze utkwiło mi w głowie Twoje powiedzenie &quot;wygrywasz nawet wtedy, gdy jesteś na zero i masz możliwość kontynuowania swojej gry&quot;. Bardzo, bardzo mądre i dające do myślenia słowa.
Nie chcę się napalać, gra jest na sucho póki co, testuję sposoby stawkowania. Gdyby przyszło co do czego budżet zapewne byłby jeszcze mniejszy. Wolę w takim przypadku robić śmieszny zysk typu 2 czy 3 j na kuponie i tym w późniejszym etapie móc manipulować względem podbijania stawki na 1,2 czy 3 poziomie.

Ktoś coś jeszcze?
Leci po bro panowie ;)

S 440

straszaksam

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Czapka z głowy...

Po to masz dutching by brać tam, gdzie płacą a nie udają...

Real 1,09
Levante 41,00

http://oi60.tinypic.com/9th8ph.jpg

Co nam daje za 1000j 6,18% czyli 61,77j

Można? Można.

Pozdro!
No w ten sposób to dutching ma ogromną przewagę, bo można wybrać najkorzystniejsze kursy u różnych buków, to prawda. Problem powstaje, kiedy nie mamy konta u danego buka, albo zwyczajnie pieniędzy u jednego i drugiego aby zastosować dutching. Jedno i drugie ma swoje plusy, jak i minusy ;)

cock 756

cock

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
No w ten sposób to dutching ma ogromną przewagę, bo można wybrać najkorzystniejsze kursy u różnych buków, to prawda. Problem powstaje, kiedy nie mamy konta u danego buka, albo zwyczajnie pieniędzy u jednego i drugiego aby zastosować dutching. Jedno i drugie ma swoje plusy, jak i minusy ;)

Wyimaginowany problem. Kłania się zarządzanie kasą. Na początku nie miałeś konta na starcie nigdzie.

To, że masz np 100$ na grę, a maksymalną stawkę ustaliłeś na 10$ nie oznacza, że masz 100$ wpłacić do bet365, bo lubisz czy coś... czy gdzieś indziej, np na Betfair lub Pinnacle. Wpłacasz sobie tyle, za ile zagrasz, a resztę na portfelu trzymasz w pogotowiu. Nie masz konta - SBR rating i masz konto - 3 minuty, masz depozyt po kolejnej minucie.

Chcieć to móc.

pagni +3 Punkty
_hank_ 1,1K

_hank_

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Ruda Slaska
Cock, wygodnie zapominasz o wielu rzeczach np takich jak czas wypłaty u danego buka czy co istotniejsze limity.
Dla jednego to większy problem dla drugiego mniejszy ale jest to coś z czym trzeba się liczyć.

cock 756

cock

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Odświeżyłem i jest dyskusja.

Jaka wypłata od innego buka jak mówię o kasie na portfelu, a nie innym buku?
Jakie limity jak nie mam np tam konta, lub wygralem raptem 2 czy 10 razy?

Posiłkowałbym się minimalnym depozytem, co ewentualnie może stanąć na przeszkodzie płynnych szybkich depozytów. Albo mydleniem oczu bonusem, ale to inna bajka. Pisalem o wyższości dutchingu nad graniem DC. Wiem, że dojdzie do skrajnych sytuacji, ze kasy na portfelu nie ma, a są u buków, ale to co dzieje się na portfelu widzę i w porę interweniuję. Z betfair wypłacam regularnie, nie jest to obarczone opłatami, a inne wypłaty robię 1-2 na miesiąc, lub nie mam czego wypłacić, bo... poszło. ;)

Opisałem swój sposób. Mam wszystko wpłacić do Pinnacle by uniemożliwić sobie szybkie zasilenie np bet365 lub odwrotnie? Upajać się Betfair, gdy Pinnacle da mi w danym momencie więcej, a nie mam zamiaru czego sprzedawać? Przegapić wywindowanego underdoga w Maratonie, bo wpłacałem na zdobycze pktowe w kosza na Sportingbecie?

Przegrać można wszędzie tyle samo, wygrać można różne kwoty zależnie od oferowanych kursów, a to czy ktoś to dźwignie, czy nie to już jego wola i mozliwości.

Zalety też pomijasz - centralizacja środków również i kusi.

addam44 +5 Punkty
_hank_ 1,1K

_hank_

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Ruda Slaska
Ja tylko odniosłem się do myśli Straszaka, który podkreślił że mimo oczywistej przewagi kursowej takie granie ma swoje minusy. Ty natomiast napisałeś że to nie problem.
Skoro temat w dziale systemy to moim zdaniem rozpatrujemy przekrój graczy a nie konkretnie Twoją sytuacje. Fajnie że nie masz limitów ale jest sporo osób które mają po kilka/naście zlimitowanych kont u różnych bukmacherów. Są też ludzie którzy maja ograniczony budżet i przy graniu dużej ilości meczy nie są w stanie sobie pozwolić na zastój części środków u jakiegoś buka bo nie zdąża wrócic do portfela.
Wyższości granie lepszego kursu nad słabszym nie trzeba przedstawiać, ew przeszkody wynikające z takiej gry moim zdaniem trzeba już nadmienić ;)

panika 63

panika

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Temat Panowie trochę zszedł na drugi plan nie mniej jednak dobrze, że każdy coś od siebie dodał również w tym względzie.
Cały czas mam dużą zagwozdkę względem stawkowania.
Ostatnio trochę pieniędzy przegrałem (mój błąd, porwałem się z motyką względem stawkowania na danym poziomie) - wyciągam wnioski, nie chcę popełnić tego samego błędu.

Tylko teraz dochodzi kolejny argument.
Duża stawka = mały zysk = ewentualna duża porażka

Tak, jak często można zauważyć na forum ludzi z poradami typu:
&quot;graj 1000 j po kursie 1,07, a szybko podwoisz swój portfel&quot;
Na papierze fajnie to wygląda - 70 zł zysku, 15 kuponów takich i mamy podwojenie.
A wiadomo sport rządzi się swoimi prawami.

To samo tu zakładając teoretyczne kursy przy prawdziwej grze:
1,60 na 1
5,50 na 2
1 poziom stawka 10 j - wygrana da około 2 j na kupon
2 poziom stawka 50 j - wygrana pozwoli mi wrócić na 1 poziom
3 poziom stawka 300 j - wygrana pozwoli mi wrócić na 1 poziom (patrzę również jaki zwrot da mi cover na przyjezdnego).
3 progi = 360 j
1 próg daje mi 2 j zysku na kuponie
Patrząc kolorowo i insynuując, że dziennie wyrobię 4 j zysku = około 100-150 j w miesiącu nie pozwoli mi to nawet na dołożenie względem 1 poziomu lub dodaniem 4 poziom w ramach zabezpieczenia.

Jestem wręcz rozdarty względem stawkowania dla tego sposobu (myśląc już o realnych pieniądzach).
Myślałem też o dublach na podbicie kursu U/O 2.5, ale to też duża loteria.
Średnio licząc po 1.80 na U/O
Da nam to:
Gospodarz 1,60 *1,80 = 2,88
Gość 5,50 *1,80 = 9,90
Kursy już wyglądają fajnie, nawet dutching tu prezentuje się interesująco, ale kolejne 2 minusy:
- wtopa na samych kursach - wpada remis
- wtopa na U/O 2.5
Grać 2 linie?
- same 1 i 2
- 1+U/O i 2+U/O

Edi czekam na część dalszą Twojego rozwinięcia, może Ty coś &quot;wytrzepiesz&quot; z kapelusza ;)

cock 756

cock

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Hank... Owszem wszystko zależy od finansowych mozliwości. Jak przegra to wszędzie tyle samo, to kwestia kasy i umiejętności radzenia sobie z własnymi pieniędzmi. Nie ma to tak nie gra, w kazdym przypadku. Ma limity, gra u konkurencji. Chce lub nie. Czym sobie zaszkodzi korzystając z wysokiego kursu? Jak ktoś pompuje balon u jednego buka, to potem patrzy zblokowany na lepsze kursy u konkurencji. Jak ma limit to po chu wpłaca? Bronisz głupoty? Ignoruje kurs na zlimitowanym koncie.
O ile gol do XX minuty to super rozdanie, to tutaj nie wiem co chcesz mi udowodnić - wpłacil zapomnial o limicie, czy wpłacił bo chciał tak grać, ale środki mu nie pozwalają? A może wpłacił do bet365 bo w pinku ma pecha? ;)
@Panika, nie rób ako, i szukaj wyrównanych kursów na 1 i 2 ;) Przemyśl live od przerwy na 1 i 2 przy 0:0... Na wyrównanym kursie od 1 minuty w dutchingu nie będziesz się rozbijać z 1000 po 60 czy 40 jak wolą chłopaki, ale o 340 do 450 (wybierz też bukmachera, który płaci, a nie udaje). Sugeruję stałą stawkę.
Jeżeli chcesz koniecznie to ubrać w progresję, to zakładaj, że kurs z dutchingu to 1,33, gdzie przeczysz w np 4 krokach upolowaniu remisu (co wcale nie jest trudne, dlatego wybrałbym płaską).
Pozdro i owocnych

panika 63

panika

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
@Cock
Chodzi Ci np o to?
20:00AlmereGraafschap-2.503.502.63
1 - 2.50
2 - 2.63
NP. Po 200 j na 1 i po 200 j na 2
1 - 2,50 - 400 j - 500-400= 100 j zysku
2 - 2,63 - 400 j - 526-400= 126 j zysku
Testowałem to już Ci powiem i przy takich kursach często wpadały remisy.
Wtapiając 400 j (przykład wyżej), żeby wyjść na 0 muszę ugrać następne 4 kupony po takiej samej stawce. Nie wejdzie kolejny - do odrobienia już 800 j.

Live? Nie mam niestety czasu by siedzieć, patrzeć, pilnować swojego ewentualnego zysku.
Progresja może i zgubna, może i zasobożerna, ale cały czas będę twierdził, że przy odpowiednim zabezpieczeniu finansowym jest to PEWNY sposób na zysk (tak tak, słowo pewny to igranie z opinią ogółu na tym forum).
Tylko tak jak wyżej napisałem, przy graniu coverem + dorzucając progresje zyski są stosunkowo śmieszne (mając na uwadze ilość $ włożonej).