bender7
Użytkownik
Arminia -Stuttgarter Kickers 1:0
...
Wedłóg programu oba zespoły będą tak samo liczone mimo tego że Arsenal gra w silnej lidze angielskiej ma strzelonych 20 bramek i straconych 2 w tym obie na wyjeździe. Natomiast zespół X wgrywa swoje mecze różnicą 1 bramki np: 4:3 i ich bilans to 29:20 w słabej lidze Islandzkiej.
...
WitamWitam,
jak niegdyś wspominałem, liga lidze nierówna (matematycznie) i tu musi się pojawić jakiś "szum" przy takich danych wejściowych.
Dane wejściowe oparte na miejscu w tabeli dają jakąś informację, ale to raczej za mało. Szczerze mówiąc, to jestem dość mocno zaskoczony, iż to ma dawać stosunkowo wysoką skuteczność.
Pasowałoby zrobić rzetelny test na sucho w obrębie kilku różnorodnych lig.
Pozdrawiam
ziz99
No dzięki :grin:[...] przeraziło mnie, w pozytywnym znaczeniu , szok .
[...]
B_R_U_T_U_S ma dostęp do bebechów ????[...] brutus to pytanie dla ciebie, bo chyba wlazłeś i rozwaliłeś mu w bebechy.
Edit:Przeleciałem chyba wszystko co na jutro i tylko :
Brazylia, Seria A
Portuguesa SP - Palmeiras SP over-
Dzięki, przyda się.tomato99;3042613[... napisał:Życzę powodzenia i czekam na program który kiedyś zrobicie i będę go rozumiał ^^
Wiem, że nie podałem do Algorytmu jakiejś minimalnej liczby kolejek, które się odbyły aby prognozę uznać za wiarygodną, ale ... może powinienem?
Moja sieć działa po 5 rozegranych kolejkach i całkiem się to dobrze sprawdza, na początku jest zawsze rozruch drużyn.
Tak samo gdzieś tu przeczytałem że liga lidze nierówna i algorytm na danych wejściowych powinien uczyć się per liga - dużo w tym prawdy, widać to zwłaszcza na ligach azjatyckich i europejskich.
Witam,Wiem, że nie podałem do Algorytmu jakiejś minimalnej liczby kolejek, które się odbyły aby prognozę uznać za wiarygodną, ale ... może powinienem?
...
Masz rację, przepraszam za pomyłkę - chyba za szybko sprawdzałem i musiałem coś źle wpisać. Co do ilości kolejek, to ja tylko wypisałem te, w których algorytm cokolwiek pokazał. Proponuję takie ograniczenie: skoro zespoły nie rozegrały jeszcze 6 kolejek - typy, jeżeli je algorytm wskaże - są nieważne. Ok?Bender7, Algorytm chyba nie wskazuje tego wyniku. Patrzę wg statystyk B A H.
Masz rację, przepraszam za pomyłkę - chyba za szybko sprawdzałem i musiałem coś źle wpisać. Co do ilości kolejek, to ja tylko wypisałem te, w których algorytm cokolwiek pokazał. Proponuję takie ograniczenie: skoro zespoły nie rozegrały jeszcze 6 kolejek - typy, jeżeli je algorytm wskaże - są nieważne. Ok?