=ziz99;3009862]Witam ponownie,
czy prowadzicie dalej jakieś statystyki dla obu modułów?
[...]
Witaj!
Miło Cię widzieć.
Prowadzę tylko te, które mi są niezbędne do nanoszenia poprawek do zapisu. Być może Koledzy prowadzą statystyki dla Algorytmu "zwykłego" a ujmujące liczbę trafień, zysk itp ...
[...] niekiedy nurtuje mnie jedno pytanie. Jaki masz finalny cel swojej "publicznej" pracy? Jednak komercja, hobby czy jeszcze coś innego? [...]
Hobby i satysfakcja, że coś działa, cieszy oko bo działa
i może to być mnie pomocne, komuś pomocne ale (także z zarobionych pieniędzy - przecież o to chodzi aby uszczknąć z bukmacherskiego "tortu"

.
Sądzę, że jestem na dobrej drodze mentalnej przede wszystkim, do tego aby w sposób kontrolowany rozpowszechniać ten "produkt". Darmowo.
Możnaby to przyjąć jako finalny cel.
Jednakże, rozpowszechnienie go musi iść w parze z tym drugim założeniem. Z kontrolą.
Tzn., nie wyobrażam sobie abym mógł zapis tego Algorytmu (jest to co prawda bardzo prymitywny produkt, ale był poniesiony, określony nakład mojej pracy)
przekazać tym wszystkim bucom, którzy przez okres trwania tej pracy, pluli tutaj a nie potrafili jej uszanować i przynajmniej nie przeszkadzać.
Po drugie, nie zgadzam się na rozpowszechnianie tego zapisu m.in. w Sieci, sprzedaż, odsprzedaż, itp. (Dlatego wcześniej szukałem możliwości zabezpieczenia takiego zapisu, ale jak wiadomo, wszystko co w Internecie zablokowane można łatwo odblokować więc nie tędy droga).
Dlatego pierwszą moją myślą było, że ten kto wyda na niego jakieś grosiwo, to tak łatwo pliku nie udostępni. Zastopowałem jednak ten "proces". Jest to zresztą do sprawdzenia.
Doszedłem do wniosku, że najlepszą drogą będzie zaufanie.
Pragnąłbym, aby ten plik mogły mieć Osoby (tak jak do tej pory) nieprzypadkowe.
"Siedzące" w temacie bukmacherki, wnoszące coś do niej.
Chciałbym, aby algorytmem dysponowało możliwie "wyselekcjonowane" grono osób. Dodatkowo mające świadomość, że będę ścigał potencjalne przejawy rozpowszechniania tego programu ponieważ nie życzę sobie aby moja
praca "walała" się na portalach warezowych czy downloadowo uploadowych. Oczywiście, że ludzie są tylko ludźmi. Zawsze będzie "drugi obieg" ale można go zminimalizować.
Np. mogłyby to być Osoby z tego Forum, które posiadają określoną liczbę "plusików" albo postów lub określony staż albo status na Forum (lub inne, pożądane cechy).
Takie rozwiązanie wiązałoby się naturalnie z tym, iż Decydenci na tym Forum zaryzykować musieliby ściągnięciem ze mnie "blokady" ponieważ ja nie podaję i nie zamierzam podawać swoich danych publicznie a poza Forum musiałbym wprowadzać jakieś techniczne rozwiązania, w wyniku których zamieszczony na którejś z moich domen plik byłby w sposób kontrolowany (Osoby z Forum) i bezpłatnie ściągany.
Ktoś może mógłby powiedzieć, że mam zbyt duże wymagania jak na tak lichą, śmieszną rzecz, o której mowa ... Jeden mały plik w arkuszu kalkulacyjnym ale cóż ... Taki jestem. Cenię swoją pracę, stąd wymagam.
[...] samozaparcie (coś o tym wiem) w dążeniu do znalezienia optymalnego modelu. [...[
Jedną tylko rzecz w życiu rozpocząłem a nie zakończyłem i już nie zakończę. I nie są nią te algorytmy

(oczywiście przy założeniu, że jakiś czas jeszcze pożyję, Śmierć istnieje). To samozaparcie nie jest znowu takie duże. Ot, coś "dłubię" od czasu do czasu.
[...] Byłbym skłonny Ci nawet podesłać gotowe arkusze w excelu, które automatyzują zliczanie wielu statystyk. [...]
Byłbym skłonny je przyjąć :grin:. Jednak, tak jak wcześniej pisałem .., nawet głupio mi byłoby takimi się posługiwać przy tak niesłychanej prostocie moich algorytmów. Właściwie prostactwie nawet ...
[...] Mam jednak jakieś obawy, że temat może się skończyć jak np. ten [...]
Nawet nie wiedziałem, że nasz Kolega tak się rozwinął biznesowo
Pozdrawiam!