>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

A-League

majekx 24,9K

majekx

Znawca
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lódz
Perth - Victory

1 - @1,64   

Podejdę do ostatniego dzisiejszego spotkania. Rozpędzone Glory podejmuje gości z Melbourne. Tutaj wynik powinien być tylko jeden, bo w lidze Victory jest w sporym dołku. Ale nie zastawiam domu, bo jednak V przywiozło świetny wynik z Japonii i może się okazać, że i dziś im zacznie wychodzić.

Gram delikatnie w stronę gospodarzy. Zobaczymy co tam wydarzy się na boisku.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
qowalsky6 +53 Punkty (Ja bym wolał x2 :) ale zobaczę :))
qowalsky6 29,6K

qowalsky6

Znawca
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Grunberg
cytat z dnia 1 lutego 2020 07:43 przez zloty5oA ja zboczeniec zaś btts pograłem a tam nic nul

2 poł. Jetsi z animuszem, Filip jednak na posterunku. Ile można? 1 po @   1,85 za miedziaka. W strzalach 14-0 do tej pory... :)
edit
OMG jak bardzo Jetsi nie chcą wygrać :) Taka przewaga, tyle okazji a na tablicy 0-0 :(
edit 93 min. to już chyba była ostatnia okazja, pytam się jak można nie strzelić choć jednej bramki na ponad 20 szans? Już wiem... ft 0-0 zamiast spokojnego 3-0, bo umówmy się oprócz Filipa i Besarta reszta gości to statyści dziś byli. Bramki wydawały się tylko kwestią czasu... Wooden spoon panowie z Newcastle was czeka w tym sezonie. Shame i wooden spoon !!! A przyznaję się bez bicia, że jeszcze chciałem dołożyć w ten mecz... Tak to wyglądało...
https://www.a-league.com.au/video/match-highlights-newcastle-jets-v-western-united-hyundai-a-league

Gy_Gy_Craveel +51 Punkty
dr-joint +4 Punkty
zloty5o +16 Punkty
zloty5o 10,2K

zloty5o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Chur/Gliwice
cytat z dnia 1 lutego 2020 08:18 przez qowalsky6

2 poł. Jetsi z animuszem, Filip jednak na posterunku. Ile można? 1 po @ 1,85 za miedziaka. W strzalach 14-0 do tej pory... :)
edit
OMG jak bardzo Jetsi nie chcą wygrać :) Taka przewaga, tyle okazji a na tablicy 0-0 :(
edit 93 min. to już chyba była ostatnia okazja, pytam się jak można nie strzelić choć jednej bramki na ponad 20 szans? Już wiem...

Tak na szybko Obraz Nędzy i rozpaczy

karlooos 2,5K

karlooos

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam,
kolejne 0-0 w A-league; w poprzedniej kolejce też taki wynik się zdarzył - niegdyś nie do pomyślenia, żeby chociaż jeden taki wynik pojawił się przez cały sezon :D 
spotkania nie oglądałem, spojrzałem na kursy, zdziwiłem się, że taki duży na gości jednak z tego co piszecie to faktycznie WU bez szans na zwycięstwo, dobrze że zaspałem.
W drugim meczu powinni postrzelać aczkolwiek MC w tamtej kolejce też miał a skończyło się na 0-0...
Ja chyba podobnie jak @majekx skupię się na ostatnim meczu: śmierdzi mi konkretny BTS, obie drużyny  na fali wznoszącej, aczkolwiek Perth na zdecydowanie wyższej. Mimo to i dla gości pojawia się jakiś promyk nadziei - nie ma Kurza jest piłka a nie taktyka. Liczę na bramki Castro i Narbbouta. Pozdro!

qowalsky6 +53 Punkty (x2 dla Victory jak nie siądą kondycyjnie, morale wysokie po wizycie w Japonii :) W Adelaidzie wiadomo... ostatnie 0-0 to raczej wypadek był u City... GL!)
majekx 24,9K

majekx

Znawca
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lódz
Adelaide - City

15' 1:1 - bts - kto obstawił bts/ov... może być zadowolony. Po meczu Jets - WHU, tym razem mamy typowo australijskie spotkanie.
Noone - gol numer 400 City w A-League

45' 3:1 - gratulacje do tych co postawili ov. Mecz trochę podobny do porannego... ale zupełnie inna skuteczność pod bramką.

qowalsky6 +53 Punkty (No mi pasuje, a najlepiej 2-2 :))
qowalsky6 29,6K

qowalsky6

Znawca
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Grunberg
cytat z dnia 1 lutego 2020 09:54 przez majekxAdelaide - City

15' 1:1 - bts - kto obstawił bts/ov... może być zadowolony. Po meczu Jets - WHU, tym razem mamy typowo australijskie spotkanie.
Noone - gol numer 400 City w A-League

No się wstrzelił, a ja oprócz overa   ,bts   i x   (które pre podałem) 4fun zaatakuje symbolicznie DW 2:2 po @ 6,0  , a co? :) Wszystko jest na Antypodach możliwe :)
edit
ht 3-1, ale i tak jest ok. :)
edit live
W Adelaidzie powinno coś jeszcze wpaść, ale wyczekam na lepsze @
Edit
czerwo, City w 10...
Edit
dam overa 4,5 po @ 2,1   hazard zwyciężył jak zwykle :) ale za drobne...
Edit
Redsi wykorzystali przewagę,  zagrali rozsądnie szkoda, że nie podwyższyli na 4-1 :( ogólnie mecz na plus jeśli chodzi o moje kierunki, over i bts zaliczony ht :)
Można popatrzeć:
https://www.a-league.com.au/video/match-highlights-adelaide-united-v-melbourne-city-hyundai-a-league

Waldi1979 +54 Punkty (Warto na live iść w gole lub rożne? Czy wystrzelali się do ht? Meczu nie mogę oglądać, więc...)
qowalsky6 29,6K

qowalsky6

Znawca
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Grunberg
cytat z dnia 30 stycznia 2020 17:23 przez qowalsky6 01.02. 11:45 Perth Glory - Melbourne Victory - coś mi mówi, że to nie będzie lekki mecz dla Glory. Pytanie czy po przygodach w Kashimie Big V wytrzyma kondycyjnie ten mecz, bo morale po pokonaniu Jeleni znakomite :) 

Big V wytrzymali, zmiana trenera przynosi efekty, najpierw wygrana z Japsami (sensacja bo gdzie choćby finansowo Jelenie, a gdzie Big V?) a dziś niespodzianka w Perth. Chodziło mi to po głowie :) Niestety nie mogłem być "tu" w czasie meczu. Dla mnie fajna sobota, kierunki pre na plus, live gorzej, 2 mecze z 8 bramkami, zawiedli Jetsi ale to nie był mój pre kierunek więc się nie nastawiałem... Do tego wczoraj Blues Sky też git, teraz luz :) Jutro ew. live, pre nie zamierzam się wypowiadać. Mecz zagadka... Tak jak pisałem wcześniej będą grali "garbaci z kulawymi" GD...
https://www.a-league.com.au/video/match-highlights-perth-glory-v-melbourne-victory-hyundai-a-league

majekx +48 Punkty (najważniejsze że jest plus.... graty)
qowalsky6 29,6K

qowalsky6

Znawca
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Grunberg
Live Gosford. 
75 min. 0-1, Garbaci prowadzą,  niech się Kulawi ogarną :) Over 1,5 po   @ 1,65 za drobne bo mecz otwarty, dużo akcji tylko skuteczności brak...
Edit
minutę później Duke z karnego :) tym samym mamy 0-2 :)
ps Kulawi na deskach...
Edit 
82 min. Simon z karnego na 1-2, Kulawi dostali szanse na powstanie z desek... 
PS A zgadnijcie: kto dziś jest sędzią od VAR? O tak :) Kurt A :)
edit
piękna kontra w doliczonym i Red&amp;Black na 1-3, zawahalem się, przed postawieniem overa na koniec, bo czułem że coś jeszcze wpadnie i szkoda. Niezły @ przeszedł koło nosa... Wanderers Family wraca do Sydney w super humorach. Na marginesie, żaden z 3 zespołów,  które zmieniły trenerów nie przegrał w tej kolejce... 
Kulawi z Garbatymi ale warto zobaczyć chociaż highlights:
https://www.a-league.com.au/video/match-highlights-central-coast-mariners-v-western-sydney-wanderers-hyundai-a-league

qowalsky6 29,6K

qowalsky6

Znawca
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Grunberg
Kolejka 18 - Prawie cała kolejka jest derbowa więc się nie dziwcie mojej wstrzemięźliwości :) Ja tu pre nic raczej nie postawię.
ins/outshttps://www.a-league.com.au/news/hyundai-ins-and-outs-round-18-007.02. 09:30 Melbourne City - Melbourne Victory - derby, mam nadzieję, że jakiś bts zostanie "zaliczony", kursy "pre" nie do grania, przyczaję się i zobaczę co się będzie działo...
Edit
bts zaliczony, nie bez pomocy Glovera, on był "bohaterem", ogólnie sędzia kalosz :) ft 2-1, wszyscy zadowoleni...
07.02. 11:45 Perth Glory - Wellington Phoenix - Distance Derby, też mi się "widzi" jakiś bts podobnie j.w. zostawię sobie opcję "live"...
Edit
FT 4-2, fajny mecz, Nix honorowo w 10 atakowali do końca. Kierunek bts zaliczony...
08.02. 07:00 Sydney FC - WS Wanderers - derby Sydney, Wędrowcy dawno nie wygrali z Blues Sky, czy uda im się postawić hegemonowi ligi? Opcja live :)
edit
Przełożone spotkanie ze względu na deszcz dla odmiany...
08.02. 09:30 Brisbane Roar - Adelaide United - pre nic nie dam, no może zacznę pseudo progresje (PP) remisową (kiedyś o tym pisałem, od czasu do czasu załapuję taki "tryb"), taki scenariusz to nawet nie jest jakiś niemożliwy w przypadku nieprzewidywalnych gospodarzy. Poza tym kursy 1,x,2 do w/w PP ( a to w niej ważne) mi pasują...
edit
ft 2-1 , Roar tradycyjnie zaskoczyło...
09.02. 06:00 Newcastle Jets - Central Coast Mariners - F3 derby :) błagam, kto wie jak się ten pojedynek "gigantów" skończy temu fanfary... No bet pre...
edit
FT 4-3 ale Jets miażdżyło i oddało czerwoną latarnię Rozbitkom...

PS Jak widzicie mogłem sobie ten post spokojnie darować :) Na razie ...

zloty5o +16 Punkty
zloty5o 10,2K

zloty5o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Chur/Gliwice
majekx +48 Punkty (za piątek.. i wszyscy na plus)
qowalsky6 +54 Punkty (Czasem proste jest najlepsze :))
majekx 24,9K

majekx

Znawca
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lódz
Dzień dobry,

na dziś:

City - Victory

derby derby... ja idę w kierunku gospodarzy  1 - @2,28   

Ostatnia kolejka trochę podbiła kurs na gospodarzy - City dość łatwo ulegli Adelaidzie, a Victory niespodziewanie urwało punkt Glory, ale to City miało szczęście - bo nadal jest na 2 pozycji w lidze. Tym razem już nie mogą sobie pozwolić na stratę punktów. Do tego od 2 kolejek Maclaren nie strzelił gola - a obrona Victory to nie jest monolit.
Z drugiej strony ciekawy jestem jak w tym meczu zaprezentuje się Victory (i powiem szczerze, trochę w nich nie wierzę). Zmiana trenera mogła zaskoczyć Kashime czy Perth... ale City już powinno być przygotowane na to co zagrają goście. Victory ma ciężką sytuację w lidze i jeżeli chcą grać w po to będzie to bardzo trudne - chociaż jeszcze zostało trochę kolejek więc nie niemożliwe.
Ciekawe spotkanie ze względu na miejsce w lidze - dlatego ze stawką nie szaleję.

Perth - Phoenix

Kolejne ciekawe spotkanie, ze względu na układ w lidze. Tutaj pobieram:
1+bts - @3,3   
bts+ov2,5 - @1,8   

Jak widać obieram kierunek na bramki z obu stron, z lekkim kursem w stronę gospodarzy. Perth powinno mieć większą motywację do zwycięstwa. Nixi to jednak waleczna drużyny, więc mogą się postawić.

Dzisiejszy dzień zapowiada się na całkiem ciekawy w A-Lidze.

Waldi1979 +54 Punkty (ładnie zacząłeś weekend, gratulacje ;))
zloty5o +16 Punkty
qowalsky6 +54 Punkty (City "miało" wygrać to wygrali... Sędzia kalosz ale Victory też cieniutko, graty!!)
qowalsky6 29,6K

qowalsky6

Znawca
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Grunberg
Derby Melbourne, początek zacięty, dużo niedokladosci, za drobne ht x po   @ 2,0 GL!
Edit 
trochę fartem ale 1-0 jest...
teraz Glover w szoku, że piłka znalazła się w jego rękach a nie w siatce. Victory zdziwione niemniej... 
brzydki faul Jamiesona na koniec, brzydki mecz, Victory jeden wielbłąd i dostaje 1-0, sami są groźni tylko po stałych fragmentach...
Edit
2 poł.  Powinien być karny dla MV... Ręka, a Pan Sędzia kalosz... Mają z nim goście pod górę mimo to spróbuję bts po   @ 2,0 za drobne bo wiadomo... :)
edit
Maclaren i 2-0, dobra honorową chociaż niech MV strzeli i wszyscy będą zadowoleni :)
Viking z wolnego, ale to Glover zawalił...  Przyznaję że na taki scenariusz a propos pomysłu na bts liczyłem, bo to nie jest super bramkarz... 2-1 :) 
highlights:
https://www.a-league.com.au/video/match-highlights-melbourne-city-v-melbourne-victory-hyundai-a-league-0

Waldi1979 +54 Punkty (dobrze, że byłem po nocce i przespałem mecz, chodził mi remis lub wygrana MV, więc minus uratowany ;))
majekx +48 Punkty (Ważne że się udało odrobić straty... Graty)
qowalsky6 29,6K

qowalsky6

Znawca
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Grunberg
Live Perth
w 3 min. Glory pozamiatalo w 1 poł.  goście nieźle sobie dawali radę i wynik trochę myli w stosunku do obrazu gry. Aż tak dobrze gospodarze nie grają. Mam nadzieję,  że jeszcze obejrzymy bramki, w tym chociaż honorową dla Nix... 
oj posypały się bramki i czerwo dla Nix, na razie stan 3-2, kierunki na dziś po myśli autora :)
edit
Fornaroli klasa na 4-2, brawo dla Nix za honorową postawę, atakowali do końca w 10. .. Fajny meczyk :) i znowu wszyscy zadowoleni :)
higlights:
https://www.a-league.com.au/video/match-highlights-perth-glory-v-wellington-phoenix-hyundai-a-league

majekx +48 Punkty (i fajnie.. meczyk warty oglądania)
majekx 24,9K

majekx

Znawca
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lódz
Piątek udany.... a i meczyk Perth także miły dla oka. Na jutro:

Sydney - WSW

un2,5 - @2,15  [zwrot] 

SFC już pewnie jest myślami w ACL. Stawiam under, ponieważ obawiam się, nudnego spotkania. Gospodarze mogą prowadzić grę, ale myślę, że nie będą forsować tempa czy iść na wymianę ciosów. Dla nich nawet wynik 0:0 jest do zaakceptowania, byle by nie stracić z powodu jakiejś głupiej kontuzji czy przemęczenia podstawowych zawodników przed wyjazdem do Japonii.

Roar - Adelaide

Spotkanie ekipy z Brisbarne sobie daruję.

qowalsky6 +54 Punkty (No ja z Roar zrobiłem pseudo progresję ale od jej powodzenia zależą jeszcze dzisiejsze mecze :) pzdr... i graty!)
Waldi1979 35,5K

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
36
Sydney - WSW (przełożony)
Sydney poniżej 5,5 RR, @1,68 Unibet
 [zwrot] 
WSW więcej RR, @2,43 Unibet [zwrot] 

Zgadzam się z @majekx ,że Sydney będzie chciało wygrać to jak najmniejszym nakładem sił, w tabeli mają sporą przewagę 10 pkt nad drugim MC i dwa mecze rozegrane mniej, więc nawet remis czy porażka w ich przypadku niewiele zmieni. Dlatego odpuszczam granie 1x2, a spróbuję pójść w stronę rożnych, pierwszy zakład na poniżej 5,5 RR samej ekipy gospodarzy, wziąłem na tapetę ich ostatnie 5 domowych starć i wygląda to następująco 0, 3, 5, 5 i 3, czyli w żadnym nie przekroczyli proponowanej linii, dodatkowo w tych 5 spotkaniach 4 razy wykonali mniej cornerów od przeciwników, a patrząc tylko na 5 ostatnich bezpośrednich starć z WSW granych w Sydney sytuacja wygląda następująco, próg 5 rożnych przekroczyli tylko raz, a jeśli chodzi o drugi typ to jest dokładnie na zero, raz był remis, a  po dwa razy w tej klasyfikacji wygrywali raz jedni raz drudzy, jednak bezpośrednie H2H jest rozciągnięte w czasie (2016-2018), więc większą wagę przywiązuję do aktualnej formy i ostatnich 5 spotkań w lidze.

rozliczam jako zwrot, bo tak mi już buk rozliczył, gdy będzie znany nowy termin możliwe, że typy powtórzę.

qowalsky6 29,6K

qowalsky6

Znawca
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Grunberg
Niestety Panowie derby Sydney odwołane ze względu na pogodę. Tym razem dla odmiany deszcz zamiast upałów i pożarów... Szkoda.
PS nie ma jeszcze nowego terminu spotkania. 

Waldi1979 +55 Punkty (szkoda, czułem że te rogale na dziś to pewniak ;))
majekx +48 Punkty (no szkoda.. ciekawe kiedy ich wcisną. dla SFC kalendarz może być napięty.)
dr-joint 739

dr-joint

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Jamajka
cytat z dnia 8 lutego 2020 08:00 przez qowalsky6Niestety Panowie derby Sydney odwołane ze względu na pogodę. Tym razem dla odmiany deszcz zamiast upałów i pożarów... Szkoda.

Najważniejsze, że Adelaide gra i będą rożne :D 

majekx 24,9K

majekx

Znawca
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lódz
cytat z dnia 8 lutego 2020 08:00 przez qowalsky6Niestety Panowie derby Sydney odwołane ze względu na pogodę. Tym razem dla odmiany deszcz zamiast upałów i pożarów... Szkoda.

Dlaczego szkoda, że deszcz zamiast pożarów?... Dobra wiem złośliwy jestem ;).. przepraszam :)..

Poniżej info z oficjalnej strony:
https://www.a-league.com.au/news/sydney-derby-postponed

Waldi1979 +55 Punkty (szkoda, czułem że te rogale na dziś to pewniak ;))
qowalsky6 +54 Punkty (Nie ma za co :))
qowalsky6 29,6K

qowalsky6

Znawca
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Grunberg
cytat z dnia 8 lutego 2020 08:47 przez majekx

Dlaczego szkoda, że deszcz zamiast pożarów?... Dobra wiem złośliwy jestem ;).. przepraszam :)..

Poniżej info z oficjalnej strony:
https://www.a-league.com.au/news/sydney-derby-postponed

Szkoda, że nie grają. Majekx przyjacielu, co Ty wiesz o złośliwości?  Poza tym się nie martw, polski (składnia, szyk zdania, ortografia i czytanie ze zrozumieniem) powtórzymy w przyszłym tygodniu :) 
ps Oczywiście nie ma za co :) takie heheszki przeca :)
A teraz do rzeczy, pokuszę się o ten x w Brisbane,  Roar są w stanie wykręcić taki numer. X po @ 3,6   za drobne, dla sportu, bo dzisiejszy wynik ( z racji pseudo progresji jaką popełniłem) już mnie nie stresuje... 
Edit
I zaskoczyli co prawda nie na x ale zawsze... a i na mojej wersji kuponu PP z 1 kurs też był fajny...
highlights:
https://www.a-league.com.au/video/match-highlights-brisbane-roar-v-adelaide-united-hyundai-a-league

erni1 +28 Punkty (Miałeś rację, nie doceniłem PSV)
majekx +48 Punkty (hehehe... to teraz mi wygarniesz.. :).. i po co drażniłem? :))
zloty5o 10,2K

zloty5o

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Chur/Gliwice
cytat z dnia 6 lutego 2020 18:54 przez zloty5oJa to widze tak!
CITY-VICTORY
btts @1.5    [email protected]  
GLORY-PHOENIX
[email protected]   [email protected]  
SYDNEY-WSW
Sydney win @1.71 [zwrot]  B,Kosta gol @2.46 [zwrot] mecz przelozony
ROAR-ADELAIDE 
Adelaide over 5.5 [email protected]   ,[email protected]  
JETS-CCM
[email protected]  
JAK TO BY BYLO TAKIE PROSTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Może na hokeju się nie znam ale o piłce jakieś pojęcie mam jeszcze jutro jeden plus i kolejka zaliczona graty dla wszystkich

czaro82 +19 Punkty (... no to do równych DWUSTU bo się należy, pozdrawiam!)
majekx +48 Punkty (i bardzo ładnie. kolejka na plus. oby więcej takich.)
Waldi1979 +55 Punkty (graty, ale żeby nie było tak kolorowo to przypominam, że to dział tematyczny, była już zwracana uwaga na to, że nie podajemy suchych typów, od tego jest TnŻ, tu trzeba kilka zdań napisac o typie)
qowalsky6 +55 Punkty (No i fajnie, na razie wszyscy chyba zadowoleni :))
dr-joint +4 Punkty