Panowie widzę, że idziecie w BTS. Warto jednak zobaczyć, że Lech na wyjeździe w tym sezonie strzelił zaledwie jednego gola w czterech meczach. Strzelili na inauguracje w Chorzowie. Poza tym bez gola na obcych boiskach. Podobny wynik ma tylko Korona poza tym wszyscy na wyjazdach strzelali więcej. Z kolei Piast stracił w czterech meczach u siebie trzy gole. Może nie jest to jakiś super wynik, ale lepsza jest tylko Wisła Kraków. Ja bym osobiście odpuścił, chociaż możliwe, że typ wejdzie, bo wiadomo, że to tylko
Polska Ekstraklasa. Tutaj wszystko jest możliwe.
Ja tam spróbuję kuć żelazo puki gorące jak to mówią i idę w kierunku zespołu z Gliwic. Zagrali świetny mecz z Widzewem strzelając trzy bramki i zachowując zero z tyłu. To na pewno doda im pewności siebie, uskrzydli zawodników do jeszcze ambitniejszej gry. A mają kim grać w ofensywie co w przypadku niepewnej defensywy Kolejorza jest sporym handicapem.
W Kolejorzu chyba czara goryczy przelała się na dobre. Atmosfera jest kiepska, trenerowi Rumakowi całkowicie sytuacja wymyka się spod kontroli. Dodatkowo wszyscy wiemy o szpitalu jaki panuje w Lechu. W osiemnastce meczowej znalazło się dwóch debiutantów. Zabraknie Kędziory, słabego Arboledy, Formelii idt. Lovrencsics nie dość, że bez formy to z drobnym urazem stopy po meczu z Portowcami.
Piast rozpędzony, jak pisałem bardzo zmobilizowany po ostatnim 3-0 nad RTS. Bardzo ładnie zagrali z przodu. Jurado w formie, ostatnio rozstrzełał się nam Horvath który gra z tyłu. Nie można wspomnieć o co raz lepszej formie bramkarza Dariusza Treli, który w 5 minucie uratował Piast przed stratą gola w meczu z Widzewem. Kto wie jak wtedy potoczyłby się ten mecz.
Historia jest bezlitosna dla Gliwiczan. Jeszcze z Kolejorzem nie wygrali, a rok temu Lechici gładko wygrali na boisku Piasta 0-3. Jaki jednak wtedy był Lech a jaki jest teraz? Pytanie retoryczne ????
Moje propozycje:
Piast Gliwice - Lech Poznań
Piast Gliwice @ 2.60 WilliamHill
0-2
Wezmę również pod uwagę dobrą grę Piasta w pierwszych połowach. Ich bilans do przerwy w meczach u siebie to 2-1-1. Bramkowo 4-2. Bilans Kolejorza na wyjazdach do przerwy dokładnie odwrotny, bo 1-1-2 i bramki 1-4.
Można lekko spróbować zatem:
Piast Gliwice ₋ Lech Poznań - Zakład na 1. połowę
Piast Gliwice @ 3.30 WilliamHill
I jeszcze tylko taka intuicyjna próba. Za bardzo drobno spróbuję dzisiaj zagrać na górali z Bielska. Argumentacja żadna. Po prostu to tylko
Polska. Pogoń od 5 meczów bez porażki, trochę to za ładnie zaczyna wyglądać. Podbeskidzie z kolei nie gra jakoś mega tragicznie na wyjazdach. Przegrali tylko raz w lidze na wyjeździe, ale to z Legią. Poza tym potrafili strzelić 2 bramki Zawiszy i uratować remis przegrywając już 2-0. Podobnie 2-2 zremisowali nieco wcześniej z Lechią Gdańsk co ciekawe prowadząc 1-0. Ostatni wyjazdowy mecz to 1-1 w Łodzi w Widzewem, ale i tutaj Górale jako pierwsi strzelili i objęli prowadzenie. Tak zdaję sobie sprawę z dobrej formy Portowców, ale być może słaby rywal i dobre wyniki uśpią trochę ekipę ze Szczecina? Pogoń wie, że jest faworytem, że musi wygrać, a takie coś często paraliżuje. Poza tym jeśli spojrzymy na wyniki u siebie to Szczecinianie bez wygranego meczu zajmują ostatnie miejsce! Porażka i trzy remisy na włansym boisku, niezbyt dobry bilans. Nie takie niespodzianki miały miejsce z naszej lidze. Pogoń bez większych problemów kadrowych, Górale natomiast bez Zajaca, Koniecznego i Chmiela. To spore osłabienie. Nie zagra również nowo pozyskany były reprezentant Polski Maciej Iwański. Oj dużo przemawia za Pogonią. Dlaczego zatem gram na TSP? Sam dobrze nie wiem ???? dla małej zabawy spróbuję zagrać inaczej niż wszyscy myślą, bo czasami to wychodzi na dobre ????
Pogoń Szczecin - Podbeskidzie
Podbeskidzie @ 4.33 WilliamHill 2-1
nie tym razem ????