>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

9 kolejka Primera Division 24.10 - 26.10.2014

Status
Zamknięty.
ramzesa 12,8K

ramzesa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock

Kursy: Betsson
Zapraszam do merytorycznej dyskusji!

PS
Analizy, typy i przemyślenia na temat Gran Derbi proszę umieszczać w osobnym temacie:

http://forum.bukmacherskie.com/f26/el-classico-real-madryt-fc-barcelona-25-10-2014-18-00-a-114145.html

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Celta Vigo(-1 AH) - Levante 1 @1.83 Pinnacle 3:0✅

Dzisiaj nie widzę innej opcji niż wygrana Celty. Levante to ostatnia drużyna w tabeli, tracą dużo bramek(20), a zdobywają bardzo mało(4). Vigo ostatnio zdobyło zaledwie 1 punkt w dwóch meczach, ale grali z takimi drużynami jak Bilbao i Villareal. Wcześniej jednak naprawdę nieźle punktowali, pewnie wygrywając z innymi drużynami. Levante tylko 1 zwycięstwo w sezonie, aktualnie nie potrafią zwyciężyć od 4 meczy. Goście grają kiepsko w defensywie i wcale nie lepiej w ataku. Dzisiaj nie widzę innej opcji jak wygrana Celty, może i nawet kilkoma bramkami.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
koken89 +4 Punkty
ramzesa 12,8K

ramzesa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
Kursy na Celtę nieopłacalne. Levante opuścił Mendilibar, a jego miejsce zajął Alcaraz, który w ostatnim sezonie trenował Granadę. Wiem czego można się w takim razie spodziewać. Celta będzie musiała być bardzo cierpliwa, o czym wspomina sam trener gospodarzy. Goście poszukają swoich szans w kontrach. Nie wiem jak to będzie wyglądać w Levante, ale przy niezłych skrzydłowych plan może się udać. W Granadzie było sporo zawodników, którzy byli typowymi rzemieślnikami.
Linie rzutów rożnych pod Celtę są za wysokie (7,5). Wszystko zależy głównie od tego jak szybko padnie gol, a moim zdaniem szybko się to nie stanie. Ludzie łapią overy, ale patrzą chyba tylko na statystyki nie uwzględniając zmiany trenera.
Celta w Bilbao zaliczyła dosyć fartowny remis, bo po pierwszych 15 minutach mogło być spokojnie 3:0. Pod nieobecność Fontasa defensywa wyglądała tragicznie. Bardzo długo byli też bez czystej sytuacji. Levante będzie dziś gryźć trawę, by spełnić założenia trenera, który będzie czekał na swoją jedyną, jedyną okazję w meczu. Bylejakość może przesądzić w dzisiejszym spotkaniu. Celta do tego bez Orellany, który przydałby się do kręcenia.
Celta - Levante
Brak gola przed 26:00 [1,83] Bet365 ✅

vidal 7,7K

vidal

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Valencia + Atletico @2.20 bwin ✅ ✅
Dubel tym razem odpali. Ok, Sociedad nadal czeka na zmianę trenera i wtopiłem, ale teraz zagram na pewniaczki.
Valencia na wyjeździe kaszanka, Depor ich ostukało, ale tak samo mogli dostać od Sociedad. Ale u siebie powinni lekko ogarnąć rywala zza między (Elche).
Atletico powoli wraca na właściwe tory. Getafe to słabiak, ale jak im się trafi jeszcze słabszy rywal jak Sociedad w tym momencie, którzy grają na zmianę trenera to wszystko jest możliwe, nawet ich zwycięstwo.
Atletico nie odpuści, bo muszą odrabiać swój niemrawy początek. Gra się znacznie poprawiła, obrona gra bardzo poprawnie, a więc fajny kursik trza pobrać.

Atletico wygra do zera @ 2.30 bwin ✅ ✅

milly +2 Punkty
juveadamo +2 Punkty
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Valencia-Elche
Derby Comunidad Valenciana, ale dla mnie będzie to mecz do jednej bramki. VCF ostatnio kompromitacja z Depor, ale mam nadzieję, że to tylko wypadek przy pracy. Wraca Andre Gomes i myślę, że będzie to ogromne wzmocnienie składu, do tego na ławce prawdopodobnie zacznie Negredo, a więc być może zadebiutuje. Do tego, jeśli wszystko dobrze pójdzie to już mecz z Elche będzie pierwszym z nowym właścicielem. Peter Lim i spółka przez niego prowadzona jest o krok od podpisania i ogłoszenia wszystkich niezbędnych dokumentów i prawdopodobnie również zasiądzie w loży na tym spotkaniu. Myślę, że to też jakiś rodzaj motywacji dla zawodników, dla których to wydarzenie również ma spore znaczenie(pełna stabilizacja). Domowy mecz to także znakomita okazja dla Paco Alcacera na zdobycie kolejnych bramek. Co ciekawe młody napastnik większość goli zdobywa właśnie na Mestalla. W tym sezonie tylko z Atletico nie udało mu się strzelić, a łącznie 3 z 4 goli w PD zdobył u siebie. W ubiegłym sezonie wyglądało to tak: 5 z 6 w lidze i 6 z 7 w LE zdobył na Mestalla.
Rywal słaby i spokojnie do rozbicia. Co prawda Fran Escriba ma najmocniejszy skład do dyspozycji, to jednak niewiele to daje, skoro zespół jest w fatalnej dyspozycji. W tym sezonie jedynie wygrana z Rayo, a poza tym porażki, w tym niektóre w fatalnym stylu. Sporo goli tracą, a przecież to obrona była głównym atutem Franjiverdes w ubiegłym sezonie, ale skoro to się załamało, to i wyniki są słabe. W bramce równiez oparcia nie ma, bo Tytoń i Manu Herrera już swoje błędy robili. Dla mnie będzie jakieś 3:0 dla VCF i tyle.
Valencia over 2,5 @ 2,62 Bet365✅3:1
Paco Alcacer strzeli @ 2,37⛔

kuba77 +3 Punkty
kitler +2 Punkty (Valencia)
nicolaus +2 Punkty
ramzesa 12,8K

ramzesa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
Boziu, dalej nie ogarniam tych kursów na Athletic. Przecież momentami grają taką chałę, że to się w głowie nie mieści. Meczu z Porto nie oglądałem, ale to jest zawsze Liga Mistrzów. W meczu z Celtą zasługiwali na zwycięstwo, ale powinni rozwiązać sprawę w pierwszym kwadransie spotkania. O ile te mecze u siebie jeszcze jakoś wyglądają, tak na wyjeździe jest piekielnie słabo. Panicze pokroju Balenziagi powinni zostać odesłani do rezerw. Tą stroną przechodzi niezliczona liczba ataków.
Almeria i tak wystartowała dużo lepiej niż się spodziewałem. Wygrali dwa mecze, nie rozpieszczają ani w ofensywie, ani w defensywie, ale co najważniejsze GRAJĄ STABILNY FUTBOL. Athletic ma 10 minutowe zrywy w trakcie spotkania. Ludzie chyba liczą jedynie na to, że Bilbao się przełamie. Poczekają sobie jeszcze. Po LM pewnie będą przeorani, a nastroje też nie są najlepsze.
Almeria - Athletic Bilbao
Almeria +0,5 1,72 Bet365 ⛔ 0:1

Mecz Cordoby z Realem Sociedad powinien dostarczyć trochę emocji. Obie ekipy grają bardzo słabo. RSSS jest obok Athletic Bilbao największym rozczarowaniem tego sezonu. Nie potrafią przybić gwoździa do końca, tracą głupie bramki, a jeden zawodnik rywali potrafi sam wygrać spotkanie.

Mój typ jest taki, że padną bramki po obu stronach. Cordoba gra u siebie, Real Sociedad będzie chciał wrócić na właściwą ścieżkę, ale wszystkich błędów tak szybko nie naprawią. Beniaminek obecnie płaci frycowe i gdzieś w kościach czuję, że goście mogą to wygrać akurat teraz, ale po tym co grają nie zamierzam na nich stawiać.
Cordoba - Real Sociedad
Obie strzelą 1,83 Bet365
✅ 1:1

Na koniec Eibar - Granada. Kopciuszek nieźle wystartował i to co grają momentami może się podobać. Mają jednak sporo mankamentów w obronie, które są szczególnie widoczne przy stałych fragmentach gry. Podejrzewam, że to one mogą odegrać dużą rolę w tym spotkaniu. Granada ma wielu takich zawodników, którzy lubią poszukać swoich sytuacji po akcjach z bocznych sektorów boiska i dośrodkowania w pole karne. Póki co średnio im to wychodzi, ale niedługo to zaskoczy. Jak odpalą to będą bardzo niewygodnym rywalem dla reszty. Pierwsze cztery mecze ciężkie dla oka, ale mocno tam punktowali. Teraz słabe dla oka i nie punktują. Pora zarobić jakieś punkty. Widzę to tak, że Eibar będzie napierał, ale to Granada z niczego zdobędzie bramkę i wygra. Remis to absolutne minimum.
Eibar - Granada
Granada +0,5 1,70 Bet365 ✅ 1:1
Eibar powyżej 5,5 rzutów rożnych 1,80 Bet365 ✅ 7
Na Valencię bym uważał. Z Deportivo zagrali taki piach, że odechciało mi się teraz na nich stawiać nawet u siebie. W dodatku to takie niby derby.

omen75 +2 Punkty
kuba77 +3 Punkty
ksboss 92

ksboss

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Getafe - Atletico Madrid
26.10.2014 21:00
Podzielam zdanie kolegi Vidala, że Atletico znacznie poprawiło swoją grę od początku sezonu. W meczach takich jak ten punkty trzeba zdobywać. Jak to w przypadku podopiecznych Simeone, nie spodziewam się pogromu, kurs z kolei na zwycięstwo marny więc spróbuję handi ze zwrotem w przypadku skromnej wygranej.
Atletico Madryt -1 @ 2.000 Pinnacle (2/10)

4r3k 3

4r3k

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Ja na sobotnie mecze typuję tak:
Almeria vs Athletic Bilbao
To może być ciekawy mecz, obie drużyny potrzebują punktów. Moim zdaniem wygra Bilbao.
MÓJ TYP: 2
DOKŁADNY WYNIK: 1-2
Real Madryt vs Barcelona
Krótko: wygra Real. I tak też stawiam na kuponie.
MÓJ TYP: 1
DOKŁADNY WYNIK: 4-2
Valencia vs Elche
Moim zdaniem mecz do jednej bramki. Gra drużyna z początku tabeli z klubem znajdującym się w ogonie.
MÓJ TYP: 1
DOKŁADNY WYNIK: 4-0
Cordoba vs Real Sociedad
Obie drużyny kiepsko się prezentują. W poprzednich meczach mieli podobnych rywali. Typuję remis.
MÓJ TYP: X
DOKŁADNY WYNIK: 1-1
Eibar vs Granada
Eibar ma dwie wygrane z drużynami z końca tabeli, Granada też co prawda niczym wielkim nie zachwyca jednak wydaje mi się że w tym meczu będzie górą.
MÓJ TYP: 2
DOKŁADNY WYNIK: 1-3

ciam1414 1,4K

ciam1414

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Sobota, Godzina 22:00
Cordoba - Sociedad Goście over 5,5 rożnych @ 1,72 Moja stawka: 3,5/10

Jeśli chodzi o Sociedad to na wyjeździe łatwo nie mieli dotychczas. Stawali przeciwko dobrze grających głównie u siebie Espanyolowi i Sevilli, a także ogólnie niezłej Celcie Vigo. A inauguracja sezonu miała miejsce na stadionie Eibaru, to już przeciwnik z nieco niższej półki, choć moim zdaniem póki co zaskakują. W sumie jedna porażka, bo z Barcą i Atletico to bym nie liczył, po prostu byli skazani na 0 pkt. Ale może nie będę rozwijał tematu Eibar, bo znów skończę na 50-ciu zdaniach
Co do rożnych Sociedad na wyjeździe: 4 z Sevillą, 8 z Celtą (bo Celta wygrywała 2-0 do 48 minuty i 5 rożnych wpadło w drugiej połowie (&quot;przycisnęli&quot;), 4 z Espanyolem.
Celowo użyłem słowa przycisnęli w cudzysłowiu. Oni potrafią przycisnąć... posiadaniem piłki, ale Sociedad brakuje chyba Griezmana, bo w ofensywie jest naprawdę cienko, tam nie ma kto, jak to się mówi, nawet nogi wsadzić, żeby piłka wleciała do bramki. Ostatnio co prawda była sytacja, że tam znalazła się jakaś (rezerwowego) noga i wygrywali 1-0 z Getafe. Finnbogason zdecydowanie nie spełnia oczekiwań(może jeszcze za mało czasu w meczach miał na wkomponowanie się). Oglądałem od czasu do czasu spotkania ligi Holenderskiej i jak trafiałem na mecz Heerenven, mocno zwracałem uwagę tego Islandczyka. A raczej to on zwracał moją uwagę. 29 goli w 32 meczach mówi samo za siebie. Co prawda liga Holenderska jest bardzo ofensywną drużyną, ale skoro strzela się 29 na 72 gole całej drużyny to coś musi znaczyć. Niestety nie przekłada tego póki co w Sociedad. Vela w ogóle cień Veli z tamtego sezonu, kiedy to oczy się cieszyły na widok gry tego zawodnika. Potrafi wchodzić z ławki dopiero, a był to przecież kluczowy, jak nie najlepszy (może obok Griezmana) zawodnik Sociedad, kiedy to zdobywał 16 goli i 12 asyst co jest fantastycznym wynikiem. Potrafił wielokrotnie robić rajdy, a dziś...
Sociedad czasem nieźle kreuje grę, a już na pewno dużo wrzuca i to na nogę raczej, bo sprzyja rzutom rożnym. W tej chwili to jedna z trzech drużyn z La Liga na które, moim zdaniem, warto grać rzuty rożne.
Teraz coś o przeciwniku. Cordoba to najsłabsza drużyna w lidze teoretycznie. Tak pokazuje tabela. Potrafią utrzymywać się przy piłce, zwłaszcza u siebie. Jednak nie z każdym co pokazała Celta (też lubia grać atakiem pozycyjnym, jak Sociedad). Myślę, że tu Sociedad będzie mieć też około 60% posiadania piłki, o ile zbyt szybko nie zdobędą prowadzenia. Cordoba z nowym trenerem, więc miejmy nadzieję strzelą pierwszego gola tego meczu, co by bardzo sprzyjało rożnym.

Niedziela, godzina 12:00
Malaga - Rayo Goście over 4,5 rożnych @ 1,7 Moja stawka:4/10

Ten typ zdaje mi się nieco ciekawszy niż Sociedad, ponieważ Rayo nawet jak wygrywa, nie przechodzi do defensywy jak Sociedad (co pokazał mecz z Getafe po zdobyciu gola na 1-0). Poparcie mojej tezy można znaleźć niedaleko, bo 2 kolejki temu (no w sumie to jednak daleko, biorąc pod uwagę przerwę na mecze reprezentacyjne i wychodzi 3 tygodnie temu ). Kolejny ciekawy przykład to mecz z Villarreal. Wygrywali 2-0 do połowy, notując 59% posiadania piłki, a drugą połowę zdominował Villarreal, zdobywając 4 gole, mimo to w samej drugiej połowie to Rayo miało wraz więcej posiadania piłki (53%). Rożnych co prawda nie wbijali, bo byli chyba zdołowania. Z Malagą raczej nie powinno mieć to miejsca, bo nie są aż tak mocni jak Villarreal
Wspomnę może trochę o grze Malagi, zanim przytoczę statystyki.
Malaga gra sporo piłki na kontrę. Dziwi to ? Mnie nie. Czemu? Mają m.in bardzo szybkiego Amrabata, który wreszcie zaczyna grywać w meczach (czemu na początku sezonu mało grał... [zagadka] ). Grają na jednego napastnika co w sumie jest ustawieniem pod kontrę zazwyczaj. Mają dwóch skrzydłowych. Grać na kontrę jak cholera!
No to lecimy ze statami.
Z kim Rayo zdobywa dużo rzutów rożnych?
-Oczywiście z bardzo defensywnie grającą Granadą, dobrze kontrującą (6 rożnych)
-Z Barcą(6). Pamiętam stawialiśmy over 3,5 ale aż 6 rożnych mnie nieco zaskoczyło (nie tyle co po grze, o tyle przed meczem aż tyle nie przewidywałem, mimo ze byłem dość pewien tego typ)
-Oczywiście z Levante (7), drużyną, która notuje najmniej posiadania piłki w całej lidze.
-5 z villarreal, kolejną drużyną, która ma bardzo dobre kontry, a z drużyną tak ofensywną jak Rayo, musieli się tak właśnie ustawić, zdobywając jedynie 44% posiadania piłki na swoim stadionie. Co śmieszne ze średniakiem ligowy. Jednak taktyka jest taktyka!! Nie zawsze posiadanie wygrywa, ale mocno wpływa na rzuty rożne zazwyczaj
-7 z Elche, gdzie Rayo miało 70% posiadania piłki na swoim stadionie co mnie wcale nie dziwi, tym bardziej, że przez około 40 minut meczu, przegrywali... więc cisnęli.
no i mało rożnych z Atletico i Bilbao co mnie zbytnio nie dziwi. Te dwie drużyny nie bardzo dają sobie nabijać rożne, nawet Barca wbiła Bilbao &quot;tylko&quot; 5 rożnych. a średnio się na nich wbija około 4 rożnych, natomiast na Atletico średnio wbija się około 2,5rożnego/mecz. Mega mało!
Jedyną zagadką dla mnie jest tak mało rożnych z Deportivo (4). No ale tłumacząc to na siłę... To dopiero druga kolejka ligowa była, poza tym Rayo przez 15 minut ostatnie wygrywało (kiedy to wpada najwięcej rożnych).
Jednak nawet bez usprawiedliwiania, to tylko jedna wpadka. Tam gdzie powinni rożne zdobywać, zdobywali.
Sprawdziłem ostatecznie jeszcze sekwencję odnośnie rozgrywania meczów w południe, tj 12:00 w Hiszpanii. Czytam czasem, że mecze w południe przynoszą mało goli, są monotonne itd, otóż póki co można zdemenować te plotki. W pięciu meczach , rozgrywanych do tej pory, o wpadło 16 goli. Zdementować je można także po względem rzutów rożnych:
Atletico Espanyol 12-1
Sevilla - Deportivo 9-2
Getafe- Malaga 3-4
Sociedad - Almeria 13-7
Rayo - Elche 6-5
Co daje średnie wyniki, po prostu norma.
Także plotki zdementowane, więc śmiało można grać

Sobota, godzina 18:00
Real - Barcelona Real over 1,5 @ 1,8 moja stawka:3/10

Stawka dość niska jak widać, bo to jednak Gran Derbi, a w takich meczach jak to mówią, różne rzeczy się dzieją. Głownym powodem dlaczego ten typ miałby nie wejść jest czerwona kartka gracza Realu w jakiejś wczesnej minucie. Kartki w Gran Derbi zdarzają się bardzo często, no ale istnieje też prawdopodobieństwo, że to Barca ją dostanie i Realowi będzie lżej.
Spotyka się drużyna z największą liczbą goli zdobytych z vs najmniejszą liczbą straconych goli. Czemu Barca nie straciła jeszcze gola w lidze...Rywale nie trafiają na &#39;pustaka&#39;, nie wykorzystują sam na sam... Nawet z Levante, Barca była naprawdę bliska straty gola w pierwszej połowie. Defensywa jest średnia, ale bramkarza Barca ma bardzo dobrego. Mowa o Bravo oczywiście. Ale tak łatwo mu nie będzie stając oko w oko z Ronaldo, Bale czy resztą ekipy &quot;królewskich&quot;.
Barcelona głównie pokazuje, że wystarczy trafić z lepszą kontrą na nich i tworzy się mega problem, co pokazało PSG. Czy też jakieś stałe fragmenty. Jedno i drugie Real ma fantastyczne w tej chwili. Tak w ogóle to Gran Derbi moim zdaniem będzie jedno z lepszych w ostatnich latach. Neymar, Messi, Suarez(/Pedro, Iniesta) vs Ronaldo, Benzema, Rodriguez. Ofensywa potężna z jednej i z drugiej strony. Jeśli dojdzie do &quot;wymiany zdań&quot; możemy mieć wyśmienity mecz.
Jako kobic Barcy mówię: Będzie bardzo trudno wygrać ten mecz!

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Valencia(-1 AH) - Elche 1 @1.64 Pinnacle✅
Tak, Valencia ostatnio przegrała z Deportivo aż 3 bramkami. Ale mimo to stawiam na nich. Była to ich pierwsza porażka w tym sezonie. Za to Elche w ostatnich 5 meczach zdobyło zaledwie jeden punkt po remisie z Almerią. Valencia już kilka razy udowodniła, że potrafi grać. Ograli m.in. Atletico Madryt. Nie ma mowy o zmęczeniu, bo nie występują w europejskich pucharach. Dzisiaj nie powinni mieć większych problemów z pokonaniem Elche.
Cordoba - Real Sociedad X @3.44 Pinnacle✅
Obie drużyny już długo nie potrafią wygrać. Sociedad jest tuż nad strefą spadkową. Cordoba już w niej jest. Póki co gospodarze są bez zwycięstwa. Zanotowali już 4 remisy. Liczę, że dzisiaj również padnie remis. Jest to ryzykowne, ale również całkiem prawdopodobne. Spróbuję delikatnie.

troglak +4 Punkty
ramzesa +25 Punkty
xamon 1,9K

xamon

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Cordoba - Real Sociedad 2 2.10 Bet365 1:1 ⛔⛔

Cordoba to najslabsza ekipa La Ligi, 4 punkty po 8 meczach, bez ani jednej wygranej. Real jezeli chodzi o bilans duzo lepszy nie jest bo ma 5 punktow, jednak ich gra wyglada troche lepiej. Maja lepszy sklad i zdecydowanie wieksze aspiracje (w poprzednim roku grali w lidze mistrzow) niz ich dzisiejsi rywale. Ogladalem ostatni mecz Cordoby z Malaga, grali bardzo slabo, szczesliwie strzelajac bramke w koncowce meczu. Mysle ze to rozsadny typ.

Są już składy, można je zobaczyć tutaj:

https://twitter.com/cordobacfsad/status/526087422023835649

radegast 141

radegast

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rybnik
Sevilla - Villarreal
Sevilla pod wodzą Unaia Emeryego to naprawdę niezła drużyna. W tym sezonie La Liga stracili tylko 4 punkty, przegrywając z Atletico w Madrycie i remisując u siebie z Valencią dzięki czemu zajmują 2 miejsce w lidze. Jak dotychczas strzelili 15 goli, w niezłej formie jest napastnik Carlos Bacca (6 goli). W pomocy nieźle grają choćby Aleix Vidal (2 gole), Mbia (3 gole) czy nasz Grzegorz Krychowiak. Z defensywą też nienajgorzej, stracili 8 goli, jednak z drugiej strony z gigantami (poza Rojiblancos) jeszcze nie grali. Po przerwie reprezentacyjnej wygrali w delegacji z Elche 2:0 i zremisowali bezbramkowo z Rijeką w LE.
Drużyna Żółtej Łodzi Podwodnej zgromadziła 5 oczek mniej niż ich rywal z Sevilli. Villarreal zaliczył już jednak mecze z Realem i Barca, które oba przegrał do zera. Poza tymi porażkami zespół Marcelino zaliczył 4 zwycięstwa i 2 remisy, tylko w jednym z tych spotkań nie zdobywając gola. Po przerwie na reprezentacje wygrali 2 spotkania, 2:0 z Almerią w lidze i 4:1 z Zurichem w LE. W ataku spisują się więc bez zarzutu - tym sezonie piłkarze Żółtej Łódzi zdobyli 12 goli w lidze i 9 w LE. Ostatnio 2 trafienia w lidze zaliczył Uche, a Vietto strzelił w LE. Niestety, wciąż kontuzjowani są obrońcy Jokić, Musacchio i Rukavina, co stanowi niemałe osłabienie.
Mam nadzieję, że Marcelino nic głupiego nie wymyśli i liczę na dobry, ofensywny mecz. Biorąc pod uwagę wspomniane osłabienia Villarrealu w obronie i siłę obydwu drużyn w ataku sądzę, że kilka goli, i to z obydwu stron, powinniśmy zobaczyć. Na składaka o2,5&amp;BTS całkiem fajny kurs, więc gram.

o2,5&amp;BTS @ 2,25 Comeon ✅ 2:1
Końcówka meczu, a zwłaszcza karny dla Sevilli normalnie piłkarskie jaja.
Getafe - Atletico
W niedzielny wieczór czekają nas „małe“ derby Madrytu. Nas stadion w Getafe przyjeżdża Mistrz Hiszpanii. Swojego zdania o Getafe nie zmieniam pomimo ich ostatniej wygranej z Realem Sociedad 2:1. Od 83 minuty przegrywali, ale 2 gole dla madryckiego zespołu w samej końcówce spotkania strzelił Yoda. Żadnych cudów jednak nie zagrali i trzeba pamiętać, że drużyna z Kraju Basków wyraźnie nie w formie, pojawiają się różne informacje o konflikcie trenera z zawodnikami. Dla mnie Getafe to zespół na drugą połówkę tabeli. W spotkaniu z Atletico nie będzie luzu na boisku a i na błędy obrony nie ma co liczyć. Ostatni raz jak przyjechał zespół z czołówki (Valencia) to skończyło się 0:3.
Po przerwie reprezentacyjnej Atletico zagrało 2 spotkania i oba na “0„ z tyłu. W lidze odprawili Espanyol (2:0) a w Lidze Mistrzów w drugiej połowie zaaplikowali 5 goli szwedzkiej drużynie Malmoe. Wciąż grają solidnie w obronie, fajnie biją stałe fragmenty gry (rożne, wolne) i, co cieszy, wreszcie przełamał się Griezmann strzelając gola na 3:0 przeciwko Szwedom. Liczę na dobry mecz w wykonaniu Los Colchoneros i ich spokojną wygraną. Atletico na wyjazdach zawsze ostrożnie w obronie, a Getafe jakimś mega atakiem nie grzeszy, więc spróbuję też ich wygraną do „0„.
Atletico win @ 1.57 B win ✅ 0:1
Atletico do “0„ @ 2,30 @ B win ✅ 0:1

milly +2 Punkty
vidal +5 Punkty
ramzesa 12,8K

ramzesa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
Malaga z Rayo to takie typowe 50/50. Warto więc zaryzykować i wejść w gości. Kurs fantastyczny. Dla cykorów polecam over. Obie ekipy grają ofensywnie, mają sporo indywidualności, ale przy okazji tworzą zgrane teamy. Nie jest to pojedynek herosów, ale pojedynek dwóch średnich drużyn, które są obecnie na tym samym poziomie. Szkoda, że mecz w południe, bo wtedy nie ma atmosfery. Jak wiecie uwielbiam grać overy w meczach Rayo. Trzy mecze były underowe, czas na zmianę. Styl się nie zmienia.
Malaga - Rayo
Over 2,5 1,95 Bet365 ✅
Rayo 4,00 Bet365 ⛔

Opcja dla kotów - Rayo wygra i over 2,5 7,00 Bet365
Deportivo ostatnio rozmontowało bezproduktywną Valencię, a Espanyol uległ bezbronnie na Calderon. Mimo wszystko w tym pojedynku stawiam na Papużki. U siebie są solidni, nie mają problemów z ogrywaniem przeciętniaków i drużyn z dołu tabeli. Podejrzewam, że ostatni mecz Deportivo był tylko delikatnym przebłyskiem, ale na wyjazdach tak szybko się to nie zmieni. Dobrze, że chociaż ten Wilk sobie pogra, który wyróżnia się na tle kolegów. To trochę świadczy o tym, dlaczego wcześniej przejmowali tyle bramek. Espanyol jest bardziej ograny, a do tego występują przed własną publicznością.
Espanyol - Deportivo
Espanyol -0,5 1,92 Bet365 ⛔

k4ro_ +1 Punkty
manitu +1 Punkty (Zagrałem wersję dla cykorów. Dzięki ;))
interista18 +3 Punkty (Malaga - Rayo over, dzięki wielkie :))
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Malaga - Rayo Vallecano over 2.5 gola @2.00 Unibet✅
W spotkaniach tych drużyn pada dużo goli. W ostatnich 5 meczach zawsze padały minimum 3 bramki. W ostatnich 2 spotkaniach padło po 5 goli. Malaga ostatnio 2 wygrane z rzędu, Rayo też gra całkiem nieźle. Ostatnio w meczach Rayo nie padało zbyt wiele goli, co do niedawna nie było widziane zbyt często. Dziś pora na więcej bramek niż poprzednio.
Espanyol - Deportivo BTS: NIE @1.84 Marathon✅
Espanyol - Deportivo 1 @1.93 Marathon⛔
Ostatnie 5 meczy między tymi drużynami to gole tylko dla jednej ze stron. Nie zdarzało się, by obydwie trafiały do bramki. Ostatnie mecze Espanyolu to niemal brak BTS-ów. Odnośnie spotkanie - wyniki na przestrzeni ostatnich sezonów pokazują to tak, jakby piłkarze się umawiali na grę systemem &quot;3 za 3&quot;. W ostatnich 5 meczach zawsze wygrywali gospodarze. Czy tak będzie tym razem? Przekonamy się niedługo.
Getafe - Atl. Madrid(-1 AH) 2 @2.00 Bet365 ZWROT
Atletico wraca na właściwe tory, nie licząc porażki z Valencią, to rozegrali kilka dobrych meczy: wygrana z Juve, Sevillą czy choćby ostatnio 2-0 z Espanyolem czy 5-0 z Malmo. Dzisiaj wyjdą praktycznie najmocniejszym składem. Getafe jest niepokonane od 3 meczy. Ja dzisiaj stawiam jednak na Atletico z ujemnym handi. Myślę, że takiego przeciwnika jak Getafe powinni dać radę orać, i to niejedną bramką.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Espanyol-Deportivo
Espanyol dzisiaj bez Sergio Garcii i będzie to dla nich mega trudny test. W tym sezonie 3 gole i 2 asysty, co przy 9 golach zespołu mówi samo za siebie. W ataku dzisiaj prawdopodobnie Stuani i Caicedo od pierwszej minuty i również na gole tego pierwszego liczę. Do tej pory Urugwajczyk wraz z CR7 i Larriveyem z Celty są jednymi zawodnikami w PD, którzy strzelali gole we wszystkich domowych spotkaniach tego sezonu. Dzisiaj okazja dobra, bo obrona Depor do tych najmocniejszych nie należy i nie zmienia faktu nawet ubiegłotygodniowa wygrana do zera z VCF. Przede wszystkim będzie to inny mecz. Espanyol u siebie na pewno zagra ofensywnie, co do tego nie ma wątpliwości, ale i goście nie sądzę by się zamykali na własnej połowie, bo oni tak nie potrafią grać po prostu. Wraca do kadry Helder Postiga, ale nie wiadomo czy zagra od razu. Ogólnie ciekawi mnie postawa Depor po okazałym zwycięstwie, ale mimo wszystko bardziej kieruje się tym, że to był wypadek przy pracy gości. Dzisiaj liczę na jakieś 2:1, a kursy na over naprawdę mega wysokie, co mnie trochę dziwi, chociaż może spowodowane brakiem Sergio Garcii. Dzisiaj gra rozłoży się bardziej po równo na innych zawodników i oby nie była zła.
Over 2,5 @ 2,25 Bet365⛔0:0
Christian Stuani strzeli @ 3,20⛔

Sevilla-Villarreal

Wybór w tym meczu jest prosty - bramki. Obie drużyny w naprawdę dużym gazie, co pokazuje najlepiej tabela. Z resztą w tym sezonie biorąc pod uwagę wszystkie rozgrywki to Sevilla przegrała z Realem i Atletico, a Villarreal z Barceloną i Realem. To najlepiej pokazuje, że wszystkich poza tym leją jak leci. W LE ostatnio jedni i drudzy oszczędzali najlepszych zawodników, a więc widzimy, że priorytetem jest dzisiejsze spotkanie na Ramon Sanchez Pizjuan. Goście dalej z problemami kadrowymi w obronie, bo przez kontuzje pole manewru jest niemalże zerowe. Musi grać duet stoperów Gabriel i Victor Ruiz, na prawej Mario, a jedynie na lewej można wybierać między Adrianem Marinem, a Jaume Costą i zapewne ten drugi dzisiaj wybiegnie od 1. minuty. W ataku pierwsze skrzypce grają Uche i Giovani, ale pamiętajmy, że Vietto i Moreno co raz mocniej depczą im po piętach. W pomocy również kłopoty bogactwa, skoro mogą sobie pozwolić na posadzenie na ławce Caniego to już wiele mówi o ich sile.
Sevilla już z większymi możliwościami w ataku, bo wrócił Gameiro i z Elche już zdobył bramkę. Jedynie tą szeroką kadrę psuje kontuzja Vitolo.
Liczę, że dzisiaj obaj trenerzy nie będą robili szachów, bo już jedni i drudzy w tym sezonie potrafili to zrobić, ale zdarzało się to w spotkaniach z tymi najmocniejszymi. Dzisiaj rywal dla jednych i drugich mniej więcej na podobnym poziomie. Szybko strzelony gol pomógłby w rozkręceniu tego meczu i na to liczę. A typ to składak bramkowy, który mam nadzieję, że odczaruje to wreszcie, bo do tej pory 0/2 w tym sezonie, gdy typowałem takie cudo.
Over 2,5 + BTS @ 2,10 Bet365✅2:1

omen75 +2 Punkty
k4ro_ +1 Punkty
adamo80 +3 Punkty
mariuszwyl +2 Punkty
Status
Zamknięty.