Zawisza Bydgoszcz - Lechia Gdańsk over 2,5 1,95
0:2
Można spokojnie znaleźć ok 2,00.
Nie będę tutaj kombinować za bardzo. Ok Zawisza nie zagra prawdopodobnie tak drugiego słabego meczu w defensywie jak z Łęczna, ale problemem jest to, że takie ogromne problemy to nie jest kwestia jednego tygodnia. Nie wiem na ile portugalski trener był tutaj dobrym wyborem, ale nie będę się tutaj nad tym rozwodzić. Lechia potencjał z przodu ma, problem taki, że jeszcze jest sporo niedokładności tylko, że oni w końcu powinni zacząć trybić i jak nie z Zawiszą to trzeba by się powoli zastanawiać o co tutaj chodzi.
Problemem Lechii jest zdecydowanie też gra z tyłu. Wisła stworzyła sobie w ostatnim spotkaniu multum okazji i de facto powinna wygrać jeszcze wyżej. Zawisza te okazje też sobie stwarza bo z przodu ta ich gra nie wygląda tak źle.
Jest to taki mecz, gdzie nie zdziwi mnie under bo skoro tak źle jest w obronie to pewnie obie ekipy przede wszystkim będą próbować nie tracić ale taki kurs w okolicach 2,00 to value wg. mnie i warto z niego skorzystać.
Ruch Chorzów - Lech Poznań -0,5 2,07
0:0 zgodnie z tym co pisałem jednak, chociaż karny był ale przestrzelony
Tutaj kursy będą lecieć. Ruch ma dalej szanse na awans do
LE i nie wierzę, ze jeden mecz, który może być warty ponad 1 milion euro+plus dodatkowe przychody z dni meczowych i ewentualnych wygranych/remisów tutaj nie działa na wyobraźnie. Mamy dopiero początek ligi i chyba warto by tutaj troszkę odpuścić by nie narażać się na kontuzje. Lech nie gra nic wielkiego, do tego nie wiadomo co z Teodorczykiem, ale wygląda na to, że jego odejście jest przesądzone a w takim wypadku raczej go nie zobaczymy na murawie, jednak mimo to wydaje mi się, że 2,07 w takim wypadku to lekkie value.
edit:
Tak sobie przeczytałem Wasze analizy i jeszcze raz spojrzałem na ten mecz i rzeczywiście chyba kursy są tutaj dobrze wystawione i bardziej tu śmierdzi underowym remisem niż wygraną Lecha. Bo nawet przy odpuszczeniu lekkim Ruchu Lech po prostu jest obecnie bez formy i bez Teo tym bardziej z przodu będzie padaka. Trochę chyba się pospieszyłem a analizą. To taki trochę break even bet ale pewnie remis tutaj jest lepszą opcją.
Pogoń Szczecin - Wisła Kraków (0) 2,51
0:3
Popieram bet na Wisłę, tym bardziej, że na 100% w kadrze meczowej nie znajdzie się Marcin Robak(przynajmniej takie info znalazłem na nieoficjalnej stronie Pogoni)
"Uraz jakiego nabawił się w meczu z Lechem nie jest poważny, ale gra już w piątek mogłaby go pogłębić. Dlatego też lekarze i sztab szkoleniowy podjęli decyzję aby Marcin Robak w piątek odpoczął. Jego miejsce w ataku zajmie Łukasz Zwoliński."
Dodatkowo niżej kolega pisze o wypożyczeniu Lewandowskiego co jest na pewno sporą stratą jakościową na lewej obronie tym bardziej, że prawe skrzydło w Wiśle to jedna z lepiej obsadzonych pozycji i tam może sporo się dziać i mam nadzieję, że Wiślacy tą słabość wykorzystają. Tym bardziej, że Pogoń nie gra wielkiej piłki. Wisła w ostatnim spotkaniu pokazała, że jak przyciśnie to ma jeden z lepiej ułożonych schematów w ataku i nie gra na "aferę" z przodu. Kursy powinni do jutra polecieć.
Interesuje mnie też mecz Jagi ze Śląskiem jednak nie do końca jeszcze mam pewność w jakich składach zagrają obie ekipy. Niby ma nei zagrać Quintana w JAdze, ale na ich stronie nie znalazłem żadnego info a co ciekawe trener Pawłowski na konferencji powiedział, że na pewno nie zagra. Do tego w Śląsku brak Plaku i prawdopodobnie Grodzickiego. Poczekam na więcej informacji.
Jest jeszcze kilka innych ciekawych spotkań ale poczekam do jutra/soboty.