>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

5. Kolejka Bundesligi 09-11.09.2011

Status
Zamknięty.
ted 9,1K

ted

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
una paloma blanca

Wracamy po przerwie reprezentacyjnej na boiska niemieckie. W tej kolejce szykują nam się bardzo wyrównane spotkania, jak spiszą się drużyny których zawodnicy wspomagali swoje kraje na boiskach międzynarodowych?​

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Bardzo ciekawym meczem będzie Borussia kontra Hertha. Oczywiście gospodarze stawiani są w roli faworyta, przez chwilę osobiście pomyślałem, że 1.40 to istny prezent, ale zajrzałem do statystyk a tu proszę, Hertha u siebie wygrywa ze Stuttgartem, a na wyjeździe dzieli się punktami z Hannoverem oraz Hamburgiem. Liczyłem na łatwy HC na ekipę Lewandowskiego, ale teraz naprawdę zwątpiłem. Poczekam jeszcze aż w necie pojawią się oficjalne składy na mecz albo jakieś informacje o brakach w kadrze. Wtedy będzie można podjąć decyzję. Ale myślę, że BVB tu powinna się rozprawić, to jednak zespół o klasę lepszy.
Intryguje mnie też mecz Bayeru Leverkusen na wyjeździe z Augsburg. Beniaminek podejmie solidną ekipę, szczerze nie daję im w tym meczu dużych szans, ale ten wysoki kurs wprowadza mnie w zakłopotanie, bez powodu taki wysoki by nie był. Jak wyżej, czekam na składy.
Dla zabawy też można puścić -2,5 na Bayern, mecz z chłopaczkami do bicia. O Mainz też można pomyśleć.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Bardzo ciekawym meczem będzie Borussia kontra Hertha. Oczywiście gospodarze stawiani są w roli faworyta, przez chwilę osobiście pomyślałem, że 1.40 to istny prezent, ale zajrzałem do statystyk a tu proszę, Hertha u siebie wygrywa ze Stuttgartem, a na wyjeździe dzieli się punktami z Hannoverem oraz Hamburgiem.
Hamburg gra totalne dno więc to żaden plus , że zremisowali na wyjeździe.
Hannover został skarcony za minimalizm bo Slomka testował wariant defensywny przed Sevillą.
Statystyka wprowadza w błąd jeśli chodzi o mecz ze Stuttgartem. Chyba nie oglądasz meczy bo to goście w tamtym spotkaniu marnowali co popadnie gdzie najmniej powinni ustrzelić 2-3 bramki. Hertha nie zasłużyła pod żadnym względem na wygraną w tym spotkaniu ale teraz ten fart powinien się skończyć z mocnym Dortmundem. Warto dodać , że na pewno nie zagra Gotze za czerwo gdzie dostał bana na 2 spotkania.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
narosdz +6 Punkty (dzx za info ;))
narosdz 46

narosdz

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Hamburg gra totalne dno więc to żaden plus , że zremisowali na wyjeździe.
Hannover został skarcony za minimalizm bo Slomka testował wariant defensywny przed Sevillą.
Statystyka wprowadza w błąd jeśli chodzi o mecz ze Stuttgartem. Chyba nie oglądasz meczy bo to goście w tamtym spotkaniu marnowali co popadnie gdzie najmniej powinni ustrzelić 2-3 bramki. Hertha nie zasłużyła pod żadnym względem na wygraną w tym spotkaniu ale teraz ten fart powinien się skończyć z mocnym Dortmundem. Warto dodać , że na pewno nie zagra Gotze za czerwo gdzie dostał bana na 2 spotkania.
Niestety, nie oglądałem tych meczów, a to co pisałem to luźne refleksje. Liczyłem na taki post jak twój, teraz już bez wątpliwości postawię na Dortmund i chyba nawet skuszę się na ten HC. Szkoda, że Gotze nie zagra, ale skoro Hertha jest w tak słabej dyspozycji (na co skrycie liczyłem) to liczę, że Błaszczykowski pokaże się z jak najlepszej strony ???? Kurs na -1,5 w Bet365 wynosi 2.225 a na -2,5 3.800. Będzie trzeba pomyśleć.
A jak widzisz mecz Bayeru na wyjeździe?

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
A jak widzisz mecz Bayeru na wyjeździe?
Powinni dać radę tym bardziej , że Augsburg ma poważne luki w defensywie , w dodatku zawodnicy nie dają rady jeśli chodzi o indywidualne pojedynki a Leverkusen ma indywidualności i grają z meczu na mecz coraz lepiej. Przypomnę , że nie zagra Kadlec za czerwoną kartkę a był on w ostatnim czasie kluczową postacią w Leverkusen. Trzeba poczekać na składy i informacje i wtedy pomyślimy. Więcej napisze niebawem. Dobrze wygląda Gladbach przeciwko Lautern z , którego odszedł jeden z motorów napędowych ich gry czyli Ilicevic i zastanawiam się jak oni teraz będą sobie bez niego radzić.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
Ja tak do końca nie jestem przekonany co do BVB, co do zwycięstwa to raczej wygrają bo grają u siebie, ale czy przyjdzie im to łatwo - wątpię. Nie zagra Gotze, a to poważne osłabienie, mimo wszytko Borussii pod nieobecność Lucasa Barriosa brakuje typowego strzelca i to jest problem. Lewandowski strzelił Niemcom, ale pewnie Starej Damie już nie strzeli :;/:. Großkreutz i Kagawa dają jakąś tam gwarancie bramek i niestety to wszytko, poczekam do składów i może pomyślę o jakimś underze, albo że Lewy nie strzeli bo chyba można spodziewać się kursu w okolicach 1,8. Ważnym czynnikiem jest to, że zaraz po Herthcie grają z Arsenalem też u siebie i ten mecz będzie raczej priorytetem, zresztą obiło mi się o uszy, że w klubach BL panuje takie przekonanie, że z Bayernem nie maja szans rywalizować i kluby odpuszczają grę o mistrzostwo podzielą się tymi 4 miejscami w LM (między innymi polityka transferowa w ostatnim okienku jest tym tłumaczona). Borussia chce daleko zajść w LM żeby wyjść na finansową prostą i odgryźć się Schalke. Co do wyniku sądzę, że 1-0 chyba najbardziej prawdopodobny ;), chyba że BVB pozytywnie zaskoczy, albo ma coś w zanadrzu.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Gladbach - Lautern Nie będę się tutaj rozwodził i krótko. Gospodarze rewelacyjne zaczęli ten sezon, widać , że gra się układa i co najważniejsze defensywa bardzo dobrze pracuję a niżeli sezon temu. O potencjale ofensywnym nie trzeba wiele pisać wystarczy wymienić takie nazwiska jak Reus ,Arango , De Camargo, Hanke , który zrobił znaczny postęp w swojej grze. Goście jak pisał poprzednio bez ładu i składu w dodatku odszedł ILLICEVIC lider ekipy. Gospodarze wyglądają tutaj po prostu lepiej i trzeba ich grać.

Gladbach (-0,5) @ 2,00
bet365
8/10
FT 1:0
Gladbach (AH-1) @ 2,91
Pinnacle
3/10
ZWROT

Borussia Dortmund - Hertha Berlin To co zagram na pewno jeszcze to spotkanie BVB przeciwko Herthcie ale tutaj w inny deseń a niżeli 1 x 2. Goście bez większego potencjału w ofensywie mogą mieć problem coś ustrzelić przeciwko solidnej obronie obecnego mistrza niemiec.
BTS - NO @ 1,93
TOBET
8/10

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
FC Augsburg - Bayer Leverkusen

Ja może zacznę od początku i na pierwszy ogień idzie spotkanie Augsburga z Leverkusen. Faworytem i to zdecydowanym jest drużyna gości dla której jest to ostania szans na łatwą zdobycz punktową bo już w przyszłym tygodniu zaczyna się poważna rywalizacja na dwóch frontach : Lidze Mistrzów i Bundeslidze. Wszyscy w B04 zdają sobie sprawę, że już za chwilę trzeba będzie się oszczędzać, tasować piłkarzy tak żeby liczyć się na koniec w Bundeslidze, a i w LM są w grupie która pozwala myśleć o wiosennych play-offach, a co najmniej o Lidze Europy. Augsburg to beniaminek, który od razu został skazany na dostarczanie punktów silniejszym rywalom i tak na razie czynią, 2 punkty i ujemy bilans bramkowy, niska lokata to wszytko na co było ich stać, wiec już zapowiada się że będą walczyć o utrzymanie wiosną. Leverkusen jak na razie całkiem dobrze, Schürrle pokazał nawet z Polska, że nie na darmo pakuje się w Niemczech pieniądze w młodzież, Rolfes zagrał z polakami średnio ale on raczej defensywny jest wiec o wynik myślę można być spokojnym. A i osłabienia u gospodarzy zabraknie Marcela de Jonga, Paula Verhaegha, Marcela Ndjenga i Torstena Oehrla, a u gości: Rene Adlera, Fabiana Giefera, Bastiana Oczipki i Tranquillo Barnetty, a także pauzującego za czerwoną kartkę Michala Kadleca. Bayer możliwie optymalnie i to mnie najbardziej interesuje.

FC Augsburg - Bayer Leverkusen Typ:2 Kurs:1,75 Tobet

Borussia Dortmund - Hertha BSC

Już trochę było opisane wiec postaram się krótko i treściwe. Pod nieobecność M. Götze i Barrios Borussia niema kim straszyć bo wypadło dwóch bramkostrzelnych piłkarzy jeden z nich już jest nieobecny jakiś czas, a drugi stał się filarem zespołu. Na placu boju został Kagawa, Großkreutz i Lewandowski według mnie nie jest kolorowo, kicker pisze że Kuba dostanie szansę ale on też nie strzela, 8 bramek w jego długiej przygodzie z Bundesligą nie powala chociaż pewnie z Piszczkiem stworzą kilka okazji swoim kolegom bo już nieraz to pokazywali. Ale trzymajmy się faktów, Hertha to raczej nigdy niebyła potęga w BL i w ostatnich sezonach kiedy grali niebyli w większości stroną przeważającą i tu też nie będą. Spodziewam się przewagi BVB i murowanie się HBSC i dlatego typuje under 1,5 do połowy i to na co czekałem czyli, że Lewy nie trafi :cool:.

Borussia Dortmund - Hertha Berlin Liczba bramek w pierwszej połowie (Poniżej/powyżej: 1.5) Typ: Poniżej Kurs:1,55 Tobet
Robert Lewandowski (Borussia Dortmund) Typ: Will not score Kurs:1,72 Tobet

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
FC Bayern M - SC Freiburg

Czas na jakiś typek z niemieckiej Bundesligi. Ten weekend jest tak obfity w ciekawe spotkania, że aż głowa boli przy wyborze - człowiek nie może się w ogóle zdecydować. No ale coś powoli wybieram, miejmy nadzieję, że trafnie. Zainteresował mnie mecz BVB z Herthą oraz Bayernu z Freiburgiem, ale w tej analizie skupiam się na tym drugim spotkaniu. Bayern kiepsko rozpoczął rozgrywki na sezon 11/12 przegrywając na własnym terenie z M&#39;gladbach (ta porażka bolała zapewne wielu z nas). Od tamtego czasu jednak Bayern otrząsnął się i kolejne trzy spotkania w lidze wygrał co daje mu aktualnie fotel lidera. Czy Bayern ma szansę utrzymać prowadzenie w tabeli po tej kolejce? Na 99% jestem przekonany, że tak. Co jak co, ale z takimi ekipami jak jutrzejsi goście, Bawarczycy powinni inkasować za każdym razem trzy punkty. Od wcześniej wspomnianej porażki ekipa Heynckesa nie straciła ani jednej bramki. Spójrzmy teraz na zapowiadane absencje zawodników. Na pierwszy rzut oka, dużym osłabieniem (?) jest brak Arjena Robbena, który leczy kontuzję, do tego dochodzi Ivica Olić. Dobrą wiadomością jest to, że do gry wraca Mario Gomez, który w ostatnim meczu strzelił hattricka i dał drużynie tym samym zwycięstwo 3-0. We Freiburgu nie zobaczymy Rosenthala i Butschera. Z tego co udało mi się wyczytać ze źródeł, trener Freiburga cieszy się z postawy nabytku - Papissa Demba Cisse. Chyba liczy na to, że będzie on głównym egzekutorem bramek dla gości... żeby się nie przeliczył. No ale nie będąc złośliwym i stronniczym, idziemy dalej. Patrząc w statystyki, Freiburg ma jakieś 15% szans na wywiezienie remisu. No ale wiadomo, statystyki w piłkę nie grają tylko ekipy - w skrócie można określić to jako walkę Adamka z Gołotą, będzie bicie!
Prognozowane składy:
Bayern: Neuer - Rafinha, Boateng, Badstuber, Lahm - Luiz Gustavo, Schweinsteiger - T. Müller, Kroos, Ribery - Gomez
Freiburg: Baumann - Mujdza, Barth, Krmas, Bastians - Schuster, Flum - Caligiuri, Makiadi, Reisinger - Cissé
Typy:
Bayern -2.0 @ 1.825

Mario Gomez to score @ 1.500

raiders 164

raiders

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Falubaz
Borussia Dortmund - Hertha BSC
BVBmasówka bity faworyt itp itd ... spoko jednak ja postrzegam ten mecz zupełnie inaczej .
BVB w obecnym sezonie zdecydowanie pod formą brak im świeżości nie ma już tego polotu i zabawy z gry co w poprzednim sezonie .
Pierwszy mecz sezonu BVB wygrało 3-1 w bardzo dobrym stylu i zapowiadało się na to ze nie stracili nic z werwy z poprzedniego sezonu a jednak ..
2 mecz wyjazd do Hoffe i ... BVB sie broni cały mecz ,akcje się nie kleją brak zrozumienia ,szybkość nie ta ( jak na zaciągniętym ręcznym :p ) no i w papę 1-0 .
3 Mecz u sobie z Norymbergą i straszne męczarnie ,Goście prezentowali się dużo lepiej powinni prowadzić do przerwy . Jeden błąd w 50 minucie i BvB wkońcu strzela ciśnienie nieco schodzi ale gra wcale się nie poprawia ,nadal Norymberga gra lepiej i śmielej atakuje za co zostają skarceni kontrą . Po bardzo słabym meczu BvB wygrywa . 4 mecz w Lever 0-0 i także po bardzo słabym meczu
Jak dla mnie to Borussia zdecydowanie pod formą a w dodatku za kilka dni LM (priorytet) i przyjeżdża Arsenal ...
H2H( w domu) z Herthą na + 15 meczy 8 wygranych 5 remisów 2 porażki
Kolejna sprawa to prawie połowa składu BvB to reprezentanci swoich krajów którzy grali całe mecze w ost. kolejce eliminacji ME czy też w towarzyskich spotkaniach ubytek sił musi być co na pewno da się zauważyć na boisku .
Hertha to nie takie ogórki jak kto niektórzy malują dobrze weszli w sezon , w 3 ostatnich meczach strzelona min 1 bramka nie mają nic do stracenia i tylko ligę na głowie .Drużyna wypoczęta po przerwie na reprezentacje .... powinni powalczyć o 1 punkt bez kompleksów .
Więc mój czarny koń na tą kolejkę

Hertha X2 @2,75
-grzech nie spróbować :p
Obie trafią @ 1.85

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
kacmon +3 Punkty
groven 2,2K

groven

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0

Borussia Moenchengladbach - 1.FC Kaiserslautern
Wynik: 1:0
Propozycja: 1
Kurs: 2.00

Postawię tutaj na rozpędzonych gospodarzy i chyba nie jest to zaskoczenie. Grają w końcu z przedostatnia w tabeli drużyną. Gospodarze wysoka 5 pozycja i jak na razie miła niespodzianka dla swoich kibiców. Ostatni ligowy mecz przegrany z drużyną FC Schalke 04 przebiegał pod dytkando Moenchengladbach. Posiadanie piłki na poziomie 55,5% celność podań 81,3% czyli więcej niż przeciwnicy. Aż trudno uwierzyć że to oni przegrali. Występ Marco Reusa w sobotnim meczu Borussi Moenchengladbach przeciwko FC Kaiserslautern jest bardzo wątpliwy. Niemiecki zawodnik z powodu kontuzji nie zagrał także w spotkaniu reprezentacji przeciwko Polsce. To chyba jedyne osłabienie przed tym spotkaniem. Jak donoszą serwisy internetowe drużyna gości będzie kolosalnie osłabiona. Trener ekipy 1.FC Kaiserslautern Marco Kurz nie będzie mógł skorzystać z usług Williego Orbana, Jana Simunka i Dorge&#39;a Kouemahy, oraz Ivo Ilicević, który rozwiązał kontrakt. Typ na wygraną Borussi wydaje się obiecujący, wystarczy przypomnieć sobie jak zagrali w 1 kolejce pokonując Bayern, oraz kilka tygodni później Wolfsburg w pięknym stylu.
Motywacja jest, więc gramy o pełną pulę!

kaczmar123 39

kaczmar123

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Augsburg - Bayer Leverkusen
typ: 2
kurs: 1,72

Piąta kolejka Bundesligi rozpoczyna się już dziś o godz. 20:30. Augsburg podejmuje na własnym stadionie Bayer Leverkusen. Drużyny te rozegrają po raz pierwszy mecz między sobą w Bundeslidze. Beniaminek nie odniósł jeszcze zwycięstwa w tym sezonie – w ostatniej kolejce przegrali z Norymbergią na wyjeździe. Bayer zremisował bezbramkowo z Dortmundem. Mimo słabej skuteczności Leverkusen zdobyło już 7 punktów. Aptekarze grali do tej pory z silnymi przeciwnikami jak Mainz, Werder, Stuttgart i Dortmund. W Augsburgu nie zagra Marcel de Jong, Paul Verhaegh, Marcel Ndjeng i Torsten Oehrl. Aptekarze zagrają bez Adlera, Giefera, Oczipki i Barnetty. Do tego dochodzi pauzujący za czerwoną kartkę Kadlec.

Przewidywane składy:
Augsburg: Jentzsch - Callsen-Bracker, Sankoh, de Roeck, Davids - Hosogai, Sinkala - Bah, Baier, Bellinghausen - Mölders
Bayer: Leno - Castro, Reinartz, Toprak, Schwaab - L. Bender, Rolfes - Renato Augusto - Sam, Kießling, Schürrle

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Dortmund - Hertha

&quot;Prawdopodobnie z trzema Polakami w składzie Borussia Dortmund przystąpi do sobotniego pojedynku z Herthą Berlin. Podopieczni Jürgen Klopp wybiegną na boisko w roli zdecydowanego faworyta do zdobycia trzech punktów.&quot; - goal.pl
Tak w skrócie można by opisać to spotkanie. Brak Mario Gotze skutkuje tym, że na boisku zobaczymy naszego rodaka Błaszczykowskiego (mam nadzieję) - byłaby to wyśmienita okazja do pokazania umiejętności, których z pewnością Kubie na brakuje. W ataku &#39;lewy&#39;. Szkoda, że zagrać nie może Barrios, który jest kontuzjowany. Liczę też, że z dobrej strony pokaże się również Kagawa. Jak dochodzą do nas wieści z wielu stron, Hertha gra ostatnimi czasy słabszy futbol zdobywając punkty na tak zwanym farcie. Borussia aktualnie znajduje się na szóstym miejscu więc jeśli chce szybko zbliżyć się do premiowanych pozycji (baa, obronić tytuł!) to takie mecze muszą wygrywać, nie ma innej opcji. Historia jest zdecydowanie po stronie gospodarzy. Ciężko jest przewidzieć dokładny wynik, ale dominacji raczej tu się nie można spodziewać. Polacy mogą odczuwać troszkę zmęczenie po meczu z Niemcami, a tuż po weekendzie kolejne mecze w Lidze Mistrzów... kto wie, może Klopp będzie chciał oszczędzić chłopaków i zagrają na pół gwizdka? Ja jednak myślę, że Dortmund ma jakieś aspiracje i cele na ten mecz i będzie to wygrana.
Typy:
Borussia Dortmund @ 1.44

szczypior1990 5

szczypior1990

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Borussia Dortmund – Hertha Berlin 1 @ 1,40 Wynik:
W sobotnie popopłudnie aktualny mistrz Niemiec zmierzy się z Herthą Berlin. Borussia jeszcze nie przegrała meczu na własnym stadionie, i nie wierzę że miałaby przegrać z Berlińczykami. Hertha zagrała dwa mecze na wyjeździe i oba zremisowała, kolejno z Hamburgerem i Hanowerem. Teraz czeka ich zdecydowanie trudniejszy przeciwnik, którego interesują jedynie trzy punkty. W dotychczasowych spotkaniach na Signal Iduna Park tylko dwukrotnie udawało się wygrać gościom, siedemnaście razy wygrywali gospodarze, siedmiokrotnie mecz kończył się podziałem punktów. W meczu tym nie zagra Mario Goetze, który został ukarany dwu meczową dyskwalifikacją po niesportowym zachowaniu w ostatnim meczu z Leverkusen, najprawdopodobniej zastąpi go kapitan reprezentacji Polski Kuba Błaszczykowski. Jeszcze nie zobaczyliśmy Kuby wbiegającego w pierwszym składzie w obecnym sezonie, dlatego będzie to olbrzymia szansa na pokazanie się kibicom. Ostatnie spotkanie Hertha zagrała ze Stuttgartem, po bramce w 86 minucie Raffaela, zdołali wygrać to spotkanie, jednak gol ten został zdobyty przy sporym udziale obrońców przeciwnika. Obawiam się, że obrona Dortmundu tak koszmarnych błędów nie popełni i wygra to spotkanie.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
Borussia M&#39;gladbach - 1. FC Kaiserslautern

Gladbach na fali powinno sobie spokojnie poradzić z Kaiserslautern, które w tym sezonie nic specjalnego nie prezentuje. Podopieczni Luciena Favre naprawdę bardzo dobrze zaczęli ten sezon, forma zaczęła się od walki o utrzymanie, poprzez baraże aż do dziś i wszytko wskazuje na to, że i zostanie podtrzymana. W kubie mimo wcześniejszym spekulacjom został Reus, który niewątpliwie jest motorem napędowym drużyny. Ważnym czynnikiem jest również atut własnego boiska bo Gladbach należy do tych zespołów, które w Bundeslidze mają najbardziej zagorzałych kibiców, a ci po dobrych wynikach niewątpliwie uwierzyli, że obecna drużyna może nawiązać do wielkiej historii tego klubu. 1.FCK jeszcze w tym sezonie nie wygrało spotkanie, mimo że mierzyli się z dwoma godnymi siebie rywalami plus Werderem i Bayernem na tle których wyglądali bardzo słabo. 1.FCK przyjedzie bez Williego Orbana, Jana Simunka i Dorge&#39;a Kouemahy. U gospodarzy praktycznie bez osłabień. Dla mnie zdecydowany faworytem są gospodarze, niepokoi mnie trochę kurs: Dlaczego tak wysoki? :?. Moim zdaniem niem sensu się galopować, bo coś mi tutaj nie pasuje ale nie wiem co, Gladbach powiano bez problemu wygrać, ale coś mi podpowiada, że tak nie będzie. Ja typuje DNB, ale jestem świadomy, że czyste 1 powinno na luzie wejść, wam pozostawiam typ do wyboru ;).

Borussia Mönchengladbach - 1.FC Kaiserslautern (Draw no bet) Typ:1 Kurs:1,41
Tobet

raiders 164

raiders

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Falubaz
Wolfsburg - Schalke

Szykuje się bardzo ciekawy mecz Wilki w dołku po 3 przegranych z rzędu ! ( Freyburg 3-0 , M&#39;Gladbach 4-1 , 0-1 Bayern ) na pewno nie napawają optymizmem przed dzisiejszym meczem . W dodatku ich trener ... Magatt jak się mówi trener jednego sezonu bo jak obejmuje jakiś zespół widać od razu lepszą grę drużyny i wyniki ale tylko przez 1 sezon później im dalej wlas tym gorzej . Jak wielu fachowców powtarza .. Magatt przetrenowuje swoich piłkarzy mieliśmy tego przykład jak prowadził Schalke zespoł w lidze nie miał za grosz świeżości .. i myślę ze mamy znowu to samo tylko na drużynie Wolfsburga .
A Schalke się odradza 3 ost. mecze wygrane i to jak (M&#39;Gladbach 1-0 , Mainza 2-4 wyciągneli z 2-0 , Koln 5-1 ) Co ważne drużyna strzela dużo bramke gra ofensywnie i wyniki widać .
H2H ogólny 8W 12 D 7L dla wilków ,na terenie Wolfsburga 5 W 8D 1 L dla wilków
Ktoś powie ze pewna wygrana gospodarzy lub remis hmm ,śmiem wątpić co by z obecną formą wilki strzeliły chociaż 1 bramkę i śmiało spróbuję
SCHALKE DNB @1.75
Schalke o1,5 @2.00

Co ważne a nie wspomniałem Schalke 15 września ma LE gra na wyjeździe z S. Bucuresti co może mieć wpływ na dzisiejszy mecz /skłąd drużyny .Jednak na razie nie ma żadnych informacji co by Schalke zagrało jakimiś rezerwami .Przewidziany optymalny 1 skład na dzisiejszy mecz​

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
VfL Wolfsburg - FC Schalke 04

Miałem nie ruszać tego spotkania, ale ostanie wiadomości skłaniają mnie typowaniu X2 :razz:. Wiec może odraz powiem o co konkretnie mi chodzi, a mianowicie wczoraj podczas jednego ze spotkań Bundesligi, komentatorzy wspomnieli o karaniu zawodników Wolfsburg za &quot;puszczenie piłki w kozioł&quot; myślę sobie bez jaj :razz: i zajrzałem na stronę Eurosportu i oto artykuł autorstwa Tomasza Hajto:

Czy Klich zbankrutuje u Magatha?

Presja piłkarza w Niemczech i w Polsce jest nieporównywalna. Wystarczy popatrzeć na katalog kar Feliksa Magatha w Wolfsburgu, który przedstawił &quot;Bild&quot;.

100 euro za każdą minutę spóźnienia.
250 euro za noszenie słuchawek w autobusie.
500 euro za nie przyjęcie wysokiej piłki z powietrza, tylko puszczenie jej w kozioł.
1000 euro za niepotrzebne zagranie do tyłu w meczu.
10 000 euro za brak powrotu na swoją pozycję po stracie piłki
10 000 euro za złe zachowanie taktyczne w meczu ligowym.

Tak wygląda katalog kar w Wolfsburgu wprowadzony przez Magatha. Widzimy ogromną presję, jaką wywiera się na piłkarzach. Mario Mandżukić i Patrick Helmes poczuli już na własnej skórze, co to znaczy nie wypełniać poleceń trenera i zostali przesunięci do dodatkowych treningów.

Magath został zaatakowany przez prezesa związku zawodowego piłkarzy, który stwierdził: - Nie wyobrażam sobie, żeby piłkarz był karany za zagranie złego meczu.

Ten przypadek to dla mnie wręcz jakaś wariacja, ale Magath z tego słynie. Jest kontrowersyjny i nie raz bez skrupułów to okazywał. To jest lekka przesada, jednak u nas niejednokrotnie płaczą, że jest duża presja. Jak popatrzymy, za co potrafią być karani piłkarze w Wolfsburgu, to &quot;polska presja&quot; nabiera trochę innego wymiaru...
Zastanawiam się tylko, kto decyduje o tym, że piłkarz &quot;zachował się źle taktycznie&quot;?

Są piłkarze w naszej ekstraklasie, którzy przy tym katalogu kar i przy ich zachowaniu taktycznym, zbankrutowaliby po pierwszych sześciu kolejkach.

PS Chciałbym wam tylko przedstawić, co może się zdarzyć w piłce niemieckiej, jak w klubie się nie układa sportowo. Chciałem przybliżyć od kuchni pewne niuanse w Bundesligi i jak niektórzy trenerzy potrafią podchodzić do swojej pracy. Ja miałem taką sytuację, że trener powiedział do mnie po przegranym meczu, że... za szybko jadłem obiad i dlatego nie byłem tak skoncentrowany jak zawsze.
Eurosport.pl

Ja to traktuje jednoznacznie; Magath który jest chyba jedna z &quot;barwniejszych&quot; postaci trenerskich w Niemczech, przestał sobie radzić z presją, którą sam nakręca i zamiast obwiniać siebie kolejny raz &quot;psuje zdrowie&quot; zawodnikom i władzom klubu. Obecna sytuacja w drużynie popularnych Wilków nie jest ciekawa: przeciętne wyniki, nieprzychylność mediów i początek złej atmosfery w kadrze nie skłania do typowania na gospodarzy. Rywal bardzo trudny, Schalke pod wodzą Ralfa Rangnicka spisuje się bardzo dobrze poza jedną wpadką na początku, Huntelaar strzela na zawołanie, Raul to klasa sama w sobie, Holtby i Fuchs idealnie wkomponowali się w zespół i uczynili go jeszcze lepszym, Farfan wrócił po kontuzji nie dość, że trzyma poziom to jeszcze się zaczyna bardziej rozkręcać. Plus bardzo dobra atmosfera w zespole i wszytko wskazuje na to, że królewsko-niebiescy przejdą jak burza w tym sezonie i na koniec zajmą jedną wyższych pozycji w tabeli. A jeszcze warto wspomnieć, że jeśli S04 wygra to zrówna się punktami z Bayernem i Werderem, bilans bramkowy jaki mają Bawarczycy nie do przeskoczenia w jednym spotkaniu, wiec możliwe że Schalke było by wiceliderem. Według mnie najrozsądniejszymi typami są DNB na Schalke, lub X2 do wyboru do koloru bo jednak mam respekt do VFL i jestem świadomy ich możliwość, ale niestety ostatnie fakty im nie sprzyjają. Warto wspomnieć o tym, że najczęstszym wynikiem jaki padał w rywalizacji tych ekip był remis, który padał aż dziewięciokrotnie w ostatnich siedemnastu spotkaniach.

VfL Wolfsburg: Benaglio - Ochs, Kyrgiakos, Russ, M. Schäfer - Träsch, Josué - Dejagah, Jönsson - Mandzukic, Lakic

FC Schalke 04: Fährmann - Höger, Höwedes, Matip, Fuchs - Papadopoulos, Holtby, Draxler, Raul, Farfan - Huntelaar

VfL Wolfsburg - FC Schalke 04 Typ:X2 Kurs:1,46 Tobet
VfL Wolfsburg - FC Schalke 04 (Draw no bet) Typ:2 Kurs:1,81 Tobet

Status
Zamknięty.