Mecz jeszcze w tej kolejce na forum nie poruszany a wg mnie ciekawy. Ok naprwde to już 0 stawki, obe drużyny o nic nie grają, a Stuttgart już czeka na finał DFB- Pokal. Zacznijmy od Mainz bo tak naprawde typ o którym myślałem, przypieczętował artykuł z trenerem Tuchelem, który przeczytałem.
Mainz w tym roku kalendarzowym słabo się spisuje. Rozgrywa najsłabsza runde rewanżową w histori klubu. Od 8 meczy bez wygranej, a w tym roku k. tylko 2 zwycięstwa.Tuchel mówi:
Jest już po sprawie, jesteśy wypompowan, ąż do ostaniego gracza. NIe chodzi o mobilizacje. Jesteśmy już wyzerowani mentalnie i fyzycznie - mówi komplenite zrezygnowany Tuchel. Wiele złego w Mainz dzieje się przez kontuzje waznych graczy i Tuchel dalej:
NIe chcemy się tłumaczyć ale dla nas w tym sezonie nie ma juz na nic szans. Wygrana w Stuttgarcie była by czyms nadzwyczajnym, ale patrząc realistycznie, jest to trudniejsze niż kiedykolwiek. Dla mnie takie słowa trenera, który widzi i pracuje z zespołem na codzien są wystarczające i widać jakie jest podejście i wiara w sukces w tym meczu. Dla mnie poza Augsburgiem win to dzis typ kolejki.
Poza tym w Mainz dzis nie zagraja Kirchof najlepszy obronca, Szalai najlepszy strzelec, drugi środkowy obrońca Svensson. W Sttuttgarcie nikogo nie brakuje, jedynie Tasci może rozpocząć mecz na ławce. Uwazża, że przy takiej anty-otywacji gości i chęci godnego pożegnania z sezonem gospodarzy u siebie i dobrej formie Ibisevica i Harnika typ na dzis moze być tylke jeden, który polecem.
Stuttgart win kurs 2 (fortuna)
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w

unctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w ???? ontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--> Obie drużyny od 4 meczy bez porażki. Wolfsburg wkońcu zaczął grać na koniec sezonu na miarę oczekiwań, co sezon grube miliony są pompowane w tą drużyne. Jaka jest stawka meczu? A taka, że Frankfurt rewelacja tego sezonu, która długi czas miała szanse na
LM w rundzie rewanżowej, wiele straciła z tej ekipy co prezentowała bardzo ofensywny styl gry. Drużynie Armina Veh wystarczy remis aby obronić 6 miejsce premiowane
LE przed. Teoretycznie jest jeszcze cień szansy na Lige Mistrzów ale w meczu Freiburg – Schalke musiałby paść remis, a Eintracht musiałby wygrać dziś róznicą 5-bramek.
Wilki zrobiły naprawde dobre wrażenie w meczu z BVB. W formie jest Diego(możliwe, że odejdzie do Atletico Madryt po sezonie), duet chorwacki Olic-Perisic i kolejny talent niemiecki Arnold. W tym meczu już o nic nie walczą ale widać, że w końcu są efekty pracy Ditera Heckinga, a następny sezony uważam, ze włącza się w walkę o puchary. Dobra forma myśle, że przełoży się na nie przegranie tego meczu.
Eintracht jak wspomniałem wyżej nie prezentuje już na wiosne takiej formy jak jesienią. Dziś będzie spina, żeby nie przegrać i zdobyć ten jeden punkt, który da puchary, a Wilki dziś rozluźnione, będa grac ofensywna piłkę. Z strony Frankfurtu spodziewam się rozważnej gry, żeby nie stracić bramki.
Braki na dziś są takie: u gospodarzy pod znakiem zapytania stoi występ Alexa Meiera najlepszego strzelca oraz Pirmina Schweglera. U gości nie zagra chory Vierinha.
Generalnie duża tendencja jest na
remis w tym meczu po
kursie 3,5. Ja jednak remisów grać nie lubie i tak ide w strone gosći po fajnym kursie:
Wolfsburg x2 1,81 fortuna
-----------------
Zagram dziś jakąs taśme gdzie umieszce wszystkie mecze BL. Pewnie wszystkie mecze nie wejda ale poza 2 głównymi typami podanymi wyżej w ostaniej kolejce puszcze takiego wariata. A reszte meczy widze tak:
Nawet przeszło mi przez myśl, że może być jakaś niespodzianka dziś, ale tak naprawde iby czemu by miała być. Hoffenheim zasłużył na spadek, a przed sezonem tak się zansiło na wysokie miejsce po fajnych transferach jednak nie dało się z tych indywidualności zrobić drużyny. Klopp ma dziś wystawić najlepszych zawodników poza Gotze, który wraca do treningu. Na "10" zagra znowu Gundogan, a Lewy bedzie chciał dziś postrzelać. Myśle, że po tak udanym sezonie Dortmundczycy, beda chcieli zaprezentwać ofensywną grę i sprawić przyjemnośc kibicom za wsparcie przez obie rundy. Ja nie wierzę, że naraz Hoffe sie obudzi w ostaniej kolecje i się zorientuje, że zaraz leci do 2 BL. Na to by czas wczesniej i z słabszymi rywlami. Porażka u siebie ostanio 1:4 z Hsv!, szczęsliwe 2:2 z Bremą, wygrana 2:1 z FCn który był w dołku wtedy i bez motywacji już no i miazga 5:0 z B04. Nie ma TSG argumentów, są zawodnicy ale kupy się to nie trzyma i dzisiaj Borussia zakończy dobrym meczem i wysokim wynikiem ten sezon.
Borussia -1 handi - kurs 2 fortuna
Połowa/koniec 1/1 kurs 2 fortuna
i na
live bede grać na ilość bramek
Heynckes również ma postawić na pierwszą jedynastke, wydaję mi się, że BTS jess tu możliwy ale w Gladbach gdzie Jupp byl tyle lat trenerem jednak Bawaryjczycy wygrają. Może nie będzie to wysokie zwyciestwo ale coś w granicach 1:2. Potawie na wygrana Bayernu.
Bayern 1,47 fortuna
F95 od 11 meczów bez wygranej! w tym 3 remisy tylko. Fatalna gra na wiosne aż przypomina mi się jak pare sezonów temu Eintrach Fankfurt był jesienią na 7 miejscu gdzie na wiosne grał tak fatalnie, że spadł do 2 BL i tak samo dziś o 17.15 bedzie z
Fortuną. Gra fatalna, nie ma kogoś co by pociągnął gre, zrobił róznice. Hannover też słaby jesienio ale na Fortune to dziś wystarczy. Siły ofensywnej nawet nie ma w obu drużynach co porównywać.
Hannover wygra2.35
Skończyła sie 14-letnia era w Bremie pod wodzą Schaafa. Po newrowych tygodniach zwiazanych z utrzymaniem w lidze dzis Werder z asystentem Schaafa na ławce. FCN natomiast przedłuży kontrakt z Wiesingerem, a ostanie tygodnie za dobrze nie grali. Ostanio z słabą
Fortuną wygrana 2:1. Na co dziś licze, na otwartą grę i gole z obu stron.
over 2,5 - 1,47 fortuna
można też coś w strone FCN pograć
Kto by pomyślał, że Freiburg bedzie tak blisko
CL- napewno nie ja. Myślałem, że nawet do
LE nie będa chcieli wejsc. Prawda taka, że lepiej dla niemieckiej piłky było by, że Schalke zajeło 4 miejsce bo będzie miało z wielu względów większe szanse na awans po rudznie
el.
CL. Sądze, że spotaknie bedzię dosyć ostre i bedzie dużo kartke żółtych a i czerwo może będzie. Jednak postawie na X2 Draxler i Hunter coś strzelą i S04 nie da sobie wydrzeć tego 4 miejsca i nie przegra, choć nie polecam granie tego meczu.
Schalke x2 1.39
Ja byłem pod wrażeniem gry FCA w meczu z Bayernem ostatnio. Ok Bayern gra na 2 biegu ale i tak Augsbur dobrze sobie radził. Nie po to grali tak dobrze całą wiosne, żeby w meczu seznu u siebie nie wygrać. Wiadomo będa spięci wagą meczu a już nie raz widzieliśmy w BL jak gra drużyna po degradacji- swobodnie i nie przypomina drużyny, która wczesniej grała tak słabo. Może Furth po degradacji jakoś super nie gra ale napewno troche lepiej. Ja jednak wierze w wygrana gospodarzy dziś i utrzymanie bezpośrednie w lidze bo na to wg mnie zasłużyli.
Augsburg wygra 1,47
Bramki, od razu się w tym pojedynku przychodza na myśl. NIe wykluczone, że dziś Eintracht przegra z Wilkami, a wtedy jeśli HSV wygra z B04 zajmnie 6 miejsce i
LE. Jednak Bayer jest w gazie, a Kiessling walczy o koronę. Licze na grube strzelanie dziś w Hamburgu a kurs na over 2,5 mały tak wiec rzuce:
over 3,5 1,95
możliwe, że dzis nie zagra Schurrle, a Castro napewno nie tak więc można cośpróbować na 1x alb 1 na HSV.
1x za 1,7 wyglada nieźle w sumie to albo 1x pogram albo over 3,5
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->